Glezne umflate in saptamana 39
De cateva zile am gleznele si labele picioarelor destul de umflate, si parca nu mai vor sa isi revina. Credeti ca ar trebui sa ma ingrijorez, sau e ceva normal, dat fiind ca am DPN 28 ianuarie?
Le-am mai avut cand si cand, dar parca acum s-au intrecut pe ele insele,,,
Multumesc!
Raspunsuri
cllaudia spune:
Este ceva apsolut normal. Si eu le-am avut umflate, cel mai mult aproape de termen. Au revenit aproape la normal cam la 1 saptamna dupa ce am nascut.A trebuit sa imi cumpar multe de incaltat,pt ca nimic din ce aveam nu ma mai incapea. Asta e, toate ne confruntam cu asa ceva.
raluk.m spune:
sincer, mi-e teama de celebra preeclampsie, despre care eu personal nu stiu prea multe. in rest,,, nu ma deranjeaza, nici nu am alte simptome.
mi_ro spune:
Prin luna a6-a am incput sa mi se umfle gleznele cand am zburat cu avionul dus- intors Canada-Romania cu o stationare de 4 ore in Praga. Dupa 14 ore cu avionul aveam picioarele ca butucii. Medicul mi-a interzis sa mai zbor. In luna a 8-a au inceput mincarimi la picioare de-mi venea sa ma scarpin cu peria de covoare si era rau ca aveam burta si nu puteam sa ma scarpin. Mi-a luat un gel anti-scarpinat. M-a tinut scarpinatul pana la nastere.Au inceput din nou umflaturile si noroc de faptul ca am nascut in septembire ca picioarele mele nu mai incapeau decat in niste "salupe" , ma rog un fel de adidasi daca vrei - le spuneam eu si niste slapi cu un numar mai mari. Si dupa nastere mi s-au mentinut o perioada picioarele umflate si dupa aia a trecut. Stai linistita si nu te mai gandi la toate nebuniile. Repeta-ti in fiecare zi cand te uiti in oglinda ca bb al tau va fi cel mai frumos, sanatos si norocos copil din lume.
Numai bine.
Mihaela
honey79 spune:
Raluk...nu prea te-am vazut la noi la Odisee...la fetele de Ianuarie-Februarie 2008.
Si noi, majoritatea... ne-am confruntat mai devreme sau mai tarziu cu picioarele umflate.Face parte din.... simptomele sarcinii.
Incearca sa stai cu picioarele pe un scaunel...sau cand esti in pat, pune o perna sub ele... sa fie cumva, mai sus decat linia corpului.
Usurel cu sarea... si... am vazut ca ai pomenit preeclampsia. Ti-a spus doctorul cum ca ai avea risc de asa ceva? Urmareste-ti tensiunea arteriala... zilnic daca poti.
Stai linistita in patut.,.mai ai asa putin.. doar o saptamana... si-ai sa vezi ca totul va fi bine.
Nastere usoara si bebel sanatos si papacios iti doresc. Iar tie, laptic de-juns pt bebe si refacere rapida.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey
Pozici de toate felurile
35+
Vali
AMR 5 SAPTAMANI !!!
stancutza spune:
Si eu am inceput sa am glezenele umflate in sapt 37. In unele zile, nu imi recunosteam picioarele. In cazul meu, stii ce le dezumfla cel mai bine? mersul pe jos! azi am mers cam 1/2 h si pot sa-mi vad din nou oasele gleznelor. Edemele sunt cauzate de retentia de lichide, dar si de proasta circulatie cauzata de lipsa miscarii.
Ai grija de tine si o sa fie bine!
Stancutza
38
Poze burtica si altele: http://community.webshots.com/user/stancutza78
raluk.m spune:
multumesc pentru sfaturi, fetelor.
din pacate, le-am cam facut pe toate, adica merg in fiecare zi cam o ora, sunt f rare zilele cand nu ies la plimbare, tin picioarele mai sus, beau cam 1.5 l apa plata/ zi (poate ar trebui mai mult, dar chiar nu pot),,,am mai baut si ceaiuri de diverse plante, diuretice, ma maseaza sotul meu cu varixinal, si,,, tot umflate sunt. e adevarat ca dimineata sunt cat de cat normale, dar spre seara,,, incep sa se umfle. mi-am luat tensiunea, dimineata o am destul de mica, apoi spre seara mai creste. poate ca e ceva normal, bebe pare ca se simte bine, e activ, asa ca m-am mai linistit. sper ca saptamana viitoare sa nasc, sa fiu si eu
va pup!
mamacapra spune:
Raluk si eu am patit acelasi lucru. Sunt multumita insa ca la a doua sarcina am fost umflata de la 6 luni pana la 3 luni dupa nastere.
Acum s-au umflat si picioarele si mainile si vad ca incepe fata, dar abia dupa aproape 38 de saptamani.
nu am avut tensiune mare nici atunci si nici acum, din contra, maximul era 9 cu 6, iar regula 8 cu 4, cu 5 sau cu 6 - adica aproape lesinata.
E posibil ca retentia sa se datoreze si presiunii uterului atat de mare pe vase, pe organe.
Sa nasti cu bine!
- 39+ cu Mateias (DPN 29.01.2008),
Teodora(28.10.1997) si
Filothea (02.06.2005)
raluk.m spune:
multumesc, mamacapra, nastere usoara si tie, vad ca si tu ai dpn 29 ian,,,
sa fim sanatoase, si bebeii nostri la fel!