Strumfi de iulie-august 2007 (45)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ALEXIA2007 spune:

Ioana, eu folosesc lapte de corp,sampon de la Klorane si e ok,
mami de Alexia-Ilinca (20.07.2007)
http://www.flickr.com/photos/22288778@N04/?saved=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Hai ca a adormit dupa ce am vizitat toate camerele.

Ioana si Daria a avut pielea foarte uscata primele 3 luni iar eu nu mi-am dat seama ca ar nu ii prieste Mustela cu care o dadeam. Insistam Ulterior, cand m-am mai desteptat i-am luat Klorane (insa crema aia mica pentru fata f sensibila. II dau cu ea si pe corp si are, in sfarsit o piele ca de bebelus.

Gata, ma duc sa pun de o mamaliga cu smantana.

Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Bine v-am regasit in 2008 !

Desi v-am mai citit de cand a inceput anul, n-am mai scris pentru ca nu prea m-am regasit in subiecte(la diversificare ma refer in principal). Dar iata ca a inceput numaratoarea inversa si pentru noi (duminica incepem cerealele) si am zis sa mai semnam condica pe forum.
Altfel, vacanta in Romania a fost in parametrii normali, culminand cu intoarcerea, cand "am avut bafta" sa prindem zapada de pe 3 ianuarie, am petrecut 17 ore in aeroportul Otopeni, din care 3 in avion fara ventilatie, ce sa mai o minunatie, daca nu lucram pentru o companie aeriana cred ca o luam razna ... Victor s-a comportat foarte bine pe tot parcursul vacantei dar este adevarat ca am renuntat pentru perioada respectiva la "antrenamentele" noastre la somn, nu l-am lasat sa planga mai deloc pentru ca deja stresul unor locuri si persoane noi mi s-a parut indeajuns pentru el. Cu toate astea, dupa perioada de acomodare de acasa (vreo doua, trei zile) am luat-o de unde ramasesem si spre surprinderea mea, nu a uitat ce a invatat ! Am avut si vreo doua rateuri, e adevarat, cand i-am gresit ora de somn si a urlat cate o ora in continuu, dar inca nu se acomodase orei de aici, dar de atunci totul merge struna, adica adoarme singurel !
Si ca sa nu pierdem timpul am inceput si programul de activitati la care ne-am inscris, unul este o ora de aerobic cu bebelusii in carucioare foarte antrenanta, Victor a fost uimit de atat miscare, se uita ca la televizor iar a doua la care am fost duminica este miscare de voie in piscina - aici Victor a fost cam circumspect la inceput dar apoi si-a dat drumul, da din picioare si-i place sa-l plimbi prin apa asa ca pe barcuta ! Profit de timpul pe care il mai am impreuna cu el pana in mai ca sa mergem la activitatile astea pentru ca apoi ... eu la servici si el la cresa
La capitolul "ce ati mai citit" am cumparat din Romania doua carti, una a dr. Mihaela Bilic, se numeste "Traiesc, deci ma abtin" cred ca va dati seama despre ce e este, mi-a placut cum descrie grupele de alimente, asocierile si are si cateva sugestii privind meniuri sanatoase si echilibrate si inca una a Irinei Petrea, "Si tu poti fi Supernanny", stiu ca facea o emisiune pe Prima TV, controversata de altfel, de-aia am si fost curioasa sa vad ce scrie in carte, mi se pare de bun simt, cu multe exemple si frumos structurata, mi-am amintit de multe chestii pe care mi le spuneau parintii, care atunci ma enervau si care in timp si-au dovedit importanta. Mi-am dat seama ca inca avem lucruri pe care le facem prost in viata de zi cu zi. Si aici vine si subiectul pe care vi-l propun:
Masa in familie. Cum luati masa ? Aveti anumite ore fixe ? Cate mese luati impreuna cu toti membri, asezati la masa, cu farfurii, tacamuri, pahare, tot dichisul si cate luati la televizor, sau in picioare, in fuga, in masina, pe canapea, in pat, etc ? Credeti ca modul in care luati voi acum masa va influenta modul in care copiii vor lua masa atunci cand vor creste ? Mai este "de actualitate" masa in familie in conditiile in care parintii au orare decalate, abia se vad, daramite sa mai manance impreuna ? Ce se poate face ?Sper ca nu v-am zapacit cu atatea intrebari, mi s-a parut insa un subiect interesant, avand in vedere ca se vorbeste foarte mult despre ce contine masa bebelusului dar nu si despre atmosfera in care se face acest lucru si ma gandesc ca ar putea avea o relevanta, poate nu imediat, dar mai tarziu.
O seara buna va doresc !

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

quote:
Originally posted by ddanagh

Bebelusii vostri au semne din nastere?

Daria are o floricica rosie pe burtica, care, spun doctorii, se poate sa-i dispara pe la un an. Si, in plus, mai are doua pete mult mai mici si maronii, una pe fundulet si una pe spatele unui piciorus. Se spune ca daca furi ceva in sarcina nasti bebele cu pete. Eu una nu imi aduc aminte sa-i fi furat ceva, insa mai sti? Parca totusi imi amintesc ca am luat o data un ardei gras din frigider de la servici, insa noi mancam la comun mai multzi. Dar daca nu le-am zis?

Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)

poze cu Dariuta mea

Catarina are o floare sub bratul stang. Nici nu am vazut-o la inceput. Si are 2 pete pe fundulet si pe coapsa dar medicul spune ca e din cauza genelor sotului si ca o sa dispara.
In Portugalia nu se spune ca ai furat ci ca ai avut o dorinta neamplinita in timpul sarcinii. Sincer o prefer pe asta decat cea cu furatul

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Buna seara si de la noi,

In legatura cu diversificarea am aflat cateva trucuri pt pastrarea vitamineleor la legume si fructe si vroiam sa va spun si voua.Poate stiti deja dar ca sa fiu sigura:
-se fierb legumele si fructele in cantitati mici de apa
-se pun legumele in apa numai dupa ce apa fierbe
-se taie cat de marunt posibil ca sa fiarba mai repede

Daria Stefania- mi-ai facut pofta de baie in cada. Aici majoritatea caselor au doar dus. Din nefericire e si cazul nostru .

Diana 2007- noi mancam impreuna la masa cu tacamuri, pahare si toate cele in fiecare seara. Catarina inca nu are scaunul ei la masa asa ca o asezam intr-un scaun din ala care se leagana pe masa langa noi. In weekend mancam mereu impreuna. Si am facut de comun acord o regula: nu se mananca cina sau pranzul la tv. Din cand in cand floricele sau alte minuni cand ne uitam la filme.

Cam cat dureaza un puseu de crestere? Ati mai auzit sa dureze vreo 2 luni? Catarina ma termina cu sculatul noaptea.

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Carla, tu ai inceput deja serviciul? Cand? Si cum faci cu Sabina, inteleg din ce citesc ca o iei cu tine? Sta cuminte ca tu sa-ti faci treaba? In cazul asta, bravo! Cate ore lucrezi pe zi?
Si mie parca mi-e uneori dor sa lucrez, in sensul ca nu sunt obisnuita sa stau acasa (mai mult decat un concediu), dar pe de alta parte imi face placere sa stau cu Andreea :)

Mai am o intrebare la voi: v-ati cumparat razatoare de sticla sau plastic? pentru mere. Si daca da, de unde anume? Ca nu prea se gasesc...

Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

ddanagh atata am admirato pe Dariuta azi cu fiica-mea (in brate) pana mi-a varsat o cana de apa pe mine. Cana a varsato dupa ce s-a gatat filmuletul ca pana atunci a stat nemiscata,muta de admiratie. E o scumpa Dariuta

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXIA2007 spune:

ddanah Dariuta ta este superba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Am citit din urma pana am ajuns la discutia despre borcanase: sunt de acord cu Ioana, cand cumparati borcanase uitati-va pe eticheta si veti vedea ca nu au arome chimicale sau mai stiu eu ce. Nu toate binenteles. Apropos de suc facut din concentrat: concentratul este practic praful din fructa respectiva, de ex sa luam portocala, s-a facut sucul de portocala din ea, se extrage tot lichidul si ramane praf. Pentru a redeveni suc se adauga lichid (apa), deci cand scrie suc din concentrat nu inseamna concentrat din ala de doi litri plin de chimicale la care adaugam apa si are gust de...pipi.

Eu am studiat procesul fabricarii borcanaselor Hipp (cand spun studiat ma refer ca am citit tot ce am, putut gasi) iar aici cand scrie organic pai clar e organic. Personal le folosesc doar la urgenta pentru ca prefer sa decid singura ce combinatii de legume ii fac, adica azi ma uitam pe ce borcanase cu mancare sa vad ce exista pentru varsta ei si combinatiile mi s-au parut...ametitoare. Insa cand plec de acasa normal ca nu ma car cu ale mele ci e mai simplu sa iau borcan.

Dana Dariuta e superba. Fie-mea face baie in cada mare din...ziua a doua de viata. I-am facut baie in cadita doar o data si apoi pentru ca ma durea spatele direct in cada mare cu ea. Sta pe suport si moare de fericire, o sa o filmez si eu in curand. Mor dupa parutul Dariutei deja ii faci codite.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

iar am uitat ce trebuie sa raspund...andutzy, parca tu m-ai intrebat ceva? sau am visat eu...ca sunt cam obosita acum...

cristina, asa este si cu apa si cu plasticul.

apropo de discutia despre borcanele...eu sunt pro...sunt standardizate, din culturi "bio"...la un asemenea pret producatorii nu-si permit sa faca greseli si nici n-ar avea de ce. eu cred ca oricat ne-am stradui noi, cu greu putem atinge un echilibru al nutrientilor, asa cum este recomandat. asta nu inseamna ca nu trebuie sa gatim deloc, dar cred ca putem profita de aceste avantaje. sunt pe piata si borcanele care contin zahar, gluten si poate chiar arome si conservanti, dar pretul face imediat diferenta.

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput