N-AM CURAJ SA CONDUC (10)
Raspunsuri - Pagina 7
pisimuky spune:
Fetelor, am ras de m-am prapadit ! Eu n-am mai condus de cateva zile dar cum pun mana pe volan cum "raportez" ! Va pup pe toate !
Dahriana spune:
maryon,stai linistita,eu am luat din a 3`a permisu.
Prima oara,m-am dus ca.. bou la poarta noua si am picat la sala.
Ca am zis eu : las frate ce atata toceala.Ii destul.Stiu semnele care se folosesc(la ce-mi foloseste sa stiu ca,in coditii de ploaie drumul devine alunecos..ca doar asta e logic...)
Nu m-am stresat si bineinteles ca am picat
Boon..a doua oara..invat pt sala..ma strofoc..iau 22 de puncte,pic traseu
Am luat sala,eram in culmea fericirii..am zis : Ce,traseul e floare la ureche.
A venit un tampit care m-a luat peste picior si i-am comentat.
Replica a fost :" El: Buletinul ! Eu : Da ! El : Ce da,il ai? Eu: Pai normal ca-l am,nu? "
Si atunci mi-am dat cu firma in cap
M-a bagat pe interzis,m-am bagat "El : Te-ai bagat pe interzis,te pic oricum,dar tu continua" Eu : Nu mi-am permis sa nu ascult ce imi spuneti,de aia am intrat.Si pt ce sa mai continui daca oricum m-ati picat ?"
Am incercat sa-mi pun dop la gura..si am continuatcu draci.
N-am mai semnalizat nimic.Mi-a zis fa garare dupa masina Vw .
Eu trec de vw.El :" Pai ce ti-am spus eu tie ? Eu : Ce? El: Garare cu spatele dupa Vw ! Eu : Pai eu nu cunosc marcilea la masini.(eu chiar le cunosc,dar oricum stiam ca ma pica ) El : Multumesc,esti picata. Eu : Multumesc,la revedere"
Si uite asa,am ratat eu permisu a doua oara.
A treia oara,am schimbat pana si orasul in care l-am dat.Am mai luat cateva ore de la un alt intructor.
In total am avut 3.Unu a plecat in vacanta la primu examen,cu urmatorul am picat la oras..acum urmeaza cel din orasul in care am si luat permisu.
M-am pus pe toceala..2 zile ..atat..ca stiam si dinainte.
Merg la examen,scot 24 de puncte.Ma cheama domnii si la corectat..ca deh ..eram singura din alt oras si sa nu se creada ca se fac smecherii la corectari.
Asa am reusit sa stau mai mult in preajma lor si sa nu-i mai vad ca pe bau bau
Am mers apoi la examen,unul dintre ei m-a examinat..pac luat din prima cu maxim la traseu
Fericire mare fericre.A doua zi..ziua mea ...
Atunci mi-am ridicat eu permisu.
Oricum prin cate am trecut..nu-l mai vedeam in mana.
Eee si dupa ce l-am luat..ce credeti..parca nu era asa mare lucru.Incepeam sa ma gandesc : Aoleo,eu de azi am o mare responsabilitate.
maryion spune:
Esti super Dahriana! m-ai inveselit. Eu ce sa zic, pe mine m-a picat, dar probabil meritam, ca mi s-au adunat acolo vreo 54 pct penalizare. Se pune si pt nefolosirea corecta a benzilor de circulatie, neincadrarea corecta, nesemnalizare, etc. si asa se aduna, dar nu disper.
Tu ai putea spune ca ai luat din tura 2, deoarece faza cu sala picata nu imi spune mare lucru. La sala poti avea noroc, cu traseul este mai greu (pt mina asa este).
Poate ma voi aduna si data viitoare reusesc. Trebuie.
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
Dahriana spune:
maryon,iti urez succes.O sa-l iei cu siguranta,nu dispera.
Adevarul e,ca atunci cand nu-l ai,ai face si pe dracu-n patru sa iti vezi numele pe o cartela de aia plasticata si acu..nici nu m-am mai uitat la el
Azi am fo` la mare.Cica azi mergem la pescuit,dar intai cumparam undita.
Asa..de dimineata,cumparaturi,plecat,drum de 25 de km,floare la ureche zic.
Si ajung acolo ..n-am mai condus in orasul ala.
Mai..si iau primu giratoriu ..o iau in fata...dupa ala din fata mea.
Ca oricum nu stiam ce si cum si asa fac cand nu stiu pe ce lume is..copiez ce fac altii
E o idee f buna..asta daca nu copiati unu mai rau ca voiDe la un timp am inceput sa copiez si absenta semnalizarii inainte de schimarea pozitiei de mers.."daca ei e porci,eu de ce sa nu fiu scroafa,nu ? "
Mai frate..si atata puhoi de lume cat era acolo..nu stiam ce-i.Circ,spectacol.Parca lumea pe trotuar,pe interzis,numa in copaci nu
Nu pricepeam io care-i faza...cam ciudate strazile..interzise,multe stopuri,semafoare(de parca putea sa fie altfel intr-un oras ca ala)
Ma iau si io dupa nenea din fata mea,pana cand ala se urca pe trotuare si parcheaza.No acu io ce fac ...ca doar nu am unde parca..nu m-oi urca pe trotuar si nu mi-oi lasa masina in mijlocu drumului.
Si gasesc eu un loc,ma bat cu unu pe loc..concurs : care ajunge mai repede la tinta..printr-o minune eu
Plecam,luam undita..cand ma intorc la masina..crize de nervise parcasera aia in fata si in spatele meu,m-au inconjurat.Mai iesi Bula daca mai poti.No..a cui or fi masinile astea..sau stau aici pana deseara sa vina oamenii la masina.
Vine unu la masina..da mica rau masina aia....mai mica decat un smart.
O ia,se cara..da`apai eu cum sa ies prin gaura asta de canal ma gandesc,ca masina mea e dublu de-a lui
Am inchis oglinzile..si am iesit ca melcu...am facut febra musculara la gat de cat m-am uitat in stanga si-n dreapta sa nu le ating la aia de langa mine mertanurile si bmw`urile..nu de alta...dar la cat au costat..ma jupoiau aia
Plec de acolo ..si nu mai gaseam iesirea din oras..ajung la o strada,ies pe national cica..da nu era drumu pe care venisem.
Merg eu..ajung la giratoriu ..si ghiciti ..in loc sa o iau pe partea care trebuia ..intru pe giratoriu care e numai pt iesire,e interzisa intrarea !
Eu vorbeam cu omu si ma uitam la el,in loc sa ma uit la semne.
Norocul prostului,a fost ca..nu venea nimeni din fata.M-am bagat intr-un drum lateral,care bineinteles era tot cu interzissi am intors`o in sensul normal de mers.
Nu stiu frate ce am cu interzisele astea..le caut cu lumanarea.
Pana la urma tot ma prinde un nenea cu chipiu si sa vezi atunci fluturat din gene sa nu-mi dea amenda
anca_27 spune:
Buna fetele, imi era dor de voi, n-am mai postat demult dar intre timp am tot condus si-am mai scapat de fobii.
Ce ma dispera in ultimul timp sunt istericii si nebunii de la volan....am dat intr-o dimineata peste unu, iti vine sa iei aghiazma la tine sa-i stropesti sa-si revina :P. Trebuia sa ies din parcare din fata blocului si tocmai atunci si-a gasit unul cu o dubitza sa intre si el acolo sa-ntoarca. Recunosc, cand am timp, nu turez masina si ies cu treaba-buna ...chiar si cand sunt la semafor nu plec in tromba, o iau finut (cred ca bucurestenii m-ar manca pe paine pentru asta ).
Eu eram iesita cu spatele deja de tot, urma sa virez si s-o iau inspre el. El s-a oprit, ca nu putea trece de mine si-a inceput sa dea din maini la volan. Nu va distreaza astia ca maimutele care se agita si sar pe scaune ? Eu mi-i imaginez la un spectacol de pantomima dand din maini si din gura ca disperatii.... Ei, am luat-o spre el si m-am oprit ca l-am vazut ca pune mana pe volan..daca e sinucigas si intra in mine? Am stat pe loc si-am semnalizat dreapta si-a trecut pe langa mine sa inconjoare parcul sa intoarca. Dar eu, sa scap de isteric, o calc tare, ies in sosea si calc-o, el venea tare din spate, eu o calcam si mai tare. Ma gandeam sa nu m-ajunga pana la intersectie sa scap de nebun. Si..... spre MAAAAAREA mea satisfactie, tocmai cand eram pe calea ferata au inceput sa clincaie luminile, venea trenul . Sunt o rea da` am avut cea mai mare satisfactie cand l-am vazut pe nebun ca franeaza si ramane cu isteriile lui in spatele liniilor pe cand eu imi continuam triumfatoare drumul.
Nu mai zic de cei care n-au rabdare in spatele meu cand ies de la stop in intersectie.... da`nu ma bag pana nu-s sigura nici de ciuda, sa se bage ei, mie mi-e frica sa nu-mi ia botul cineva la masinuta noua. Cateodata mai bag si eu boticul si fortez si multumesc - tot de la ei am invatat: te bagi si-apoi multumesti frumos
Isterici.... si mai zic despre noi ca suntem isterice...fara ei ar fi mai liniste-n trafic. I-as aduna pe toti aici sa-si continue spectacolele de pantomima!
Dahriana spune:
Ahaha..foarte tare Anca.
Pe mine insa m-a ferit D-zeu de isterici la volan.Cea mai mare isterica la volan sunt eu
Sa vezi cand nu pot face ceva cum ma dau jos si trantesc usa la masina ..ma agit pe langa ea,ii dau picioare in roata,dupa care ma bag cuminte inapoi,cand imi dau seama ca i-am zgariat gentile
De obicei la curbe,pe stradute mici ..fiind masina mare ajung si pe sensul opus.
Intr-o zi erau 2 stateau la povesti in mijlocu drumului..si eu trebuia sa virez pe o straduta fuuuuuarte ingusta.
Acu`i acu` ! Aia nici nu s`au miscat.Eu virez,ajung cu stanga,cu genti cu roti,cu tot si zgarii gentile in bordura.M-am dat jos si i-am facut pe aia cu ou si cu otet.
Se uitau la mine ca la masini straine ce circ am facut ca mi-am zgariat gentile.
Ce-a mai horror faza am patit-o cand m-am blocat in masina
Da..stiu ca-i de ras.
Ma pregateam sa merg sa-mi iau omu` de la serviciu.Ma sui in masina,bag cheia in contact,vad ca nu se misca.Na drace,imi era blocat tot.Volanu` tzeapan.Ce sa fac eu ..iau cheia si apas acolo pe un buton si imi blochez usile.Nu mi-am dat seama..si mi-am bagat picioarele,dau sa ies.
Mai iesi daca mai poti.Deja ma gandeam ce o sa fac eu in masina pana vin pompierii sa ma scoata.M-a apucat claustrofobia..cand stiam ca sunt inchisa acolo.Imi sun barbatu ..:" Nu mai pot veni dupa tine" El : "De ce?" Eu : "Pai m-am blocat masina tu`tzi dai seama..nu mai pot iesi ..fac cu nervii,sa vii dupa mine,ma gasesti in parcare!"
Eram deja un pachet de nervi,aveam de gand sa`lcand venea..de parca era vina lui ca eu ma blocasem in masina.
Apas pe cheia aia pana o ia mama naibii,dupa care pac ...se aprind beculetele la faruri si clik usa..Pfuaaaaaa Aminnnnnnnnn
Am iesit..ma uitam pe sus,sa nu ma fi vazut naibii vecinii ca am stat mai ibne de 10 minute in masina si am tras de usa
Nu ma vazuse nimeni..respir usurata
Zic : Gata,plec acum.
Da pe naiba,ca volanu tot tzeapan era.Nervi iarrrr...
Am incuiat`o si am plecat dupa el,pe jos.Ne-am intalnit pe drum,a venit si a miscat tare de volan si si-a dat drumu.Fir-ar a naibii de volan.
anca_27 spune:
Dahriana esti mortala , eu nu ma manifest, doar ca vorbesc singura: la un semafor in panta de ex. - vorbesc de pantele cu inclinatie de maxim 25, ca la celelate nu ma bag mai bine ocolesc tot orasul - `hai anca, nu-ti merge-n spate deloc, haide, n-o turezi si-o vajai sa se uite toti pietonii la tine, hai ca poti` de zici ca mi-am luat psihlog cu mine-n masina . Mai injur cateodata da` mai printre dinti, uneori mi-e jena de colegele cu care merg si vin de la munca, alteori de chiar sotul care trece printr-o perioada nasoala: a trecut pe rosu si o luna trebuie sa ma suporte la volan, cred c-ar suporta mai bine asta , cand sunt singura sunt in largul meu `bine mah (si-aici am o intreaga lista de apelative, in functie de masina, culoare, sau poate chiar culoarea lui ), sa continuam, `bine mah ..... ca te bagi ca b..... in papusoi`, asta e cea mai finuta , cea mai grava e `du-te la d...... de .....(aceleasi apelative de mai sus)`. Dar la cate am invatat fara sa-mi dau seama doar din trafic, ma pomenesc peste vreo juma de an cand renunt la bulinute - un an se tin, nu? - c-o sa-njur ca un birjar cu geamul dat jos, si mai flutur si mana.... Doamne da sa ne putem abtine!
Dahriana spune:
Anca,si eu ocolet tot orasul cand e vorba de o plecare din rampa...ca-i rampa,nu panta..m-a corectat intructoru de mii de ori
Eram cu el in masina si m-a frecat la melodie pana m-am suit pe un deal,unde aveam stop
Pufa...si opresc acolo..trag frana de mana...ca deja nu mai stiam care-s pedalele
Am liber,dau sa plec:Tin dreapta pe frana de mana..ma gandeam sa o las usor in timp ce accelerez.
Tin un picior pe ambreiaj,unu pe acceleratie..de frana n-am nevoie..am mana pe instrumentul de langa mine.Adik pe frana de mana
Si tin ambreiaju tare,apas si acceleratia,continui sa tin si frana de mana ridicata.
Deci a facut un zgomot de tractor si in spate afumatoare.Am simtit pana si miros de benzina.Zic clar,mi-am ars instalatia
Era unu care vroia sa intre pe aceiasi strada,dar cand a vazut omu ca o ambalez ca pe motoreta,a disparut pe alta strada.Mai era unu fata in fata cu mine,care vroia si el in stanga mea,adik dreapta lui.
Si vezi doamne "jentalmenu" sa ma lase pe mine sa ies,ca vedea ca ma strofoc si-mi turez tractoru ..s-o fi gandit ca,daca il mai las pana pleaca el,imi pusca naibii motoru.
Si eu ii faceam disperata din mana,ca el are prioritate de dreapta,omu se uita la stele.Eu nu stiam daca sa ies,poate ieseam in acelasi timp..si ma prindea hotzomanu la mijloc..bineinteles venea nenea politaiu si eu eram cu musca pe caciula.
Am plecat el pana la urma..ce-o fi zis..io cu nebunele..nu ma incurc.
Eu am iesit fix ca la raliuri ...cu o vitezaaaaaaaa si cu un zgomottt,de se uita lumea la mineam dat si eu din maini sa par nervoasa,mai bine sa zica ca-s nebuna decat proasta,nu ?
Intamplarea nr...nu stiu al catelea...ca multe am mai avut si toate cu descarcare de tensiuni ..inalteeee..acum cand mi le amintesc,ma amuz..si toate s-au intamplat doar in 3 luni ..
Prima data la benzinarie pfuaa..bucurie mare..eu eram deja soferita si eram la benzinarie.
Ma infoi eu bine,imi fac iesirea "glorioasa" de la volan ..cand vad unu ca da disperat din maini.
"Domnisoara,unde-i rezervoru ?"
Eu : "Acolo "
El : "Eu cred ca-i pe partea celalalta"
Ah si asa m-am facut eu de ras,ca nici nu stiam unde mi-e rezervoru.
"Pai ia si tu furtunu ala si du-l pana in gaura din partea celalalta"
El : " Nu pot ca nu ajunge.Va trebui sa schimbati pozitia masinii"
" CEeeeeeeeeee?? Nu pot,n-am loc sa o intorc".
De fapt stii,mi-am adus aminte ca am treaba,revin mai tarziu...
Deci am plecat ca nu stim sa intorc masina..eram chiar la incepuuuut,aveam masina de cateva zile.
Si imi era jena sa pic si mai mult de...papagalitza.
Asa ca,am inconjurat un pic zona..si m-am intors inapoi la benzinarie..VAi ce ocupata am fost.A doua oara,m-am bagat unde trebuie.
Fetelor,povestiti si voi peripetiile voastre cu masina.Sunt sigura ca ati avut destuuuuule.
BDana spune:
In vara cand m-am urcat la volan prima oara fara instructor aveam asa o greutate in stomac, de crdeam ca am sa vars de fac parbrizul tot una. E drpt ca nici sotul nu ma ajuta deloc cu isteriile lui. A incepu sa imi fie mai usor de vre-o 5-6 luni de cand conduc singura, aproape zilnic. Dar si acum mai am impresia ca toate claxoanele pe carele aud pe drum imi sunt adresate, desi nu sunt ptr mine decat 90% dintre ele . Am ajuns acasa noapte ca farurile neaprinse si, abia in parcarea neluminata mi-am dat seama de asta . Nici nu am mai zis acasa ca ar fii fost vai de urechiel mele. Ba am si dat cu spatele intr-un taxi, cand ieseam din parcare de m-a porcait in toate felurile taximetristul si am pierdut o zi intreaga pe la politie, cascao plus apoi la reprezentanta ca mi-am spartstopul. Sotul m-a lasat ep mine sa ma ocup, ca sa imi fie invatare de minte, cica. Cat a fost zapada prin oras, nici nu m-am apropiat de masina. PAna nu am vazut eu toata zapada topita am fost pieton.
Cat despre parcari, vai mama mea. Nici nu mai incerc sa parchez direct din trafic, asa, intre 2 masini, paralel cu bordura ca am incercat odata si am blocat traficul dimineata la 8 pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Constanta. Nu parchez decat unde gasesc loc sa ma urc cu botul masinii pe trotuar, daca intelegeti ce vreau sa spun.
Dar asta e, ne facem noi mari...
Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)