Mamici de Martie-Aprilie 2008!!(69)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Buuuun..s-a terminat filmu'...demult. Am vazut Cidade Dos Homens, super film, super nou mi-a placut la nebunie. Dar s-a terminat si somnul tot n-a venit.

Clau - eu aveam baldachinul de la o alta lenjerie asa ca aveam nevoie doar de suport.

Roxana 35 sapt cu Robert si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Delphin - sa-ti spun cum stau lucrurile aici la noi. Eu am nascut la Giulesti. Sunt niste reguli si nu te poti pune de-a curmezisul, daca vrei poti naste in alta parte, nimeni nu te obliga pt acolo. Nu exista sistem rooming-in, asta in primul rand si, sincer eu nici nu as fi dorit...In spital te tine pana cam 2-3 zile, timp in care se merge la alaptat doar in timpul zilei (adica de la 6 dimineata pana la 9 seara), din 3 in 3 ore. Adevarat ca de cele mai multe ori ii gasesti ghiftuiti si nu papa san ci...dorm Si ma duceam eu constiincioasa dar...nimic. Pana mi-a zis o asistenta ca li se da glucoza atunci cand le este foame..Eu una nu m-am suparat, ca doar nu se intampla nimic in cele 2-3 zile cat esti acolo. Pe mine m-a obosit f mult ca am stat intr-un nenorocit de salon cu 8 paturi...unde incepusera chiar sa aseze cate 2 fete la un loc, pt ca erau multe nasteri. Si atunci da, am vrut sa plec. Si-asa nu era liniste sa ma odihnesc (nu neaparat sa dorm) dar sa vina cu mine in pat, care aveam dureri crunte de la epiziotomie, inca o persoana in aceeasi situatie...mi sa parut prea mult.
Copilul a fost f bine ingrijit la sectia de neonato, de altfel cea mai buna la nivel de oras, din cate stiu. L-am luat acasa unde am inceput sa-l alaptez. SI a fost crunt. Ca asa, la prima nastere ai in minte un tablou idilic (cum alaptezi si esti fericita, linistita...) dar cand te lovesti de realitate Trebuia sa-l alaptez si la 1,5 ore, din care il tineam si 20-30 minute la san pt ca adormea si nici n-avea putere sa traga. Si eu aveam la lapteeee Abia dupa vreo cateva sapt a inceput sa se rareasca intervalele de alaptat. Eu vorbesc de experienta cu copilul meu si despre alte cateva prietene..
La privat plus inca cateva sptale bucurestene, exista si sistem rooming-in. Prietena mea a nascut la Polizu. Si mi-a zis ca a plecat de acolo varza de obosita plus cu un copil pe care singura a inceput sa-l hraneasca si cu formula pt ca laptele nu i-a venit imediat dupa nastere (si a nascut natural!!). SI-ar fi dorit sa nu fi avut bb in camera..
Cred ca de fapt depinde de mamica. Poate ca unele pot din prima, imediat dupa nastere, sa alapteze si sa intre direct in foc continuu, poate ca altele nu. Eu am fost f afectata de epiziotomia afurisita si am suferit ca un caine primele 2 sapt. Faptul ca am venit acasa doar m-a avantajat ca eram singura in pat..si ca era liniste (partial..ca urla bebe)
Si nu-s genul de mama pasiva...dar perioada respectiva m-a depasit. De altfel de asta mi-e teama si acum, mai ales ca mai am inca unul mic acasa

Roxana 35 sapt cu Robert si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns varuna spune:

pentru toate randunicile dragute care mi-au transmis urari pentru ziua mea.si pentru restul mamicilor devotate. Eu sunt aici in umbra, va citesc zi de zi asa ca sunt la punct cu toate noutatile. Raportez ca suntem bine si sambata am intalnire cu bebe Mara la eco.

Pupam randunicile si...cu cantec inainte ca mai avem un pic....

Ana 30+ Mara Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami33 spune:

Neata, fetele! Sunt prima azi? Atunci haideti la cafeluta

Noi azi am implinit 29 sapt...mai sunt inca 9si1/2...

Cami, mami de Maria Alexandra(02.05.2002)si 29+Luca Razvan

pozici cu Alexica si burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

`Neatza!!!

Intru mai intai sa va zic ce ma framanta si apoi merg sa citesc din urma...

Sunt stresata ca scurgerea mea cafenie datorata asa-zisului polip, s-a transformat in rosu aprins si asta ma pune rau pe jar
Oare este normal sau am motive de ingrijorare...O sa merg sa caut pe google probleme si explicatii la subiect, dar in acelasi timp as suna dr. insa mi-e jena...

Ufff...

Va si va doresc o zi buna!

mami de Luca si 34+ cu Yannis-Sebastian
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Luca
BB2

AMR 6 sapt!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami33 spune:

Simo, eu zic sa nu intri in panica si sa-ti suni medicul. E mai bine sa ai o parere autorizata decat sa faci tot felul de supozitii si sa-ti faci griji. Te pup si iti tin pumnii sa fie totul ok.

Cami, mami de Maria Alexandra(02.05.2002)si 29+Luca Razvan

pozici cu Alexica si burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Buna dimi!
Am dormit prost, ma doare capul, zici ca-s drogata. Ma duc sa fac o cafelutza minuscula reala si una maare, virtuala, pentru voi toate , la cre va invit si in primul rand pe Raluca cu care m-am contrazis ieri, poate cam dur, dar numai de dragul ei...
Egonsis, depinde despre ce tip de contractii e vorba. Asa cum am avut eu de am stat o luna in spital, cu colul 3/4 deschis si contractii si cand ma intorceam in pat de pe stanga de dreapta, nimic n-a mers mai bine decat amestecul de Nospa, Scobutil si Diazepam. La noi magneziul injectabil se gaseste f greu si e folosit de ginecologi pt cazurile severe de preeclampsie, eclampsie, dar atat. Iar sub forma de tablete, sunt preparate destul de slabe.Nospa relaxeaza uterul dar inchide si colul. Eu iau si Nospa si magneziu acum. Oricum, ne-ar interesa pe toate sa ne mai povestesti despre sistemul din elvetia, asa cum au facut-o fetele americane, intalience si...frantuzoaica
Delphin, sunt mai mult decat de acord sa deschidem subiectul alaptare, decat sa vorbim de lucruri ce nu se pot schimba (mentalitatea si zvonistica spagilor la romani)-eu am facut o oincercare zilele trecute, vorbind de alaptare in cazul meu particular cu diabetul dar n-am avut nici un feedback. Nu ajungea cate ganduri "grele" imi fac, am si temerea asta sa nu cumva sa ma descurc cu alaptatul sau sa-mi sece imediat, cum i s-a intamplat mamei cu mine...Cred ca voi, cele deja mamici, puteti fi super-utile povestindu-ne experienta proprie. Acum legat de regimul bebelusilor, confirm tot ce zicea Roxana Claudia pt ca acolo voi naste si eu si am vazut exact care e situatia, mai ales stand o vreme numai cu lauze. Aveam si eu regretul asta ca nu ti se da bebe in salon dar m-am cam convins ca regula are si partile ei bune. Nu stiu cum e dupa cezariana, voi afla singura dar fetele dupa nasterea naturala cu epiziotomie erau pur si simplu rupte de epuizare, abia se tarau din 3 in 3 ore la salonul bebeilor si spuneau ca pauza de peste noapte e o binecuvantare desi, intr-adevar, a doua zi la ora 9 ii gaseau pe bebei cam ghiftuiti si adormiti; nu stiu de ce la da glucoza, dar asa se face. Si apoi nu uita ca la noi numai in anumite conditii poti naste si sta singura intr-o rezerva; dar chiar si daca stai cu inca numai o persoana, iti dai seama ce urlete amestecate de bebei te asteapta daca ii tii acolo? Bashca faptul ca oricand poti fi colega cu o tiganca, nu?-ce sa mai zici de Roxana ca a stat la salon de 8 paturi, dar, mama, n-ai stiut de rezervele cu plata sau nu era libera nici una?
Asa ca eu una chiar vreau sa stiu despre alaptare orice. Si acum fug sa fac cafelutza

naty 28+ cu (Iulia Elena)
AM AJUNS IN ULTIMUL TRIMESTRU, DOAMNE AJUTA PRINTESEI MELE SI MIE!!!
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Bunaaaaaaa dimineataaaa!

Fetelor, am avut primul carcel de gravida azi-noapte, noroc ca nu a fost f.f.dureros si a tinut f. mult .L-am avut la piciorul drept, acelasi la care aveam cand eram si cu Vlad .Si iau magneb6, in ultimele 10 zile am luat doar 1-2 pe zi, de azi iau 2 constiincios.

Am visat aseara numai pufuleti si croissante

Roxaniciu, la ce ora te-ai culcat, mama? Insomnia asta...Asa e cu spitalele/maternitatile, Roxa...si mie mi-a convenit ca-i lua pe bebei noaptea ca sa pot dormi. La Elias am fost in salon de 4 paturi si tot era harababura ziua cu bebeii langa noi, plus ca la vizite veneau care cum "li se scula", nu in orele respective...plecau unii, veneau altii...
La fel am patit si eu cu Vlad acasa, nu avea putere sa suga, dar l-a tinut prima si a doua zi, apoi a invatat baiatul. Eu am cumparat biberoane abia dupa o luna sau doua si asta pt. ca ma batea soacra la cap ca n-am un bibe in casa . Dar n-am avut nevoie, papa san si gata. Colici nu prea a avut si pe la 3 luni am inceput sa-i dau putin ceai de fenicul sau musetel, din ala granulat.

Numeioana, am vazut ca intrebai la zuze de pampersi. Eu va sfatuiesc sa nu luati marimea "new born" doar daca bb e pana in 3 kg, adica micut. Daca are peste 3kg-3,5kg luati marimea nr. 1. Vedeti ca scrie pe pachet greutatea minima si maxima a bebelului cand il poate purta.
Eu am luat pampersi Pampers nr.1. Alte marci n-am folosit, nu stiu cum e.
Sau- puteti lua un pachetel, dar mic, new born si sa i-l dati in prima saptamana, ca apoi ia in greutate si sunt f.f. micuti.

Ma duc sa pregatesc micul dejun si sa-mi fac un suc de portocale si gref, azi sarim peste laptic

Oana 25+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Acu vad postarea lui Simo-categoric poate fi de la polip dar oricum suna dr!nu te panica, nu te mai gandi la toate cele,
Bravo Cami, tot inainte!

naty 28+ cu (Iulia Elena)
AM AJUNS IN ULTIMUL TRIMESTRU, DOAMNE AJUTA PRINTESEI MELE SI MIE!!!
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Buna dimineata la voi dragelor

azi nu prea am avut spor mai la nimic... ca de dimineatza am umblat pe ici pe colo sa mai rezolvam cate una alta... ei si cum era sa evitam sa facem si ceva shoping... si uite asa bebelusa s-a ales cu ceva hainutze - primele cumparate de noi, ca celelalte au fost primite... deci efectiv e nebunie in mag de aici cu hainutzele de bebelusi...te topesti efectiv... nici nu am cuvinte... oricum am fost temperata totusi-bravo mie, dar la noapte sigur numai asta o sa visez... aa... si am pus ochii si pe un patut.. maine pozez body-urile si burtica, care bineinteles ca a crescut..numai ca inca nu stiu cu cat fata de ultimul control in RO.. ca tot se uita si randunoiul la "balonasul meu" si ii place de moare

ei intr-un final am mai apucat sa citesc vreo 2-3 cap restante... dar tot mai am... ma enerveaza ca inca nu sunt la zi... dar oricum m-am bucurat de vestile bune legate de Simo si Naty , si Stela-parca, dar nu numai, cu bebici grasunici... de ce a zis Ursuleata cu apa (citind atatea pag cu apa-mi se facea si mie sete-drept urmare ma conformam).. apoi m-am amuzat cu povestea Drei Piskot.. am citit multe, nici nu mai tin minte exact, la atatea capitole... dar oricum vreau sa va multumesc inca o data pt urarile de bine, de adaptare rapida ... am vazut iar poze cu mamici mumoase foc si lucrusoare de bebe super dragutze.. de altfel m-am bucurat si de revenirea lui Sovi si de randunici noi pe crengutza..
asa... ce am mai citit... aa... despre varza murata..ahhh...si cand ma gandesc la butoiul meu de varza murata de acasa... yummy.... si creier pane... intr-adevar e diferenta la mancare, la gustul carnii, la mai toate... tot ce e organic e mai scump aici.. dar in schimb am savurat si eu un Burger King adevarat si un Taco bel... aaaa si azi niste doghnuts din alea glazurate si placinta cu dovleac ... gata sa nu va fac si eu pofta... oricum nu se compara cu mancarea de acasa.. drept urmare sa iau si eu o gura de apa

trebuie sa ma retrag ca mi se inchid ochii.. si asta mica vrea si ea nani, desi as mai fi citit acum...ca incepusem sa am spor la citit.. dar sefa asta mica ordona
asa ca ma duc la nani, iar voi sa aveti o zi minunata!
stolul!

edit stiam ca mai uitsem ceva: LA MULTI ANI VARUNA!! sa fii sanatoasa, nastere usoara si bebic sanatos si voios!
Mihaela 30+ cu Andra
Pozici
Bebitza

Mergi la inceput