Cum ne striga sotul?
Raspunsuri - Pagina 4
principe spune:
kokiy,
cel mai bine este sa puneti o bariera,tu esti sotia alintata dupa ce treci pragul negotului iar prietenii sunt prieteni dupa programul de lucru.daca te deranjeaza sa te alinte chiar in afara programului de lucru, in prezenta prietenilor (subalternii vostri) sau in fata altor persoane,comunica-i incomoditatea ta.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
herra spune:
nici mie nu mi-ar conveni sa ma strige "mami" la servici - mai ales in conditiile descrise de tine (intr-un final).
de fapt, pe mine ma cam zgarie la urechi cand aud cupluri care se adreseaza cu unul altuia "mami" si "tati".
noi in afara de "hon" (care vine de la "honey"), mai folosim si alte cateva apelative de alint; de fapt mai mult el foloseste.
pt mine e doar "hon" sau Gabi.
mie si prietenii apropiati imi spun "honey"...
danitin spune:

pai acum, citind subiectul asta am realizat ceva. Sotul meu ... nu ma striga!!! Are o groaza omul asta de a vorbi tare, ceva unic. Asa ca, de cele mai multe ori, cand s-ar impune sa ma strige prefera sa vina cat mai aproape de mine si sa-mi comunice direct ce are de zis. De exemplu daca suntem la magazin si zabovesc prea mult la un capat de raft, in loc sa strige dupa mine, vine innapoi (cu tot cu cos) si imi ma intreaba ce fac. Idem, daca suntem acasa si raspunde el la telefon vine sa ma caute si imi spune ca ma cauta cineva. Eu recunosc ca il mai alint, dar si aici am o problema. Ii spuneam "tztzu" da s-a crizat fica-mea, ca de ce nu e ea "tzutzu" Asa ca facem diferenta ... ea e "tzutzu mic" iar el "tzutzu mare" . A, si inca o chestie ... il cheama Calin Danutz. Familia lui il site de Danutz, noi de Calin. Asa ca o discutie cu soacra la tel decurge cam asa " Danutz e acasa?" Da... Caliiin, maica-ta la telefon...
Mamica de spiridus
Avem si poze noi
liliac1 spune:
Noi suntem un pic atipici.
Cand discut cu sotul meu, ii spun sec: "tu, a lu' M", unde M este numele nostru de familie, iar in discutiile cu altii referitor la el, le explic cum ca "Domnul M." a facut si-a dres. Multi m-au intrebat consternati, ce treaba am eu cu d-l in cauza, ca doar mi-s femeie maritata ![]()
Nu tipam unul dupa altul prin casa, nu ne strigam cu apelative de niciun fel.
Cand aveam "excese" pozitive, eu devin "Doamna M." si el "Domnul M.", astfel ca intr-un timp, pentru fii-mea devenisem "Doamna Mama"
Aaa, si bineinteles ca in astfel de momente discutam cu "dumneavoastra".
Ceva de genul: "Domnul M, n-ati uitat cumva sa luati apa?? D-voatra aveti capu'n alta parte??"
Liliana&
Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
mamica dulce spune:
Noi ne zicem pe nume . Eu sunt Anca, el e Andre. nici un fel de lugu-lugu. Pe de o parte imi pare rau, mi-ar placea si mie niste chestii nostime si codate, dar pe de alta ma bucur pentru ca mie mi s-ar parea penibil sa ma strige Iubire, dragoste, tzutzi,dragalasha sau altele de genul asta. Mi-ar placea pisoi sau mitza sau alte chestii care ne aduc aminte de ceva, dar nu in public.
Eu ii mai zic pe nemteste Schatz, un fel de comoara mea, dar cuvantul asta e atat de frecvent in germana incat majoritatea il folosesc automat, asa ii spun si la pisica![]()
El, in toane bune imi mai spune Frumoasa mea, dar nu in public.
Faza cu Mami mi se pare deplasata rau, a avut o perioada si i-am spus clar sa nu ma strige asa daca nu e cazul , si acum chiar exagereaza, ii spune lui fi-meu Spune pa lu' Anca !!
unde chiar car trebui sa zica Mami...In fine, nu-mi mai bat capul sa-i explic finetzuri din astea...
In schimb pe fi-meu il botez in toate felurile, Marc numai cand n-aude bine sau cand sunt nervoasa...El insa nu, ii zice doar pe nume.
idoina spune:
Eu sunt papusa sotului...de 15 ani casatoriti,si tot papusa...El ,in schimb ,este I(numele de familie),inclusiv in agenda mea telefonica
.
Dar mai bine decat am auzit o alta familie recent.Mama isi trimite copilul :Du-te la tactu!Ati auzit formularea asta,nu?Ceea ce sigur n-ati auzit este o povestioara.
Intalnesc copilul pe scara si il intreb si eu cine l-a tuns.Era intr-adevar tuns mai altfel.Raspunsul copilului:M-a tuns tactu ca l-a pus mata sa ma tunda!Stupefactie!
De fapt,asa le spune el parintilor,asa l-au invatat,asa se striga si ei prin casa...e adevarata!
Gata,va pup!
idoina
principe spune:
quote:
Originally posted by idoina
Eu sunt papusa sotului...de 15 ani casatoriti,si tot papusa...El ,in schimb ,este I(numele de familie),inclusiv in agenda mea telefonica.
Dar mai bine decat am auzit o alta familie recent.Mama isi trimite copilul :Du-te la tactu!Ati auzit formularea asta,nu?Ceea ce sigur n-ati auzit este o povestioara.
Intalnesc copilul pe scara si il intreb si eu cine l-a tuns.Era intr-adevar tuns mai altfel.Raspunsul copilului:M-a tuns tactu ca l-a pus mata sa ma tunda!Stupefactie!
De fapt,asa le spune el parintilor,asa l-au invatat,asa se striga si ei prin casa...e adevarata!
Gata,va pup!
idoina

mortala convorbirea.si eu, mare fiind, si in gluma ,ii ziceam mamei "mato"..nu am auzit in casa ,parintii mei se adreseaza unul altuia cu "puiule"
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Victoria_mami spune:
In 5 ani, i-am spus sotului pe nume cand vorbesc cu alte persoane despre el; atat! Si el la fel; in rest, indiferent daca mai e cineva sau nu prin preajma, intotdeauna suntem honey, pumpkin, sweetheart, love, baby, etc... Si nu ma deranjeaza chiar deloc, si nici pe el. Chiar ne place!
_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
morenaA spune:
Cand l-am cunoscut toti amicii lui il strigau pe o porecla ... asa ca mie mi s-ar fi parut ciudat sa-l strig pe nume.. Am inceput cu antipaticule / antipatico
si am evoluat la celebrul "pui", tot felul de gandacei, animalute, "uratule", etc...
Nu pot nici acum sa ii zic pe nume, rar si doar in public, sau cand vb cu maica-mea/maicasa, etc ... in rest il strig cum apuc. cand povestesc despre ce a facut e super simplu cu "sotul meu" a facut asta, aialalta...
Mami si tati nu imi plac nici mie , cel putin in cuplurile fara copii inca mi se par tare deplasate (adica mi se pare ca o strga pe maicasa , nu pe prietena/sotie). Dupa ce ai copii inteleg ca e mai usor de exprimat asa.
ina.click spune:
Noi ne zicem pe nume.
Ceea ce e minunat pentru ca iainte sa ne cunoastem, in celelalte 3 relatii anterioare, am fost alintata cu niste apelative nu tocmai bune de facut public.
Unul era "pui". Ma rog...mergea. Eram si mica....hai sa zicem ca mergea.
Altul era "tzumpi". Nu stiu exact ce insemna, cred ca se referea la faptul ca ma tot impiedic de toate alea.
Si al treilea - oh, the horror! - era "fundulet"
....desi a derivat dintr-un compliment care probabil flateaza pe oricine ma inverzeam daca auzeam asta in public.
Din fericire, acu suntem fiecare cu numele lui ![]()
26 +