buna fetele.am descoperit zilele trecute la un control ecografic,mai multe chisturi pe ovarul stang.doctora mi-a spus ca nu sunt periculoase,si ca se vindeca la ginecolog.dar eu as vrea sa aflu si ceva pareri de la cele care au patit-o.stiti cum e si cu doctorii...sunt periculoase?se vindeca repede?dati-mi si mie niste pareri.va pup
De obicei, pentru chisturi se recomanda tratament cu anticonceptionale. Si eu am avut pe ambele ovare si erau destul de mari, dar dupa 3 luni cu anticonceptionale au disparut.
Din cate stiu eu, daca sunt mai mici de 5 cm se pot trata cu anticonceptionale, asa cum a zis si ralmar inaintea mea. Doar ca trebuie sa le supraveghezi. Cam la 3 luni de la inceperea tratamentului ar trebui sa faci o noua ecografie, daca asa iti recomanda medicul, pentru a vedea evolutia chisturilor. Si la alte 3 luni iar ( asa a fost la mine ). Mai consulta si alt medic, pentru siguranta.
M-am enervat 1 data pentru ca dna dr de la ecograf ofta indelung si mie nu-mi zicea nimic, ca si cum as fi fost pe moarte.M-am speriat ingrozitor, doctorul mi-a spus ca asa e ea, drept urmare am ales sa merg in alta parte...unde, asteptam nerabdatoare dimenisunea chisturilor, mi-a spus ca nu am nimic si ca , oricum, daca as fi avut chisturi de dimensiuni 3-4 cm, asa cum a zis cea dinainte, cu siguranta nu s-ar fi vindecat in 3 luni. Concluzia? Nu am avut niciodata chisturi???!!! Dar m-am documentat serios pe tema asta crezand ca am.