Impresii despre Croatia?

Impresii despre Croatia? | Autor: ralucutza77

Link direct la acest mesaj

Una din posibilele destinatii pentru concediul din anul asta e Croatia, mai ales ca mai avem niste prieteni care ar vrea sa mearga tot acolo. As avea nevoie de ajutor de la cine a fost pe acolo, vreau si eu niste informatii. Cam in ce zona ar fi de stat, ce e de vizitat pe acolo, cum e mai avantajos sa te cazezi (eu am inteles ca e mult mai ieftin la vile, decat la hotel), in ce perioada ar fi bine de mers (sa nu murim de cald), ...si orice alta informatie care m-ar putea ajuta. Eventual daca ati stat pe la vreo vila/pensiune/hotel de care ati fost multumiti, vreau si eu nume/link...Multumiri anticipate!RalucaPS: in caz ca mai e vreun subiect deschis pe tema asta cer scuze, dar eu nu l-am gasit!Poze:
http://community.webshots.com/album/562040587rahoEU?start=0

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri__b spune:

am fost acum 4 ani. e superba, pe atunci nu erau multi turisti, prin toate statiunile alea abia dc am vazut 2 masini de RO. acum e alfel. mancare buna si ieftina, bautura cumparata din magazin era mai ieftina ca in Buc,am mancat numai scioci, calamar, peste la greu.
nu imi amentesc unde am stat,oricum nu dai gres cu cazarea.
de retinut ca plaja era cu pietre, apa e fff sarata, in apa tot pietre.am stat in Muschenitza Brava(nu cred ca se scrie asa).
cauta ca era un topic in vara despre Croatia.
am fost cu masina,si am cautat cazare acolo. intr-adevar e mai scump la hotel, am stat la o vila.stiu sigur ca a fost vacanta de o sapt cu tot cu transport 700 euro ptr 2 pers si mancam 2 mese la rest, fara sa ne zgarcim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai la mine pe pagina multe poze facute in decursul a trei ani 2005-2006-2007. E super! Noi am fost in august-septembrie pt ca in iulie august e mult prea cald+preturi sesizabil marite. In comparatie insa cu Romania nu exista nici un termen de comparatie nici ca si serivicii nici ca si pret. Orientativ pentru 12-14 zile cu drum cazare si mancare 4 persoane am cheltuit in total pana in 800 euro global.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

quote:
Originally posted by marius

Ai la mine pe pagina multe poze facute in decursul a trei ani 2005-2006-2007. E super! Noi am fost in august-septembrie pt ca in iulie august e mult prea cald+preturi sesizabil marite. In comparatie insa cu Romania nu exista nici un termen de comparatie nici ca si serivicii nici ca si pret. Orientativ pentru 12-14 zile cu drum cazare si mancare 4 persoane am cheltuit in total pana in 800 euro global.Marius Pernes
Pagina legislativa

Ati fost singuri, doar o familie, sau impreuna cu mai multi prieteni? Intreb pentru ca pana la urma nu stiu daca sa ne bazam pe prietenii nostri pentru mers in Croatia, nu ar fi prima data cand se razgandesc. Si nu stiu cat de simplu ar fi sa plecam doar noi, cu un copil de 3,5 ani. Cel putin pentru sotul meu cred ca ar fi foarte obositor, eu una nu prea ma bag la condus, doar pe drumuri scurte si cunoscute...Poze:
http://community.webshots.com/album/562040587rahoEU?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

marius, aproximativ 2 saptamani cu 800 de euro de persoana, nu?

Poti da mai multe detalii, te rog: cazarea unde a fost (hotel-cate stele sau vila), mancarea daca a fost la restaurant (o masa pe zi?), etc.
August-Septembrie inseamna ultima saptamana din August si prima din Sept? Voi ati gasit plaja cu nisip sau numai cu pietre?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adema spune:

Am fost in urma cu cativa ani, dar cu avionul. Atunci exista o cursa charter care intre timp s-a desfiintat, din pacate! Noua tara ni s-a parut superba! Am stat in Opatija, la hotel, iar de acolo am facut cateva excursii. Nu ratati in nici un caz o plimbare la Plitvice! Este ceva de vis!
In ceea ce priveste plaja, intr-adevar, in zona in care am stat erau bolovani si pe plaja si in apa. Asta e un dezavantaj, dar minor in comparatie cu frumusetea peisajului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bub spune:

Foarte fain! Am fost anul trecut 2 sapt. in Opatija si-n Porec. Noi, fiind cu masina, am facut multe plimbari: pe insule - Krk (legata ce continent), pe Cres - mai salbatica (cu ferryboat-ul), am vizitat ceva orase - Rijeka, Pola (amfiteatru superb), Rovigno. Nu ratati pestera Postojna (din Slovenia)- e ceva de neimaginat!
S-auzim de bine!
C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdana spune:

Am fost anul trecut, in august, in Crikvenica, o statiune mai linistita, buna pentru familii cu copii. Ca si cazare, a fost asa: doua saptamani in varf de sezon, 5 adulti si un copil, un etaj intr-o vila, etajul avand trei camere, doua bai, o bucatarie cu de toate si o terasa cu vedere la mare, in total 1300 euro.
Am mers cu masina, doua zile la dus, cu popas in Ungaria, o singura zi la intoarcere.
Am mers prin intermediul unei agentii din Croatia recomandata de cineva, a fost totul foarte serios si in regula.
Ce am gasit acolo: marea era minunata, cu temperatura constanta de 24 de grade chiar si dupa o zi ploioasa, plaja nu avea cel mai fin nisip posibil, dar avea destul nisip cat sa faci ceva constructii cu copilul; de papucii de baie special cumparati nu am avut nevoie. Evident, peste tot curatenie.
Peisajele sunt spectaculoase, sunt multe locuri de vizitat, frumuseti naturale, vestigii istorice etc. etc. Fiind cu masina, ne-am plimbat destul de mult.
Sunt multe posibilitati de excursii cu "operatorii" locali care le organizeaza (cu barca, cu autobuzul etc.), un scurt popas la punctul de informare al oricarei localitati unde ajungi te lamureste.
Cat despre mancare, in alimentare preturile nu erau mai mici ca la noi, dar nici mai mari. La restaurant, la o terasa normala un adult se putea satura zdravan cam cu 8 euro, aici intrand si sucul sau berea de rigoare.
Peste tot te poti intelege in engleza, germana sau italiana, iar daca nu, merge si datul din degete, nimeni nu se supara. Am intalnit numai oameni prietenosi, chiar si prin satele aflate in afara traseelor turistice. Nu mai zic de personalul de la vila, din restaurante, din excursii etc.
Am intalnit destui romani, dar nu din genul zgomotos si vulgar, asa ca asta nu a fost o problema.
In concluzie, am descoperit o tara in care intentionam sa ne intoarcem multi ani de acum inainte, ca mai sunt atatea de vazut acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by smaranditza

marius, aproximativ 2 saptamani cu 800 de euro de persoana, nu?

Poti da mai multe detalii, te rog: cazarea unde a fost (hotel-cate stele sau vila), mancarea daca a fost la restaurant (o masa pe zi?), etc.
August-Septembrie inseamna ultima saptamana din August si prima din Sept? Voi ati gasit plaja cu nisip sau numai cu pietre?

800 de euro cu totul, adica transport,cazare....

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia1501 spune:

buna! SUNT CLAUDIA DIN BACAU

Vara asta plec si eu in Opatija si am vazut ca ai fost acolo, poti sa imi dai mai kmulte detalii despre statiune, preturi, plaje, excursii optionale?

Merci mult!

Mergi la inceput