Mamici de mai-iunie 2008 (28)
Raspunsuri - Pagina 17

chinabulina spune:
hai sa mai scriu si eu ceva, ca daca numai citesc si nu scriu nimic, iar ma uitati ...
vad ca deja ati inceput sa vorbiti de nastere, de "atentii", etc. mie mi-e putin cam groaza, n-am stat in spital in viata mea si nu stiu nici macar cat se da in stanga si in dreapta... o sa vad atunci, probabil.
eu am alta problema, iar: nu pot sa dorm!!! nu-mi gasesc pozitia, sunt stresata (ma rog, nu chiar stresata, dar atenta) ca trebuie sa dorm pe stanga, nu pe dreapta, am impresia ca sunt gravida dintotdeauna
... pe de alta parte, parca a trecut asa repede si parca mai e atat de putin si eu nu m-am apucat de nimic. MissParker, oare stam in aceeasi casa?
ca si eu am de scos o canapea, 2 corpuri de biblioteca, biroul cu pc-ul si de schimbat geamul
... apoi varuit, schimbat covor, perdea, practic transformat camera in camera lui bebe....
ylari, ma bucur ca ti-ai gasit rochita de cununie, as putea sa spun ca te-ai descurcat destul de repede. abia astept sa vad poze.
22+2, maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/DCTtp3.png

cleo78 spune:
quote:
Originally posted by chinabulina
hai sa mai scriu si eu ceva, ca daca numai citesc si nu scriu nimic, iar ma uitati...
vad ca deja ati inceput sa vorbiti de nastere, de "atentii", etc. mie mi-e putin cam groaza, n-am stat in spital in viata mea si nu stiu nici macar cat se da in stanga si in dreapta... o sa vad atunci, probabil.
eu am alta problema, iar: nu pot sa dorm!!!nu-mi gasesc pozitia, sunt stresata (ma rog, nu chiar stresata, dar atenta) ca trebuie sa dorm pe stanga, nu pe dreapta, am impresia ca sunt gravida dintotdeauna
... pe de alta parte, parca a trecut asa repede si parca mai e atat de putin si eu nu m-am apucat de nimic. MissParker, oare stam in aceeasi casa?
ca si eu am de scos o canapea, 2 corpuri de biblioteca, biroul cu pc-ul si de schimbat geamul
... apoi varuit, schimbat covor, perdea, practic transformat camera in camera lui bebe....
ylari, ma bucur ca ti-ai gasit rochita de cununie, as putea sa spun ca te-ai descurcat destul de repede. abia astept sa vad poze.
22+2,maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/DCTtp3.png
mai, voi stati cu mine si nu stiam.
Si noi tre sa transformam biroul in dormitor de bb.. adica:
-eject canapeaua veche
-eject biroul vechi
-calc. mutat in sufragerie
-termopan punem sambata...
-de la 1 febr vine zugravu...
Adica ca la voi!
Oricum..AMR un trimestru..deja intru in panica, vine bb si noi nu am pregatit nik.

si o burticutsa

aelita spune:
inais-nu sunt in Ro.iti dau un pm. Bafta la eco.Felicitari pt miscarile lui bebe !
gabitzam-bafta la eco !
Daria_Ioana,ti-am mai scris mai in urma
Avem fetitele de aceeasi varsta (Sofia mea e nascuta pe 2 ianuarie 2007) si vom avea si baieteii de aceeasi varsta
Sa treci cu bine perioada asta !
vad ca s-a egalat numarul de fete si baieti ! avem 22 cu 22
!
vai,de ce scoruri vorbiti voi la nasteri !!!! cam scump va scaote nasterea,fetelor. in loc sa va dea statul ...
bine macar ca e o bila alba ,ca va dau concediu de maternitate 2 ani .prin afara sunt doar 4 luni...
Daca vreti sa imi dati si mie conturile comune si parolele,privat, sa pot da o mana de ajutor la nevoie . Sunt veche pe la alte odisei si ma descurc .
Ajutati-o pe Sonia

MissParker spune:
Andree27, eu incerc constient sa-mi trag o piele de elefant si sa nu las nimic sa ma enerveze. Am devenit de o nesimtire crasa, ma simt ca o closca si pur si simplu imi impun sa nu ma mai deranjeze nimic, sa nu ma mai agit pentru nimic (in afara de bebe ) si tot asa. Si imi reuseste din ce in ce mai bine.
aelita, eu habar nu am de alte tari, unde anume pe afara sunt concediile de maternitate de 4 luni? In SUA cumva? Ca nu m-ar mira... In Germania concediul de maternitate este, slava Domnului, de 3 ani si dupa aceea sunt obligati sa-ti tina postul sau - daca firma are mai mult de 15 angajati (la noi sunt vreo cateva mii in toata lumea) - sa-ti ofere un post de part-time. Pai daca nu erau conditiile astea, nu stiu daca ma decideam pentru un copil, zau...
chinabulina si cleo78, uitati aici un si o
ca m-ati mai linistit, vad ca voi sunteti si mai in urma decat mine (eu nu varuiesc si nu schimb nimic in afara de geam, nici de perdea nu am nevoie fiindca la noi in dormitor si la bebe in camera avem perete inclinat si geamul este exact pe acest perete, arata ca intr-o cabana de munte). Ba, daca ma gandesc bine, biblioteca o putem muta si cand face bebe 8-9 luni si il vom pune sa doarma in camera lui, caci pana atunci oricum va dormi in patutul lui langa patul nostru si va sta lipit de mine, deci nu are nevoie de camera lui. Vedeti cum imi incurajez singura lenea? Si mi-e o leneeeee... As vrea sa bat din palme si totul sa se faca peste noapte!
Cu dormitul si eu am probleme, acelasi sentiment il am si eu, ca parca sunt gravida de 5 ani, am impresia ca timpul trece mult prea repede si pe de alta parte ma rog sa treaca si mai repede, cel putin pana la jumatatea lui aprilie, cand intru in concediul de maternitate!! Iuhuuu!!!
Felicia
16+ cu
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Andree27
Hellooo,fetelor.Asa de repede scrieti ca abia apuc sa va urmaresc si mai ales mie imi intra si mesajele mai greu.Am o intrebare,eu in ultima vreme sunt mult mai sensibila si ma enervez aproape din orice?E normal?Dar nu stiu ce sa fac pt ca nu vreau sa ii fac rau bebelusui meu daca ma enervez si acuma tot incerc sa fiu mai linistita si sa nu imi mai pese de nimic.Va pup ca am un pic de treaba
ehe, mai sensibiloasa am devenit si io. La unele lucruri f. nesimtita, la altele...care nici nu credeam vreodata ca o as le bag in seama... am devenit lacrimogena. Si daca pana acu ma durea fix in c*r de parerea babelor, acu chiar ma dau peste cap toate superstiile mamei+ soacrei+ pers. amabile sa imi aduca aminte de copilu lor care s-a nascut cu dubla circulara de cordon, sau ca nu a avut lapte, si ca de ce sunt asha sigura ca o sa am lapte bun, sa ca sa nu pup copiii mici ca snt virusati, sau ca de ce vreau sa iau lucruri la bb de dinainte sau ca io pe tine te-am crescut fara pampersi, si tu poti sa speli etc etc vorbe din astea de 2 lei care alta data m-ar fi durut in...si nici acolo. Dar acu is mai ..delicata. De la hormoni...da?
E normal... dar ar trebui sa nu ne mai pese. Copilul e totul. Mai stau seara cu mana pe burtica si ii cant...
Dincolo de asta... fericirea de a imi vedea in sfarsit bb-le mult dorit in bratse...e imensa. Si ma face sa uit de toate micile tensiuni din jurul meu (si din capul meu); stau cu tati burtica in burtica (si el s-a rotunjit) si zambim ca 2 copii prostutsi. De fericire...

si o burticutsa

cleo78 spune:
MissParker, cat despre concediul de maternitate in lume...
ce stiu io de pe la prietene (sa ma corectatsi daca gresesc, mai avem fete pe alte meleaguri), in SUA e 6 sapt la nastere normala /8 la cezariana; in Belgia 4 luni, in Spania 4 luni, cu salariul descrescator: 85% din salariu, 75% luna a 2a, a 3a 65%.
In Ro, pt pers. care au cotizat la CAS in ultimile 12 luni, .. sunt 126 zile lucratoare concediu medical, adica 4 luni care le poti lua inainte/dupa nastere, undeva in jurul nashterii, platit cu 85% din salariu. DUpa aia...2 ani de zile ai 200 roni alocatia copilului, care o primeshti fie ca lucrezi, fie ca nu, (dupa 2 ani devine 32 de roni); si 600 roni bani de la stat (sa atentionez ca salariul minim pe economie e 500 roni), care ii pierzi daca te intorci la munca, dar poti face dosar catre primarie si te ajuta cu 100 roni pt bona.
Lucrul asta e convenabil pt familiile sarace, si cu venit mic, cand mama prefera sa stea cu aceeasi bani acasa.
La mine nu se pune problema....voi gasi o vcresha privata, vbreo bona, orice. Cashtig mai mult, plus 2 ani sa rup din ritmul de la job... ma poate scoate din flux. Ca sa nu zic, ma consider o pers. activa...care nu ar putea sta la cratitsa & copil si atat. Dar mai vorbim la vara.. acum e doar teorie.
P.S. pt romance.. www.ugir1903.ro/download/CCMUN2007-2010.pdf" target="_blank">cf contractului colectiv de munca pe 2007-2010 avem dreptul la un salariu bonus la nashterea copilului. Moia.....ce mi-a inseninat ziua!
Imi acoper shpagile din spital 24+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa

Alysh spune:
Cleo si tati al meu s-a rotunjit bine de tot.era el grasunel inainte dar acum zici ca-i gravid in toata regula.... Cand ne intalnim cu cineva ma intreaba intai pe mine in cate luni sunt si apoi si pe el acelasi lucru........eu zic in 6, el in 7
Fetelor, am facut mancarica....mai am putin. O supa buna de tot, din manzat si legume, pe care le-am scos la sfarsit si a ramas doar supica galbena cu taietei, arata super si e buna! Scuze ca ma laud, dar cum eu nu am prea facut mancare pana acum...mi se pare extraordinar ca mi-au iesit.
Si acum "lucrez" la niste spaghete bolognese......
Alina 23+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

gabitzam spune:
M-am intors de la eco. Cum ma asteptam, totul este normal pentru varsta sarcinii. S-a uitat si la inima, rinichi, stomac, toate cele.
Dar doctorita a fost de o gretosenie rara, vorbea cu condescendenta desi mai tinerica decat mine, si mai ca nu m-a facut proasta ca n-am venit mai repede pentru TT. Si ca n-am nu stiu ce formular pt. TT. Ca pe trimiterea mea scria ca e pentru TT. De parca si daca voiam gasieam loc. Programarea asta e facuta din decembrie, inainte de Craciun.
Am ingrosat un mare soric si m-am facut ca nu aud decat ce a zis strict de copil. Care misca, desi eu nu-l simt. E baietel, asa ca macar mi-a confirmat ce doar era o posibilitate pina acum Am intrebat de ce nu-l simt si mi-a zis ca asta sa-mi intreb ginecologul si ca e prea devreme oricum sa-l simt de acum. Desi sunt in sapt. 17+5.
In fine, deocamdata e bine si astept cu curaj amniocenteza de vineri.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Alysh
Cleo si tati al meu s-a rotunjit bine de tot.era el grasunel inainte dar acum zici ca-i gravid in toata regula.... Cand ne intalnim cu cineva ma intreaba intai pe mine in cate luni sunt si apoi si pe el acelasi lucru........eu zic in 6, el in 7
Fetelor, am facut mancarica....mai am putin. O supa buna de tot, din manzat si legume, pe care le-am scos la sfarsit si a ramas doar supica galbena cu taietei, arata super si e buna! Scuze ca ma laud, dar cum eu nu am prea facut mancare pana acum...mi se pare extraordinar ca mi-au iesit.
Si acum "lucrez" la niste spaghete bolognese......
Alina23+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
moaaa.... si te mai miri ca tati are burtica

Eu dau vina pe diferentsa de ritm de viatsa. Daca inainte de

si o burticutsa

gabitzam spune:
Andreea27, e absolut normal ce ti se intampla, cu starile de nervi. E din cauza furtunii de hormoni din sarcina.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla