Mamici de mai-iunie 2008 (28)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Buna seara fetelor!
Eu cred ca o sa ajung sa fac terapie din cauza medicilor , asistentelor ... etc , ce mai? intreg sistemul medical de la noi imi provoaca greata!
Baga-ti rpd picioarele intr-un lighean cu apa rece ca iar incep sa ma plang.
Trebuia sa merg sambata la eco morfo. De fapt am si fost , insa rezultatul nu a fost cel asteptat. Am facut programarea cu saptamani in urma si la ora programata (chiar mai devreme!) am ajuns plini de speranta ca vedem fetita si ... auzim vesti bune. Bun , trece o ora , trec 2 ore ... din cele 5 gravide care asteptam abia 2 fusesera vazute. Nu prea am inteles cum functioneaza o clinica privata ( poate mai am eu de invatat la capitolul asta ) . Doctorul era intr-o sala / cabient ( ce o fi fost ala ca n-am mai ajuns sa vad) unde primea gravidele si dura in jur de o ora.Apoi mai era un cabinet unde aduna alte paciente ( stiu sigur pt ca asistenta doctorului tot inghesuia paciente acolo). In fine , dupa 2 ore de asteptare a aparut o cunostinta de a asistentei care a fost poftita direct in cabinet. Cand am intrebat asistenta daca e cazul sa imi fac patul acolo , a fost extrem de ... cum sa zic ... lasa-ma sa te las ... nici macar nu se uita in ochii mei cand vorbea cu mine arghhh ..
In fine am zis ca mai bine plec de acolo ori fac o criza si ma internez direct la nebuni.Le-am multumit pt atentia si profesionalismul lor si am iesit de acolo inainte de a ajunge sa fac o criza de nervi.
Nu prea am avut de a face pana acum cu medici dar aveam impresia ca dupa ce platesti o caruta de bani pt o ecografie la o clinica privata meriti macar atentie si de ce nu ? un pic de respect. De ce se mai fac programari daca oricum nu se respecta? Si inca o chestie care imi depasete logica : de ce sa programezi o pacienta la distanta de 15 min dupa alta cand stii ca dureaza mai mult de jumatate de ora ( o ora din cate am vazut eu ) ?
Experienta de neuitat! Ah si asistenta , citez " Doamna, dar sunteti ceva de groaza! Nu aveti rabdare 5 min?" asta dupa ce stateam de aprox 2 ore jumatate si nu era clar nici o speranta sa intru in urmatoarele 2 ore !
Gata cu of-urile mele! Sper ca nu va provoc dureri de cap .
Acum imi pare rau ca am plecat dar daca mai stateam mai rau imi faceam , ajungeam sa ii iau la pumni pe toti cred. Nu sunt din fire o persoana violenta sau nervoasa dar parca in ultimul timp din cauza doctorilor am sa-mi descopar o noua latura.

Adri 22+ ,

http://bd.lilypie.com/cAoqm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Simonacip Daca vrei pantofi sau cizme comode, iti recomand magazinul Aerosoles din Dorobanti. E chiar pe colt cu liceul Caragiale. Eu mi-am luat cateva perechi de pantofi si cizme de acolo si sunt f.f.f.multumita! Nici nu simti ca esti incaltata, iar daca ti se umfla cumva picioarele ei se muleaza pe picior, pt ca sunt dintr-o piele foarte fina. Hai ca le-am facut reclama!!! Merg la ei sa-mi dea bonus niste cizme!!

alina 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Cory felicitari pt nota , iti tin pumni pt restul examenelor. In ultimul an de facultate o colega a ramas insarcinata si ma uitam la ea si ma intrebam cum se descurca cu examenele , eu si fara sarcina eram puturoasa hihihihih .
alina_anto , Adidana13, simonacip , Reallaura LA MULTIIIII ANIIII! cam tarziu , stiu , dar mai bine mai tarziu decat niciodata hihihihi. Sper ca v-ati distrat si viata o sa va fie plina numai de fericire.
MissParker felicitari pt baietel sanatos !Ma bucur ca totul a mers snur si ati avut parte de raspunsul asteptat.Sa va faca mandri David!
Cleo , MissParker si restul fetelor in aceaisi situatie ... zic sa facem o rugaciune hihihih poate zana Bebelusilor vine si ne ajuta un pic hihihih cu curatenia si cu tot ce inseamna camera BB. Dupa capul meu ma apucam de cum am aflat de sarcina de redecorat dar sotul m-a mai calmat un pic .
Acum astept sa se incalzeasca si ma apuc de treaba! UHHH vreau sa izolez dormitoarele , sa schimb geamul ( da si eu am gasit geamul spart , primul geam nu pricep cum au putut sa-l sparga dar in fine , stau la etajul 2 si gaura e prea mica sa fie provocata de o piatra) si apoi culcus frumos pt fetita hihihih .
Alysh m-ai facut sa zambesc cu sotul tau. O prietena de a mea , care de curand a aflat ca e graviduta , are de a face cu un sot CLAR insarcinat! ahahah greturi , pofte , chair si burtica i-a crescut desi ei nu i se vede inca burtica ahahaha.
Andree27 hormonii! Cel putin pe asta dau eu vina hihihih.
Stiu ca mai vroiam sa raspund cuiva ... dar ... in fine , ma gandesc la voi toate si sper ca sunteti toate bineeeee si voi si bb vostri hihih.

Adri 22+ ,

http://bd.lilypie.com/cAoqm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

MsBB, cumva clinica aceea unde trebuia sa faci eco este Sanador? Ca ceva asemanator am patit eu la prima sarcina...

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Buna fetelor,
am citit si eu din urma si de data asta nu mi-a mai fost foarte greu sa recuperez caci mi-am mai intrat in mana.
Ieri insa aveam mai mult timp liber dar am observat ca nu se prea inghesuiau multe gravidute pe aici.
Eu am in continuare un program foarte aiurit din cauza fetitei mele care in fiecare zi a inceput sa adoarma din ce in ce mai tarziu ...acum am ajuns la ora 6 jumate dimineata..poate azi ne culcam la 7 cine stie.
Oricum ea a mai avut acum o luna orele astea si a ajuns prin rotatie sa aiba vreo 10 zile program normal de copil.
Adica ca acum..azi se culca la 7 dimineata..peste cateva zile la 8 ..apoi 9 si tot asa ajunge sa adoarma pe la ora 14...16...18 pana ajunge si ea pe la 21-22 ...dar problema ei e ca nu se opreste aici si o dupa cateva zile o ia iar razna cu toate ca eu nu fac nimic rau ca sa o infleuntez negativ.
Bineinteles ca doarme cand nu trebuie...
Azi am adormit-o pe ea pe la 6 jumate si pana m-am bagat in pat si am adormit se facuse deja lumina afara ..oamenii incepeau sa plece la servici,la scoala ,claxoane,zgomote ...nu mai puteam adormi si deja imi era rau de oboseala.
Bebe din burtica era si el asa de agitat ,imi dadea suturi puternice de tresaream si chiar ma gandeam la ce o sa ma astepte in scurt timp...un copil adoarme si altul se scoala.
A trebuit sa imi pun pe ochi o aparatoare din aia care se da in avion ..eu care nu suportam asa ceva...acum mi-as fi pus si dopuri in ureche...mai ales ca vecinul a inceput sa dea gauri in perete ...apoi am adormit pe zgomot pana la urma.
Pe la 9 insa s-a trezit Ioana si a trebuit sa ma duc la ea iar ca nu se oprea....am pus-o pe picioare ,caci la sot nu voia deoarece ea e obisnuita cu mine.
Am leganat-o eu vreo 15 minute ,mai mult cu ochii inchisi ,si apoi am incercat sa o pun in patut si a inceput sa urle....pana la urma nu mai rezistam ca mi se facea rau de la statul pe spate cu greutatea de la burta care ma apasa simteam ca nu mai am aer...asa ca l-am, chemat pe sot sa o legene ...dar Ioana nu voia si s-a sculat si a adormit pe mine ...apoi dupa vreo 40 de minute am reusit in final sa o adormim la loc si sa ne culcam si noi.
Pe la 12 m-am trezit iar ca era alt vecin care pusese manele la maxim si bubuiau geamurile ,peretii si patul cu mine.
Eu deja eram nervoasa ca nu mai pot si eu sa ma odihnesc si m-am sculat din pat cu gandul sa ma duc la vecin sa ii zic sa dea mai incet.
Adevarul ca sunt si noua la bloc si nu m-am prea obisnuit eu cu regulile de aici ...stam la bloc cam de 3 saptamani ,dar totusi muzica aceea nu era normala ,chiar daca sotul zicea ca e ziua si nu am ce face ca ma duc degeaba...
Pana la urma am iesit pe casa scarii dar nu stiam de unde vine exact zgomotul si am intrat la loc ,dar am iesit iar cand am vazut cum bubuiau geamurile si ziceai ca e disco la noi in apartament si m-am dus si eu sa sun la o usa de unde credeam ca vine muzica.si cum nu mi-a deschis nimeni am plecat...dar ideea e ca muzica s-a oprit.
Apoi peste o ora s-a trezit fii-mea sa bea lapte,dar l-am trimis pe sot sa se ocupe...si pe la 14 jumate asa ne-am trezit toti 3( si bebe din burtica ) de tot .
Am incercat azi sa nu o mai las sa adoarma ziua dar nu am avut cu cine ca a adormit din fund si degeaba incercam sa o trezesc ca dormea bustean ...asa ca am lasat-o pana la urma sa se odihneasca de la 19-22 si acum s-a trezit si cred ca pana dimineata nu mai doarme...sau mai adoarme o ora pe la 2-3 noapte si se scoala peste o ora si sta treaza pana la 6-7 dimineata...
Eu una simt ca e prea mult pentru mine asa sa adorm pe lumina zilei si zgomot si incep sa arat ziua ca un zombi ,sa nu ma mai concentrez,sa fiu mereu obosita...chiar si sotului ii e greu ,dar el cel putin pleaca peste o luna si eu raman cu ea...
Mamele care mai au copii asa mici cam ca Ioana ....Aelita...CAmiM ....voi cum ati reusit sa le faceti fetelor program de somn normal?
Acum ma duc sa am un pic grija de ea si revin mai incolo cu un mesaj despre subiectele care s-au mai vorbit azi si ieri .
Aelita ,stiu ca mi-ai mai scris si avem copiii de aceeasi varsta,si mai vreau sa mai intreb si alte mamici si gravidute mai multe,dar acum nu mai pot asa ca voi reveni cu un alt mesaj..
Sper ca nu v-am impuiat capul prea tare cu problema mea,dar oricine ar putea sa imi dea totusi un sfat cum sa ii reglez programul ar fi binevenit ,caci eu m-am cam dat batuta si nu mai cred ca voi reusi .

Ioana 6 ian 2007 22+ Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adidana13 spune:

Daria, nu am sfaturi sa-ti dau, dar imi pare rau ca acum, cand ai nevoie de liniste, treci prin asa ceva. Incerc sa-ti transmit un pic de curaj si te incurajez din fata tastaturii.
Cand o fi sa fie, iti dorewsc somn profund (ca usor il ai - chiar prea usor!!!).

Adidana 24+

http://bd.lilypie.com/frYQp3.png

Sa invatam sa fim mai buni in fiecare zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Daria: la programul asta infernal nu cred ca iti poti reveni si ai sa fii si tu frustrata si toate or sa se dea peste cap. daca o legeni cind adoarme, asta e rau, fiindca nu adoarme decit cu acest stimulent. eu nu mai fac aceeasi greseala, soacra mea l-a invatat asa pe David si a fost groaznic pina la 2 ani cu leganatul!
INTREABA pediatrul de problema asta si incearca sa ii reglezi somnul cu sirop de somn, in cantitatile prescrise de acesta, sa doarma numai noaptea, cu acealeasi tabieturi in fiecare seara: baie mai calda sa o "inmoaie", povesti in carti, activitati statice, fara tv in camera, lumina stinsa in camera.
Stiu ca e greu, nici al meu copil nu il accepta pe sot cind venea si nu statea cu el desi, culmea, cu alti straini statea!!!!
Sper sa fie de folos ce am zis.
Multor copii li se regleaza somnul cu siropele, dar trebuie dr. sa studieze problema. Aici cu fusul orar, le fel se mai p rocedeaza la copii. deci nu e o tragedie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Mamici,

Este vreuna pe care o doare buricul?? Mie imi da niste junghiuri adinci, parca ma trage bb e buric... O fi normal??

Gabitzam, multa bafta la amnio!

Cory, Alysh, multumesc de incurajari pentru faza cu nasitul, sper sa fie bine...si la noi. Sunt curioasa cum vor decurge lucrurile.

Ylari, Am fost azi la Guara dupa hainutze de ocazie. Nu-mi vin. Toate imi stau naspa.
O sa incerc sa merg la croitoreasa. Poate cineva sa-mi recomande o croitoreasa buna?
Eu am vreo 3, dar 2 stau departe, iar una e putin nebuna, din pacate..

MsBB, te mira experienta ta cu eco la clinica particulara?
Pe mine nu ma mai mira, la Medicover, unde m-am dus eu am avut mereu de asteptat ore intregi - in conditiile in care si ca sa faci o programare trebuie sa suni cu cel putin o luna inainte...
Nu am intrat niciodata mai devreme de o ora peste ora programata..
In plus, doctorita nu te lasa sa te uiti in ecran, sa-l vezi pe bb, am mare noroc ca voi naste la Municipal si ca m-am mai dus si acolo la eco, altfel nu aveam ocazia sa ma bucur de minunatia din burtica.
Ba doctorita mi-a spus si ca daca eu vreau sa ma uit ea pleaca, nu mai are ce cauta acolo...
Foarte frustrant..si pentru mine si pentru tati.
Sa trecem peste astea si sa vedem lucrurile bune. Bbeii nostri sa fie sanatosi!!!

Sis, si eu am luat 5 kg, vin vertiginos din urma!! :)
NU-TE-LAS!!! :)

Laurita 23+, , Mircea
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

cleo-ai dreptate,pt cine nu avea salariu sau pt cine castiga tot cam atat,sunt buni banii,dar pt cine avea uns erviciu bun nu prea..
merci pt detalii

MSbb-Super nasol sa astepti atat.eu la toate programarile la ginecolog din sarcina asta am asteptat si cate 2 ore,cel mai putin o ora. aici se fac programari la 5 minute ! asa ca inchipuie-ti ! si de fiecare data medicul se inchidea in acbinet si pleca,iesea asistenta dupa cate o juma de ora si spunea ca a fost si el sa ia o gustare de 5 minute . si mai baga cateva paciente si apoi iar inchidea si nu mai chema pe nimeni si degeaba bateai la usa...
si bineinteles ca apoi te expedia ...
si eu as fi plecat,mai ales ca mereu eram cu fetita dupa mine,care inca nu mergea in picioare la ultima vizita ,si cu ea in carucior,si doua ore pt un copil pe holul unui spital e mult,obosea,ii dadeam biberonul acolo ca altceva nu aveam cum,o mai plimbam,adormea ..
Dar trebuia sa stau nu pt controlul care oricumnu exista,ci pt ca numai el imi dadea urmatoarele foi pt urmatoarele analize cu care ma duceam la ghiseu apoi si stateam la alta coada ca sa iau programare pt data viitoare ...
Adica stat 2 ore ca sa imi spuna el ca analizele deeee acum o luna erau bune si uite aici alte hartii,mergi cu ele laaa...
Dar ce naiba sa facem?? peste tot e asa !

DARIA_IOANA-dupa cate tragi cu somnul ftitei,sa mai bubuie si vecinii cu manele !!! indiferent ca e zi,nu inseamna ca trebuie sa bubuie peretii,ca daca au chef de discoteca,sa se duca acolo !
cel putin de asta o sa scapi ,cand ai sa pleci cu sotul definitiv,ai sa dai de liniste,ca numai la Ro bubuie manelele ,au boala pe muzica tare ,nu pot asculta doar pt ei.
Ma intreb ce fac si cei care lucreaza noaptea si ziua au nevoie de odihna...
Eu si asa ma trezesc tarziu,am noroc ca si Sofia se trezeste tarziu,adica se trezeste de cateva ori,dar adoarme la loc,mai ales dupa un biberon .Ca daca mi-ar bubui asa incap,m-as duce peste ei.
Aveam o baba in peretele vecin ,canta dis de dimineata in timp ce se auzea cum dadea cu matura ! nu mai canta de mult,dar cand auzeam ciocarlia in zori de zi imi venea sa o injur.

Nu stiu ce sa zic cu programul Ioanei..asa a fost mereu sau e acum o perioada de dinti si altele?
a mea a dormit mereu ,dar se trezea des des si ma capia,si la o ora 8azi noapte iar m-a cam plimbat),dar adoarme,chiar daca uneori stau cate o ora cu leganatul...Dar de cele mai multe ori,cand se trezeste e cand nu a mancat bine ziua si ii e foame,sau sete. Daca ii dau lapte adoarme repede.
Daca incerci sa dormi cu ea tot se trezeste? a mea nu doarme cu noi,decat f f rar ,dar noi ramanem pe o dunga si ea tot patul si se frichine o ora,nu ii place cine stie nici ei cu noi ...Mai bine.

Nici leganata asa o ora nu adoarme?? si incercat cu un pic de lapte?
adica chiar daca s etrezeste iar si iar,dar macar sa adoarma la loc .

Reallaura- cred ca e normal sa te mai doara..dar nu stiu cat de tare.se intind toate cele pe acolo..
Doctorita NU TRE LASA sa te uiti,sau nu ai pozitia sa vezsi ecranul??? nu te lasa asa cu buna stiinta de ce?? e nebuna? am mai auzit si chiar am intalnit odata din astia care nu iti arata ecranul asa de lene,ca nu au ei chef sa mai piarda timpul.dar sa nu te lase ????
tati a intrat cu tine acolo?a vazut ceva?
frumos numele Mircea!

eu am arsuri,cand mananc tampenii,normal...
si iar promit ca nu mai fac...

Ajutati-o pe Sonia

Sofía (2ian2007)

21s+ (DPN 18mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

ianis ,felicitari pentru bebicul tau si te cred cand zici ca e cea mai frumoasa senzatie.
Si eu sunt atat de fericita cand imi simt baiatul cum misca...imi da un sentiment de siguranta ca totul e bine cu el.
Miss Parker,din cate am inteles inca nu l-ai simtit pe baietel...dar sunt convinsa ca in cateva zile il vei simti,si mai ales la inceput poate nu vei fi sigura ca e bebe .
super ideea ta cu caietul cu spirala impartit pe etape,mai ales ca li vei avea amintire sa i-l arati lui David.
Cand eram gravida cu Ioana ea misca non stop si chiar ma gandeam cand mai doarme ea oare?Iar dupa 7 luni deja se vedea prin piele cum se misca,parca eram intr-un film Aliens si aveam impresia ca acum iese prin burta mea ...ii puteam distinge toate formele ..unde avea capul ,mainile ,piciorusele ,funduletul...dar asta de abia dupa luna a 7 a.
Inais ,mult succes maine la eco si chiar daca nu poate veni sotul tau cu tine trebuie sa fii curajoasa si sa mergi inainte.
Eu inca nu m-am programat la eco de luna a 5 a si as incerca sa merg maine,dar o sa fac un eco simplu cred .
Eu am burtica mare ,mult mai mare decat la prima sarcina si ma gandesc daca nu cumva oi fi cu o luna in plus ,dar nu cred caci s-ar fi vazut la eco de luna 3,insa nu m-ar mira sa aflu ca sunt cu o luna inaite..
Poate asa trebuie sa fie la a doua sarcina,chiar si Simonacip zicea ca acum la a doua sarcina are burtica mai mare..
Eu oricum prefer sa nu ma stresez prea tare si de aceea nu merg la control in fiecare luna .
Inca nu am vorbit cu nici un doctor ginecolog pentru nastere ,si daca nu as fi nascut prin cezariana nici nu ma interesam ci as fi nascut cu doctorul care ar fi fost de garda.
Asta nu inseamna ca e mai bine ca mine,dar eu nu suport stresul de la controale ,mai ales ca ei mereu gasesec cate ceva cu care sa te sperie.
Ultima oara cand am fost la eco ,doctorita a zis ca am placenta prea jos inserata si ca in orice moment ma poate plesni o hemoragie si de aceea sa nu mai ridic nici o greutate etc...asa ca prefer sa stau eu mai calma si sa nu ma macin prea tare .
De asemenea consider ca multi doctori sunt supraapreciati si au multe paciente si cu programari cu luni inainte ,dar nu cred ca datorita faptului ca sunt mai buni decat altii.
Aici conteaza si locul lor in domeniul,daca au avut sansa sa se bage intr-o afacere buna ,la o clinica mai recunoscuta ,daca au avut ei bani sa isi deschida cabinete etc.
Pe mine m-a operat un doctor de care nimeni nu vorbea si l-am nimerit atunci de garda la Medgidia .
Pot zice acum ,dupa taietura subtire pe care mi-a facut-o si care de abia se mai cunoaste,dupa recuperarea mea rapida si lipsa de complicatii ca am avut mare noroc sa il am pe el ca doctor si nu unul care e "la moda''.
Sper sa mai pot naste si acuma cu el ,dar am inteles ca s-a mutat ,dar pana nu ma duc eu personal sa ma interesez nu pot zice nimic sigur.

Ioana 6 ian 2007 22+Darius

Mergi la inceput