Mamici de iulie-august 2008 (20)
Raspunsuri - Pagina 13
Chuny spune:
Marimar, si la noi mi-a facut doctorita de familie tuseu vaginal. Mie mi s-a parut destul de neplacut. Dar de luna asta ma va urmari ginecoloaga mea si stiu ca imi va face tuseu doar la primul control si apoi doar in ultima luna. De ce refuzi acest tip de control ? Adevarul e ca nici mie nu imi place deloc cand se intampla, dar oricum nu se compara cu ziua in care la tuseul vaginal ginecoloaga mi-a rupt si mebranele, ca nu mai nasteam. Atunci a fost extrem de dureros.
Nasterea ariciului junior Pozele mele Poze cu noi si Vladimir
Chuny spune:
Magghyc, si eu l-am purtat pe Vladi in wrap si mi-a placut foarte mult. Nu l-am putut purta de la inceput din cauza sciaticii, dar acum nasc vara si chiar daca o sa ma tine sciatica o luna sau doua tot o sa am timp de wrap. Din pacate am pierdut manualul, asa ca stiu doar o singura pozitie de purtat. Aici puteti vedea cateva poze:
http://s79.photobucket.com/albums/j135/Sorinushka/VLADIMIR/?start=220
Vicky, esti norocoasa ca vine mama sa stea cu bebe si ca il vei putea trimite in Ro in vacanta. Al meu sta cu socrii cand lucrez, iar de la toamna va merge la cresa.
Nasterea ariciului junior Pozele mele Poze cu noi si Vladimir
AndreeaOr spune:
Buna viitoare mamici, as dori sa ma treceti si pe mine pe lista, am mai incercat sper ca acum sa mearga...
Sunt din Oradea, si am 8 saptamani si 4 zile de sarcina...inca nu se vede ...
data nasterii - 26.11.1983, ultimul ciclu- 9.11.2007, data provizorie a nasterii 16 august 2008
Vreau sa spun ca am citit ce ati scris pana acum si am gasit o multime de informatii interesante, super
Sarcina usoara in continuare si bebei frumosi si sanatosi
Biribu spune:
vicky sunt de acord cu asta, de aceea am si zis ca noi am tinut-o primele 3 luni la noi, pina nu mai papa asa des noaptea si se trezea doar o data. acum si din motive de mila de somnul meu, ca sculatul de 4-5 ori si mersul in alta camera nu ar fi fost nicidecum o bucurie, oricum e greu dar sa mai si umbii zombi prin casa
insa dupa virsta aia a fost clar mai bine si pt ea singura, dormea mult mai bine si mai profund acolo, si oricum bb se simte in siguranta ca tu il auzi in monitor de cind incepe sa se foiasca, pina se dumireste ce si cum esti deja acolo. cit despre mame ca bone, eu nu am avut o experienta prea grozava, nimic de zis a mea a avut grija f bine de Anna dar au iesit atitea scintei si discutii, nici nu vreau sa imi amintesc. cred ca daca eram in tara si era fiecare cu casa lui si ciorba lui si ii duceam copilul ziua era altfel, asa insa ai mare grija, lucrurile pot degenera din tot felul de prostii. parca si anka zicea ca a patit la fel.
nati tu pe unde umblii si cum a fost botezul?
16+
Mami de Anna (5.02.2007)
Nati spune:
Biribu , sunt prin zona, citesc, bag la capusor, iau notite la ce ziceti voi.
Eu is aeriana, speriata intr-un fel, sper sa-mi revin cand o veni bebe, da acum e jale pt mine, majoritatea fetelor care sunteti in tara ,sau mai aveti un bebe acasa,mai vorbiti cu surori, prietene,colege, mamicile voastre, primiti sfaturi, eu in schimb in afara de mama cu care vb la telefon, chiar nu am cu cine vb aici.
Asa ca stau cumintica, citesc si notez cam totul ce ma va ajuta pe viitor, ca la discutii chiar nu am de ce sa particip, nu ma pricep, si decat sa spun tampenii, mai bine ascult(citesc).
Botezul e maine, azi am program de gateala, bucataria ma mananca pe ziua de azi, si stau cu emotii pt maine la botez, sper sa fie bine.
Viitorul crestin isi face somnul de frumusete, cica sa fie fresh maine. Preotul ne-a zis sa venim pe 9 dimineata, ca atunci incepe slujba de duminica, James vrea sa fie acolo de la 8:30, incep emotiile si pt el, o sa sprijinim usa biserici pana vine cineva sa deschida
.
Toate cele bune Biribu!
Ma uitam pe CNN, cu tipa aia din america de la marines,Maria si nu mai stiu cum,insarcinata, si azi au descoperit ca e moarta, si era insarcinata in 8 luni,poate descopera cine a omorat-o,sunt intoarsa pe dos azi cu vestea asta.
Fetele care sunt pe la 16+ saptamani sarcina,la voi sanii sunt la fel de intariti?, ca la mine aseara erau cam moi, ca ma si miram, stiu ca nu stau asa toata sarcina tari, dar nu stiu pe la varsta a sarcinii se inmoaie.
Spor la treburi si aveti grija de voi.
16+
marimar spune:
Sibylle, nu consider acest tip de control necesar, aici in NZ nu se face deloc decit inainte de a naste. Am vorbit si cu moasa care mi-a zis ca nu e deloc necesar dar ca in alte tari stie ca se practica, iar eu am trecut cu bine prin 2 sarcini si am adus pe lume 2 copii fara ca vreodata sa am parte de acest control de-a lungul celor 9 luni de sarcina. In Elvetia am inteles ca nu se face iar in RO depinde de doctor, unii fac altii nu, in Franta vad ca se practica si la fel si in Austria unde ne mutam noi.....
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
marimar spune:
Magghyc, multumesc, eu ma gindeam ca ar trebui sa-mi mai schimb semnatura pe care am adoptat-o mai demult, tot in urma unor discutii de pe forum. Dar poate chiar foloseste si atunci n-o schimb !!
cit despre alaptat, la primul copil am zis ca 13 luni de alaptat ajung desi lapte as fi avut iar el ar mai fi supt....la al doilea eram mai informata si mai tare pe pozitii si am alaptat-o 18 luni iar pe al 3-lea sper vreo 2 ani ....
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
violeta29 spune:
Buna fetelor si multumesc tare mult pentru primire si pentru listuta . Imi cer scuze dar de emotie am omis data nasterii:13 iunie 1976. Doamne dar tare mult ati mai scris nu stiu cum o sa pot tine pasul cu voi; noroc ca in curand intru in concediu de odihna si pot intra mai des.
Tecky medicul meu este din Galati ,Ciobotaru Jan se numeste ,eu merg la el la policlinica Romar dar poate fi gasit si la spitalul Judetean , e un profesionist deosebit si un mare OM. Eu am facut mult timp tratament ptr sterilitate cu el si am fost mai mult decat multumita.
Oanasm primul ecograf l-am facut saptamana trecuta cand as fi avut dupa socoteala mea 7 saptamani. La ecograf sarcina apare de cca 5-6 saptamani bebele e in forma ii bate si inimioara chiar se vede foarte clar; in schimb am o usoara iminenta de avort. La controlul ginecologic medicul a vazut o foarte mica urma de sange care de deja cand mi-a facut eco disparuse. Acum iau Nospa ,Duphaston,Vitamina E si Acid folic iar peste Doua saptamani Merg la o noua ecografie.
Bujo si eu am pus medicului o multime de intrebari, dar el mi-a spus ca e bine ca m-am documentat atat de mult pentru ca in felul acesta ,la cel mai mic semn ca ceva nu e in regula as sti ce e de facut.
In alta ordine de idei sarcina merge bine doar greturile obisnuite doar ca "de dupa amiaza" in cazul meu; mananc orice doar ca nu am un apetit nemaipomenit, chiar mananc mai putin decat de obicei. Dar mananc foarte multe fructe ,legume si lactate, nu mai consum cafea de tigari m-am lasat acum cativa ani,si beau foarte multa apa plata.
Deja trebuie sa plec la serviciu :va pup pe toate si promit ca diseara o sa bantui mai mult pe aici ca sa pot citi tot ce s-a scris. Si inca o data va multumesc tare mult pentru primirea calda care mi-ati facut-o ;inseama tare mult pentru mine!
Va pupacesc
Speranta moare intotdeauna ultima!http://pg.photos.com/vio_dreams2005/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
anaco spune:
Bun gasit viitoare mamici de august, si eu sunt "progamata" pentru un 14 aug 2008. Ma bucur ca pot citi atatea lucruri interesante, atatea experiente...
Eu sunt la prima sarcina, si dat fiind ca m-a luat cam prin surprindere, sunt un pic emotionata si foarte grijulie... vreau sa spun ca am trecut deocamdata cu bine peste orice teama de ace si alte chestii din spitale, mi-am facut analizele, etc... sunt un pic necajita ca mi-a iesit RH negativ si sotul pozitiv... Am avut cateva zile foarte triste cand am aflat, dara cum mi-am mai revenit si sper sa mearga totul ok. M-am hotarat sa mai repet odata Rh-ul, poate o sa iasa bine:)
Numai bine tuturor, sa auzim de bine!
Va pup...si ne mai auzim noi pe aici....
MissJJ spune:
Buna fetele!
AndreeaOr bine ai venit!
Sarcina usoara si bebe sanatos si papacios! Te-am trecut in listutza.
Violeta29 am adaugat si la tine data nasterii.
Sibylle si eu am patit la fel au trebuit sa imi rupa apa si a facut moasa vreo trei incercari si a durut ca naiba.
Vicky nici eu nu sunt adepta genului spartan am incercat sa facem o armonie intre prea ingaduitori si mamosi si prea severi, i-am facut un program, am evitat tinutul in brate excesiv asta nu inseamna ca nu ne dragalim si nu avem momente cand ne alintam la maxim, am invatat-o ca nu e nu si ca e fetita mare si trebuie sa faca nani singurica ca mami si tati o iubesc avem ritual de pus seara in patutz si adoarme sg fara probleme fara sa o legan sau mai stiu eu ce. De alaptat nu am vaut destul lapte ca as mai fi alaptat asa ca ea de mica a primit mixt. A fost bine intr-un fel ca asa ii putea da si Flo si noaptea si ziua. A dormit cu noi in camera pana am reusit sa ne mutam aici si am instalat-o in camera ei. Oricum si bebe 2 intentionez sa il tinem cu noi in camera chiar pana pe la 9 luni ca se poate zice ca e mare da tot mic e.
Na noi zicem ca am facut bine ce am facut fata e destul de independenta ne jucam si noi cu ea dar f frumos se joaca si singurica daca vrea ceva vine si ne zice bine pe limba ei dar se chinuie sa explice, cu papatul stam mai prost ca tot prefera laptele fatza de solide si asta din cauza ca atunci cand am inceput diversificarea la 6 luni a afcut o gripa f urata de nu mai manca nici lapte si a trebuit sa o luam de la zero dupa ce si-a revenit cat de cat dar e bine grasutza frumoasa plina de energie deci suntem multumiti. Nu o pot forta pt ca e sensibila si isi face greata f repede asa ca incet incet o sa reusim sa papam cum trebuie.
Nici eu nu sunt de acord cu sucul de portocale la 3 luni si din astea. Noi am inceput la 6 luni diversificarea nu am pus-o la olitza de la 4 cum ma batea lumea la cap i-am aratat ce e cand stia sa stea in funduletz nu i-a placut asa ca i-am arata si toaleta dar nu am fortat-o sau ceva aici se recomanda de la 2 ani sa incepi pt ca atunci realizeaza si ei ce se intampla si pana la 3 ani cand merge la gradi avem timp sa ne perfectionam.
Marimar si restul de fete ms pt raspunsuri.
Am mai discutat si eu cu Flo si am zis ca modificam camera mai mare pt fata si bebe si aia mica creca va fi de oaspeti mai vedem cum stau treburile in vara, oricum pana ne mutam noi pot sta in aceeasi camera pt ca vor fi inca mici deci nu cred ca vor fi probleme mari.
Nati petrecere frumoasa azi.
Sa ne povestesti ce si cum. Mai scrie si tu din cand in cand macar sa stim ce faci ce mai zici cum te mai simti, chiar daca nu iti dai cu parerea macar sa stim cum mai aesti.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2