Acomodare gradinita

Acomodare gradinita | Autor: ana maria

Link direct la acest mesaj

Am incercat in toamna trecuta sa-l dau pe pitic la gradi dar fara mare succes. Nu doar ca a spus ca nu-i place si plangea toata ziua cat il lasam acolo dar s-a si imbolnavit din a doua zi si asa a tinut-o timp de aproape o luna. Isi revenea si cum incerca sa-l duca mama din nou cum incepea diareea. Oar bolicica nu avea o cauza fizica, pentru ca i-am facut tot felul de analiza, ci doar o somatizare, suferea foarte mult.

Avea 2 ani si 8 luni cand am incercat. Vreau sa-l duc anul asta si ma gandeam sa ma pregatesc din timp pentru pasul asta.

Aveti idee despre gradinite care au o strategie in adaptarea copiilor, nu de genul: "lasa-l aici si fugi, nu conteaza cat plange"?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Nu cred, eventual sa-l lasi la inceput mai putin, 1-2 ore sa se obisnuiasca cu copiii si apoi din ce in ce mai mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_2 spune:

trebuie sa il duci la o gradi unde sunt mai putini in grupa asa i se va acorda mai multa atentie si bineanteles educatoarea trebuie sa fie calda sa stie sa il apropie stai intai de vorba cu educatoarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Tactica "lasa-l si fugi" nu e tocmai rea....nu sunt de acord cu partea "nu conteaza cat plange". Noi am adoptat de comun acord cu educatoarea tactica lasa-l si fugi strangand din dinti si, ca sa ma conving eu cu ochii mei, pandeam la geam (gradinita e la parter) sa vad cat plange. Max 5 minute, pana il incanta educatoarea cu o jucarie sau intrau ceilalti copii in vorba cu el.

Foarte adevarat insa ca, daca a aparut somatizarea, e mult mai dificil. Stiu pentru ca si Matei a facut treburi d'astea cand am avut eu o perioada de delegatii (nu lungi dar dese). Cum trebuia sa plec, cum facea fiul febra.... Din pacate nu stiu ce sfat concret sa iti dau, doar sa te incurajez. Cam de acum incolo va incepe sa priceapa incet incet de ce trebuie sa mearga la gradinita si, cu multa rabdare si multe explicatii, veti depasi momentul. Acum e destul de mare asa ca poti incepe deja sa ii povestesti despre gradi, ce bine e acolo ca se poate juca impreuna cu alti copii, ce jucarii frumoase, ce mancare buna, ce educatoare dragute. A, nu puiule, nu te duc acum, cand te vei face un pic mai mare. Si azi asa, maine asa, poate va prinde toamna cu puiul "programat" la capshor ca e bine la gradi.

O alta solutie este ca in primele zile sa stea mai putin, eventual insotit de unul din parinti...

Succes!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Multumim pentru sfaturi fetelor!!

Mergi la inceput