Rh Negativ - 3
Raspunsuri - Pagina 14
roxadav spune:
otiliav,multumesc de incurajare. sper sa fie totul bine. titrul arata asa: test coomb indirect:1/64 test enzimatic: 1/8. nici eu nu prea stiu ce inseamna. ginec meu e in concediu pana la 1 august si pana atunci pot doar sa stau ca pe ace si sa ma documentez pe internet. as putea sa plec in austria la niste cunostinte pt un control si cele necesare,dar mi-au zis sa imi fac o asigurare medicala. problema e ca nu prea stiu ce firma face astfel de asigurari. de obicei se fac si sunt valabile doar pentru urgente.
DenyAnd spune:
Salutare.
Tocmai am gasit acest subiect.
Am pierdut 2 sarcini la 4 saptamani si am Rh-.
Prima pierduta acum 5 luni (1 august).
A doua acuma 5 zile.
Nu stiu care e cauza pierderii sarcinilor, dar banuiesc ca din cauza ca am Rh-.
Sotul Rh+.
Nu am facut nici un vaccin dupa fiecare pierdere si sunt ingrijorata daca o sa mai pot ramane gravida, din cauza ca ar fi prezenti anticorpi la mine.
Nu am facut dozarea anticorpilor ca abia ieri am aflat despre acest test de sange, si acuma ca suntem in perioada sarbatorilor, nu e deschis nici un laborator.
Astept sa treaca sarbatorile si imi fac si eu dozarea la anticorpii antiD.
Sper sa fie absenti la mine, ca din cate am inteles de la alt subiect, ca daca sarcina a fost pana la 8 saptamani- nu s-a produs anticorpi. Altcineva spune ca la implantare oricum se face schimbul de substante, sange mama cu bebe si s-ar fi produs anticorpi.
In fine, doar analiza de sange ma va lamuri daca am anticorpii prezenti sau nu.
Ma pun sa citesc din urma toate paginile si capitolele sa aflu mai multe si poate mai gasesc si ceva nou for me
Cu ajutorul lui DUMNEZEU in curand pana la termen cu un sanatos si vioi
roxadav spune:
buna fetelor! nu am mai fost de mult pe aici. acum revin cu multumiri celor care m-au incurajat. titrul nu s-a schimbat pe toata perioada sarcinii am mers cu 1/8 1/64. in 26 noiembrie am nascut o fetita frumoasa si sanatoasa de 2900 gr si 50 cm.va multumesc din nou pentru incurajari si toate cele bune va doresc tuturor
mami de David(1.05.2003) si Maya (22.08.2010)
Otiliav spune:
Roxadav, felicitari! Sa fie sanatoasa si cuminte Maya!
Ma bucur mult pentru reusita voastra.
DenyAnd, probabilitatea de izoimunizare este foarte mica la varste ale sarcinilor asa de mici. Imi dau seama ca doar un rezultat negativ te va linisti. Ai facut titrarea intre timp?
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
DenyAnd spune:
Otilia multumesc pt raspuns
Nu am mai facut titrarea ca am inteles (dupa ce am citit mai multe pagini de la acest topic) ca nu are rost sa o fac.
Ea se face doar in timpul sarcinii.
Gresesc?
Sau totusi sa-mi fac testul sa vad daca am anticorpii prezenti sau nu?
2 sarcini pierdute la 4+
in curand pana la termen cu un sanatos si vioi
aalina2003 spune:
DenyAnd,
Se poate face titrarea de anticorpi si in absenta sarcinii. Dar medicul este cel care trebuie sa te trimita la analiza.
Eu sunt in situatia asta, imi mai doresc inca un bebelus si voi merge luna viitoare sa-mi fac analiza asta.