Mamici de mai-iunie 2008 (28)
Raspunsuri - Pagina 8
cenia spune:
Fetelor multumesc ca mi-ati raspuns promp la intrebarea cu urinarea fara voie! exercitiile kegel le-am facut foarte minutios la prima sarcina, acuma nu am facut deloc!!
si se vede! Deci toate fetele, va rog, faceti aceste exercitii. le gasiti pe internet in cartile de gravide si va rog sa raportati cit sunteti de constiincioase!
Daria: viitoarea colega de odisee si de america. in aceeasi pozitie am fost si eu ca tine, sotula lucrat si invatat in SUA 5 ani. dragostea ne-a tinut uniti, in ultimii doi ani a aparut David, si inainte de a implini copilul 2 ani, am calcat peste lege si am venit in america zicind ca pot astepta si aici ce asteptam in romania.
acum suntem impreuna dupa atitia ani de asteptare, sotul venea la 4 luni, a reusit si la nastere sa vina ca-i luasera amprentele inainte. am crescut copilul stind la socri, ei lucrau, dar am reusit. am si lucrat, adevarul e ca aveam un job f bine platit si imi permiteam sa il duc la o gradi particulara, mi-l lua de acasa cu microbuzul si mi-l aducea acasa, ceea ce era confortabil. si asa, si tot imi era greu dupa noptile nedormite din cauza bolilor, mucilor, nu mai eram in stare la servici sa ma concentrez deloc. munceam, nu pt bani ci doar sa nu intru in DEPRESIE de dor, de toate.
Silvia despre DEPRESIA din timpul sarcinii stiu cel mai bine, am plins atit de mult la sarcina anterioara caci am fost singura 8 luni, nu avea cine sa ma incalte la papuci cind nu ma puteam apleca, nu era sotul linga mine si simteam ca ma apuca toti nervii.dovada ca nu a fost bine, copilul meu e foarte plingacios, sensibil, parca ar fi fetita, nu baiat!
asadar gindeste-te la copil!!!! sa-i fie lui bine caci eu vad clar ca starea mea plingaciosa si deprimanta nu i-a fost de folos!
acuma ma apuca depresiile ca m-am mutat intr-o tara noua, am soare in fiecare zi si e faina clima dar mi-e dor de tara mea, de parinti, de serviciul meu, aici stau toata ziua in casa, nu prea avem ruse, sotul e plecat la servici si e de asa natura ca trebuie sa stea pina seara, numai simbata o avem impreuna! la shopping nu ma pot duce cu piticul dupa mine ca nu sta.in Romania ma apucau asa niste crize si ma duceam si cheltuiam toti banii odata in mall, asa ... de ciuda! ziceam daca nu ma bucur de tinerete , macar sa ma bucur de bani!
nici asa nu e bine!
nu faceti ca mine! fiti chibzuite! Dumnezeu i-a dat omului minte si trebuie sa ne folosim de ea!
ok, va las, ma duc la virusii mei si sper sa ii alung repede
YLARI spune:
Fetelor, am gasit un site in care explica cum trebuie facuta, ce masuratori si cum se fac acestea trebuie facute, iata-l mai jos, poate va e de ajutor. Pe mine m-a linistit si mai mult, ptr ca exact asa arata ecografiile facute de doctorita mea. Cea facuta de dr de la Medsana inca nu stiu (nu am fost pe faza cand masura pliul nucal si mi-a dat caseta video, nu cd, nu ma pot uita pana nu transfer imaginile in digital).
http://www.fetalscreening.com/downloads/NormalAnatomicSurvey_files/frame.htm
Fetelor, mi-am facut o cescuta miiiiica, miiiiiica de vin fiert (imi face ceva rau? pot sa beau fara grija? e putin, nu mult... mi-e pofta....)
Pupici la fete.... ma duc sa mai chirasc okii in linkul pe care vi l-am dat!!!!
YLARI 
http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
Simonix spune:
Sisly-mie mi-a iesit fix asa cum scrie la carte :D BHCG mare corelat cu AFP scazut. De aia si scorul a fost foarte prost: 1/70 Pliul nucal la saptamana 12 era perfect (doi doctori au confirmat). Poate daca eram aici (pe atunci locuiam in Polonia) faceam amnio, pentru ca vad ca aici este destul de curenta - in Polonia insa nu prea se face, sau ma rog, sunt mai reticenti, plus ca trebuia sa o fac in Varsovia (eu fiind la Cracovia), plus ca peste o saptamana urma sa ma mut in Belgia
deci era un pic peste mana... Mda, si cei din Polonia mai mi-au zis: pai si de ce sa faceti amnio, ca oricum avortul e interzis
acolo asa ar fi cica, chiar si in asemenea cazuri. Ceea ce m-a facut sa ma gandesc mai bine... In fine, sunt convinsa ca e OK, doar uneori mai am momente negre, dar banuiesc ca si fetele cu super rezultate la TT le mai au nuuuuu ?? :p :P
Felicitari pentru bebitz in burtik
o sa fie bine !!!!
Aelita -
merci de incurajari. Uite mi-am promis ca o sa fiu mai cuminte pentru bebel si o sa incerc sa fiu mai vesela pentru el 
Simona cu 
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
MissParker spune:
Bine v-am gasit la un nou capitol, burtici scumpici! Ca tare sunteti harnicute la scris, mama-mama!
Am rezultatul de la amnio: totul e perfect, nici urma de vreo anomalie genetica, iuhuuu!
Iar bebe este ...

... ... baietel
Acum avem confirmarea 100%.
gabitzam, mi-am trecut singura caruciorul pe prima pagina, sa te scutesc de putin stres
Iti tin pumnii pe 18 si ai sa vezi ca va fi bine!!
Ce bine ca am scapat si de stresul cu numele, ca la numele de fetita nu eram inca 100% convinsa. Asa, va ramane DAVID - un nume pe care l-am simtit ca predestinat pentru copilul nostru!
Boul meu de ginecolog (la care am fost azi pt. controlul post-amnio) mi-a zis ca totul e ok, bebele e ok, lichidul amniotic si-a revenit, iar cand i-am atras atentia ca medicul celalalt a masurat capsorul lui bebe si mi-a zis ca e mai mare decat datele din carnet si ca va trebui modificata data nasterii, s-a cam ofuscat si mi-a raspuns repede: "Nu, nu acum, la 20 saptamani mai facem o ecografie si vedem atunci ce si cum!" - l-a cam zgariat pe ego chestia asta, ca el luni nu-si daduse silinta sa masoare nimic ca sa vada ca s-a inselat cu data aia standard prevazuta de el. Un bou ramane un bou, asta e...
Simonix,
si sper ca esti mai bine! Incearca sa nu te lupti prea tare impotriva sentimentelor mai putin roz-bombon pe care le ai, constientizeaza-le, traieste-le in mod adecvat, adica plangi si lasa durerea sa te patrunda (am inteles ca ai trecut printr-o experienta sufleteasca destul de traumatizanta), sufletul tau are nevoie de timp si de regenerare pentru a se putea bucura 100% de viata care creste in tine. Si in nici un caz sa nu-ti faci reprosuri sau mustrari de constiinta: tot ce simti e normal si acceptabil si trecator, mai ales daca permiti sentimentelor sa fie traite asa cum vin ele. Sa te doara in cot de X sau Y care sustin ca o gravida trebuie sa faca salturi de bucurie de 15 ori pe zi, f.ck them! Tu stii mai bine ce e in sufletul tau si important este sa fii autentica, sa nu actionezi impotriva propriilor tale sentimente si trairi! 
Getutza, ti-am vazut pozutele! Esti scumpica foc si o graviduta tare sexy!! Pot sa-ti spun ca burtica ta la 23 de saptamani arata cam ca a mea de dinainte de sarcina, daca o impingeam in fata
Tu esti insa o supla si ca atare proportiile sunt numai bine. Eu cred ca o sa am un pepene la 23 de saptamani 
Daria_Ioana, iti doresc multa putere pentru cat ti-a mai ramas de asteptat pana la plecarea la sotul tau, n-o sa fie usor insa sunt sigura ca esti o tipa puternica si totul va fi bine. Chiar ca ai noroc de socri minunati si conteaza mult si ajutorul lor. Iar in rest, iubirea invinge totul, nu?
Ylari, ce bine imi pare ca temerile tale s-au dovedit neintemeiate! Cum poate baga un tampit de medic spaima in tine, of Doamne. Bine ca te-ai linistit!! Si pe mine ma calca pe nervi cand ma intreaba daca am eu intrebari. Pai... da, am o intrebare: vreau sa stiu cat mai creste pretul la benzina
Doloress, si noi vom vorbi cu bebele nostru romaneste. Va avea destul timp si ocazii sa invete si germana. Sa vorbim noi, doi romani, germana cu el mi s-ar parea chiar ridicol si mi-ar da o senzatie de instrainare. Romana e limba in care visez... Ti-am vazut pozutele, tare faine!! Burticuta ta e cam ca a mea, si eu tot in a 16-a saptamana sunt. Si mie imi place Patrick, suna frumos. Nu-ti face griji cu laptele, am o prietena care manca in fiecare dimineata iaurt cu cereale, iar de cand e gravida nu mai suporta sa vada iaurt in fata ochilor...
SilviaPop, nu-ti face griji, sarcina ne da peste cap toti hormonii, e normal sa ne mai simtim si triste si depresive si speriate si ... si ... Iti dai seama, eu inainte de amnio visam ca trebuia sa ma culc cu John Goodman (sotul lui Roseanne, ala gras si batran!!) si avea "puta" lunga si subtire si in vis tremuram de frica sa nu-i faca rau lui bebe. N-am visat in viata mea ceva mai oligofren. Am citit ca visele nu au absolut nici un fel de legatura cu viitorul, ci doar cu subconstientul si cu temerile noastre. Stai linistita! Plus ca e iarna, e frig, ne lipseste soarele, psihicul e dornic de primavara... Of, Doamne, sper sa vina cat mai repede vremea mai calda!
Lori, bine ai venit printre noi! Sarcina si nastere cat mai usoare!!
fecian, chiar mi-era dor de tiza mea! Deci si tu tot cu baietel! Felicitari! 
andreap, condoleante si incearca sa nu te consumi prea tare la inmormantare! Tatalui tau ii va face insa bine prezenta ta.
Alysh, nu te ingrijora pt. anemie, e normala la cate saptamani ai tu, si mie mi-au scazut valorile la globulele rosii de la o programare la alta, cred ca peste o luna si eu va trebuie sa iau niste pastile de fier sau ceva impotriva anemiei. Pai la cat pompeaza acum inimioarele noastre, e normal!
Sa auzim numai de bine, fetelor, va pup pe toate 
Felicia
15+ cu 
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
cenia spune:
Mai, nu prea e voie cu vin, chiar daca e fiert....
ia o gura de pofta dar sa nu simti mai mult de atit ca te ia cu calduri sau stare de bine...
poate mai tirziu in sarcina!?
eu mi-am cumparat haine de gravida adica un sutien care e si pt alaptat de pe site-ul asta, cel ciocolatiu:
http://www.motherhood.com/CollectionViewAll.asp?category_Name=Nursing+Bras&Category_Id=1567&MasterCategory_Id=15&Pageison=1
cind eram in RO aveam niste sutiene pt alptat asa de urite, faceau sinul urit, abia asteptam sa termin cu alaptatul sa imi reiau sutienele frumoase. ar trebui sa cautati sutiene de alaptat inainte de nastere ca dupa nu o sa aveti timp de cotrobait prin magazine sau pe site-uri, credeti-ma!
mi-am mai luat si o rochie dar de la reduceri 14 usd, una visinie caci aici e cald
http://www.motherhood.com/collection.asp?category_Name=Dresses&Category_Id=9006&MasterCategory_Id=Sale&Pageison=1&website_Id=1
cam astea sunt preturile , am luat multe bluze sport cu 2usd de la old navy Cami atentie ca au haine ieftine de gravida, dar mie nu imi plac hainele de gravida, imi place sa fie mulate pe burta, hi hi hi!
YLARI spune:
Bravooooo, Miss Parker, ma bucur pentru tine!!!!!
Si acum, haideti, la treaba sa gasiti nume de baietzel!!!! Sau sunteti hotarati deja?
Pupici!!!!
YLARI 
YLARI spune:
cenia, am beut un sfert din canutza aia miiiiiica. Asa, de pofta cum zici tu!
YLARI 
Getutza81 spune:
MissParker mau amuzat tareeeeee de tot fazele cu pretul benzinei si puta subtire si lunga....

Multumesc de cuvintele frumoase, dar sincer eu numai supla nu ma vad, la inaltimea mea (1.63) cred ca am putin in plus... 60 kg, as fi vreut eu 50 kg, ar fi fost ideal pt mine... in ce priveste fata mea de copil, asta e, cred ca pt ca asa sunt si eu, mai copilaroasa... tot timpul imi place sa rad si sa glumesc si sa fac farse.... si cu bebi meu (sotul) tot timpul vb ca un copilas, ma madaresc tare mult... si oricum nu imi place mie sa ma fardez decat asa natural...
Ylarii, hai noroc ! sa iti fie de bine !
Si celorlalte fete, care au trait sau traiesc fara soti langa ele, curaj ! si tot respectul, eu nush dc as fi in stare.
Geta
25+
, iubitoare de 
eu si cristi
bebe mic la eco
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=136499890" target="_blank">burtica
burtica de Geta si Cristi
Getutza81 spune:
Somnic usor fetele, eu merg sa imi iau doza de madareala si la culcare, ca bebe incepe sa loveasca, poate il simte si tati, sau poate are nevoie de atentia lui, ca de fiecare data cand pune mana asa se linisteste de numa !
Noapte Buna !
Geta
25+
, iubitoare de 
eu si cristi
bebe mic la eco
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=136499890" target="_blank">burtica
burtica de Geta si Cristi
Alysh spune:
Miss Parker, felicitari pentru rezultatul bun!
Bafta si celorlalte fete care asteapta rezultatele, sa vina numai cu vesti una si una!
Pupici, week-end placut fetelor! Sper sa mai pot intra si maine!
Alina
23+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png