Torturi si prajituri (4)
Raspunsuri - Pagina 6
leo_71 spune:
Buna fetelor ,
Veronica te rog din suflet sa-mi spui unde gasesc reteta de la PRAJITURA ROZ am cautat-o si nu am gasit-o. vreau sa o fac si eu. Iti multumesc .
LEONORA
fannna2003 spune:
Veronica dar un tort in forma de calculator...pe unde gasim?
beau in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele
Hildegard spune:
Leo, prajitura roz, am botezat-o c-am facut-o cu blat colorat adica roz, este o reteta adaptata. am facut-o atunci cu ce mi-a venit in cap.
Intai am facut baltul de la "O noapte la venetia", pe care il gasesti aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=4
Intre blatul o noapte la venetia si baltul roz am facut o crema din budinca frecata cu margarina rama apoi am pus baltul de mai jos si deasupra un strat subtire de frisca.
Blatul roz se face asa:
6 oua
2 plicuri budinca capsuni (sau zmeura)
200 gr. zahar pudra
100 gr faina
1 pliculet praf de copt
Se separa ouale, si intr-un castron pune cele 6 albusuri impreuna cu cele 200 gr. zahar pudra si mixam pana spuma se face tare de tot
Apoi punem in castron si restul ingredientelor,adica cele 6 galbenusuri, praful de budinca, si faina amestecata cu praful de copt si mixam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata 22/26, genul asta..
Se lasa la cuptor 25-30 min la 175 grade.
Eu zic sa nu te complici cum am facut eu si sa faci blatul roz, il tai in 2 si il umpli cu budinca roz frecata cu rama sau unt si deasupra pui frisca si razi ciocolata
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
Diuna, bine ai venit printre noi!
Eu zic ca nu e capat de tara daca ai cumparat blatul, sa-l foloseti acum, si pe viitor sa incerci asa intr-un weekend sau cand vrei tu, inainte de a avea vreun eveniment sa faci tu singurica blatul si vezi cum iti iese. Ok?
Blatul e taiat in 3, sau e intreg? Eu zic ca daca e intreg sa-l tai acum pentru inceput in 2 si sa-l umpli cu 3 budinci de capsuni pe care le faci asa cum scrie pe plic, o lasi la racit si apoi o amesteci cu un cub de rama sau un pachet de un (eu prefer milli cel gras). Untul sa-l lasi de la inceput afara sa ajunga la temperatura camerei. Budinca si unt/margarina trebuie sa aibe aceeasi temperatura ca sa nu se taie. Adaugi in unt/marg pe care il freci putin cu mixerul lingura dupa lingura din compozitia de budinca.
Este o crema usoara, nu e gretoasa si trebuie sa-ti iasa.
Daca vrei sa faci tu blat,il faci din 6 oua
Deci amesteci 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, freci bine cu mixerul pana se labeste compozitia, cam 10 minute, apoi incorporezi 3 linguri de ulei pe rand,lingura dupa lingura,freci bine cu mixerul in continuare. Separat iti amesteci faian cu 1 plic praf de copt si incrporezi mai departe, amesteci cu mixerul. Trebuie sa-ti bati repejor albusurile spuma si bagi albusurile spuma peste toata compozitia si amesteci cu lingura de lemn de susu in jos, s anu s elase albusurile. Torni totul intr-o tava rotunda in care ai pus hartie de copt, sau ai uns-o cu marg si tapetat-o cu faina si dai la copt 30 minute. la inceput ,primele 10 minute dai focul mai tare apoi il faci mai incet. Lasi blatul la racit si apoi il tai in 2.
Blatul il poti taia jur imprejur cu un cutit apoi te ajuti cu o ata...si il tai frumusel drept,ti ata intr-o mana si in cealalta si iti misti mainile stg dreapta(altfel nu stiu sa explic).
nu ezita sa pui intrebari daca ai.....
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
Fana, uite aici modele de tort calculator
http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=en&q=computer+cakes&btnG=Search+Images
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
diuna spune:
Aoleuuu, cum sa nu am intrebari?
Blatul il tai pur si simplu cu un cutit mai lat? Insiropez blatul ce l-am cumparat?(ca m-am hotarat sa-l folosesc pe acela)Sau se inmoaie singur de la crema?
Ce fel de glazura ii fac? Sau fac niste frisca si gata?Sau imi ajunge crema si se preteaza sa si invelesc tortul? Pe ce sa-l pun, ca in cazul in care iese prea moale sa-l pot folosi? Cum scriu fetii la multi ani? Mai poti? Sa vezi poimaine, cand m-oi apuca...Sau trebuie sa-l fac cu o zi inainte?
Multumesc frumos
Hildegard spune:
Da, blatul il tai cu un cutit lat,pe margine jur imprejur si apoi continui cu o ata.
Insiropez putin blatul cumparat dar nu mult cateva linguri, vreo 5 pentru fiecare blat in parte. Folosesti sirop din compoturi:ananas,mandarine. Blatul de la crema nu se inmoaie.
In interiorul tortului pui crema de budica frecata cu unt
Tortul il imbraci in frica.Frisca o bati bine cu 2 lg de smantana grasa si 2 linguri de zahar pudra...amesteci cu mixerul pana frisca sta ca batul.
Tortul il pui de la inceput pe o tava pe care va ramane definitiv tortul si acolo il vei orna.
Ceva foarte important. Ai asamblat tortul si inainte de al imbraca in frisca lasa-l la rece 4 ore.Apoi il imbraci in frisca. Frisca ti-o bati atunci inainte de a orna tortul ...sa nu o bati si s-o lasi sa steie la frigi multe ore ca se face vraza.
Tortul il faci cu o zi inainte de servire.
nivelezi frumos, drept parte de sus cu un cutit lat sau paleta de inox si iti colorezi putina frisca cu ce culoare ai si scri ce vrei.Pui frisca intr-o punga mai groasa si ii faci o gaura mica la capat.
Tortul il poti orna peste frisca:
-cumperi bombonele rum cocos de cicocolata
-faci niste gramajoare sus pe tort cu spritul si pui bomboane de astea,lasi putin distanta intre ele.
-in parte de jos a tortului pui la fel bomboane cu distanta intre ele
uite un tort pe care l-am ornat cu bomboane de astea:se cheama "tort diplomat cu piersici si jeleu"
http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/TORTURI
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
diuna spune:
Asa da explicatii.Asta voiam, ca pentru copii, deja mi se pare f usor. Abia astept sa ma apuc, deci pe maine seara sper sa te anunt ce minunatie am facut.Multumesc si pentru poze, eh! acolo chiar m-a apucat deprimarea: cum pot unii oameni sa faca cu manuta lor asemenea grozavii...? Cred ca e talent nativ, ca...pictura. Eu nu par a avea inclinatii...
Mii de multumiri
Laura Takacs spune:
va dau si eu un web site sa va " clatiti" ochii. Tipa e supertalentata si taxeaza preturi pe masura, cel mai ieftin tort inteleg ca incepe la $250. www.pinkcakebox.com dupa care clickpe Blog sau gallery.
Hildegard spune:
Laura, torturile sunt acoperite numai din pasta de zahar care este foarte scumpa. Sa faci torturi numai din pasta de zahar Wilton e destul de piperat la pret. Si in plus colorantii wilton care se adauga in pasta de zahar sunt scumpi.Pasta de yahar absoarbe foarte mult colorant mai ales daca vrei ca,culoarea sa fie vie.
Asa ca nu e vorba numai de talent. am sa fac si eu torturi de astea in momentul in care o sa am destui bani sa-mi permit atata pasta de zahar si coloranti.
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)