Mamici de iulie-august 2008 (20)
Raspunsuri - Pagina 12
MissJJ spune:
Biribu asta zic ca daca ii tin in camera unde e fata acuma inseamna sa pun pat etajat si asta mi-e frica sa nu cada fata. De dormit nu a dormit cu noi in pat ci in patul ei dar cu noi in camera mai ales ca vomita f des si din orice si trebuia sa avem mare grija sa nu se innece.
Nici eu nu stiu cum ar fi mai bine sa facem cu ei doi, ca as vrea si sa aiba paturi frumoase de copii si camera cum o vor ei eu nu am avut camera mea pana la vreo 17 ani si tare nasol a fost si cand o aveam nu aveam voie postere pe pereti nu aveam voie aia si aia de aia vreau ei sa aiba cum le place lor printese fifi cars pirati ce le place lor.
Si vreau sa gasesc o solutie cat mai buna pt ei.
Si noi avem monitor si il folosim dar cand era mica preferam sa fie in camera cu noi ca se trezea mai des si era mai usor cand plange si asa decat sa ma duc pana la ea in camera. Nu am avut pb sa se trezeasca ca facem noi zgomot sau ceva ba mergea si tv-ul ca in casa cealata unde am stat imparteam casa cu cineva si aveam tv-ul in camera si nu a deranjat-o. De aia si pe bebe mic il tinem cu noi sa nu o trezeasca nici pe ea de aia nu vrem sa ii punem in aceeasi camera de la inceput.
Grele decizii.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
monalac spune:
DANA,ma bucur ca te ai mai linistit.
ANA XENA,FA TI UN SUC DE FRUCTE LA STORCATOR.e tare bun!
BIRIBU,ai dreptate.e normal sa ti certi copilul daca greseste,iar la 7 ani,hai sa fim seriosi,e chiar mare..de ex,desi cris e f dificil,nu se tavaleste niciodata prin magazin,nu urla daca nu i cumpar nu stiu ce jucarie si nici nu loveste alti copii.daca incearca macar,il pun la punct.insa cu somnul,el nu stiu cat de curand va dormi singur..in primul rand,ii e frica sa doarma singur.probabil tb obisnuit de mic,insa eu l am luat cu mine in pat pt ca ma saturasem sa fac ture la patut,el pana la 2 ani s a trezit nu o data,nu de doua ci de 5/6 ori pe noapte si nu se trezea altfel decat urland..si mai adormea peste 2 ore.de aceea spuneam ca teoria nu se pupa cu practica..credeti ma,am nenumarate prietene cu copii de varsta lui cris,pai copiii aia dorm,mananca..de aceea ti e greu sa intelegi cat de dificil poate sa fie un copil,daca tu acasa ai unul cuminte..ar fi atatea de povestit..
ANKA LAURA,e f frumos costumul!de fetita!ce mi as dori sa am si eu o fetita!
cat despre mancatul la gradinita...,eu am rezerve.cris nu e prea mancacios si eu sunt sg care il fac sa pape.azi a stat cu mama si pana am venit eu n a mancat decat niste cereale,asta pana la ora 15.nu stiu,el e altfel,ceea ce ii determina pe alti copii sa manance,la el nu are efect.daca mananci in fata lui,de ex si i zici//mama,ce bun e //,il enervezi teribil.
hai ca sunt off topic.
boticelina,eu ,din pacate,nu stiu engleza si de aceea nu pot sa citesc cartile de pe mail.oricum,multumesc pt sugestie.
bun venit noilor gravidute si sarcini usoare!
17+
Mami de
Cris
Poze Cris
Alina Maria spune:
Buna seara fetelor , in sf. am ajuns si eu sa va scriu . Efectiv aici a fost un dezastru , sotul a trebuit sa lucreze si acasa astfel incat eu nu am mai avut ajutor si nici computer .
Astazi a venit mai devreme acasa si mi-a spalat podeaua si a facut curat in casa si mi-a gatit , a fost o supriza f.f.f. mare pe care o apreciez enorm astfel incat mi-am tras un string sexy cu un fel de rochita scurta de dantele negru si in jurul sanilor un albastru de te inebuneste .
Asa ca in seara asta ne vom rasfata putin .
Am sa va citesc din urma sa vad ce mai faceti si in weekend o sa mai am timp sa scriu .
In rest eu tot nu il simt pe bb. si tot ma doare burtica jos , cica de la operatie . Asta e .
Alina
17 si
Mandy Stephanie 3 ani
danangie spune:
ANCA sunt desttul de bine. Adica, nu mai am dureri decat extrem de rar, nu mai ametesc, ma mai doare capul dar e normal la mine.....pe bb il simt de ceva zile.....doar ca azi la control mi-a zis ca am placenta jos. Si tu ma cunosti....intelegi cel mai bine ce e in sufletul meu. Dar m-am mai linistit. cu ajutorul fetelor am inteles ca la varsta asta a sarcinii nici nu are cum sa fie altfel....cam asa ceva.....sper sa se ridice si sa fie totul ok. Petrecere frumoasa pentru botezul Mariei.
mult asteptat
magghyc spune:

Fetelor,
Multumesc mult pt sustinere...si eu sper din tot sufletul sa am o sarcina diferita de prima.
Danangie,
sper ca nu gresesc si tu esti ce care spunea de placenta previa. A fost una din problemele cu care m-am confruntat si eu. Din fericire, cam 75% din cazuri sunt "alarma falsa" adica placenta se ridica fatza de col ( eun fel de a spune, placenta nu se ridica, isi modifica pozitia fatza de col). La varsta asta de sarcina ai nevoie de un regim mai special - m-ar interesa ce atentionari ti s-au dat, e imp. sa te protejezi un pic si sa ai grija de tine. Si la fel de important e ca medical sa ai parte de profesionalism. Riscul de placenta previa nu e ceva grav, dar trebuie monitorizat cu atentie.
Dar, eu nu sunt de acord cu fetele care considera ca o placenta marginala nu poate fi diagnosticata la vasta asta de sarcina. Poate fi, mie mi-a spus dr la 12 s ca placenta se formeaza marginal.
Eu l-am intrebat ce inseamna asta. El mi-a zis : in mod normal,pt o sarcina obisnuita, nu inseamna nimik. Pt tine, cu 2 hemoragii la activ, inseamna "adio job". Placenta se va ridica probabil dupa saptamana 20, dar atunci o sa intri in prenatal" Iosup a confirmat la 14 s placenta marginala, la 20 de s s-a riscat si a scris "previa', doctorul a vazut eco si a taiat cu rosu cuvatul "previa". A spus ca el hotaratse daca e previa, ecografistul doar scrie ce vede.
La 27 de saptamani era la 0,5 cm de col.
Cam asta a fost istoria mea cu previa...
Deci informatia se proceseaza in context - luata separat de starea ta generala nu inseamna mare lucru ca ai placenta jos inserata.
Diana,
Nu inteleg de ce te-au controlat asa superficial dar ti-au dar utrogestan preventiv??? Utrogestanul tu il ei intravaginal sau cum?
Cate pe zi?
Eu sunt acasa. M-am trezit tusind destul de rau dimineatza si m-am invoit de la job. Nu am facut nimik deosebit, nu imi place sa stau singura, mi-e dor de pustiul meu care e la bunici. Noi ii spunem in gluma "pulpine", pt ca, desi nu e gras, are piciorusele destul de zdravene, cam cum sunt puii de caine lup. Maine vine sotul meu acasa si mergem sa il vedem pe "pulpine". La bb2 inca ne gandim la nume, noi ne dorim fetitza...dar daca e baiat nu-mi pasa, sanatos sa fie!
Referitor la cresterea copilului, eu am avut nevoie de destul de mult curaj ca sa il cresc pe Nichita mai independent si mai ne-corcolit. Imi spuneau babele in parc sa ii pun ciorapi copilului, isi faceau cruce cand il vedeau la 2 luni in body-maieu si atat. Avem insa timp pana in iulie sa ne hotaram fiecare ce fel de mama vrem sa fim. Deocamdata sper sa fim toate sanatoase si bb-ii la fel.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
mcoca spune:
Biri, Mada eu in urma cu cateva luni eram adepta stilului spartan : de la maternitate, bebele sa doarma in camera lui, si sa incerci cat mai mult sa adoarma singur. Asa scrie si in cartea mea mama si copilul, care este a treia editia a unei carti mai vechi. De cand am ramas gravida primesc din toate partile carti, brosuri, prostii despre sarcina si cresterea copilului, si in astea zic ca noile studii au aratat ca e foarte bine pentru copil sa doarma in aceeasi camera cu parintii cateva luni, deoarece asta ii da un sentiment de securitate. Sotul meu cand a citi astea a decretat : bebele trebuie neaparat sa stea cu noi 3-4 luni :))). Pe mine m-a distrat foarte tare atitudinea lui, si pana la urma m-a convins si pe mine. Eu ma gandeam si la el, sa nu il scoale copilul de n ori pe noapte si apoi sa mearga la lucru, dar vad ca nimic nu-l sperie deocamdata. Ei si peste tot am citit ca apoi e bine sa doarma in camera cu fratele mai mare. Si eu cred ca asta e o idee buna. Eu am un frate cu 4 ani mai mic si am impartit camera destul de mult timp, iar asta ne-a apropiat foarte tare.
Mona imi pare tare rau de experientele tale extrem de neplacute din copilarie.
MAica-mea nici nu concepe sa nu vina sa stea cu copilul dupa ce merg eu la lucru. CAnd i-am spus ca o sa-l duc la cresa am simtit-o cu lacrimi in ochi (vorbeam la tel) si mi-a inchis. Pana la urma i-am zis ca gasim un compromis :)). Soacra-mea si ea se propune cu ajutor, dar ... soacra e soacra, pana si sotul meu prefera sa vina mama. Totusi in vacante o sa-l trimit in ro, ca mi se pare trist sa-l inchid in gradi pana la 7 seara si cand e soare si cald.
_
Vicky
16+
Bebele casei
marimar spune:
Dragele mele burtici,
Va multumesc pt raspunsurile cu controlul intern ( vaginal), inteleg ca in RO depinde de doctor. Noi ne mutam la Viena si acolo am inteles ca se practica, dar eu as vrea sa refuz politicos asa caeva pina in momentul nasterii. Probleme cu colul nu am avut niciodata.
Despre copii si camera lor : eu am devenit adepta aceleiasi camere, copiii mei, desi fetita si baiat si desi cu diferenta de 4 ani jumate intre ei, prefera sa doarma in aceeasi camera. Se pot aranja frumos camerele , sint atitea idei pe net, jumatate din camera se poate zugravi albastru sau verde si cealalta in mov, portocaliu, cu diverse desene deasupra patului fiecaruia.
Din cite am citit pina acum stiu ca cel mai bine pentru bebe e sa fie tinut cit mai aproape de mama, e destul de traumatizanta nasterea pt el ca apoi sa fie despartit de ceea ce cunoaste cel mai bine, de mirosul si glasul mamei, intr-un patut si o camera straine. El se simte cel mai bine si mai in siguranta linga mama lui asa ca cel mai bine e sa-l tineti cit de aproape posibil. Noi amindoi copiii i-am tinut in camera cu noi pina la 6 luni cind i-am mutat in camera lor. Iar noaptea daca plingeau ii aduceam in pat cu noi.
cu gradinita: ankalaura, si eu as alege gradinita cea mai aproape si cu program scurt, poate ca in primele luni, sa zicem pina in sept, oct n-as da-o la gradinita ci as tine-o acasa si ne-am face un program impreuna sau as duce-o 2-3 zile doar pe sapt.
fericita
11 sapt cu bebe 3
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
magghyc spune:
Marimar,
De mult vroiam sa te felicit pt mesajul de la semnatura...
Sper ca macar la odiseea asta sa nu aud de suc de portocale dat la 3 luni, si 80% din mame sa renunte la alaptat din prima...
Din pacate nu mamele sunt de vina,ci pediatrii din Ro care au ramas cu idealul comunist de "mama-eroina" in minte...Bine macar ca premergatoarele au inceput sa dispara!
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
danangie spune:
MAGGYC da eu sunt..... doctorita nu mi-a dat diagnostic de placenta praevia.....a spus ca e inserata jos si ca acum nu este nici un risc , dar ca mai tarziu...daca ramaen jos, isi ia numele de praevia si deci sunt anumite riscuri printre care sangerarea. Nu mi-a zis sa fac absolut nimic. Nu mi-a zis sa stau la pat, nu mi-a zis fara sex, numi-e dat tratament. Nimic. Din ceea ce am mai citit se recomanda odihna mult, stat la pat, fara sex....Eu sper totusi sa fi fost prea devreme si pana la 21 s cand sunt programata ptr urmatoarea ecografie sa fie totul ok.
mult asteptat
magghyc spune:
Danangie,
Ai avut vreo sangerare? Daca da, dr ta e putin cam prea nevorbareatza. Pastile nu are de ce sa iti dea, placenta ta e perfect functionala, ca e inserata jos nu o face mai putin performanta.
Daca ai istoric de sangerari, cred ca ar fi trebuit sa iti spuna sa o lasi mai moale cu efortul. Daca nu ai sangerat pana acum, atunci a procedat corect - nu avea motive sa iti dea interdictii. Dar putea sa se oboseasca sa iti explice mai bine, insa...mai bine tac ca la cate prostii am auzit la viata mea de la medici...
Plus ca era minunat daca iti spunea si ce inseamna inserata jos. Daca ai si 1-2 mm fatza de col conteaza.
Ma rog. Capul sus, e de 10000 de ori mai imp ca bb e bine. Placenta dupa 9 luni o arunci, in schimb de bb o sa te bucuri in fiecare zi.
Plus ca ai citit deja pe forum ca sunt zeci de fete care au trecut prin experienta asta, si totul s-a terminat cu bine.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic