Cand incep inscrierile la clasa I?
Tot caut graficul inscrierilor la scoala anul acesta si nu gasesc nicio informatie. Noi din septembrie vom fi bobocei si trebuie deja sa ne pregatim de pe acum.Auzisem ca de prin februarie ar cam incepe....stiti ceva?
Mami si
Vladut cel Dragut (04.02.2001)
Raspunsuri
danamiha spune:
Eu stiu ca din martie, dar nu sunt sigura. Si noi suntem interesati ca din toamna sutem scolari.
simonaflo spune:
Anul trecut in ianuarie am inscris-o pe fiica mea la scoala ca sa fie la invatatoarea dorita pt ca erau cereri multe.Simona
Caprioara spune:
Si noi vom fi scolari din toamna. Chiar astazi m-a intrebat Doamna asistenta de la gradi daca am inscris copilul la scoala si mi-a picat si mie fisa ca a venit timpul sa o fac. Numai ca nu m-am hotarat unde... si am multe semne de intrebare:
-Pana la urma inscrierile oficiale sunt in martie iar jocurile de culise se fac din ianuarie?
-Si ce ne trebuie pentru inscriere?
-Cum se procedeaza?
-Ce metode folositi voi pentru a afla informatii despre scoli si invatatoare ca sa va decideti unde inscrieti copilul?
Astea ar fi doar cateva intrebari care mi se invart momentan prin cap, si cred ca nu numai mie.
Eu dimineata am rugat o educatoare sa se intereseze un pic si sa-mi dea ceva idei de scoala si invatatoare, dar sa vedem daca afla ceva.
Mamicile cu experienta din anii trecuti, ne ajutati si pe noi cu sfaturi, va rugam?
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si asteptand o 
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
mamidevladut spune:
Caprioara, din cate am inteles dosarul de inscriere cuprinde o cerere tip, copie dupa certificatul de nastere al copilului si o adeverinta de la medicul de familie ca e apt pt a intra in scoala (adeverinta presupun ca trebuie dusa in vara, nu acum).
In privinta alegerii scolii cred ca fiecare parinte are criteriile lui; la noi de exemplu foarte important in alegerea scolii a fost existenta unui after school in scoala sau in apropierea ei, dar si recomandarile educatoarelor si a altor parinti care au copii in scoala.
Mami si
Vladut cel Dragut (04.02.2001)
danamiha spune:
Cu invatatoarea am vorbit prin noiembrie ca sa pastreze un loc si pt fiul meu, avea deja clasa plina pt toamna care vine, dar oficial se fac doar din martie.
ni-na spune:
L-am inscris din decembrie cu formular tip si copie dupa certificatul de nastere,iar in presa locala(astea din vrancea )citeam zilele trecute ca a demarat inscrierea.Intinde antenele maaaaari,ca invatatoarele bune,oficial au clasa formata deja.
Nicoleta
Sensa spune:
Buna, dragi mamici de prescolari
Va anunt ca eu deja mi-am inscris fiica inca din noembrie, asa ca eu va sfatuiesc sa mergeti la scoala pe care ati ales-o pentru copilul vostru si sa va interesati.
In ianuarie inca mai erau locuri libere.
Bafta si grabiti-va.
violeta69 spune:
depinde de scoala...
la unele se fac inscrierile intr-o anumita zi sau in mai multe,de ex. intre 1-15 mai incepand de la ora 9...
parintii au venit si au stat la coada de pe la 4 dimineta!!!si locuri n-au mai fost din prima zi!
la noi la scoala am fost sa vorbim de prin februarie,mai intai la secretariat si ,evident ca acolo ni s-a spus ca abia prin mai se fac inscrierile oficiale...
n-am stat pana atunci,pt ca deja secretara l-a trecut in registru(?!) de prin februarie si apoi ne-am tot dus ,evident ca si in aprilie si in mai si pana la urma a fost inscris unde am vrut noi si fara plile sau cadouri...
am nimerit chiar la invatatoarea despre care primisem referinte bune(asta m-am interesat la un parinte care avea copilul la aceeasi scoala si au intrebat pe invatatoarea lui care doamna e mai buna)si apoi am aflat ca multi au vrut la ea, dar nu mai erau locuri...
fara sa fie inscris copilul nu exista,insa depinde si unde nimeresti pt ca e f important cum "pleci" cu cartea...
asa ca eu zic sa va interesati din timp,eventual in fiecare luna,sa optati si pt invatatoarea pe care o doriti...numai sa fiti inscrisi acolo unde va doriti...
cat despre acte,acelea la momentul portivit,important e sa fiti inscrisi(eventual doar certificatul de nastere,copie)ca apoi actele se completeaza pe parcurs....
bafta,
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!