quote:
citat din mesajul lui Fomalhauti
Eu am cel de-al cincilea copil la gradinita germana de stat de pe Dorobanti (gradinita 85). Pai, ce sa-mi mai spun parerea daca mi-am dat si al cincilea acolo si acum i-am zis directoarei sa-l aiba in vedere si pe cel mic pentru 2009? Va dati seama ca eu sunt super-multumita.
Programul este de la 8 la 12 (deci practic trebuie sa fie cineva care sa ia copilul). Exista si grupa de dupa-amiaza, de la 2 la 6 (dar nu merge acelasi copil la ambele grupe). Sunt 25 de copii inscrisi intr-o grupa, vin cam 20. Stiu ca asta ingrozeste multe mamici, dar acum 13 ani, cand era cel mare acolo la gradinita, erau 50 de copii inscrisi si veneau cam 40. Niciodata nu am inteles cum invata germana, dar invata. Dupa primul an inteleg, dupa al doilea incep sa vorbeasca intre ei germana. Invata si multe alte lucruri, cele obisnuite, poezii, cantece, deseneaza, lipesc, ba fac si un soi de gimnastica.
Numarul de telefon cred ca pot sa ti-l scriu diseara, il are sotul meu in telefon.
Conditiile de inscriere? Nationalitate germana. Origine germana. Apoi copii care au frati in gradinita sau la unul din liceele Goethe sau Vlahuta. Copii cu parinti care au facut scoala germana.
Sunt destul de stricti cu varsta (peste 3 ani, dar nu mult fiindca copiii sunt practic pregatiti pentru scoala germana si majoritatea educatoarelor considera ca sunt necesari patru ani pentru a trece examenul de la scoala; mai merg si 3 ani de gradinita, dar la 5 ani, deci pentru doi ani de gradinita, nu mai primeste decat copii care stiu germana - in ultimii doi ani educatoarele vorbesc numai germana cu copiii). Bineinteles, fara pampers (asta cred ca e la toate gradinitele de stat).
Daca mai ai nelamuriri, sunt pe aici.....