vaccinari calatorie Africa
Cu speranta ca e locul potrivit unde sa intreb asta, stie cineva sa-mi spuna despre vaccinarile necesare calatoriei in Africa (Madagascar, asta in caz ca e ceva special pt zona asta), adica:
- ce vaccinuri;
- de unde le cumpar;
- cu cat timp inainte;
- unde se pot face.
Desigur orice alt sfat pentru calatoria asta este mai mult decat binevenit
Raspunsuri
liliana csaki spune:
In parte, sper sa te lamuresc eu. Ar trebui sa te adresezi departamentului de boli tropicale(daca exista asa ceva) la spit. jud. de la voi. Un infectionist ar trebui sa stie sa te lamureasca ce anume trebuie sa faci. Noi am fost in urma cu trei ani in Uganda si am facut: vaccin pt. febra tifoida, febra galbena, difterotetanos, antipolio, imporiva meningitei si-am luat medicatie impotriva malariei. Am inceput vaccinarile cu vreo 6 saptamani inaintea plecarii iar medicatia impotriva malariei cu o saptamana inainte si am continuat o saptamana dupa. Vaccinurile le-am facut la Constanta, chiar mi s-au parut singurii care aveau habar despre ce ai nevoie in Africa. Anul trecut am fost din nou, de data asta in sud, in Swaziland, am sunat la Medicover sa vorbesc cu infectionista(ma interesa daca trebuie sa luam medicatie antimalaria), nu prea avea habar, dar mi-a zis ca e mai sigur sa luam. Apoi m-am dus la Colentina, acolo mi-a zis ca zona e de mare risc si neaparat trebuie sa luam. Am sfarsit prin a suna la Constanta, ei ne-au zis ca nu e cazul, zona unde mergeam noi nu era de risc, apoi americanii care veneau nu luau nici ei asa ca n-am mai luat.
Vaccinurile nu cred ca se gasesc de cumparat, sau nu toate pt. ca nu se fac in mod uzual, asa ca tot de un centru vei depinde.
Uitandu-ma pe net vad ca se recomanda pt. Madagascar, vaccinuri impotriva hepatitei A, B si a febrei tifoide.
uita-te si-www.mdtravelhealth.com/destinations/africa/madagascar.html" target="_blank">aici
Vreau si eu in Madagascar, ma iei?
nana_sim spune:
pentru informatii si pentru link. De la Cluj la Constanta ... mai bine mergem la Viena ca-i mai aproape
Aveam impresia ca si la Spitalul Babes ar trebui sa rezolv asta in caz ca la Cluj nu reusesc. Costurile sunt suportate de Casa de Asigurari de Sanatate?
Eu nu merg in calatoria asta, doar zanul. Mie imi e destul de frica (el merge la explorari de pesteri) si ... am o retinere dincolo de explicatii. Da' tu trimite-mi macar o poza, un lucrusor marunt si-l strecor in rucsacul care va calatori iar apoi ti-o/l returnez cu energiile adunate acolo. Vrei?
Te invidiez pentru ca ai mers acolo si te-ai bucurat de cele 2 calatorii de pana acum, la mai multe Apropos, ai fost cu treaba sau ... de placere?