Cum ne striga sotul?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

iubisunt si eu iubi e si el.

cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

la inceput ne spuneam "mami", si el mie si eu lui

acum insa eu ma adresez in o mie de feluri: mami, iubi, pui, pitic, gradi, copilu, bengos, etc
el ma striga iubi sau silvi.

toti cei dragi sau apropiati imi spun silvi si nu silvia ceea ce imi place f tare.
oricum nu cred ca e o problema daca sotul nu iti spune pe nume.

silvi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

KOKIY, poate iti displac dulcegariile, din cauza asta reactionezi asa, desi in general unei femei ii place sa fie alintata, fie macar si verbal, mai ales dupa cativa ani de casnicie...
la mine situatia se repeta, dupa cum vad, fiindca nici mie nu-mi spune pe nume, dar nici nu foloseste diminutive, cu doar usoare modificari: de ex. in ultima perioada imi spune Alic si nu Alis cum ar trebui, iar eu sunt incantata; daca ma striga Alis stiu ca e ceva in neregula si ma cam zgarie pe la urechi; eu lui ii spun Gabontz sau chiar Gaboi uneori, desi multora li se pare iesit din comun, dar sotul meu stie ca si Gaboi e tot un alint si e ok;

KOKIY, eu cred ca daca ai insista, pana la urma sotul tau s-ar obisnui sa-ti spuna pe nume; problema e: nu cumva atunci or sa-ti lipseasca apelativele pe care le foloseste acum?

ALICe
eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

[quote]Originally posted by alic

[maroon;

KOKIY, eu cred ca daca ai insista, pana la urma sotul tau s-ar obisnui sa-ti spuna pe nume; problema e: nu cumva atunci or sa-ti lipseasca apelativele pe care le foloseste acum?[/maroon]

ALICe

Sigur mi-ar lipsi , eu nu cer decat sa ma strige si pe nume in anumite momente care nu tin de intimitate.Poate faptul ca sunt o persoana sobra prin prisma functiei mi se pare ca aceste dulcegarii imi stirbesc din integritate in anumite momente.
Mi-am dat seama si ca imi este teama ca in spatele acestor diminutive si in imposibilitatea lui de a ma striga pe nume sa nu se ascunda si altceva cum spunea MissParker

Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Mie nu-mi place sa-mi spuna altfel decit pe nume.Eu ii spun Criss de la Cristian si a acceptat de la inceput.In nici un caz ingeras sau puisor sau altea alea.

Mai rau e cu tata care o striga pe mama cu orice nume de femeie care-i vine in minte-Cristina,Ileana,Catrina si altele-mama nu se supara si noi ne amuzam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

V-am citit pe indelete si mi-am amintit un banc vechi in care era vorba despre un tanar barbat invitat acasa la un cuplu cu zeci de ani de casnicie la activ. Domnul, gazda, i se adresa sotiei sale numai cu apelative de genul iubito, iepuras etc. La plecare, invitatul isi arata admiratia fata de relatia perfecta ce pare sa fie intre cei doi soti dupa atatia ani, dat fiind faptul ca domnul se adreseaza doamnei numai cu apelative dragalase, moment in care sotul recunoaste ca isi dezmiarda verbal sotia pentru ca, realmente, nu-si mai aminteste numele ei. Nu prea stiu sa spun bancuri, dar sper sa va fi amuzat. Cat priveste tema topicului, eu cu sotul ne spunem pe nume, iar cand avem chef de glume ne spunem "mai draga" (parafrazam pe ex-prezidentul Iliescu).

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

quote:
Originally posted by kokiy

Mi-am dat seama si ca imi este teama ca in spatele acestor diminutive si in imposibilitatea lui de a ma striga pe nume sa nu se ascunda si altceva cum spunea MissParker

ei...eu cred ca nu e cazul sa te gandesti la chestii neplacute, ca daca ar fi sa traim dupa supozitii si scenarii incipuite, am ajunge la balamuc; mai ales ca noi, femeile, avem un talent innascut de a face din tantar armasar; iar raul tot noi il suportam, asa ca...fii pe pace; eventual poti gasi o porecla si sa-i spui sotului ca ti-ar place sa-ti spuna asa...

ALICe
eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by kokiy

[maroon;

KOKIY, eu cred ca daca ai insista, pana la urma sotul tau s-ar obisnui sa-ti spuna pe nume; problema e: nu cumva atunci or sa-ti lipseasca apelativele pe care le foloseste acum?[/maroon]

ALICe

Sigur mi-ar lipsi , eu nu cer decat sa ma strige si pe nume in anumite momente care nu tin de intimitate.Poate faptul ca sunt o persoana sobra prin prisma functiei mi se pare ca aceste dulcegarii imi stirbesc din integritate in anumite momente.Mi-am dat seama si ca imi este teama ca in spatele acestor diminutive si in imposibilitatea lui de a ma striga pe nume sa nu se ascunda si altceva cum spunea MissParker

kokiy,sa inteleg ca sotul te suna la servici si cere secretarei ca vrea sa vorbeasca cu "iepurasul" sau "pisicuta"???banuiesc ca in familie,intre prieteni tu nu-ti exerciti functia profesionala...si integritatea si autoritatea profesionala nu sunt stirbite.
relaxeaza-te si comunica-i sotului in ce momente accepti sa se adreseze cu dulcegarii si in ce momente nu...simplu.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pe mine nu m-a alintat nimeni, niciodata. Nici parintii, nici sotul..toata lumea mi-a spus pe nume. Insa nu-mi prea place ca au inceput si copiii sa ma strige pe nume, in loc de Mami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

quote:
Originally posted by principe

[quote]Originally posted by kokiy

[maroon;

ALICe

Sigur mi-ar lipsi , eu nu cer decat sa ma strige si pe nume in anumite momente care nu tin de intimitate.Poate faptul ca sunt o persoana sobra prin prisma functiei mi se pare ca aceste dulcegarii imi stirbesc din integritate in anumite momente.Mi-am dat seama si ca imi este teama ca in spatele acestor diminutive si in imposibilitatea lui de a ma striga pe nume sa nu se ascunda si altceva cum spunea MissParker

kokiy,sa inteleg ca sotul te suna la servici si cere secretarei ca vrea sa vorbeasca cu "iepurasul" sau "pisicuta"???banuiesc ca in familie,intre prieteni tu nu-ti exerciti functia profesionala...si integritatea si autoritatea profesionala nu sunt stirbite.
relaxeaza-te si comunica-i sotului in ce momente accepti sa se adreseze cu dulcegarii si in ce momente nu...simplu.

Poate trebuia sa precizez ca lucram impreuna, iar cei mai buni prieteni (4 perechi) ne sunt subalterni .S-ar putea ca asta sa fie cauza.

Mergi la inceput