Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (58)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

andreea, eu n-am dat copiilor nici zymaflor(unii il recomanda, altii nu), nici oscilo( consider ca alaptatul este suficient deocamdata si nici nu cred in puterea ficatelului de rata). Iar vigantolul l-am administrat tot asa, direct in guritza!
Dar partea cu olita m-a amuzat Lui Rares i-am cumparat olita cand avea mai bine de 1 an, dar se juca cu ea pe post de palarie! Insa de pus l-am pus cand a inteles copilul despre ce-i vorba, avea chiar 2,6 ani. Si doar la pipi! Caca nici acum nu presteaza la olita decat foarte rar, imi cere sa-i pun pampersul cand face.
Copiii abia in jurul varstei de 2 ani dezvolta abilitatea de a-si controla muschii sfincterelor.
La 5 luni s-ar putea sa iei olita aia in brate degeaba! Mi te si imaginez
Doar daca face "ceas" sa-l prinzi in olita!

mami de Rares Andrei (10.03.2005) si Stefania Maria (10.10.07)

http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Andreea, ti-am pastrat mesaj special ca e mult de scris. Te imbunez, deh, sa ma ajuti cu torentul ala.

1. Vigantolul ii dau gura, culmea este ca la noi pediatra chiar a insistat sa nu ii dau in lingurita pentru ca ramane pe lingurita si ca atunci ar trebui puse mai multe picaturi. Banuiesc ca diluat e si mai si, risca sa nu inghita tot.

2. Nu ii dau Zymaflour, cum nu i-am dat nici Alexandrei. Administrarea lui e controversata, nu trebuie data impreuna cu calciul, mai erau niste reguli legate de mese, si incalcarea regulilor putea avea consecinte legate de dezvoltarea oaselor. Eu cred ca o igiena orala si controale periodice pot pastra dantura copiilor in regula.

3. Cat oscilo ti-a dat? Eu chiar am intrebat pediatra de imunostimulatoare sa ii dau lui Andrei ca sa scap de grija racelilor de la Alex si a zis ca nimic. Nu inseamna ca nu ii poti da. Nu stiu ce scrie pe prospect, de la ce varsta s-ar da.

4. Si eu ii dau de azi suc de mar, sa vedem cum il accepta. Tot asa, nu inlocuim o masa, este dat suplimentar, in afara lapticului. Deocamdata si zeama de supita la fel. Numai pulpa de fructe si piureul de legume vor inlocui masa.

5. Eu nu stiu cum as putea sa il pun pe olita cand el nu sta nici in fund. Si sincer nici nu ma gandesc. Discutia asta am avut-o cu mama si pana si acum imi reproseaza ca a durat ceva pana am scapat de pampers la Alex. Pediatra noastra insa ne-a explicat atunci ca pana la 18 luni nu exista reflexe si chiar daca e posibil sa faca la olita este pura coincidenta, asa ca e efort inutil sa pui bebelusii pe olita. Mama sustine ca m-a pus de la 6 luni si ca la un an nu mai faceam pe mine decat accidental, ceea ce ma indoiesc. Nu stiu daca e bine cu olita sau nu, nu am nici o parere avizata. Parere amatoare este ca e incomoda. Vezi ca au fost discutii pe forum la un moment dat despre copiii pusi pe olita foarte devreme si au facut fobie, nici asta nu sunt sigura ca asa e dar mi-a convenit ca scuza sa o las pe fie-mea cu pampers. La 1 an juma nu mai facea pipi ziua decat la olita. La 2 ani si un pic a inceput si cu caca la olita, pana atunci nu voia olita, nu ca nu avea reflex. Pur si simplu se abtinea daca era pusa pe oala. La 3 ani jumate am renuntat la pampers si noaptea. Greu...dar ce mai conteaza, acum e gata.

6. Sa iti fie de bine tunsoarea, asteptam poze.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Myral, nu am primit nici alocatie, nici imdemnizatie si nici nimic.

Sim, eu am scris romane Andreei. Mi-a placut ca tu ai fost scurta si concisa.

Alehiam, surdu nu aude dar le potriveste. Scuze, eu eram cu gandul la carucior.

Betty, si mar si portocala? Nu sunt cam acide? Imi pare rau ca ai patit asa cu sanul. Poate nu e ceva grav, dar daca te linisteste sa faci o eco ar fi bine sa o faci. Oricum ai un sot tare iubaret daca avea chef de strans in brate asa tare.

Teodora, sa stii ca ai mei intreaba continuu cand ma intorc, chiar inainte de botez m-am intalnit cu seful si asta a fost prima intrebare inainte de ce face copilul.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

Rita .

www.youngnutrition.net/member/tickers/96168/ticker2.png[/img][/url]" target="_blank">
Yannisa Milena
24.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

Vazut poze cu bebici mumosi!
Noi maine incepem sa-i dam Yannisei prima lingurita de piure de morcovi, astazi are 4 luni si 3 saptamani, deci e ok, zic eu sa incep la varsta asta diversificarea.

www.youngnutrition.net/member/tickers/96168/ticker2.png[/img][/url]" target="_blank">
Yannisa Milena
24.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Maria, io lipsesc motivat. Ca am treabaaaaaa! Si nu se mai termina!!!!!!!!!!

Rita, multumim pentru cuvintele tale!

Andreea, faza cu olita mi se pare de kko. Ti-o spun din experienta. Pana n-o sa se lamureasca copilul ce e aia olitza si la ce foloseste dansa, nu faci decat sa-i dai cosmaruri si fobii. Vigantol tot in guritza. Mar nu ii dau inca,nici oscillo, dar din cate stiu e doza universala. Adica un flaconel din ala odata. Ca profilaxie se da o doza pe saptamana, timp de 6 saptamani.

Teo, la Miruna m-a sunat seful meu (austriac) la trei zile dupa ce am nascut, ca sa ma felivite si bineinteles sa ma intrebe cand ma intorc la munca, Asa ca se poate si mai rau.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by Roxana_G
Sim, eu am scris romane Andreei. Mi-a placut ca tu ai fost scurta si concisa.

Pai daca ea s-a descurcat singura cu torentul! (ce naiba o mai fi si ala!? )

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeka spune:

Noi am venit acum de afara.

Sim,sa stii ca si fi-mea a facut la fel azi-noapte,Cum adormea si o puneam in patut se trezea si incepea sa planga,a adormit la 12,s-a sculat la 2 si apoi la 6,ea care doame de la 10 -10,30la 6,30-7,00.

Azi mi-a bazait un pic si a dat parturi multe.

As vrea sa intreb daca bbii vostri regurgiteaza des. si\sau vomita laptic.Uneori regurgiteaza si imediat dupa ce a ragait.Si dupa ce suge,daca o pun in patut sau la jucarii,da de 2,3 ori din picioare si gata,a iesit lapticul.

Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeka spune:

Am uitat sa va zic ca si mie mi-a spus sa-i dau vit C pt imunitate.Pt ca vit C fiole nu se mai fabrica,a zis sa-i iau o pastila de c simpla si sa-i dau jumatate din ea dizolvata in calciu.

Imi cer scuze dar scriu cu o mana

Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Bebeka, si al meu regurgiteaza destul de des. De varsat nu varsa insa. Mie mi-a dat vit C la un moment dat cand era cu rinita, dar mi-a dat niste picaturele. Se cheama "Vitamina-C Natural" si ii dadeam trei picaturi pe zi.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput