despre o eventuala sarcina

despre o eventuala sarcina | Autor: glont10

Link direct la acest mesaj

Cele care aveti mai multa experienta( cat de mica -eu am 0) imi puteti spune, va rog, daca este posibil sa ramai insarcinata dupa prima zi de cand s-a terminat menstruatia?
Si...daca imi poate explica cineva cum se calculeaza perioada de fertilitate, cand e cea mai mare probabilitate de conceptie.

Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

In principiu, la un ciclu normal de 28 de zile, ovulatia are loc in ziua 14 ( dar nu e batuta in cuie). Deci data ovulatiei depinde, de regula, de numarul de zile dintre doua cicluri menstruale. Mai exact, ovulatia va avea loc cu 14 zile inaintea venirii urmatoarei menstruatii. Asta ca regula, sunt o gramada de exceptii.

Da, poti ramane insarcinata daca ai avut contact sexual imediat dupa ce s-a terminat menstruatia. Sunt ovulatii care au loc, de ex, in ziua 8 sau 9 ; daca tu ai menstruatia de 5 zile sa zicem, contact sexual in ziua 6, spermatozoizii pot fi viabili chiar si 4-5 zile, asa ca..poate avea loc fecundarea.

Daca nu vrei o sarcina, apeleaza la metode contraceptive, nu la metoda calendarului, care nu e sigura deloc. In general, la un ciclu de 28 de zile, perioada fertila ar fi cam intre ziua 9-10 si 18-20.

Asta pe scurt...

my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

quote:
Initial creeata de glont10

Cele care aveti mai multa experienta( cat de mica -eu am 0) imi puteti spune, va rog, daca este posibil sa ramai insarcinata dupa prima zi de cand s-a terminat menstruatia?

There are 3 kinds of people in this world...those who want things to happen, those that make things happen, and those who just wonder what the hell happened!

Fina mea a ramas insarcinata in prima zi cand i s-a terminat menstruatia. Surpriza a fost foarte mare si pt ca este cu experienta si cunostinte in domeniu

cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Eu zic ca sansele sunt destul de mici, dar exista. Depinde cat de mult tine la tine menstruatia, cat de lung este ciclul...
Eseea ti-a raspuns f la obiect. Daca nu-ti doresti o sarcina acum, fuguta la medic, inca nu e prea tarziu.

Tzuki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisaa07 spune:

Buna,
stie cineva ce se intampla, sau mai bine zis daca se poate intampla sa nu ai menstruatie vreo 3 luni si sa nu fii insarcinata (ovare polichistice - sindrom) si chiar daca nu au venit rusii, totusi sa ramai insarcinata? (adica sa stiu daca mai cumpar test de sarcina). Fac tratament naturist si totusi sper.....sa vina si la mine ori rusii, ori un bebe....

multumesc anticipat

crisaAV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Crisa, da, se poate. Ff rar dar se poate, am auzit si citit cazuri ( chiar aici pe forum). Pot exista ovulatii spontane, chiar si in lipsa menstruatiei.

my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisaa07 spune:

mercic,
am sa incep sa ma documentez, si ma vb...

crisaAV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

buna,

am gasit niste lamuriri suplimentare pentru autoarea subiectului:

http://www.eva.ro/sanatate/articol11.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacapra spune:

Se poate ramane insarcinata, pt ca nu depinde numai de momentul ovulatiei, ci si de longevitatea "inotatorilor"!

- 39+ cu Mateias (DPN 29.01.2008), Teodora(28.10.1997) si Filothea (02.06.2005)

Mergi la inceput