Mamici de mai-iunie 2008 (30)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Salutare fetelor!
Daria Ioana am ramas blocata la povestea ta cu femeia aceea, fac si eu ca Miss Parker eu i-as fi rupt picioarele! Sunt total impotriva medicamentelor de genul asta, mai degraba imi darama toata casa decat sa ii dau vreun drog! Am citit ca majoritatea copiilor care au fost constant pe astfel de pastile dezvolta mai apoi un risc mult mai crescut sa devina dependenti de droguri, la varsta adulta. Si aici se prescrie in voia cea buna Ritalin. Eu cand vad ca au pus eticheta si nume si la un fapt atat de natural, copilul energic si activ, ma atac. Nu e activ, are sindromul nu stiu care, hai sa-l indopam cu pastile sa scapam de-o grija, sa ne vedem de viata in continuare. Poti sa ii gasesti atatea activitati de facut in care sa isi consume energia, il dai la diferite cursuri si sporturi, si de acolo si cel mai activ copil vine obosit. Dar ei aici nu prea se complica.

Miss Parker am uitat sa iti zic, am ras de m-am prapadit cu David si Goliat!!! Eu nu cred ca e regula, sa fie si copilul mare, daca e burtica mai maricica, am o prietena careia toata lumea ii zicea ca are gemeni, la 2 luni avea ditamai burtoiul si a facut o fetita slabuta si delicata! Avea foarte mult lichid amniotic.

Andree 27 in legatura cu graficul despre care vorbeam, este un grafic unde iti scrie cate kilograme e normal sa iei in sarcina, in fiecare luna, in functie de geutatea si inaltimea ta. Parca daduse cineva nu demult un link, in romaneste, eu am salvat unul in engleza, uite aici:
http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
Deci eu am pus 8 kilograme, cat ar fi trebuit sa am la saptamana 28, maxim saptamana 24, eu am abia 18, dar nu ma stressez deloc, caci am explodat deodata in prima luna, nu stiu de ce, poate pentru ca eu am tendinte spre bulimie, eu la stress mananc, si cum in prima luna am avut sangerari si am descoperit fibroamele, ma stressam si mancam Acuma insa am vazut ca am pus pe mine normal, nu exagerat, asta conteaza. Numai bebe sa fie sanatos, in rest revenim noi la forma initiala dupa aceea! Mai voiam sa iti spun ca tare frumos e numele Eric Ianis, si noi avem printre prieteni o familie cu un Eric si toata lumea il alinta Ericut, poate la inceput suna comic, insa acuma ne-am invatat si asa il strigam!

Puputi bine ai venit in clubul nostru al fetelor nemultumite de doctori! Eu ce sa mai zic , mie nu mi-a facut nici o analiza de urina, nu mi-a facut calciu, magneziu, toxoplasmoza etc. Si cand i-am cerut trimitere acuma la ultimul control nu a vrut sa imi dea. Eu sunt total in ceata. Cu Dumnezeu inainte, eu am facut tot posibilul, la alt doctor sa ma duc acuma, dureaza cel putin o luna pana obtin programare. La noi se fac numai 2 ecografii mari si late in toata sarcina, una la 12 saptamani, alta la 19 si la revedere. Poate iti mai face una la sfarsit daca bebe e pozitionat aiurea.

Miss Parker, japonezii ca japonezii, dar ce sa mai zici de saracele americance, ele au numai o luna de concediu sau cam asa ceva, sa confirme fetele din America, stiu ca ele sunt cele mai napastuite. De aceea acolo multe femei renunta la servici, ca nu te lasa inima la 1 luna sa il lasi si sa pleci la munca. E groaznic de inuman. Cu banii cheluiti in Irak mai bine ar face un sistem de asigurari sociale mai bun. Asta ma opreste sa plec in America, sistemul de sanatate si de asigurari sociale la pamant. Cat timp muncesti esti OK, daca Doamne fereste ti se intampla ceva, esti terminat, in Canada insa e mult diferit.

Andreeap Nu mai plange, o sa fie totul bine, e o greseala de interpretare, ai sa vezi, e decalajul intre analizele de sange si eco!
Nu e mai bine la noi ca nu se fac testele astea, adica se fac dar costa vreo 300 de dolari si nici asigurarea privata nu le plateste. Si am zis ca eu nu dau 300 de dolari pe o statistica tembela. Dupa aceea mai dai inca vreo 300 pe amnio si la sfarsit sa fie bani aruncati de aiurea. Plus ca am un fix in minte, puteti sa ma conisderati sisi la balcon, dar eu parca nu as renunta la copil sub nici o forma, asta e filosofia mea de viata. Un om este un om, chiar daca este diferit de majoritate.

Gabita ma bucur tare ca a trecut cu bine amnio, refacere rapida si sa auzim numai vesti bune! Subscriu si eu la clubul fetelor indragostite de piticul tau, e tare simpatic!

Va pup, ma duc si eu la scarbici....

Doloress 18+ posibil

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

Buna fetelor !

Ei si acum, trebuie sa ma apar si eu !

Voi ma judecati gresit, zau fetelor ! Rasfoiam si eu putin netul, deoarece pe forum cam batea vantul, si eram singurica acasa, doar cu bebe, si am dat din intamplare peste aceasta poveste intradevar trista... cautam bebei nascuti la 25 saptamani, asa doar sa vad eu cum arata in realitate un bebel nascut la 25 saptamani, sa am o idee cum e el acolo in burtica... sincer, pe mine nu ma afecteaza foarte tare subiectele astea, eu mam uitat si la malformatii, si alte lucruri mai tragice, dar nu ma afecteaza niciunele, sunt realista si stiu ca ni se poate intampla si noua, si vreau sa stiu la ce sa ma astept. Eu sincer, am invatat ceva din povestea asta, faptul ca trebuie sa ai putina incredere si in tine, de ex. daca mamica punea intrebari, si nu se lasa la mana medicilor, poate nu ii facea medicul injectia aia de inducere a nasterii, si cum totul era in regula pt ca nu mai avea contractii, inimioara bebelinei batea bine, membranele nu erau rupte, parerea mea e ca mai putea sa traga de timp astfel incat bebelina sa creasca cat sa fie "viabila" cum zic ei. Daca punea piciorul in prag... poate nu se intamplau toate astea... sincer, eu in doctori nu prea am mare incredere, am auzit foarte multe cazuri, si sunt reale toate, eu una am invatat ceva din toata povestea.
Cum va spuneam pe mine nu ma afecteaza povestile astea, nici imagini nici nimic, si chiar daca ar fi sa nu fie adevarata povestea, stiu ca se intampla si cazuri dinastea, chiar daca acesta se poate sa nu fie real. Si se intampla si dincolo de granite, nu doar la noi, peste tot sunt doctori incopetenti. Eu in doctorul meu am totutsi mai multa incredere ca in altii, e putin aerian el, dar in ce priveste meseria lui, o ia cat se poate de in serios. Un singur motiv ma facut sa am mai multa incredere in el, acela ca prima data cand am fost la el la control, nu doar ca a fost singurul care a vazut sarcina si ca e ok, nu e extrauterina cum ne temeam, dar in momentul in care am vazut ca e vb despre o sarcina si e ok a zis: "Si acum, spunemi ca vrei sa pastrezi copilul !" Toti doctorii pe care iam intalnit au zis sau au dedus ca vrei sa faci avort, parca nici nu sa pus problema sa pastrezi sarcina, si toate astea, asa fara nici o expresie, ca si cum, mergi la piata sau nu? si alta chestie, ca nici macar nu te intreaba de ce nu ai vrea sa pastrezi, sa incerce sa te convinga, in mod normal asa trebuie sa se comporte un doctor.
Ca sa ma intelegeti si mai bine de ce nu ma afecteaza prea mult cazurile astea (sa nu intelegeti ca am inima de piatra, ma ingrozesc cand vad asa ceva, sau imi e mila dar nu ma afecteaza, am vazut, si am uitat) pentru ca fratele meu e nascut la 8 luni, cu microcefalee, era un copilut sanatos pana lau internat pt raceala cu 8 kg la 4 luni era destul de grasut si lau scos din spital cu 4 kg mai putin, nu mai radea, nu mai schita nici o expresie, era cu privirea pierduta, era o leguma, si asa a ramas, lau scos cu handicap cel mai grav grad, nu vorbeste, nu mananca singur, nu merge, e ca si un bebelus de 4 luni, cum a fost cand lau internat. Acum are 23 ani, e total deformat, nici nu va puteti macar imagina, doctorii nu iau dat nici macar 7 ani de viata si iau recomandat mamei mele sa il lase la un internat, ea a fost peste tot cu el, in polonia, in dezna, peste tot, dar nu putea sa creasca si un copil cu handicap care ca sa aiba cat de cat musculatura trebuia sai faca masaj 30 min, 20 min pauza si din nou, asta toata ziua cat era de lunga, si inca doi copii pe langa el, eu si celalalt freate al meu care eram mai marisori ca el cu 2 respectiv eu cu 3 ani, mergeam la scoala, noi eram copii normali, el nu, si a preferat sa aiba un singur copil bolnav si la sacrificat pe el si nea crescut pe noi cum a trebuit, bineinteles ca nici noi nu am avut o copilarie prea fericita, nu puteam merge la bunici, la tara, in vacante eram singurii copii de la bloc, restul erau plecati, trebuia sa avem tot timpul grija de el cand eram la joaca, eu lam hranit si lam schimbat de cand ma stiu, lam purtat in brate (de aici presupun eu si problemele mele de spate - spondiloza) dar per mare am fost niste copii bine crescuti, cu frica de Dumnezeu si buni la suflet intotdeauna, poate prea buni cateodata, si fratele meu inca traieste, numi imaginez cum mai poate, dar traieste si toate astea sau intamplat numai din cauza medicilor.
Asa ca fetelor, intelegeti de ce nu ma simt eu afectata de cazuri dinastea ? pentru ca asta ar insemna sa nu ma pot uita la propriul meu frate, sa ma gandesc cum sa nascut, ce probleme a avut, si sa ma afecteze chiar cazul lui, pentru ca si el saracutul e un caz nefericit. Eu stiu ca mi se poate intampla si mie ceo vrea Bunul Dumnezeu, si vreau sa fie cat mai pregatita, daca nu ma uit, nu ma documentez, nu ma interesez, in momentul in care as fi pusa in fata situatiei nu stiu ce as face, dar daca sunt pregatita e altceva. Eu am cautat pe net si despre SD, sa stiu ce e, la ce sa ma astept. Da, sunt diferiti acei copii, dar asta nu inseamna ca nu au dreptul la viata, si sai privim cu alti ochi, eu stiu cum se uita toata lumea la fratele meu, cu scarba unii, cu greata, cu mila, cu frica, nu se uitau unii, era groaznic sai vezi cum se comporta. Odata o persoana (femeie, barbat, nu stim) ia dat fratelui meu o bonboana pe bat, ia puso in manuta, pe care el o tine stransa in pumn, si era logic ca nu poate sa o manance singurel, era intrun carut cu rotile, nu vorbea, deabea statea bine in acel carut din cauza caruia si sa deformat cum nu va puteti inchipui, si era logic ca nu o poate manca singurel. Ei nimeni na vazut,. noi ne jucam, iar cand am ajuns acasa si mama mea la schimbat a gasit batul de la bomboana in caca, va dati seama ce oameni inconstienti ? putea ca batul acela sai perforeze matele, sa moara... odata am gasit monede in manutele lui... uneori oamenii vor sa te ajute, dar din necunostinta de cauza mai rau iti fac...
Oricum, imi cer scuze daca nu am facut bine, stiu ca de acum nu mai pun asemenea articole, doar daca gasesc unele frumoase, promit !
Hai ca am scris o gramada, dar am vrut doar sa ma intelegeti si sa nu ma judecati gresit. va puup..

Geta 25+ , iubitoare de
eu si cristi
bebe mic la eco
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=136499890" target="_blank">burtica
burtica de Geta si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Getuta pentru tine si pentru fratiorul tau! Si eu cred ca si tine, acesti copii au tot dreptul sa traiasca, daca Dumnezeu i-a dat pe lume, nu cred avem noi dreptul sa hotaram soarta lor. Stiu ca atunci cand sunt anomalii grave sarcina se elimina singura, deci daca ai dus o sarcina pana la capat si ai nascut un copil, eu zic ca everything happens for a reason, stiu poate parea nedrept, insa asa poate reusim sa apreciem mai mult viata si sanatatea si fiecare lucru bun care ni se intampla, fie si o raza de soare! De aceea nici nu am facut acele teste.
Insa Getuta, trebuie sa intelegi ca nu toata lumea reactioneaza asa, in sarcina vrei sa fii cat mai calma si senina, si orice poveste trista te afecteaza si iti strica ziua. Si eu sunt asa, nu am citit povestea din link pentru ca nu imi place in general sa ma gandesc la lucruri triste. Ma pregatesc sufleteste de ce e mai rau dar sper la mai bine. Nu te judecam , Doamne fereste, dar asa suntem unele mai influentabile, altele suntem mai tari din fire sau experienta ne-a facut asa, si nu ne afecteaza mai nimic. Fiecare e diferita in reactii.
Fetelor mai sensibile, faceti ca mine, eu nu deschid linkul si nu citesc si gata. Traiesc in lumea mea de norisori roz
Getuta, pup inca o data fata, sa nu te superi pe noi!

Doloress 18+ posibil

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andree27 spune:

Multumesc Dolores pt explicatii si pt ca iti place numele baietelului meu.Dar cum eu de fiecare data am cate o intrebare o sa va rog sa ma mai lamuri cu ceva ca deja cum citesc atatea nu mai stiu.Eu am facut doar 2t si rezultatul a iesit negativ.E bine,asa?Ca atatea lucruri am citit pe forum ca deja nici nu mai stiu care e bine si care nu.Dar eu asa tin minte ca dr mi-a zis ca e ok si sa nu mai fac 3t ca nu are rost ca nu lucrez in mediu toxic si nici nu am peste 35de ani!Multumesc la toate pt tot!!!

Andreea 20+ in asteptare de un ingeras: Eric Ianis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

Doloress, stai linistita, ca nu mam suparat sau asa ceva, nici vorba... doar ca am vazut articolul si mam gandit sal pun aici, atat tot... sa vedeti si voi ce se mai poate intampla in lume, asta nu inseamna ca daca ne uitam ni se intampla si noua, sa nu se supere nimeni pe mine, oricum eu nu ma supar usor, mai ales daca cineva doar isi spune parerea... sunt constienta ca la alte mamici se poate sa nu le placa, dar eu consider ca daca vad undeva o veste trista, sau un caz trist, daca nu am chef in momentul ala sa ma iut sau sa citesc asa ceva, nici nu intru pe link, sau schimb canalul si gata, nu ma obliga nimeni sa citesc sau sa ma uit... mai sunt si eu asa, cateodata nici eu nu am chef sa vad sis a citesc cateodata asa ceva, dar intamplarea asta pe mine ma invatat ceva. Si eu credeam ca e vb despre altceva, credeam ca micuta a trait si am zis hai sa vad si eu ce sa intamplat de sa nascut asa devreme, ce ar putea duce la o nastere prematura sa stiu si eu, deabea la sfarsit am vazut ca micuta a murit si mam intristat putin si miam dat seama cat de pretioasa e viata, si iubirea, si clipa merita traita... intelegeti voi... si fiecare decide daca vrea sa vada sau sa citeasca... fetele siau spus parerea, eu leam inteles si leam raspuns ca pe mine nu ma afectat cazul, asta nu inseamna ca asa trebuie sa fie si ele... imi pare rau daca lea afectat...nu era asta intentia mea, si eu sunt vesela, si incerc sa nu fiu trista sau suparata pentru nimic, dimpotriva, parca sunt mai vesela, mai optimista, vad viata cu alti ochi... hai va puup, ca trebuie sa plec...revin mai deseara...

Geta 25+ , iubitoare de
eu si cristi
bebe mic la eco
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=136499890" target="_blank">burtica
burtica de Geta si Cristi

Mergi la inceput

Doloress in un si pt gravific.Sunt deocamdata la normal.hihihi.Merci mult!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Va multumesc pentru comentariile la adresa piticului meu Va dati seama ca creste inima in mine ca un cozonac, de mandrie! Adevarul e ca este foarte fotogenic, si ii si place sa pozeze.
Dar e atat de nazdravaaan, si poznas, si tot timpul s-ar catara si urca pe ceva, de-mi sta mie inima in gat cand il vad. Mai nou, vine la mine si arata burica si zice "bebe" si eu ma preling toata cand aud.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Hello fetele..........venim si noi cu vesti bune de la dr. Am fost sunata aseara sa vin azi, de fapt eram programata pt saptamaan viitoare dar cica atunci nu e ecograful disponibil. Asa ca am dat o fuga azi, totul e ok si surpriza: colul meu s-a mai lungit si arata f bine Asta m-a bucurat nespus, asa ca e bine ca am ramas acasa asa cum m-a sfatuit dr.......odihna a ajutat mult colul meu sa-si revina. Nu mai era nici inflamat, nimic.
Bebe e in limite normale, are 670 gr si e un scump.
Eu am luat 4 kg de la incepututl sarcinii si pana acum, ma declar super multumita. Sper ca in ritmul asta sa nu iau mai mult de 14-15 in toata sarcina. Sper.
Pup fetele, o seara superba va doresc!

Alina 24+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Ce mai faceti, fetele?

Eu mi-am facut niste pateuri cu branza, ca salivam dupa ele si nu mai mancasem de vreo doi ani... Ah, ce dor mi-e de placinta aia dobrogeana, numai pentru ea si m-as duce iar in Romania

Getutza, pentru tine si fratiorul tau. Doamne, nici nu imi pot imagina cat de greu v-a fost la toti...

Eu personal recunosc cu mana pe inima ca singurul motiv pt. care am facut amnio a fost acela ca ... nu as fi putut sa pastrez copilul daca ar fi avut mari defecte genetice. Pur si simplu nu am gasit in mine resursele ca sa pot spune ca mi-e indiferent cum se naste, pentru ca in ziua de azi e greu sa razbati in viata si cand nu ai asemenea probleme, daramite cand le ai... Si recunosc la fel, cu mana pe inima, ca m-am gandit si la mine si sotul meu, la viata noastra, care s-ar fi dus si ea de rapa. Poate ca era o consolare egoista, dar ma gandeam ca decat sa nenorocim trei vieti, mai bine sacrificam doar una, daca asa ar fi fost sa fie. Dar imi pare bine ca Dumnezeu nu m-a pus la incercare.

Sper ca nu v-am intristat si mai sper ca nu ma veti condamna.

Va doresc o seara frumoasa si o duminica placuta la toate

Felicia 16+ viitoare mami de - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Getutza am uitat cand am scris ultima data (in ultima vreme sunt mai aeriana si am avut si musafiri) sa iti trimit un mare tie dar mai ales fratelui tau!!!!!!
Va pup si pe restul si va doresc o seara frumoasa!!!Somnic pufos tuturor !!!!!

Mergi la inceput