Mamici de mai-iunie 2008 (28)
Raspunsuri - Pagina 2
aelita spune:
LA MULTI ANI !!
Deeapui
Simonacip
Reallaura,
si de pe acum pt maine !: LA MULTI ANI ,Alina_Anto
Sa aveti sarcini usoare,bebei sanatosi ,sa fiti fericite !
Ajutati-o pe Sonia
Sofía (2ian2007)
21s+ (DPN 18mai2008)
Doloress spune:
Ylari, ce chestie! Si mie imi placea tare mult Dominic, ne potrivim fix la gusturi, la nume pentru copii, Eva si Domnic. Dar am renuntat la Dominic pentru ca nu ii place mamei! A zis ca ea nu suporta numele asta si asa ca am cautat altul. Nici Patrick nu le place in mod deosebit, dar le-am zis ca la asta nu mai renunt!
Getuta m-am uitat si pe listuta ta, ne mai gandim oricum. Am vazut pozele, foarte faine, burtica e numai buna zic eu, nici nu e nevoie sa fie imensa, daca bebe e dezvoltat bine si normal. Eu o am cam ca a ta (daca nu si mai mare) si sunt abia in 16 saptamani, si deja ma simt ca o balenuta! Uitati aici si cateva poze cu burtoiul meu, mie mi se pare tare dizgratios, insa il iubesc asa cum e ca e casa lui bebe :-)
http://www.flickr.com/photos/14037985@N04/2184547094/
Cami deci si la voi sunt la fel doctorii expeditivi, ma gandeam ca poate numai la noi e asa ca e sistem de stat. Mie nu mi-a facut decat cateva analize - sida, sifilis, rubeola si inca vreo 2-3, dar nu mi-a facut calciu-magneziu-colesterol, pentru toxoplasmoza sau alte minuni. In plus analizele au mers direct la doctor, eu nu am vazut nici o valoare. Mi-a zis ca totul e OK si gata.
Apoi cand vad fetele cum vorbesc de tot felul de valori si masuratori ale colului sau la eco, parca vorbesc limbi straine, nici nu stiu ce inseamna. In fine, noi sa fim sanatoase plus bebeii, ma gandesc ca daca ar fi ceva ne-ar zice ei sigur.
Daria Ioana intr-adevar ai fost tare curoajoasa sa te ocupi de tot cu bebe mic de 5 luni! Sa stii ca in toate familiile de romani unde am mers aici, nu am vazut pe nimeni vorbind limbi straine cu copii. Chiar am ascultat la radio un reportaj in care zicea un ortofonist ca nici nu e bine ca emigrantii sa vorbeasca in casa cu copii in limba tarii de adoptie. Asta pentru ca noi oricum avem un accent si copilul automat va invata limba cu accent si asa va ramane mereu. Deci a zis ca nu merita sa ne batem capul, ca el oricum invata foarte repede la gradinita si la scoala si acolo invata limba corect.
Fetelor care va mai pricepeti la nutritie, are ceva daca nu beau deloc lapte? Nu il pot suporta absolut deloc, imi vine greata de la el. De la nimic nu mi-a fost rau in sarcina asta, numai de la lapte, il vad numai si imi vine rau, ceea ce e ciudat, ca am fost crescuta la munte si am baut lapte toata viata mea, deci de cand am ramas insarcinata, deodata nu l-am mai putut bea!
Acuma eu prin iulie am fost in tara si mi-am facut analizele si am vazut ca am calciu mai mult decat normal, apoi iau si vitamine, nu ma dor dintii, nu imi cade parul, deci eu zic ca nu am lipsa de calciu, chiar daca nu beau. Dar daca e musai, am sa ma fortez, ce nu fac eu pentru bebe!
Doloress 16+ posibil
My baby
CamiM spune:
'Neata burtici!!
Silvia imi pare tare rau ca te lupti cu depresia..cred ca e un lucru tare bun ca iti dai seama de asta. Dupa prima sarcina nu am avut mari probleme trebuie sa recunosc ca eram extra sensibila si aveam tot felul de panici si ganduri negre( ca o chestie amuzanta in una din zile vine al meu sot si ma gaseste plangand e mama focului.. vazusem nu stiu ce reclama ). Tot ce te pot sfatui este sa iesi din casa.. aerul face bine, si daca nu ai chef incearca sa iesi la plimbare , la magazin unde crezi tu ca te-ai simti cat de cat altfel sau ai putea capata interes in altceva decat gandurile negre.
si mult curaj !! trece si asta!!Si nu uita ca macar un umar pe care sa plangi si o vorba buna gasesti intotdeauna pe forum!!
Aelita.. hihihi doua Sofii aici!! Am avut trecut la semnatura numele intreg Sofia Alexandra si data nasterii( 8 mai 2006) dar chiar ieri le-am scos ca mi se parea ca e semnatura mult prea mare. A fost amuzant la noi ca aveam acelasi DPN ca si la Sofia dar dat fiind ca vom face iar cezariana va fi ceva mai repede( eu sper sa fie totusi mai!)
Sofia ta e putinel mai mititica( la multi ani ca vad ca tocmai a facut primul anisor!!)
Doloress da, asa sunt si aici medicii, analizele numai strictul necesar ( asta tine de asigurarile de sanatate care nu platesc daca nu considera ca e necesar si oricum incearca sa se fofileze la plata de cele mai multe ori) rezultatele merg direct la medic care iti comunica daca e ok sau nu. Si la ecografie tehniciana a facut ecografia ( foarte amabila ne-a aratat bebelusa: cap, inimioara, etc.) dar nu a zis nimic de partile mai putin roze, abia dupa aceea m-au sunat de la cabinetul doctorului ca am placenta jos inserata. Si cum zici si tu doctorii nu intra in detalii cu numere, spun e bine sau nu e bine.
Cu laptele vorbeste cu medicul, eu stiu pe cineva in aceeasi situatie si medicul ii spusese sa pape Tums( ca au calciu mult).
Cami 22+ & Sofia
cenia spune:
Salutare dragi gagici burtoase.
Mai apar si eu pe aici cu o intrebare, am racit un pic si astazi, dupa multe stranuturi, tuse am reusit performanta de a urina pe mine in timp ce stranutam! intrebarile ar fi:
- mi-a slabit vezica urinara de la sarcina anterioara? desi pina acum nu am avut probleme
- singurul motiv sa fie raceala?
- alta parere: cica am sarcina jos si de asta,caci ar apasa pe vezica.
poate fetele care sunt la a doua nastere, au mai patit asa?
am programare la dr tocmai pe 30 luna aceasta.
simonacip spune:
Buna fetele.
aelita multumiri pentru felicitari
daria, te admir si eu cum te poti descurca singurica fara nici un ajutor. Nici eu nu beneficiez de cine stie ce ajutor, l-am crescut singura pe David, mama ma mai ajuta la baita la inceput, sau mi-l tinea 2 ore cind era musai sa-mi cumpar ceva (de ex haine de botez), iar acum mi-l mai ia de la cresa si-l duce acasa la mine cand nu reusesc sa ajung. Ea si tata inca lucreaza si nu ma pot baza pe ei foarte mult....Dar sincer imi place sa-mi fac singura treburile si cu David mi-a fost chiar ok, a fost un copil cuminte...pana la un moment dat...Dar totusi stiam ca vine seara sotul acasa, era comfortul psihic ca nu sunt singura...chiar daca practic eram toata ziua si sotul lucreaza si in we, asa ca sincer nu aveam mare ajutor, dar...cum ti-am spus stiam ca vine acasa si se schimbau datele problemei...acuma sincer ma gindesc serios cum va fi cu 2, intentionam sa-l las pe David la cresa pana in toamna, dar acuma nu mai stiu sigur..
N-am vrut sa-l duc la gradi decat in toamna pentru ca acolo are vacanta si nu stiu cum voi sta cu 2 singura, dar nu stiu ce se intimpla cu el in ultima vreme, e pur si simplu terorizat, dimineata se trezeste si intreaba unde mergem.Si daca-i spunem ca mergem la cresa plange si protesteaza...am vb cu mama sa se intereseze de gradi cat mai curand..
Silvia, imi pare rau ca ai starea asta, si eu am trecut un pic printr-o depresie mica , dar nu m-a lasat fiu-miu asa...am depasit-o destul de repede...Dar trebuie sa depasesti, sa traiesti altfel clipele astea. Sa te bucuri ca ai un bb sanatos , e cel mai important... In ce priveste eco, sa stii ca toti dr sunt mai rezervati , nu dau ei prea multe detalii, stii ca si eu am venit un pic dezamagita de la dr albu....Totusi sper la tine sa fie singur si sa-ti acorde toata atentia.
Doloress, frumoasa burticuta, si bradutul mi-a placut tare mult. Cu laptele nu cred ca tb sa te ingrijorezi...Sa stii ca sunt alte alimente care au mai mult calciu decat laptele, nu mai stiu exact care, dar poti sa un search pe net sa vezi...Plus ca daca mananci branzica, iaurtel, esti acoperita...
Ylari, si mie-mi place Eva
David (10 nov 2004) si
Simona 24+
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
simonacip spune:
quote:
Originally posted by cenia
Salutare dragi gagici burtoase.
Mai apar si eu pe aici cu o intrebare, am racit un pic si astazi, dupa multe stranuturi, tuse am reusit performanta de a urina pe mine in timp ce stranutam! intrebarile ar fi:
- mi-a slabit vezica urinara de la sarcina anterioara? desi pina acum nu am avut probleme
- singurul motiv sa fie raceala?
- alta parere: cica am sarcina jos si de asta,caci ar apasa pe vezica.
poate fetele care sunt la a doua nastere, au mai patit asa?
am programare la dr tocmai pe 30 luna aceasta.
Cenia, eu am patit-o de vreo 2 ori Nu am sarcina joasa si din cite imi amintesc si la prima sarcina mi s-a intimplat...acuma poate ca difera si de la persoana la persoana..
David (10 nov 2004) si
Simona 24+
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
acina spune:
Buna dimineata
Apropo de nasterea la Euroclinic stiu ca e nasterea normala 1500 euro si 2000 euro cezariana.Sora-mea a nascut la ei in martie anul trecut , prin cezariana(din cauza unor probleme la coloana)si a platit 88 mil.
Anca 20 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
Lorich spune:
Dragutelor, intr-adevar e mai greu la inceput, mesajele mele apar mai greu, voi sunteti deja un grup care se cunoaste, dar eu v-am tot citit si stiu ca sunteti prietenoase si primitoare cu cele care "aterizeaza" mai tarziu.
Lori
Lorich spune:
Sa va mai zic despre mine ca sunt in saptamana 20, nu stiu inca sexul, dar cica sunt sanse mai mari de 50% sa fie baietel si de sarbatori mi-a facut cadou niste "dansuri" prin burtica.
Lori
gabitzam spune:
Cenia, si eu patesc asa, sunt la a doua sarcina. Sunt zile cand trebuie sa-mi pun tampon, ca ma scap la ras/tusit/stranutat.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla