rugaciuni la Bis Sf Gheorghe.....?!

rugaciuni la Bis Sf Gheorghe.....?! | Autor: tora97

Link direct la acest mesaj

azi, in plimbarile mele cu ana am ajuns linga Biserica Sf Gheorghe cel Nou (cea de la capatul tramvaiului 21) Inima ne a dat ghes si am intrat sa i dam binete lui Doamne Doamne. Am vazut multe persoane cu cite o cutie cu nisip in care aprindeau luminari si se rugau. unii aveau si cite un pachetel mititel linga ladita cu nisip ori in mina... Sint f curioasa sa aflu ce se intimpla, insa nu am indraznit sa intrerup pe nimeni din rugaciune. Dar m am gindit ca poate stie cineva pe aici despre ce este vorba si sa ma lumineze

Cu multumiri anticipate,

poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Si mie prima oara mi s-a parut ciudat. Este obiceiul acestei biserici, se pun 33 lumanari in forma de cruce , spui o rugaciune pe care o gasesti acolo la lumanari si te rogi pentru problema ta pana ard toate lumanarile.
Oamenii sunt credinciosi acestui ritual , iti povestesc cu draga inima daca intrebi.
Daca pacatele, sau problemele tale sunt ft "innoroiate" se innegreste nisipul (sunt niste chestii interesante pe care le auzi)

Mergi la inceput

Cele 33 lumanari simbolizeaza anii traiti de Isus pe pamant si se aranjeaza intr-un anumit fel in forma de cruce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Da, stiu si eu de aceasta rugaciune inchinata lui Iisus la biserica Sf, Gheorghe cel Nou.
Se face doar intr-o anumita zi din saptamana, dar nu mai stiu care. Parca martea.
Si, in general, tii ritualul timp de cateva saptamani fara oprire, ca sa ti se implineasca dorinta.

Cei care vor sa-l tina intreaba la lumanari pe femeia de acolo sau pe preot.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Ziua este vinerea dupa-amiaza. E ft interesant oricum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Da! Da!
Si martea la Sf. Anton.
Asa e!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Se merge in timp de 7 vineri la rand...4 pt a te ruga pt implinirea dorintei si 3 pt a multumi. Se aprind cele 33 de lumanari si se spune o rugaciune cat timp ard toate lumanarile.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Eu am fost 3 saptamani pana acum.Printre altele m-am rugat si pt tatal fetitei care nu prea mai venea pe la ea, era cam distrus. Dupa prima vineri, in fiecare week-end a iesit cu fetita in parc si sambata si duminica. Au trecut 2 ani de cand a plecat, ar fi prea mare coincidenta: de ce acum? mai ales ca era la pamant undeva, deci nu era mai bine fata de alta data.

Si inca ceva bun, am visat-o seara pe bunica mea, ft aproape si eram ft fericita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Ceva este.....eu am multe prietene care au mers si rugamintile le-au fost ascultate. Cred ca tine si de credinta, si de gandirea pozitiva.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexbowwow spune:

Mi-ar putea spune careva va rog rugaciunea si daca aceasta se poate face si de acasa? Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Cu adevarat "cate bordeie atatea obicee",
E prima oara cand aud asa ceva dar daca asta ajuta, ma rog, fiecare e liber sa se roage cum doreste.
Vazusem eu prin studentie cozi la Sf. Antonie de vis a vis de anticariatul la care mai mergeam dar nu mi-am imaginat niciodata ca e un numar anume de lumanari sau un numar anume de stat la rand ...

Mergi la inceput