somnambulism??????ajutati-ma!!!!

Buna ziua!
Am o fetita de 6 ani si un baietel de 5 luni. De vreo 4 luni incoace fetita de 6 anisori a inceput sa se trezeasca noaptea. Se da jos din pat (doarme cu mine in pat in dormitor iar sotul in sufragerie), se duce in camera unde doarme sotul meu si sta in fata lui fara sa faca/zica nimic. Intr-o noapte chiar s-a speriat sotul de ea. Am inceput sa inchid usa la dormitor sa vad ce face. Se ridica din pat merge pana in fata usii apoi se intoarce la pat, iar se duce spre usa, iar spre pat pana o intreb (incet fara sa se sperie) daca vrea cumva la toaleta. La inceput bombane apoi indrumata de mine merge la toaleta si face pipilica. Cand se intoarce de la toaleta se culca imediat iar dimineata cand o intreb nu stie nimic. Am inceput sa nu o mai intreb ca sa nu creada ca are ea ceva diferit fata de noi ceilalti. Intr-o noapte am lasat-o de vreo 3 ori sa faca asa si a facut pipilica pe ea. Mentionez ca atunci cand e in starea asta este cu ochii inchisi si se manifesta cam o data pe saptamana. Va rog frumos sa-mi dati si mie un sfat ce as putea sa fac. Inainte de a veni bebelul nu facea asa. Are vreo importanta? Am tot citit pe net tot felul de cazuri si mai rau mi-au facut. Este o perioada trecatoare? Va rog mult, mult, mult de tot ajutati-ma.
Inca o intrebare in legatura cu bebelul de 5 luni. Am citit intrebarile postate de mamici si la un moment dat am gasit o mamica care zicea ca-i da bebelului 5 picaturi de vigantol. Medicul mi-a zis sa ii dau 2 picaturi pe zi. Cum este corect?
Multumesc anticipat.
Raspunsuri

torna spune:
N-as vrea sa-mi dau cu parerea la a prima intrebare, fiindca nu sunt in tema in privinta somnambulismului, dar totusi daca zici ca are legatura cu pipi, ma gandesc la o varianta. Ei ii vine sa faca pipi, o parte din creier reactioneaza ca atare si fata se scoala din pat, dar creierul ramane setat pe automat, adica nu reuseste sa se trezeasca si sa devina constienta. Cred ca multi copii patesc asa, adica fac pipi noaptea la olita sau toaleta, fiind semitreji. As crede ca o stare de somnambulism clar n-ar avea legatura cu toaleta, poate alte fete au date mai multe.
In privinta vigantolului, doza de 2 picaturi e doza normala, dar medicul o individualizeaza de la caz la caz. Unor copii care au fontanela prea mica la nastere nu li se da deloc, sau incep mai tarziu, altora li se dau doze mai mari daca au fontanela mai mare sau alte semne. Noua ni s-au recomandat 3 pic. la nastere, iar de la 6 luni 5 pic, deoarece aveam ceva semne de rahitism.
Sanatate!

Medeea76 spune:
Si eu eram somnambula cand eram mica, a trecut, mama mea mi-a povestit cu umor si atat. Am avut si o perioada buna din viata, cam in perioada gimnaziu-liceu, cand ma trezeam dimineata cu capul in locul picioarelor si invers, probabil dupa plimbarile nocturne prin casa. Tot cam pe atunci ma culcam in fund (nu stiu de ce!).
In prezent sotul meu nu mi-a povestit nimic de genul asta, deci cred ca nu se mai intampla de vreo 15-20 de ani...
Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu Ana mica in burtica (31+)

april spune:
Nu cred ca e vorba de somnambulism. Fetita mea de pe la vreo 3 ani (imediat dupa ce a scapat de pampers) a avut mai multe episoade de plimbare pana la bucatarie, baie, alta camera, chiar debara unde s-a pus pup si i-a dat drumul...la pipi pe jos. Nu constientiza ca e sau nu wc. Asta pana pe la 7 ani, cam o data - de doua ori pe luna. Incercam sa o pun la pipi inainte de somn insa ea bea destul de multe lichide si era cam degeaba. Cand o intrebam dimineata pe unde a umblat noaptea nu-si aducea aminte. Dar nu mi-am pus niciodata pb ca ar fi somnambulism pt ca era legat de pipi de fiecare data. Copiii stiind ca trebuie sa faca la wc sau olita subconstientul lor lucreaza...asa cum poate la varsta asta.
De cateva ori a scapat in pat si prin sonm a inceput sa planga constientizand ce a facut. De abia o linisteam pt ca ea stia ca nu e bine ce a facut. Insa dimineata nu-si mai aducea aminte.
Asa ca stai linistita. Trece cu timpul.
21.12.2007 - 8 anisori
fulguletzul meu