O sa ma prabusesc in curand

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Draga Mirela, eu ma consider o persoana buna. Un lucru care ma bucura este cand intalnesc o persoana si mai buna decat mine. M-a bucurat pana azi...Fiindca azi citesc ce ai scris tu, esti o persoana minunata, mult mai buna decat mine si, iata, nu ma bucur. Fiindca esti...prea buna. Problema este ca bunatatea ta fata de sot si soacra se rasfrange negativ asupra ta si a fetitei tale care traieste intr-un mediu...nefiresc (ca sa nu spun nesanatos). Pentru fetita ta, dar si pentru tine trebuie sa..."iei taurul de coarne". In primul rand trebuie sa rezolvi problema cu sotul. Spui ca recunoaste ca este dependent de alcool. Va trebui sa se interneze in spital si sa faca tratament si apoi in continuare, pshihoterapie. Va trebui sa il obligi sa faca asta, pentru tine, pentru fetita voastra.

Apoi va trebui sa rezolvi cu soacra. Si eu cred ca ar fi bine sa locuiasca singura. Gaseste o solutie...Eventual plateste pe cineva, poate o vecina de-a ei sa aiba grija de ea. Daca poti, vinde/inchiriaza garsoniera pe care o aveti si cu banii obtinuti cumpara/inchiriaza o garsoniera aproape de voi. Treci pe la ea in fiecare zi, o intrebi ce-i trebuie, o ajuti, o ora, doua pe zi. Ar fi ideal. Daca totusi nu accepta si nu accepta nici ea nici sotul tau, spune ca accepti sa ramana in casa, dar doresti sa fie inchisa acea usa. Este dreptul tau absolut. Dar inainte de toate, fiindca tot iti trebuie un psihiatru pentru sot, du-o si pe soacra la un consult. E posibil ca accidentul vascular sa o fi afectat si psihic si poate exista un tratament care sa o ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Inchide-i usa la camera. Daca se ridica sa o deschida atunci poate veni si la masa, da cu matura, face o tocanita...etc,
A

PS Intre timp intereseaza-te de un azil decent. E singura solutie. Daca sotul se opune ideii aminteste-i ce poate insemna sa ramina singur cu mama invalida, tu te poti descurca cu ajutor de la mama ta...etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

In primul rand, fetelor, eu cred ca AVC afecteaza destul de mult, psihicul persoanei respective. Am un unchi pe care-l iubesc ca pe un tata, fiindca mi-a fost ca un tata. Imediat dupa AVC s-a schimbat, parca a dat in mintea copiilor. E suspicios, rautacios insa stiu cum era inainte si il iubesc neconditioanat, in continuare, chiar daca uneori imi vine sa-l trantesc cu fundul de pamant.
Mirela, cred ca si in cazul soacrei tale s-a intamplat la fel, cred ca ea nici nu realizeaza cat rau va face, fara sa vrea (probabil). Stiu si te inteleg ca duci o viata stresanta si nu poti continua asa la infinit. Ai dreptul la intimitate. Eu as gasi o solutie ca soacra sa se mute singura, cum au zis si fetele, si bineinteles, voi sa treceti zilnic pe la d-ei pentru a o ajuta. In felul asta, ar fi nevoita sa se gospodareasca singura, cat de cat. Altfel ce faci? Iti distrugi propria viata de familie. Cred ca discutand cu sotul tau, cu mult tact si intelepciune, veti gasi o rezolvare.

24+
http://bd.lilypie.com/32Yup3.png
http://community.webshots.com/album/561174599GagMVk?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Mirela,

Si eu sunt de parere ca esti prea buna!

Eu si sotul am discutat ce se va intampla cand parintii vor imbatranii si vor avea probleme de sanatate. Din pacate parintii mei dupa accidente vasculare au murit. Dar au ramas socrii, batrani, cu hachite, etc.
Noi vom angaja pe cineva sa-i ingrijeasca pe socrii. Si eu nici nu-mi pun problema sa o vizitez pe soacra zilnic. Sa zicem ca o sa cada la pat, si ce daca?

Acum ma duc cu mare neplacere la ea de cateva ori pe an, de ce sa-mi sacrific eu viata pt soacra?

Deja soacra mea se victimizeaza, ar trebui sa respire noaptea cu un aparat de oxigen, da nu vrea decat daca sta sotul cu ea noaptea!!!
Noi stam in celalat capat de oras. Sau ce s-a mai gandit ea sa dormim si noi cate o saptamana cu respectivul aparat ca sa vedem cat se chinuie ea!
Noroc ca la noi nu mai merge cu santaj emotional. A returnat aparatul!!! Si nu poate sa respire bine fara, dar e decizia ei, nu?

Asa ca Mirela draga, eu as face greva: m-as muta la mama mea cu copilul, si sa se descurce sotul, daca poate!

Cred ca brusc soacra ta ar incepe sa "poata" mult mai multe lucruri.

Si soacra mea a incercat cu: nu pot mama sa car apa minerala, cartofii, etc. I-a luat sotul carut cu rotile. Credeti ca-l foloseste? Nu! In mod ciudat acum poate sa care, totusi.

PS: mama mea a ingrijit de bunica bolnava de Alzhaimer si a murit. Mama, nu bunica. Sper ca nu vrei sa patesti una ca asta, ca ai copil de crescut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Soacra ta mi se pare o persoana foarte egoista. Se complace in situatia in care este si isi manipuleaza fiul sentimental.

Sotul tau ar trebui sa regandeasca lucrurile si sa inteleaga ca familia lui este compusa si din sotia si fiica sa. Sa vada tot efortul pe care il depui sa fie bine in familie. Efort pe care il faci in mod special pentru sotul tau.

Ar fi bine sa faci cum ti-au recomandat fetele de pe forum si sa va separati de soacra, ingrijind-o in continuare.

Cred ca trebuie sa ai o discutie serioasa cu sotul si sa-i spui cum ar fi mai bine pentru voi. Sa impui niste limite in ceea ce priveste soacra si viata voastra comuna.

Daca nu accepta hotararile tale, ar fi bine sa-ti iei fetita si sa te muti la mama ta, daca se poate, macar pentru o perioada.

Altfel risti sa-ti consumi toate rezervele de energie fizice si psihice si nu stiu daca este cinstit fata de tine. Inainte de toate, ai un copil de crescut, pentru care trebuie sa te protejezi si sa te concentrezi asupra lui. Eu consider ca fetita ta este cea mai importanta.

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Daca in general batranii sunt precum copiii, un batran bolnav devine un monument de egoism. Nu mai vrea sa inteleaga nimic, nu e rezonabil, pare sa nu-i pese de nimeni decat de propria persoana.
Singura varianta ar fi sa-i inchideti usa camerei unde sta ca sa aveti un dram de intimitate. Sotului trebuie sa-i explici ca aveti un copil a carui educatie o sa va solicte la maxim, iar acesta are cu adevarat nevoie de voi ca parinti si in primul rand ca modele de urmat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Trebuie sa gasiti o solutie , ce te faci daca soacra mai traieste 10,20 sau mai multi ani . Inseamna ca trebuie sa va sacrificati voi , iar cand n-o mai fie ea deja sunteti voi prea batrani si-o sa va dati seama ca v-ati irosit tineretea.Cum au zis si alte fete poate ar trebui sa stea singura .Faceti un sacrificiu si platiti pe cineva care sa aiba grija de ea 8-10 ore pe zi, iar voi sa treceti cand va terminati serviciul sa-i mai duceti ce are nevoie.

Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Fetele mele dragi, va multumesc mult pentru sfaturi si pentru gandurile voastre bune.
Ce am omis eu sa va spun, pt. ca mi s-a parut nerelevant (situatia neschimbandu-se defel) este ca anul trecut ne-am mutat la casa, tot in 3 camere, dar cu o suprafata totala mai mare, vanzand atat garsoniera cat si apartamentul ca sa putem achita casa. Dispozitia camerelor este aproape identica asa ca fata de apartament n-am castigat nimic din punctul de vedere al intimitatii. Doar sufrageria si dormitorul sunt mult mai mari, in plus avem un demisol semiamenajat, decomandat, cu o suprafata destul de mare (cam 70 m patrati)care cu ceva banuti ar putea fi transformat intr-un apartament frumos pe viitor. In momentul de fata acest lucru este imposibil pt. ca nu avem canalizare ci fosa septica si asa cum probabil stiti daca exista diferenta de nivel negativa intre scurgerea apei si fosa nu se poate amenaja o baie si nici bucatarie. Canalizare va exista peste 2-3 ani.
Citind parerile voastre, ieri am prins glas si mi-am spus mult mai ferm parerea si nemultumirea si ce credeti, mi s-a "reamintit" ca de fapt casa e a mamei sale si ca poate sa faca ce vrea ea in casa ei, ca de fapt ea nu ca nu vrea ci ca nu poate sa-si inchida usa (asta e varianta cea noua, pana acum - vai saraca, sa simta si ea ca are familie).Si eu i-am "reamintit" sotului meu ca am si eu un apartament mostenit de la bunica mea, doar al meu care acum e ste inchiriat si ne aduce un venit destul de bun lunar, dar ca nu e nici o problema daca aici sunt doar o tolerata pt. ca am unde sa plec la o adica. Mai apoi am plecat la ai mei sa o luam pe fetita acasa (in weekend o mai duc la ei ca tare o mai iubesc), acolo nu stiu cum am ajuns sa discutam iar despre nevoia mea de intimitate, pt ca se pare ca e doar nevoia mea nu si a lui, el s-a enervat, a inceput sa strige, tatal meu i-a zis sa se potoleasca si i-a facut un pic de morala, el i-a raspuns obraznic, tatal meu mi-a zis ca daca ma hotarasc sa divortez am tot suportul lui.... ce sa va mai spun, eu n-am de gand sa renunt asa de usor la aceasta casatorie, il iubesc si e tatal copilului meu, e un tata iubitor chiar daca nu se prea pricepe sa se ocupe de copil. Dupa cearta de la parintii mei, n-a mai scos nici un cuvant toata seara, dimineata cand ne-am trezit si ne-am intalnit in bucatarie la cafea mi-a spus ca o sa schimbe usa de la camera mamei lui ca aceasta sa o poata inchide mai usor si ca usa va ramane apoi inchisa. Cred ca noaptea i-a fost un sfetnic bun.
Yannia, da ai dreptate ca un AVC transforma creierul si personalitatea unei persoane, soacra mea a fost o persoana extrem de activa inainte de asta, mult mai activa decat multe persoane tinere. De exemplu, facea aerobic la Casa Pensionarilor, lua ore de limba germana, mergea mult pe jos, kilometri intregi. Ce nu i s-a schimbat deloc este egoismul si nepasarea. Exemple? Dupa ce am nascut si am venit cu fetita acasa nu i-a cumparat nici macar simbolic o caciulita, apoi fetita la 6 saptamani a facut o rinofaringita foarte urata, n-a dat nici un telefon macar sa vada cum se simte (desi a fost asistenta medicala si a lucrat toata viata ei in spitalul de pediatrie), cand am stabilit data botezului a spus: "ce bine ca e in data 30 sept. ca sa pot participa si eu" pt. ca se gandea sa plece in Germania la cumnata-sa in vizita, si in 5 oct. era ziua cumnatei, era mai important sa participe la ziua de nastere a cumnatei decat la botezul propriei si unicei nepoate.Inafara de asta, copilul dupa rinofaringita de care vi-am spus mai inainte a dat intr-o anorexie de cauza necunoscuta de n-a pus un gram pe ea timp de aproape 2 luni.Am fost la foarte multi medici, toti imi spuneau ca e perfect sanatoasa dar ea slabea pe zi ce trece si devenea tot mai apatica si mai somnolenta. Eu eram la propriu innebunita, plangeam toata ziua gandindu-ma ca daca n-o sa-i dau de capat o sa-mi moara fetita. Credeti ca soacra-mea a renuntat la plecarea in Germania ? Da de unde! A stat 3 saptamani acolo timp in care a sunat o data iar eu printre sughituri si suspine i-am spus ca fata e la fel de rau si ca nici un doctor nu stie sa-mi spuna ce are de nu mananca.Ea in schimb imi povestea ce frumos este acolo si ce multe locuri a vizitat. M-a ajutat cel de sus si am dat pana la urma de o doctorita exceptionala care m-a internat de urgenta in spital cu copilul, i-a facut tot felul de analize si a perfuzat-o, pana la urma fetita si-a revenit. Diagnosticul a fost hipervitaminoza D desi nu i-am dat decat 2 pic. de Vigantol/zi dar ea a fost mai sensibila si a reactionat asa. Pana la 1 an nu i-am mai dat nici un fel de supliment de vit.D.
Cam astea sunt noutatile mele, iertati-ma ca m-am intins asa de mult, dar stiu ca sunteti niste bune ascultatoare si chiar n-am cui sa-mi deschid sufletul. Va iubesc

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Dumnezeule ... Mirela ...
Ca mai mult nu stiu daca pot spune. Sau pot spune ca eu nu as fi putut face fatza situatiei si la ora asta eram in locul sotului tau: alcoolica sau mai rau.

Trebuie sa faci ceva neaparat. Si daca sa renunti la casnicie nu e o varianta, atunci trebuie sa incepi prin a-ti transforma sotul in aliat, asa cum a mai spus cineva.

Ca sa ajungi la asta trebuie neaparat sa renunti la reprosuri. Pune-te putin in locul lui si imagineaza-ti intre cate feluri de sentimente si vinovatii ai fi sfasiata. Incepe prin a-i explica ca il intelegi si ca vrei sa-l intelegi si mai mult. Ca stii ca si el sufera si nu stie care este decizia si solutia corecta. DAR CA CEVA TREBUIE SA SE SCHIMBE si ca numai impreuna puteti gasi o solutie. Incearca sa fiti aliati si nu dusmani.

Trebuie sa o mutati singura si sa-i angajati un ingrijitor. Daca nu aveti bani ... eu in locul tau as vinde casa ta. Vindeti ambele case si luati 1 ap si o gars in acelasi bloc. Parerea mea e ca orice se merita pentru a gasi o solutie prin care sa va traiti viata. Si in acelasi timp sa poata trai si sotul tau cu decizia luata. Nu este deloc usor nici pentru el.

Si cum a mai zis cineva ... fa-l sa inteleaga ca varianta B va fi el traind singur cu mama lui ... La un moment dat sigur vei ajunge la decizia asta.

C'moooon ... aveti totusi un copil. El cum vede tb asta?? Chiar e dispus sa sacrifice si copilul? Nu mai zic de tine sau casnicie. Incearca sa-l trezesti putin. Dar ... dupa cum spuneam, numai cu multa dragoste si intelegere si punandu-te in locul lui. Daca asta nu merge ... varianta cealalta e straight forward ...

Ce sa zic ... de mult nu m-a mai miscat ceva atat de mult incat sa pun mana sa postez. Esti incredibil de puternica. Eu eram la azil in locul soacrei daca treceam prin asa ceva.

Never say NEVER.
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Revin ca ... nu pot sa-mi revin ...
El ce zice despre tine??? Despre faptul ca i-ai fost alaturi 3 ani si i-ai spalat mama la fund???

Totusi cat iti poate cere???? Nu este suficient?? Nu este cea mai mare dovada de dragoste pe care ai putut sa i-o dai? Este dispus sa renunte la toata aceasta dragoste si la tot ceea ce esti tu - pentru ca INCA NU E DE AJUNS? Cand va fi de ajuns? Cand vei cadea si tu la pat? Cand fetita va avea un tata alcoolic si terminat? Cand fetita va fi avut o copilarie distrusa?

Atunci va fi fericit cu decizia de a-si sprijini mama pana la capat doar pentru ca nu a putut lupta cu sentimentul de vinovatie? Doar pentru ca nu a putut accepta ca uneori cei apropiati noua au o soarta groaznica iar noi nu putem schimba asta? Si faptul ca incercam sa ne facem si viata noastra la fel de groaznica nu-i ajuta pe acesti oameni??

Never say NEVER.
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png

Mergi la inceput