Mamici de Martie-Aprilie 2008!!(64)
Raspunsuri - Pagina 11
Roxana Claudia spune:
Naty - sper sa nu fi luat in nume de rau comentariile mele...deh mai dau si eu cu batul in balta. Am citit si eu in postul tau ceva de genul ca daca noi am putut sa crestem asa...si crede-ma ca e una din expresiile care imi fac parul sa mi se ridice in cap. Poate si pt ca am auzit-o de prea multe ori de la "sfatuitori" si de la persoane cu "experienta" in cresterea copiilor
Dar nu o lua personal...asa-i ca intelegi ce vreau sa subliniez?
Roxana 34 sapt cu si Catalin (5 iunie 2006)
RalucasS spune:
Adriuta mama, cred ca atunci cand o sa faca Lucas al
meu copii, o sa apara asa biberoane si la noi, ca eu nu am mai vazut asa
ceva pana acum...si tare as folosi daca ar fi...
Naty - chiar incepusem sa imi fac griji cand am vazut ca nu apari, ma gandeam sa iti trimit un sms...imi pare rau pt noaptea proasta pe care ai avut-o...
Fetelor, am mai zis-o si o mai zic, este adevarat ca multe lucruri pt bb sunt inutile, dar ne face noua placere sa le luam...ne mai ridica moralul intr-un fel sa zic asa. Dar acum fiecare in limita bugetului.
Al meu sot de ex, vine dintr-o familie unde au fost multi frati, si niciodata nu au fost rasfatati, au avut strictul necesar, oricum toti au crescut ca brazii si sanatosi tun, si toti sunt la casele lor.(chiar stau de multe ori si ma intreb cum a putut femeia aia creste 10 copii, si pe toti ia- crescut bine)
Dar acum zice ca al lui copil trebuie sa aiba tot ce nu a avut el cand era mic, si o sa faca in asa fel incat sa nu ii fie frica atunci cand vine tati acasa, asa cum ii era lui frica de taicasu' ( pe taicasu il inteleg ca era sever, ca altfel nu stiu cum ar fi tinut in fru 6 baieti)
Roxana nu cred ca are cineva vreun motiv de suparare aici, si apoi indiferent de ce subiect discutam, fiecare are dreptul la opinia lui, si atat timp cat si-o expune intr-un mod civilizat, nu vad de ce ar fi probleme. Ca doar nu trebuie sa avem toti aceleasi pareri, si apoi de aceea suntem aici , ca sa discutam, sa vedem pareri pro si contra ca sa stim ce sa alegem pana la urma.
32+ Lucas
mstela spune:
M-am trezit cu o durere de stomac,asa ca de ,cu greata si crampe.O incurcasem.Noroc ca mi-a trecut cu un ceai de tei si stand pe wc pana am amortit.Oi fi mancat vreo prostioara ieri...
Ralucas,asa sa faci..dai de veste aici
Ramo,sovidea Domnul.
Dana,imi pare rau sa aud de asa problem.Dar poate dc le-ai explica sa se duca si ei pe balcon sa nu va faca tie si lui bb rau?
Incearca oricum sa te linistesti,ca nu e bine sa simta bb supararea si poti privi si partea buna ca primesti papa in pat si pt ca ei nu se potolesc cu fumatul,sa-ti aduca tot ce-ti treb la pat iar tu sa nu intri in bucat cand se fumeaza si pana se aeriseste.
Simo,ma bucur pt grasan.Dea Domnul sa ajungi linistita la 37s.
Elara,bine ai intrat in Cabana Plapumioara.Foarte bine.E mai sigur asa.
Roxana,cumintenie.Lasa treburile sa le mai faca si randunoiul!
Naty,e clar ca progesteronul actioneaza diferit de la organism la organism.Eu tot pe el il invinuiesc de caderea masiva a parului,plus ca la mine nici o ameliorare cu mararul-tot 1 data pe sapt trebuie luat.Plus ca am citit ca luat in exces utrog,ca noi,intetzeste mararul.Deci doar eu sunt in dezavantaj.Asta e.Bine ca nu-l mai iau.
Stela25+cuTeodora
http://md.lilypie.com/9Ks2p2.png
http://community.webshots.com/user/strstella
ramo_cata spune:
sovi-da stiu ca margarina nu e prea buna...am vazut o emisiune pe national tv deobicei mananc unt dar azi dim n-am mai avut rabdare sa se 'dezghete' imi era prea foame si am zis ca nu o fi foc daca mananc 3 feliute cu margarina...mesterul casei
zoze-ai grija cu skiatul si totusi distractie placuta dar mai bine ar fi daca ai apela totusi numai la privit si stat pe margine...
pidana-hai incearca sa te calmezi si sa nu te mai gandesti te cred ca este suparator fumul asta de tigara
simo27-ma bucur pt bebele tau grasan si care stie cum trebuie sa stea el la mami in burtica...
elara-felicitari ca intri in concediu...mama dar ce ma bombardati...n-am mancat decat 3 felioare...nu o sa mai mananc...ma gandisem sa pun untul pe calorifer sa se inmoaie dar nu mai puteam de foame...asa ca am apelat la margarina...gata jos cu margarina...acum ma duc sa o arunc...sa nu ma mai tenteze.
roxana-stai cumintica la patut si ai grija cu contractile...uff nesimtitele ziceam ca nu mai aud de ele...cel putin o perioada asa a fost.
adriuta f misto pernutele si cred ca sunt f comode....
naty-se pare ca toate am avut insomnii azi noapte....cum se face ca ne nimereste pe toate o data...
daca stam sa analizam bine sunt o mie si una de articole care ne-ar folosi pt bebe...lucruri care sg nu le folosesti de cat o data sau de 2 ori...de ex eu vreau sa-i iau lui bebe un interfon pt camera la cat sunt de dusa ,atunci cand doarme bebe sigur o sa fac ture de unde sunt,trebulici pprin casa si camera lui...asa ca m-am gandit,si asta a fost si ideea soacrami...a auzit ea nu stiu unde...sa ;uam un interfon...sunt multe multe dar asta dupa bugetul fiecaruia .....si avem si dorinta asta de a cumpara...dar ne mai gandim si la buzunar si la ziua de maine...
eu sincer nu prea am ce sa zic de soacra si socru...cu socru vreau sa zic ca ma inteleg mai bine decat cu tati...iar soacra e super ...v-am mai zis...isi da cu parerea dar tot timpul ne zice sa facem cum vrem noi...ea nu ne forteaza sa facem cum vrea ea...acum sa vedem cum o sa fie cand o sa vina bebe...ca o sa stam la bals...dar cred ca o sa fie bine plus ca o sa am ajutor...acum va las merg sa mananc ceva ca ni s-a facut foame...FARA MARGARINA!
ramo26+ 26 sapt
bebicul_meu
natynic spune:
Continui...in paralel cu cititul
Fetelor, de v-as enumera eu la cate am spus pas dpdv profesional in sarcina asta ati zice ca sunteti mici copii. Am momente, scurte, cand ma panichez un pic ca vor fi multe de recuperat dar in ansamblu zau daca-mi pare rau...Cand imi voi tine fetita in brate cred ca o sa si uit de spital, studii, studenti, doctorat, specializarea in Italia, etc. Oricum, tin pumnii tuturor de acum incolo, mai ales Stelei care e mai fragila-fara emotii, nu e nimic de pierdut, doar timp castigat!
RalucaS, chestia cu nu e corect sa se lase si sotzul de fumat...Daca ai fi vazut ZECI de barbati tineri intre 30-40 de ani cu infarct (si atentie, ei le fac mult mai grave ca batranii) te-ai gandi in fiecare zi sa il convingi sa se lase, macar cand iti simti puiutul miscand in burta. E clar, esti o fosta fumatoare "nostalgica", eu am devenit adversar inversunat; nici nu imi mai pot imagina ca am fumat...si am fumat 16 ani! Pidana, eu zic sa refuzi sa mai iesi din camera pana nu aerisesc si gata!
Sovi, si pe mine ma supara ca randunoiul nu ia nici o initiativa sa facem niste minime miscari de mobila, crek aduc copilul acasa si-l pun in lighean, ca prietena mea. Dar, 1) ce sa-i mai zic cand cumpara, gateste, spala vase, spala gresia, pune rufe la masina, umbla sa-mi rezolve diverse hartii,etc? si 2)am uneori impresia ca desi ascunde e mult mai ingrijorat ca mine si de-aia refuza aproape violent incropirea oricarui plan in vederea nasterii. Asta e, ne vom descurca noi cumva, sa ajungem acolo.
Simo 27-28, minunate vesti!Ne tinem dupa tine cu prelungirea telului de la 34 la 37, nu-i asa Stela?
Kya, fugi de socrela!! Jos mainile de pe tzatzicile Kyei!
Eu mananc acum margarina (ca ma satura), de regula insa deloc. Stati linistite, nu pateste nimic bebe de la 2 felii cu strat subtire de marga...
Roxana, aoleu, fii cuminte! Ia No-spa macar la 6 ore, chiar si fara contractii. Oricum, daca Doamne fereste te apuca azi, macar stau linistita ca la Giulesti e de garda doctorita mea si ai fi pe maini bune dar poate nu e cazul. Hai, stai si tu intinsa, ca daca altele pot face asta de luni de zile o sa poti si tu o zi-doua! Cat despre ideea cu "daca noi am crescut asa"-inteleg intr-un fel ce te-a iritat si ai multa dreptate; dar sa nu uitam ca sunt mai mare decat majoritatea voastra, m-a prins revolutia la 15 ani si...ar fi multe de discutat. Cele mai tinere nu-si mai amintesc cum se supravietuia atunci si mentalitatea, am vazut inca din liceu, s-a schimbat brusc cam la cei cu 3 ani mai mici ca mine. Nu ma lua in seama, bat campii, e ff bine ca suntem unde suntem acum si e loc de muult mai bine.
naty 27+ cu (Iulia Elena)
AM AJUNS IN ULTIMUL TRIMESTRU, DOAMNE AJUTA PRINTESEI MELE SI MIE!!!
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png
Roxana Claudia spune:
Ramo - si eu am cumparat baby-monitor si mi-a fost de un real folos. Sa-ti zic si de ce: avem 4 camere dispuse gen vagon. Camera nostra e ultima iar a lui Cata e a doua...deci departe de noi. Eu am tinut mortis sa-l onisnuiesc singur in camera si-n patut (si tare bine ne prinde acum si noua dar si lui) dar dupa ce a stat o luna cu noi in camera ca sa vad eu ce si cum...Desi a avut colici eu tot ma chinuiam chiar si noaptea sa alerg dintr-un colt in altul al casei doar pt a nu se obisnui cu noi in camera. Fiind vara tineam si gemurile deschis mai cu seama ziua si era zgomot infernal de afar pt ca avem deschidere direct spre sosea care e f circulata, iar monitorul ma ajuta sa il aud. Dar atat de bine il auzeam incat pe la vreo 6 luni am renunat la el pt ca auzeam si cand dadea un part sau cand sa intorcea si am deranja din somn (ca eu fuga la el in camera). Vorbesc de modelul simplu de baby monitor de la Chicco. Il voi folosi si la bb 2..daca tot il am.
Roxana 34 sapt cu si Catalin (5 iunie 2006)
natynic spune:
Ei, uite un exempplu clar (baby-monitor) de lucru care, IN FUNCTIE de spatiu, poate fi de real folos sau doar un moft. Intr-o casa cum zice Roxana ca are, nici nu s-ar putea altfel, daca nu vrei sa fii obsedata si sa intri non-stop la copil, ca devii sclava
Kya spune:
Deci concluzia este ca fiecare trebuie sa decida pentru sine care sunt lucrurile de care are nevoie si de care nu.
Ce e moft pentru unii e necesitate pentru altii.
Eu incerc doar sa nu ma las "cotropita" de reclame sau de vanzatoarele din magazin. Pentru toate incearca sa te convinga ca intr-adevar nu poti trai daca nu ai x sau y lucru. Si cum tendinta noastra este sa cumparam cel mai bun pentru copii nostri, ca deh, tu mai stai fara un pantof la ultima moda, dar copilul trebuie sa aiba "chestia aia", ajungem sa ne umplem de tot felul de lucruri inutile si SCUMPE.
Asa ca moderatie si chibzuinta!
Kya 26+ cu Sanziana
A inceput o mare dragoste
-------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
ramo_cata spune:
roxana-si eu tot din acest motiv vreau sa-l cumpar pt ca si noi o sa stam tot la casa si are tot forma de vagon...camera lui bebe,care o sa fie si a mea nu o sa-l las singur...e la 3 camere de bucatarie ,baie...si cand mai plec de la el din camera sa pot sa-l veghez...daca as sta la apartament nu as apela la asa ceva...
naty-nici eu nu mai sunt pt fumat cu toate ca nu i-am impus eu puiul sa se lase pur si simplu s-a lasat sg...il cam durea stomacul si intr-o zi a zis gata nu mai fumez...asa ca acum cand ii vedem pe altii fumand zicem ca nu e bine...etc ...si am zis ca nu o sa ma mai apuc nici in ruptul capului...numai cand ma gandesc la gustul ala naspa si la miros ma apuca greata..
acum va las ca a venit fratiorul pe la mine...si sta calare pe mine ca vrea la calculator
ramo26+ 26 sapt
bebicul_meu
natynic spune:
Cu ajutorul lui Gudinde care mi-a recomandat niste adrese, cred ca m-am hotarat ce aparat Dppler fetal sa-mi iau si sunt tare bucuroasa.