Cresa Iasi - zona Pacurari
Raspunsuri - Pagina 2
Ramonika spune:
o precizare: la cresa nu sunt educatoare, sunt ingrijitoare. nu au studii pentru educarea copiilor, poate doar pt ingrijirea lor.
Kindergarden mai e undeva vizavi de LIceul National, unde a fost gradinita CFR.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
maryion spune:
Da asa este, dar la copii asa mici cred ca nu educatia este primordiala. Mie mi-a spus pediatrul ca varsta optima pt integrarea in colectivitate este 4 ani, ca pana atunci au nevoie doar de ingrijire corespunzatoare si joaca. Eu nu stiu ce sa fac, oscilez intre bona si cresa si nu stiu ce sa aleg. Macar la crese sunt "ingrijitoare", dar bonele nu au nicio pregatire specifica, sunt doar niste femei fara serviciu sau pensionare. Eu nu sunt asa incantata de bone, deoarece este o femeie straina pe care o aduci in casa ta si sta cu copilul tau, nu stii ce face cu el 10 ore/zi. Si plus de asta mai vor si o gramada de bani. Eu am gasit una care vrea 6 - 7 mil. Dar inca nu m-am hotarat, cred ca saptamana asta voi umbla pe la crese sa vad care este treaba. Stie cineva ce acte trebuie? Stiu ca trebuie si adev de la serviciul meu, dat eu inca nu m-am dus, vreau sa vad daca se acomodeaza la cresa.Kindergarden au si cresa? sau doar gradinita? Cam cat se plateste lunar?
Mary mamica lui
Darius-Theodor (14.07.2006)
iulia-stefy spune:
Eu la cresa la care am fost, la grupa mica erau 36 de piticuti, de care se ocupa o educatoare si 4 ingrijitoare, si toate aveau o oarecare calificare, deci e si o educatoare.
Mary sunt de acord cu tine, nu prea stii pe cine platesti si ce face cu copilul tau 10 ore in lipsa ta. Eu inclin catre cresa pt ca am colege de serviciu si prietene care au copilutii la cresa si sunt foarte multumite, cu exceptia racelilor, pe care copilul le poate lua si din supermarket cand a fost cu mami.
Am o cunostinta, al carui copilut are 3 ani si il tine cu bona si cu toate astea, deci nu e in colectivitate de doua luni o tine dintr-o boala in alta. Si unde mai pui ca e si salbaticut, ca el nu stie sa se joace cu copii. Si asta e unul din motivele pt care inclin catre colectivitate.
Lacramioara mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
maryion spune:
Al meu nu este salbaticutz, ci este foarte sociabil. Eu as dori sa incep treaba mai devreme de 2 ani si trebuie sa ma grabesc un pic. Momentan am gasit o bona (o cunostinta) si daca nu este in regula trebuie sa caut cresa. Eu cand am vrut sa il dau la cresa, adik atunci cand m-am gandit am mers la medicul de fam si a zis ca nici sa nu auda de cresa, ca ea nu imi da voie, bla, bla, .. nu stiu cu ce drept mi-a spus niste lucruri ... Dar oricum trebuie sa ne mutam si schimbam si medicul de fam. Si atunci poate nu o sa mai avem piedici.
Iulia tu ai inscris copilul la cresa? Daca da, ce acte ai dus? Si unde l-ai inscris?
Mary mamica lui
iulia-stefy spune:
Inca nu am inscris-o, Mary, dar zilele astea a inscris-o pe fina mea. Am sa o intreb. Atat stiu, ca de la cresa i-a dat sa faca niste analize, atat copilul cat si parintii. Parca un exudat faringian si un examen coproparazitologic, parca asa se cheama(analiza la scaun).Si asteapta rezultatele si daca sunt favorabile merge la cresa de miercuri. A mai zis ceva de o adeverinta de la firma unde lucreaza, dar o mai intreb si am sa-ti scriu cand aflu. Pe Stefy inca nu am dat-o, ca abia la sfarsit de aprilie se decid daca ma cheama la firma si atunci am s-o duc.
Lacramioara mamica
maryion spune:
Eu chiar acum am vorbit cu bona, are 55 ani si este o cunostinta de-a soacrei mele. O sa vina de la 1 martie cu 5 mil/luna pt 10 ore/zi luni - vineri + abonament transport in comun.
Oare este putin sau mult? Nu vreau sa imi faca mancare pt noi sau curatenie in casa, ci doar sa aiba grija de baietel.
Mary mamica lui
iulia-stefy spune:
Mary, ti-am promis un raspuns legat de inscrierea la cresa. Sper sa fie complet.
A zis ca tb o cerere deinscriere si de la cresa iti da un buletin de analize cu care mergi la medicul copilului. Acesta iti completeaza pe buletinul acela vaccinarile si iti da trimitere la analize.
Pentru copil se face un exudat si 2 analize la scaun( una pt paraziti si una pt dizenterie). Pt parinti, pt amandoi se face o radiografie pulmonara si un examen la sange(privind sifilis).
Apoi iti trebuie originalul si o copie dupa certificatul de nastere al copilului
Si la fel originalele si copii dupa buletinele parintilor
Si adeverinte de salariat ale parintilor.
Daca mai e ceva ce a omis sa-mi spuna am sa-ti mai scriu. A tb sa incheiem discutia, pt ca fetita ei s-a trezit si plingea.
Lacramioara mamica
ritm_alert spune:
vezi si www.akiclub.ro (gradinita)
e mai recent deschisa.
quote:
Initial creeata de maryion
Buna mamicilor!
Sunt si eu o mamica din Iasi, care se pregateste sa inceapa serviciu peste jumatate de an.
M-am tot gandit si am tot cantarit ce sa aleg intre bona si cresa?
Nu stiu ce sa fac. Prea multe buline negre la bona. Am avut mai multe promisiuni, dar care nu s-au concretizat.
Imi este greu sa il dau si la cresa, dar am zis ca la o "particulara" ar fi mai bine. Noi ne mutam peste cateva luni in Pacurari si ma gandeam sa apelez la voi poate cunoasteti vreo cresa care ar fi in regula.
As mai avea o varianta, cam extrema ce-i drept, sa il duc la Barlad la parintii mei si sa merg saptamanal sa il vad, dar cred ca tare greu mi-ar fi.
Sa il mai las pe la soacra (este o varianta care nu imi surade din "n" motive) si sa il mai duc si pe la parintii mei. Oricum o sa fie tare greu.
Mary mamica luiDarius-Theodor (14.07.2006)