In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 11-a)
Raspunsuri - Pagina 14
Elena spune:
Sa n-apuna soarele peste mānia voastra.
[Efeseni 4.26]
Ura si focul trebuie inabusite din primul moment, altfel īn urma lor ramīne cenusa.
Ileana Vulpescu
_
Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde.
Elena spune:
Caut eu oare, in clipa aceasta, sa capat bunavointa oamenilor sau bunavointa lui Dumnezeu? Sau caut sa plac oamenilor? Daca as mai cauta sa plac oamenilor, n-as fi robul lui Hristos.
[Galateni 1.10]
Nu cunosc solutia pentru a atinge succesul, dar stiu ca pentru a esua e suficient sa incerci sa multumesti pe toata lumea.
Bill Cosby
_
Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde.
Elena spune:
Cānd s-a facut ziua, toti preotii cei mai de seama si batrānii norodului au tinut sfat impotriva lui Isus, ca sa-L omoare.
[Matei 27.1]
Iubirea, prietenia, respectul nu unesc oamenii atiīt de puternic ca ura comuna fata de ceva.
A.P. Cehov
_
Elena spune:
Nu-i singur Iuda vinovat
Costache Ioanid
Nu-i singur Iuda vinovat
de sāngele ce se dadu.
Nici marii preoti, nici Pilat,
ci lumea-ntreaga prin pacat!
si eu, si tu
Nu drumul greu spre Golgota,
nici biciul, cānd Isus cazu.
si daca crucea grea era,
povara noastra si mai grea!
si eu,si tu
Nu patru cuie L-au patruns,
cānd El pe cruce se-asternu.
Ci noi, cu sufletul ascuns,
cu mii de patimi L-am strapuns!
si eu, si tu
Nu doar batrānii carturari,
nu doar mai marii preoti, nu!
si noi am rās cu ochii murdari,
si noi suntem cei doi talhari!
si eu, si tu
si nu ostasilor prin sorti
camasa alba si-o dadu.
Ci tuturor! Dar tu n-o porti!
si, fara ea, toti suntem morti!
si eu, si tu
Nu doar īn stānci, sub lilieci,
nu doar sub lespede zacu.
Ci L-am ascuns ca pentru veci
sub piatra unor forme reci,
si eu, si tu
si-acum Isus cel condamnat
azi El te-ntreaba :Da sau nu ?
Esti tu sau nu esti vinovat?
Eu am spus da! si-am fost iertat.
Eu am spus da.
Dar tu ? Dar tu?
_
Elena spune:
Nu va conformati acestui veac, ci lasati-va transformati prin reinnoirea gāndirii voastre, ca sa puteti discerne voia lui Dumnezeu, cea buna, placuta si desavārsita.
[Romani 12.2]
Sint epoci in care nu poti inainta decīt mergind impotriva curentului.
Mircea Eliade
_
Ayla21 spune:
Poverile lumii usoare imi sunt,
Cand simt mana-Ti calda pe pleoape,
Cand vii sa ridici al meu suflet cazut
Departele cer il simt pe aproape.
Durerile vietii uitate imi sunt,
Cand lasi peste mine mantaua curata
Si tot ce in ea e negru vesmant
Preschimbi in iubire bogata.
Dincolo de vis, dincolo de tot,
Departe de lumea ce zace-nghetata,
Stam singuri de vorba in noapte, si pot
Sa-Ti spun ce nu spun nimanui niciodata.
Sa-Ti spun ca mi-e frica, ca tremur, ca dor,
Atatea sperante ce-n mine se nasc... neintrebate
Ucide crunta povara a neimplinirilor
Si frica de ce va urma din loc nu se-abate
Tu stii cum iubesc, cand plang si de mint
Nimic nu sta-ascuns de fata Ta, Tata,
Decat fara Tine o viata sa simt,
Mai bine, Te rog, mai naste-ma o data!
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...
Arhistefy spune:
"Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile" (Maleahl 3:10)
Daca crezi ca zeciuiala este o lege a Vechiului Testament, sau un adevar al Noului Testament, un lucru este cert, faptul ca-I dai lui Dumnezeu a zecea parte din castigul tau demonstreaza ca El este pe primul loc in viata ta. Celor care practica zeciuiala, Dumnezeu le promite doua lucruri:
1) Binecuvantarea Lui. Dumnezeu a spus ca "va voi deschide zagazurile cerurilor, si.. voi turna peste voi belsug de binecuvantare" (Maleahi 3:10). Un taran, care-si dadea cu credinciosie zeciuiala, prospera, in timp ce ceilalti din jurul sau abia reuseau sa supravietuiasca. Cand unul dintre vecini l-a īntrebat: "Care este secretul tau?" el a raspuns: "Nu e nici un secret, eu incarc cu lopata in visteria lui Dumnezeu, iar El toarna inapoi in visteria mea; dar Dumnezeu are o lopata mai mare!" Dand zeciuiala te faci partener cu Dumnezeu. Gandeste-te ce ar putea insemna binecuvantarea lui Dumnezeu pentru viata ta, pentru familia ta, pentru lucrarea ta sau pentru viitorul tau; posibilitatile iti depasesc asteptarile!
2) Protectia Lui. "Voi mustra pentru voi pe cel ce mananca (lacusta), si nu va va nimici roadele pamantului" (Maleahi 3:11). Cine este cel ce mananca? Tot ceea ce iti fura binecuvantarile. Masina de spalat se strica a treia oara luna asta. Copiii sunt bolnavi si trebuie dusi la doctor tot timpul. La o zi de la expirarea garantiei de la masina ti se strica transmisia. Zeciuiala ta devine o putere in mana lui Dumnezeu pentru distrugerea lucrarilor celui rau. Ea pune un gard de protectie in jurul tau. Doreste Dumnezeu banii nostri? Nu, El nu urmareste golirea buzunarelor ci doreste sa fii binecuvantat si protejat īn fiecare zi a vietii tale.
Elena spune:
INIMA MEA ITI SPUNE IUBIRE
Doamne vreau sa ma-nchin
Si cu inima mea in naintea Ta vin
Cand ma rog ma asculti
De pacate ma ierti
Numai Tu ma-ntelegi
Credincios imi raspunzi
Chiar sub aripa Ta
De furtuni ma ascunzi
Mana Ta ma atinge
Si imi da libertatea prin har sa traiesc
Nici nu pot sa-mi exprim cat Te doresc
Inima mea iti spune iubire
Inima mea iti da multumire
Inima mea pe Tine Te cauta
Inima mea caci Tu esti Cel mai minunat
http://www.youtube.com/watch?v=IkSfWgyUAP4
_
Arhistefy spune:
Unul din vechii parinti ai Bisericii, Teofil din Antiohia, scria:
Daca imi zici: arata-mi-l pe Dumnezeul tau, eu iti voi zice: fa-ma sa-l vad pe omul care este in tine si eu ti-l voi arata pe Dumnezeul meu. Fa-ma sa vad daca ochii sufletului tau vad, daca urechile inimii tale aud... Arata-mi-te, asadar, pe tine insuti. Fa-ma sa vad daca nu cumva esti infaptuitor de lucruri necinstite, hot, calomniator, furios, invidios, mandru, avar, arogant cu parintii tai. Dumnezeu nu se descopera celor care savarsesc asemenea lucruri, daca mai intai nu se curata de orice intinare. Aceste lucruri te intuneca ca si cum pupilele ochilor tai ar fi acoperite de o pojghita care le impiedica sa vada soarele... O, omule, daca intelegi aceste lucruri si daca traiesti in curatie, sfintenie si dreptate, il poti vedea pe Dumnezeu.
Arhistefy spune:
Daca suferiti nu va va fi de nici-un folos sa va plangeti.
Nu serveste la nimic sa va certati. Nu va va ajuta spunand cat va este de greu. Este intotdeauna cineva care sufera mai mult decat voi.
Dar voi aveti Duhul Sfant.
Biblia numeste Duhul Sfant Consolatorul.
Ganditi-va, Biblia spune ca aveti Consolatorul in inimile vostre.
Atunci mergeti si consolati pe altii si veti fi consolati voi insiva si veti fi in stare sa zambiti!
Un professor universitar a pierdut favoarea comunistilor care l-au aruncat in inchisoare. Era in celula nostra. Nu era credincios si isi batea joc de crestini. In aceeasi celula era si un sarac taran analfabet care iubea pe Isus. Vorbi profesorului de Isus. Dar profesorul izbucni:
"Ce stii tu de Isus? Cum de te gandesti sa-mi vorbesti de Isus?"
"Domnule, nu va pot explica prea multe, dar eu umblu cu Isus, vorbesc cu El si il vad."
"Fugi de-aici cu basmele tale ca-l vezi pe Iisus. Si tu deci mergi cu Isus si vorbesti cu Isus? Dar Isus a trait acum 2000 de ani in Palestina. Daca ti-as arata o harta n-ai sti nici macar sa-mi arati unde este Palestina. Cum il vezi tu pe Iisus?"
"Pai, nu va pot spune cum Il vad. Il vad. Sunt mai multe feluri de a vedea. In vise, de pilda, vezi multe lucruri. Pentru mine e de-ajuns sa inchid ochii. Acum il vad pe baiatul meu in fata mea, acum o vad pe nora mea, acum imi vad nepotelul. Oricine poate vedea. Si mai este o vedere spirituala. Il vad pe Iisus."
"Il vezi pe Iisus?"
"Da, il vad pe Iisus."
"Si cum arata? Cum se uita la tine? Arata linistit, mānios, plictisit, deranjat sau bucuros ca te vede? Zambeste vreodata?"
"Ati ghicit! Imi zambeste."
"Domnilor, veniti sa auziti ce ne spune omul acesta. Face haz de noi. Spune ca ii zāmbeste Iisus. Arata-mi, cum iti zāmbeste?"
Am 90 de ani si acela a fost unul dintre cele mai deosebite momente din viata mea.
Imaginati-va inaintea vostra un schelet de om, acolo in inchisoare eram toti ca niste schelete. Acel taran avea cearcane negre imprejurul ochilor, era slab, imbracat cu uniforma grie si murdara de inchisoare.
Dar dintr-o data chipul lui incepu sa straluceasca. Pe chipul taranului a aparut un zāmbet. Un zambet minunat. Nu mai vazusem un asemenea suras. Era asa de multa pasiune pentru acel suflet, asa de multa dragoste, asa de multa compasiune.
Intreaga frumusete a cerului era pe chipul sau.
Profesorul si-a plecat capul si a spus: "Domnule, ai dreptate. L-ai vazut pe Iisus. Si ti-a zāmbit."
Richard Wurmbrand