Viata in Germania (49)
Raspunsuri - Pagina 15
Amonar spune:
Lauraa,
Eu te inteleg f. bine! Si al meu copil are 1an si 8 luni. De cand am ramas gravida am ramas acasa dupa o cariera de aproape 15 ani de munca in Olanda. Si eu ma zbat intre doi poli, unul de a fi mama si casnica si cel de a face cariera, dinamismul vietii etc....Dar pur si simplu nici eu nu pot sa-mi las copilul pe mana altcuiva. Sotul mi-a propus aupair sau gastmuter (nu stiu cum se scrie) dar nu-mi vad copilul ingrijit la fel de bine ca mine....Stiu ca e paranoic si ca eu am fost dusa la cresa de la 3 luni pe vremea lui Ceasca....dar eu nu pot sa fac asta copilului meu. Si uite asa si eu simt ca se scurge timpul si cu cat aman mai mult inceperea vietii de cariera cu cat mai dezcurajata devin cu referire la sansele mele pe piata muncii. In plus mai vreau si al doilea copil.....asta ar mai insemna inca cel putin 2,3 ani de pauza....E greu...eu sant foarte nelinistita in inima mea si uneori cred ca e sfarsitul lumii si devin putin depri....Nu stiu daca toate mamicile se confrunta cu problema asta....mie mi-e destul de greu.
Daconst spune:
Laura,Amonar ma primiti si pe mine in club?
Exact la fel imi merge si mie.Lucas are abia un an si desi as putea sa o aduc pe mama sa stea cu el,parca nu ma lasa sufletul sa pierd perioada asta din viata lui.E atat de frumoasa!
Am si inceput sa caut job,dar cum n-a fost nimic in domeniul meu,parca nu m-am indurat sa il las balta si sa plec pentr citeva sute de euro acolo.La fel e si la mine cu varsta,ca nu mai am 20 de ani sa-mi permit sa astept prea mult.Oricum am impresia ca in privinta carierei am cam pierdut trenul.
Ma vreau si bb 2 si ma gindesc cind o sa le pot face pe toate.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
tinatache spune:
laura, tu zici ca nu ai timp si abia anu asta schimbi prefixul?? ai tot timpul din lume, esti tanara mamica de printesite!
Imi pare rau sa aud ca ati fost bolnavioare:((( a mea cea mare are scarlatina, mai are 2 zile de antib. si a scapat. Sa vad daca se pricopseste si asta micu ca m-au capiat cu statu acasa. Ba e inchisa gradi, ba sunt bolnavi, facem slalom urias intre servici si casa.
Mami club, va inteleg perfect, inainte de a implini 2 ani cel mic nici pe mine nu m-a lasat inima sa-l dau la cresa. Dar am avut noroc ca venea mama cate 3 luni de-am mai facut un pic de scoala. Nu a fost chiar asa nasol dpdv al timpului pierdut, aveam ore 2,5 zile pe sapt. iar temele mi le faceam noaptea, dupa ce se culcau cei mici. Mama facea tot prin casa, mancare, curat, copii etc.etc. iar eu stateam cu ei cat puteam de mult. Daca as fi fost singura as fi facut eu treburile in casa si n-as fi stat mai mult decat atat cu ei. Plus ca semestrele sunt cam de 2,5-3 luni, ca tot sunt vacante, sesiuni (invatat noaptea si in weekend, e clar), si nu e nevoie sa stea cineva non-stop.
Si la mine a cam fost necesar, dpdv psihic eram la pamant dupa 3 ani de stat acasa si 2 sarcini, si simteam ca daca nu fac ceva o sa fie mai nasol pt toata lumea. A fost bine, nu-mi pare rau. Si eu zic ca s-a meritat. Nu pot compara cu altceva ca inainte de scoala nu am cautat deloc job. Loc la cresa am primit usor ca eram studenta, apoi pana sa intre efectiv la ei aveam job (aici mamicile fara job nu primesc).
Aaa, apropo de taxe la facult., aici nu se platesc daca ai copil
Laura, pot sa intreb ce afacere aveti? aveti vreun site, ceva? daca nu aici, pe PM. Multa bafta!
-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
misha-germ spune:
Fetele voi stiti cumva un traducator din engleza in germana, ca eu tot caut de cateva zile si cu greu am dat de unul, care pt cateva pagini mi-a facut o oferta astronomica!?
miki-mami de trei muschetari!
Alina spune:
Gata carnavalul?
Ramona ,e draguta ideea clubului intiat de tine .Si eu am stat cu fetita mea acasa.La fel a fost si la noi,nu m-am indurat sa o las nicaieri sau cu alta persoana straina.Si bine am facut,cu toate micile deprimari de care povestiti si voi,a fost cea mai frumoasa perioada.
Acum merge la gradinita pina la ora 5,3 zile iar in 2 zile ne impartim sa o ducem la balet si muzica.Din toamna va incepe scoala si normal,ne vom ocupa in continuare de ea,vrem sa ramina la hort pina la maxim 16(daca hortul e de calitate...din pacate,am auzit ca in unele cam bate vintul,elevii se joaca cu Playstation sau fac ce-i taie capu') si apoi acasa,mi se pare esential sa repetam,sa povestim,sa ne jucam,sa invatam.
Asa ca imi trebuie job teilzeit(maxim pina la 15),astea-s cel mai greu de gasit,din pacate.Aaaa,si la noi bintuie barza pe la fereastra dar sotul meu va lucra de-acasa,asta e conditia .
Defapt am ramas surprinsa ce multi colegi de-ai lui fac asta pt a merge mamicile la serviciu.
Si care nu lucreaza de-acasa,duc bebelusii la cresa facuta de anul trecut special pt copiii angajatilor insa mi se pare mai nesigur si plin de virusi drumul cu s-bahnul,in fiecare zi.
Laura ,sanatate fetitelor!
Zic si eu ca esti inca tinara,stai linistita!Sigur,ca pt mai multa siguranta e fain sa studiezi ceva aici,depinde ce-ti place insa daca nu ai deloc ajutor,e foarte greu dar nu imposibil.
E faina ideea cu studioul foto,nu-s prea multe,mai ales pe la periferie.
Si eu mi-as deskide ceva ca nebenjob,ceva acasa la noi si idei am eu destule dar vorba ta,mi-e cam teama.Astept sa cistig mai multi bani sa nu-mi para asa rau daca nu-mi iese .
Lavi ,succes cu recunoasterea!
Alina
zuzunaki spune:
Bitte bitte lamuriti-ma si pe mine ce inseamna"bröseln"ca ma tot dau in dictionare si nu gasesc.E ceva de faramitat cumva?Testez retete nemtzestica vine mama duminica si s-o intampin si io cum se cuvine
In legatura cu munca si kinderii:eu am stat o vreme acasa,apoi am muncit 6 luni(total pe langa ce am studiat in Ro)si am luat pauza pentru ca am considerat ca era Sof prea micuta,iar programul era draconic si nu faceam nici fizic fata cu 2 copii mici si stres.So,am de gand sa o iau pe urmele mamiciidulci si sa-mi iau un certificat profi de engleza ca poate gasesc ceva nachhilfe sau gradi acolo,simbolic,cateva ore pe saptamana.Ma intereseaza sa fac ceva scoala aici(pe lnga certificatul de care ziceam)Si v-as ruga daca puteti sa ma sfatuiti in directia asta.De ausbildung nu se pune pb ca nu am timp.Ma gandeam la Fernstudium.A facut cineva dintre voi?Este recunoscuta diploma ca si la Uni normala?Cantareste ok in gasirea unui job?Daca am copii am ceva reduceri?Chiar sunt in ceata si vreau sa ma apuc de un curs recunoscut aici dar nu stiu incotro sa ma indrept.Mersi de eventualel raspunsuri.A,pe fremdsprachen vreau sa ma axez.
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
Alina spune:
quote:
Originally posted by zuzunaki
Bitte bitte lamuriti-ma si pe mine ce inseamna"bröseln"ca ma tot dau in dictionare si nu gasesc.E ceva de faramitat cumva?Testez retete nemtzestica vine mama duminica si s-o intampin si io cum se cuvine
STUTTGART CAMPIOANA!!!
Zuzu,
da,inseamna a farimita.
das Brösel-farmitura
Dac-ti iese bine,da-ne si noua reteta!
Alina
zuzunaki spune:
Multumesc ALina
Sigur ca va dau reteta,dar poate multe dintre voi o stiti sau ati mai facut banala Käsekuchen
STUTTGART CAMPIOANA!!!
gella spune:
salutare fetele.Nu am mai intrat de mult dar va citesc regulat.Vreau sa ma alatur clubului de mamaici care nu au timp de nimic si care cad incet incet in oala deprimarii.Sunt si eu mama de 2 copii baiat5ani fata2jumate si e gaznic e un razboi permanent intre ei.Toata ziua sunt arbitru si cat mai ramane bucatareasa si sotie.M-am saturat
.asta mica nu o primeste la gradi pana la toamna.Am incercat si eu sa lucrez dar nu a tinut.In 3 luni o data am avut eu pb de sanatate si de 2 ori copii.DECI SALUTARE.Mi-au zis ca asa nu se mai poate si asta a fost.Deci copii si cariera..IMPOSIBIL.Si eu inainte de casatorie am fost foarte activa am lucrat in invatamant in m si am facut sport de performanata asta=NU STIAM CE INSEAMNA SA STAI ACASA PREA MULT.iar acum cu 2 copii unul dupa altulde 5 ani tot casnica.Nici macar la un curs de limba nu am putut merge.As vrea si eu sa-mi echivalez diploma si sa fac curs de lb poate gasesc un job.Dar ce fac cu copii cand mai invat ca eu seara sunt terminata.deci ma invart intr-un cerc vicios si nu gasesc solutia.Noi suntem aici singuri fara parinti deci nu avem nici un ajutor iar ca sa platesc pe cineva sa stae cu copii nu iei pe mere ce dai pe pere.ma bate gandul sa-mi iau bocceluta si sa ma intorc in m.Macar acolo nu trebuie sa o iau de la ze cu studii lb etc.Mentionez ca nu am plecat din m din cauze financiare ci pur si siplu aici traieste omul de care m-am indragostit si la mom. acela mi s-a parut solutia ideala.AcUM insa am cam dat de greu.Am ocupat cam mult loc dar avand in vedere ca intru rar trebuie sa recuperez.Si oricum m-am simtit fff. bine ca am scris asta si ca am vazut ca mai sunt si alte mamici in situatia asta .VA PUP:Rabdare si tutun