Rh Negativ - 3
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
Evy30 spune:
mult succes cu fiv-ul .
la intrebariel tale , nu iti pot raspunde din pacate . nu am cunostinte , insa sper sa te ajute fetele
eu desi sunt la prima sarcina , doctorul mi-a recomandat sa il fac in saptamana 28.
asta pt ca am mai faut 2 fiv-uri inainte , insa la nici unul nu a iesit testul pozitiv .
o stii el ceva....
am ceva emotii , in doua saptamani trebuie sa il fac . sper sa nu aive reactii .
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bytzi/bytzi.jpg)
bytzi spune:
evy,multumesc mult
fetelor,astept cu interes parerile voaste,ajutati-ma va rogggg
multumesc
dumnezeu ma va ajuta
![](rugaciune.gif)
aalina2003 spune:
daca alegi un donator cu Rh negativ, ca si tine, copilul va avea sigur Rh negativ. asta inseamna ca sarcina ar putea fi dusa la bun sfarsit fara probleme suplimentare.
daca alegi un donator cu Rh pozitiv, copilul poate avea atat Rh pozitiv (caz in care pot sa apara probleme daca ai in antecedente situatii in care sangele tau a fost in contact cu un altul cu Rh pozitiv, anume:
- sarcina dusa sau nu la bun sfarsit,
-transfuzii,
-sangerare intr-o sarcina cu fat cu Rh pozitiv.
-in plus, trebuie sa intrebi medicul care ti-a facut IA,dar eu una nu cred ca IA nereusite pot sa duca la aparitia anticorpilor. daca nu ai astfel de antecedente,problemele sarcinii in discutie sau ale unei sarcini viitoar pot fi prevenite prin vaccinare).
nu poti sa sti anticipat ce fel de Rh pozitiv are donatorul (exista 2 tipuri, Rh(+).,-) si Rh (-,+)-ambele sunt numite Rh pozitiv.
sper ca m-am facut inteleasa. daca nu,mai intreaba si revin cu lamuriri, atat cat ma pricep.
bytzi spune:
aalina,multumesc din suflet
antecedente nu am mai avut...
dr meu mi-a zis ca la prima sarcina nu sint probleme ,putem sa alegem cu grupa si rh sotului ,dar stii ca dupa ce ma chinui atit sa reusesc nu imi doresc alte probleme pe viitor
dar nici nu as vrea ca cineva sa afle sau sa aiba banuieli despre prob noastra ,asa ca nici nu stiu cum e mai bine
poate ar trebui sa nu ma mai gindesc ca daca va banui careva si sa ma gindesc cum sa duc o sarcina la bun sfirsit si sa am un bebe sanatos daca imi va reusi inseminarea
invatati-ma cum e mai bine,avind in vedere ca nu mai am antecedente si ar fi prima sarcina ,credeti ca exista riscuri daca aleg donator cu rh +?
merci mult de tot
dumnezeu ma va ajuta
![](rugaciune.gif)
aalina2003 spune:
bytzi, nimeni nu va putea afla despre problema voasta chiar daca alegi un donator cu Rh pozitiv, fiindca indiferent de Rh-ul donatorului, copilul poate avea fie Rh negativ,fie Rh pozitiv. deci,stai linistita pe partea asta.
si daca nu ai antecedente, daca sarcina cu donator cu Rh pozitiv va fi dusa la bun sfarsit,vei fi vaccinata la 28 de sapt si in primele 72 de ore de la nastere si totul va fi ok n cazul in care-ti mai doresti si alti copii.daca sarcina nu va fi dusa la bun sfasit trebuie sa ceri sa fi vaccinata in cazul in care va fi intrerupta,indiferent de motiv.
sanatate si noroc!
bytzi spune:
aalina,mii de multumiri
am citit despre vaccinurile care trebuie facute...
dar eu fiindca am 6 inseminari facute pina acum si la toate donatorul a fost cu rh + ,ma gindesc poate este si asta o cauza se pot forma anticorpi care sa respinga sperma,nu stiu poate aberez dar intreb fiindca nu gasesc raspuns la nereusite ...
dumnezeu ma va ajuta
![](rugaciune.gif)
aalina2003 spune:
bytzi, anticorpii astia nu se formeaza foarte repede. eu stiu ca nu mai devreme de 6 saptamani de sarcina. asta pentru ca anticorpii sunt un raspuns al organismului tau la prezenta unui "intrus", anume organismul cu Rh pozitiv al fatului. iar despre Rh-ul fatului nu se poate vorbi pana in saptamana 6, cand sistemul circulator al copilului nu este format. anticorpii nu sunt raspuns la prezenta spermei fie si a unui donator cu RH pozitiv.
daca inseminarile pe care le-ai facut nu au prins deloc, adica nu
s-a putut vorbi despre o sarcina oprita in evolutie,ci despre o inseminare nereusita de la bun inceput, nu se poate vorbi despre formarea anticorpilor anti RH.
cat despre numarul de IA nereusite...eu am o amica al carei dr a hotarat ca dupa 5 IA nereusite sa-i faca FIV si a reusit..din prima! peste aprox 4 saptamani trebuie sa nasca 2 fetite,gemene.
asa ca nu-ti pierde speranta si mergi inainte! mult noroc si un medic bun!
Anilansa spune:
Buna dimineata,
mai primiti o mamica cu RH-?
sa incep cu o descriere: sunt o mamica de 25 ani cu rh- si sotul rh+ ... avem o comoara de baiat de 1 an si 3 saptamani cu rh+, sarcina a fost usoara, control anticorpi in fiecare luna, cu o sperietura zdravana la 28 sapt-29sapt... anticorpi 1/8 dar a fost rezultat GRESIT
, am repetat dupa o sapt si au iesit anticorpi absenti
,
nasterea a fost naturala la 39 de sapt si 5 zile dupa care au facut vaccinul. suntem bine
cam atat despre noi va doresc o zi frumoasa
Alina cu
Darius Gabriel
http://community.webshots.com/user/Anilansa
bytzi spune:
aalina,multumesc ,mai lamurit
asta voiam sa aud ,daca se pot forma anticorpi sa respinga sperma
am intrebat mai multi dr ,mi-au zis ca nu dar nimeni nu mi-a explicat nimic,merci acum am inteles,defapt chiar asta voiam sa aud,deci pot alege in continuare cu rh+ ca nu este nici o problema ...
da,si eu am vrut sa ma opresc la a6a IA (defapt atitea rec toti dr),dar fiindca eu nu raspund la stimulari nu pot face FIV ,am 32 ani si rezerva mea ovariana este epuizata din cauza unui driling ovarian facut acum 3,5 ani si FSH =20 mi-a aratat asta si dr (si altii) mi-au rec sa mai incercam cu inseminari atit timp cit ovarele mele mai produc cite un folicul
merci tare mult pt lamuriri si sfaturi
dumnezeu ma va ajuta
![](rugaciune.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Salutare!
Tocmai eu m-am gasit sa scriu aici. Sunt la a treia sarcina, n-am facut vaccin dupa prima desi copilul a avut Rh+. Din fericire a doua fetita are RH- si am intrat iar in hora emotiilor acum cu a treia sarcina, care din punct de vedere al riscului Rh e privita ca a doua. Ba chiar e si mai bine ca acum organismul a avut 6 ani timp de uitare.
Am primit azi rezultatul dozarii de la 15s si e negativ, bafta mea.
Anilansa, pai tu mami esti cazul ideal: tanara, nastere naturala (risc mai mic de a intra sangele mamei in contact cu al lui bb), anticorpi lipsa, vaccin facut dupa nastere. Poti face cati copii vrei tu, curaj sa ai .
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)