Torturi si prajituri (4)
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by fannna2003
am facut si prajitura cu cocos rosu...acum am o nedumerire...vad ca nu se incarca albumul tau Lyly, vroiam sa ma mai uit la poza cu prajitura...parerea mea e ca ar merge facuta din 8 oua, cu 5 e=iese mai mic in inaltime sau tu o ansamblezi altfel...eu am scos prajitura din tava dar nu sunt multumita de inaltimea ei, poate nu a crescut suficient la mine sau tava e mai mare...parca a ta era mai inalta.
Ar merge facuta si din doua foi umpluta cu crema si apoi ornat cu frisca si fructe...nu stiu..poate am gresit eu ceva...intradevar crema iese mult prea multa, am citit observatile tale si am redus cantitatea de lapte, am pus 600 dar tot e prea multmerge cu 400 ml lapte.
Aaa...si am mai schimbat ceva la crema...am pus juma de lamaie deoarece am redus laptele dar am uitat sa reduc si faina...si avea nitel gust de faina...si am mai adaugat nitel zahar vanilat si a iesit ok.
Merci de reteta..
PS.se da la rec la frigider ?...ma gandeam sa o las pana maine si maine sa o ornez...am taiat din ea ,am ornat cu frisca, am pus fructe si le-am dat la toti cate 2...e super gustoasa.
beauin cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele
Uite ca ieri nu am avut acces la net caci am plecat din Bucuresti si de aceea nu ti-am raspuns la mesaj. Da, am folosit o tava mai mica decat cea mentionata in reteta, de aceea a iesit mai inalta, insa ea nu trebuie sa fie inalta neaparat, ca doar pui si crema si frisca... La rece trebuie pastrata, insa frisca as pune-o data viitoare doar cu 2-3 ore inainte de servire pe prajitura. Sa stii ca si mie mi se intampla cand reduc cantitatile sa uit sa le reduc pe toate si sa pun unul din ingrediente in cantitate mai mare
![](icon_smile_big.gif)
Ma bucur ca ti-a placut!
Lacri si
![](copilas.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
LYLY809 spune:
Hildegard, cu mousse de cioco o sa-l fac. Si cu crema mascarpone
Am tot cautat forma de tort dreptunghiulara cu fund detasabil, insa nu am gasit inca.
multumesc pentru idee
Lacri si Alec 30 mai 2006
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Hildegard spune:
Lyly, forma de tort dreptunghiulara cu fund detasabil o gasesti la Metro si costa 70 ron. E de calitate super!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter
![](bonjovi.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Lyly, forma de tort dreptunghiulara cu fund detasabil o gasesti la Metro si costa 70 ron. E de calitate super!BLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Multumesc pentru informatie, Hildegard!
![](floare.gif)
![](japonez.gif)
Tot la Metro o sa caut si masina electrica de rasnit cafea...de fapt, pentru macinat macul vreau sa o iau. Am luat de la soacra-mea una manuala si am macinat putin zahar portocaliu...insa, dupa macinare, a ramas galbui deschis
![](icon_smile_shock.gif)
Asta seara pentru ca am avut putin timp la dispozitie am facut doar checul cu glazura de lamaie
![](icon_smile_tongue.gif)
Lacri si
![](copilas.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
LYLY809 spune:
Uitati si checul meu de lamaie www.shutterfly.com/share/pictures.jsp?lbInit=1" target="_blank"> Aici si sectiunea in poza urmatoare din album
Ati folosit vreodata bomboane fondante ca ingrediente la praji? LA care? Hildegard, tu esti experta
Lacri si Alec 30 mai 2006
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Laura Takacs spune:
Multumesc pt aprecieri. Trebuie sa marturisesc ca nu eu am facut fondantul ci Satin Ice (muuult mai bun decat Wilton). N-am avut timp sa-l fac eu. Eu blatul l-am copt intr-o tava normala de prajitura si pe urma l-am taiat in trei blaturi.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Hildegard spune:
Lyly, nu vad checul cu lamaie......
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter
![](bonjovi.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
fannna2003 spune:
nici eu nu-l vad..
In alta ordine de idei ai dreptate si cu frisca...eu am pus de 2 ori...am pus pe la 12 cate un mot cu frisca si deasupra am imprastiat cateva fire de cocos galben, arata bine dra pana au venit musafirii ,am servit una alta s-a fleoscait motul de frisca(in frigider fiind) asa ca inainte de a servi prajitura am mai motat-o odata(cred ca daca era frisca facuta de mine si cu intaritor nu se mai pleostea asa...am folosit spray hulala-frisca naturala)
beau in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diuna/diuna.jpg)
diuna spune:
As avea nevoie si eu de "putin" ajutor, daca se poate... Mentionez ca n-am facut in viata mea nici un tort, ceva prajituri mai faceam cand eram la mama fata, iar fetita mea isi doreste de vreo trei ani ca de ziua ei sa-i fac un tort...
Inarmata cu bune intentii anul acesta, am cumparat un blat de tort, niste fulgi de ciocolata ptr decor si o colega mi-a adus niste trandafiri frumusei de ornat. Buuun...
Cand au vazut colegele ce blat am luat "nuuuu, ca asta nu e bun, daca il insiropezi se face ca o pasta, trebuia sa-i faci tu, sau sa iei de la brutarie..."etc. Eu am luat de la Kaufland unul de cacao, in cutie de plastic.Si vreau sa fac un tort de ciocolata usor, fara tavi speciale si creme supersofisticate. Am citit ce ati scris si voi la sectiunea torturi si ma gandeam la amandin. Intrebarea e: sa ma risc cu blatul asta? Si imi dati si niste sfaturi ca pentru o incepatoere sadea? Eu nici blatul nu stiu sa-l tai...Recunosc...Da' asa mult imi plac cele de cofetarie incat nu am crezut ca o sa-mi bat vreodata capul si ca fetii mele ii va trece.
Va rog, ma ajutati?Ziua fetitei e in 30 ian.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)