Sezatoarea canadiana (78)
Raspunsuri - Pagina 15
nelia spune:
Ana, nu am vrut nici intr-un caz sa vinez vrajitoare si asta am si spus in mesajul meu, ca nu vreau neaparat raspunsuri. Nu am spus nimic de Ange, cind am scris ca e corect sa le rugam si pe fetele care au plecat de aici din motive asemanatoare pentru ca nu s-au simtit bine, m-am referit in general la orice absenta care are la baza asemenea discutii, nu neaparat cu Ira... ar insemna sa o fi investit cu mai mult decit are. Imi pare rau ca s-a inteles acest lucru. Iar gustul amar il am si eu si nu va trece prea usor, dar chiar si asa, am considerat ca trebuie sa scriu acel mesaj, ca sa ma linistesc cit de cit eu in primul rind si ca sa incheiem si subiectul, nu neaparat sa ma justific. Si cu asta am pus punct si sper sa o faceti si voi!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Ina869 spune:
Eu o sa sa incerc sa fiu neutra precum Elvetia fiindca am citit postarile fiecareia dintre voi si toate aveti dreptate, in felul ei. Si imi rezerv dreptul de a scrie macar cit sa-mi scot parleala 1 -fiindca am stat sa va citesc pina la 4 dimineata si
2 -sa nu se mai spuna ca scriem pe la alte subiecte iar pe aici nu.
Trist si pacat, domn'le, ca s-a ajuns la o asemenea atmosfera, pacat ca disputele au fost intretinute de niste membrii vechi ai sezatoarei, care se cunosc de la calendrele grecesti, cu bune, cu rele, se cunosc atitudini si caractere, ar fi trebuit sa fie oprite din fasa jignirile si atacurile la persoana, ca doar nu asta-i scopul sezatorii.
Sezatoare (DEX-ul lb.romane) “ adunare restransa la sate in serile de iarna, la care participantii lucreaza si totodata petrec, spunind povesti,glume, ghicitori. Reuniune literara.”
asa ca iesiti la interval cu ceva mai vesel!
Si sint total de acord cu Try, care spune ca trebuie sa ne toleram, fiindca in viata de zi cu zi este imposibil sa te placa toti si la randu-ti, este greu sa nu ai si antipatici prin jur, ce-ar insemna sa ne punem poalele in cap si sa dam friu liber adevaratelor noastre sentimente? ne-amparui in permanenta!
Si sint de acord si cu Nelia, nici prea multa toleranta nu e buna, ca duce la situatii mai dramatice si uite unde se ajunge daca stai si inghiti.
Si imi vor lipsi, si postarile (cele dulci! ) Irei, care, cind povestea cum se iubeste cu Sofelul ma umplea de duiosie si care atit de frumos descria venirea toamnei sau a iernii, ( sau al altor evenimente simple din viata ei dar carora le dadea culoare cu atita pasiune si cu un entuziasm molipsitor ) intr-un stil eminesciano-bacovinian.
Eu cred ca s-ar fi putut evita unele dispute cu putin tact din partea fiecareia dintre noi.
Mesajele tale Jesico draga, nu au fost gustate si percepute de toata populatia; daca esti cine banuiesc , ( te admir si te e consider o femeie cu picioarele pe pamint, reconcilianta ) sint incuviintata ca ai vrut sa fii diplomata si sa nu-ti mai pui cenusa in cap, deja focul era atit de aprins incit numai pompierii ar fi putut sa-l stinga, dar ai fost cam transparenta , fiindca numai o persoana care a participat de la inceputul sezatorii ar fi putut furniza asemenea informatii ( stia cind, cum si in ce conditii a venit Ira aici) , ai punctat ca esti din Toronto ( deci esti din zona Quebec-ului ) ca nu ai copii ( si cred ca ai) si uite asa, te-ai demascat foarte usor. Nu te-ai prezentat , ca orice musafir care intra intr-o casa pentru prima data, deci usor de presupus ca tu erai deja “de-a casei” .
Maru, succes , sa vii cu vesti bune!
Ana si tu tot cu vesti bune! Sa speram ca nu va fi nevoie de un implant.
Try, m-ai dat gata cu subsolul ala, diseara sa stii ca-l fortez pe barbatu-meu sa se uite la poze, sa vada si el ce stie/poate face o femeie ( cu riscul de a-mi spune “pai, de ce nu faci tu?” ),la noi sta pe post de deposit, cu toate insirate , si rusinea cea mai mare este ca ne incadram perfect in zicala “cizmarul nu are cizme, croitoroul nu are haine” ,noi avem firma de constructii, deci ar fi trebuit sa avem o casa pusa la punct, dar fiindca duce mereu lipsa de timp, mai astept, am invatat sa tolerez situatia
( asta, dupa multeeee crize de nervi si smuls parul din cap si rabufniri) fiindca altfel, de multisor eram la balamuc sau la dezalcoolizare
Lorelaim, ma bucur mult ca o sa continui sa scrii.
Fetelor, credeti ca o sa putem reveni la atmosfera dinainte? si poate ca nu ar trebui nimic sters cu buretele si uitat, ci dimpotriva,sa ne fie de folos pe viitor si sa nu ne mai angrenam in dispute extremiste, sa ne impartim in tabere si grupulete, ca-i pacat, fiecare dintre noi si-a adus aportul si a contribuit in felul ei(lui) la sezatoare, consider ca toata lumea vine aici de placere.
fug , am un miion de trebi', sper sa nu ma trezesc cu mormanul de rosii acum, mai asteptati pina la toamna ca sa-mi pot face bulion!
cite o -ricica pentru fiecare dintre voi.
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
maru spune:
deci bombele din sanatoriu s-au dezarmat si rezidentii cu mare nevoie de terapie se pot intoarce?
mai am doua ore pana la interviu, am o cultura de morcovi impresionanta, multumesc tuturor pentru incurajari, sper ca peste 3 ore sa topai si pe forum, virtul, de bucurie!
Laurajr, cand ne auzim in tel mai punem la cale cu taberele. Pentru cine e interesat, intrati pe site-ul universitatii din apropierea casei si cautati camp-uri, mai mult ca sigur sunt si va spun ca merita fiecare dolar dat!
Donia, am scris coltul ierbii pentru ca de stat in casa sunt satula, noi inca stam intr-un apartament si sa moara mortul daca dorinta mea de a-mi cumpara casa nu e intretinuta de imposibilitatea de a face gratar la momentul actual...
Va pup si cine are nevoie de morcovi, virtuali, stie unde sa ceara
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
sofronica spune:
Try, asa e atata timp cat e cu noi.Se uita la reactiile noastre si daca noi suntem ok cu persoanele respective isi da drumul si el. Nu stiu cand se va trezi singur cum va reactiona. De-asta am si zis ca voi ramane cu el cateva zile la daycare.
Laurajr, eu sunt in zona Activa - inca - si m-as bucura sa-mi dai numarul de telefon. Daca stiu ca cineva a avut experiente placute e mai usor. Multumesc.
Try am vazut pozicile cu basementul, ati fost foarte harnici si priceputi. Arata foarte bine, parca e facut de profesionisti.
Sa aveti o zi buna,
Cami
CriPOD spune:
try am vazut pozele cu basementul, m-ai terminat. Extraordinar! In alea in care erau doar scanduri, barne si fire eu n-am inteles nimic, unde-i planuita usa, L lung, furnace room si pereti. Abia din cele "after" . Ceea ce e un compliment, nu?, ca e de nerecunoscut! try, you're hired!!! :))) Tu si tatal tau ati facut tot??? Si cand ma gandesc ca eu ma lupt de 2 saptamani sa ghicesc cum sa pun un "fridge panel". Uof.
Ana, sper ca e ok Tudor!
maru, multa, multa bafta! Sa vii cu vesti bune. Si fiu-meu a fost la o tabara la UofT acum 5 ani, cand era a 6-a, a dormit in campus in Mississauga 2 saptamani, si-a luat tot felul de cursuri de magician, astrologie, "forensic science", dezbatere, inot si a fost super incantat. A fost exagerat de scump, dar daca sunt tabere in care nu se doarme acolo, merita din toate motivele.
Ca zicea laurajr, mergeti sa vedeti Enchanted! Pe mine m-a dus copila sambata si m-am destins grozav, este minunat filmul!
Mie mi s-a partu extraordinar tabara de astronauti din Mtl. Din pacate pe fi-miu nu l-a interesat, iar pe fie-mea n-am ajuns s-o mai trimit ca am facut altele, dar este fantastic.
Cu cealalta chestiune, eu nu mai spun decat ca fiecare suntem in masura sa decidem cand nu ne mai simtim bine intr-un mediu, cand nu mai merita sa investim intr-o relatie si sa plecam, iar Ira, dintre toti cei de aici, in opinia mea, are cel mai putin nevoie de altii sa o apere, scuze, protejeze si sa se certe cu ceilalti pt onoarea ei. She's a big girl, nu ii e restrictionat accesul la forum, poate sa isi expuna punctul de vedere oricand. Daca azi apare si zice... ok, gagici, imi pare sincer rau, m-am exprimat gresit, nu's ce naiba am avut, poate pms, ori oboseala/stresul din ultima vreme, etc, incerc sa nu se mai repete blabla... cu siguranta 90% din fete ar merge mai departe si ar trece peste incident. Cand deranjezi in masa cu o atitudine, nu mai conteaza cine are dreptate, trebuie sa te adaptezi. Poate ea prefera sa se treaca peste incident prin asternerea vremii, ori poate nu are disponibilitatea de a investi efortul, e complet alegerea ei. Asta e viata, toti trebuie sa facem eforturi sa ne pliem in diverse medii, iar cand nu mai merita, doar noi stim. A jignit in masa, dupa care a declarat senina ca nu mai vrea sa discute cu noi si a disparut. Eu nu merg in istorie chiar asa departe ca voi, nu stiu multe dedesubturi, dar faptul ca mi-a bagat cutitul in spate la nivel de clasa a 7-a din lipsa de argumente pt ca am tras-o de maneca schimba un pic mai mult perspectiva pt mine. Ana, nu cred ca e cazul sa ai gustul amar si sa crezi ca e reponsabilitatea altcuiva decat a ei ca nu mai scrie aici deocamdata. Nu e ca in "daca tu nu ne vrei noi te vrem", nu ne mai vrea exact acum si gata. Nu iti inteleg framantarile... In plus, sunt sigura ca este viabil sa tina legatura cu prietenii de aici. Mai, mai, parca suferim de sindromul Stockholm pe-aici! Donia, la fel gandesc si eu!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
lorelaim spune:
Ina869 - multzumesc frumos
Mqqm - locuiesc de mai bine de 2 ani la Stockholm si nu stiam ca exista "Stockholm syndrome"; uite cum la "Sezatoare Canadiana" descopar ca exista un "Stockholm syndrome" : http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome
O seara faina va doresc!
Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
CriPOD spune:
lorelaim, e coincidenta, nu era niciun apropo! Cum mai e Gabisor cu gradi?
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
jessie spune:
Ina869, nu te supara ca-ti spun (desi sincer eu m-am suparat dupa ce am citit ce ai scris tu), dar ar trebui sa folosesti cu mai mult success functia de Search a acestui forum. Asa ai putea sa afli cate ceva despre mine, sa citesti primul meu mesaj scris acum un an si care nu a prea fost bagat in seama..si ai vedea ca tot ce ai zis tu despre mine este FALS.
Si daca ma chiar gandeam sa nici nu mai intru pe acest forum, acum chiar n-o sa fac asta si va promit ca o sa cititi mai multe mesaje scrise de “Jessie”. Pt ca prin faptul ca ma acuzati pe mine, acuzati de fapt pe altcineva si nu cred ca merita asa ceva.
Ar trebui totusi sa reusim si noi sa mergem mai departe si sa depasim acest subiect!
try spune:
Miki, de ce nu dai tu un tel la nenii aia cu interviul si vezi ce si cum cu juramantul? Te lamuresc ei pe indelete. Aici in ON sunt in zile diferite. Mai exact am avut ceremonia de cetatenie la o luna si ceva dupa ce-am dat examenul, dar realizez din rasp voastre ca e treaba diferita in QC.
Mai nelia, daca nu postezi 2 sapt. sa vezi tu ce de mesaje ti se aduna de raspuns si apoi tre’ sa stai o zi si-o noapte sa raspunzi la ele…
quote:
si am invatat sa nu ma mir de nimic, si de nimeni, nici de mine (ma mai mir cateodata cat de ingalata sunt da nu zic la nimeni!
Mi-ai placut, oricum de ceva vreme pasesc timid pe urmele tale in ce-ti priveste abordarea.
Asa-i khristin, sunt si eu pe-aici de prin 2003 parca (ma refer pe DC – te stiu de-atunci) si mi-aduc aminte ce razbeluri erau pe DC la inceput (eu insami m-am gasit in furtuna de cateva ori), nu mai zic de vanatorile de vrajitoare, ce incaierari… dar probabil ca forumul in sine era o noutate pt multi din noi si a fost o oportunitate de descatusare pt multi, poate chiar o scena de amuzament. Acu’, dupa ce tot omu’ stie ce-i ala un forum si DC a devenit obisnuinta cotidiana pt multi, s-a instaurat un soi de normalitate calma (chiar daca se mai inchid subiecte pe ici pe colo etc.) care se transmite si noilor veniti. Oricum imi place in ce s-a transformat DC-ul asta.
Ana, imi pare rau de dintisorul lui fi-tu. Sper sa existe o solutie de compromis avantajoasa, acum in stomatologie se fac multe minuni. Cat de mult e spart dintele?
Laurajr, am crezut ca-i teatru, ceva. Daca e doar film, astept sa apara pe PPV ca nu scapa fi-miu nimic din ce apare nou. I-a luat tac-su “Open Season” si “Flushed Away” (am primit un card de blockbuster de la firma si n-aveam ce face cu el), le vazuse la vremea lor cand au fost pe PPV si de 3 zile nu-i turuie gura decat Open Season si Flushed away. E ca o moara stricata. Deja stiu toate replicile din filmele astea.
Sa stii ca baia nu e scumpa decat in contextual in care vrei produse high end. Noi am vrut spatiu mic pt baie (ma interesa sa ai unde sa-ti faci nevoile cotidiene, sa faca bunicii un dus si sa nu mai imparta baia cu baietii (am un stres legat de ideea asta) ca sa nu manance din restul spatiul si am pus cabina de dus, nu cada. Si am constatat in final ca ne-a costat de vreo 4 ori mai mult alegerea asta ca n-am putut sa pun o cabina de doi lei sa se darame la prima trantitura de usa. La fel, daca nu te pasioneaza faiata pe toti peretii, baia nu mai devine un asa mare cost.
Barul ala ce-o sa te coste pe tine, dar se contrabalanseaza cu bara ca asta inseamna ca nu mai imbraci stalpii . Si-acu’ fara gluma, e 100$ un stalp de-ala de grosime medie din MDF (nu din plastic), sunt tare speculanti pe anumite chestii producatorii astia de materiale.
Nelia a propos de stat acasa cu copiii, de-as putea sa stau acasa sa-mi vad de copii, ce-as mai sta. Merg la munca ca treb’e, sufar ca-mi las plozii acasa cu mama in loc sa stea cu mine, dar n-am de-ales. Nu-s carierista de felul meu, dar le admir pe cele care au aceasta determinare. Am facut o scoala ca asa a mers valul, nu-s rea deloc in ce fac (dar asta vine din personalitatea mea si tine de felul cum fac lucrurile, nu tine de faptul ca-s motivata), dar nu gasesc prea multa motivatie in mersul la munca. Cred ca mi s-ar potrivi mai bine sa am afacerea mea proprie, pt aia as munci de drag… dar inca n-am curajul si finantele necesare (ma gandesc si sunt curioasa si eu daca le voi avea vreodata) s-o apuc de undeva cu ceva. Visez de multe ori cu ochii deschisi la ceva al meu, dar… deocamdata visez… nimic realizabil.
Multam de aprecieri pt basement fetelor, e ca gemul pe paine sentimentul. Ina, sa stii ca timpul e cel mai mare inamic. Noi cu servicii in tot acest timp nu a fost usor, crede-ma, dar am vointa de catar de felul meu si cand ma apuc de ceva si sunt puternic motivata merg pana-n panzele albe. Am preferat sa ma sacrific cateva luni (si implicit sa-i vitregesc pe cei mici de atentia mea in acest timp), dar sa stiu ca termin mai repede. Ca daca era sa facem cand putem si cat putem… ne apuca vara anului viitor. Asa ca 3 luni sa stii ca nu prea am avut copii. Adica mama, saraca, s-a ocupat de ei, plus ca de cand e mama aici nu stiu ce-i ai gatit (ea si sotul sunt bucatarii la mine-n casa), spalat, calcat, aspirat, io doar am muncit cu taica-miu cot la cot, uneori m-am culcat si la 2 noaptea.
Dar vroiam sa vad odata terminata bucata aia de casa, sa nu-mi mai stea pe creier. Nu suport sa ma intind 2 ani pe-o chestie, ma depreseaza. Restul proiectelor prin casa, de renovat o baie, de dat o spoiala pe pereti, de schimbat un floor etc. se pot face pe bucatele, dar sa termini basementul pana la punctul in care poti cat de cat sta in el, e destul de mult de munca. Diferenta de timp e ca o echipa iti termina totul repede, au mana formata, au trecut de sute ori prin asta, noi multe chestii a trebuit sa le gandim, rasgandim, cateodata mai contruiam ziua si stricam noaptea ca sa vedem ca iese cum trebuie (acum, dupa ce-am trecut prin asta as stii la fix ce si cum sa evit, unde sa ma concentrez si unde sa nu pierd vremea). Dar, n-am avut nici finante sa angajam o firma, ca altfel cine naiba se complica? Acu’ daca ar fi sa-mi ceara cineva s-o fac a doua oara nu stiu daca as mai gasi resursele s-o fac.
Bafta multa, maru.
Mqqm, barbate-miu nu a fost absent in toata ecuatia asta, dar el are alt stil/ritm de munca, nu-i genul sa munceasca fizic pana cade lat jos (eu da, si uneori am pretentia asta de la cei din jur si marturisesc ca experienta asta a basementului m-a mai educat si pe mine in privinta asta - uite de unde-nvata omu’). Are ritmul lui, diferit de al meu si, desi m-am ofticat pe el pe alocuri, marturisesc ca si-a dat toata silinta. Sunt eu mai repezita uneori si-l iau prea repede si obtin de la el reversul.
Tu zici ca-s hired, dar cer scump ca dupa asa experienta am ajuns sa-l respect cu varf si indesat pe nenea faiantaru’ care-si rupe genunchii, pe nenea tamplaru’ care mai nimereste si peste degete etc. sis a zic ca-si merita oamenii astia fiecare cent cerut.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
Ina869 spune:
quote:
Originally posted by jessie
Ina869, nu te supara ca-ti spun (desi sincer eu m-am suparat dupa ce am citit ce ai scris tu), dar ar trebui sa folosesti cu mai mult success functia de Search a acestui forum.
Jessie, eu una nu sint suparacioasa de felul meu ( cel putin nu pe lucruri marunte si banale) si sper sa fii la fel; nu te supara ca-ti spun, ar trebui sa folosesti o carte a bunelor maniere, ai afla ca nu dai buzna in casele ( chiar si virtuale) ale oamenilor, in toiul unei dispute, arunci cu barda si pleci.Sau poate credeai ca daca esti eroina serii vei fi remarcata si bagata in seama?
Ar fi fost mai fun si mai de inteles daca ai fi fost o clona.
Altfel, as fi total dezamagita!
Si faptul ca ameninti sa-ti iei jucariile si pleci, pe mine una, nu ma afecteaza in nici un fel. Si cu asta am terminat racaielile de nivel de clasa intai, ca am altele mai bune de facut si nu-mi consum energia cu fleacuri si copilarii.
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
Today is a wonderful day; I choose to make it so.