Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (50)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Andries, pupa flacaii tai scumpi. Mama ce de transformeri a primit Victor! Am si eu o intrebare, despre schi. De cand schiaza? Cum a fost la inceput? Cine l-a invatat? De unde ati luat schiuri si clapari? Le-ati cumparat sau ati inchiriat de acolo si ce marime poarta? Te rog nu ma injura, daca nu ai timp sa scrii aici poate ne conversam pe mess. Multumesc anticipat. Stii ca noi plecam la schi pe 27, adica ma pune taica-sau si pe mine sa invat in paralel cu Alex si de aceea ma interesa.

Annisia, multam mult. Eu tot pe borcanele voi merge, cum spuneam, dar cica la noi ca melcul, sa vad ce fac cu alergicul meu. Daca mai vezi vreo reactie ciudata te rog sa imi mai zici sa stiu ce evit. Oricum eu cred ca incep pasnic doar cu legume si cu mar cu morcov.
Si deocamdata mai aman sa mai incercam marea cu degetul, adica sa trecem la Nan 1 ala si sa vad daca se buboseste.

Tomasa, eu cu cereale nu incep ca al meu e cam gras. Am si eu o obsesie. Dar parca cu legumele ar merge. Cred ca ar fi bine sa incepem si noi tot cu legume, la astea nu ma astept la alergii, la fructe cred ca e mai riscant.

Ma duc sa vad de ce doarme atat. Adica de la 11 jumate cand am plecat de acasa. Sper sa nu fie de rau. Pupici.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gema spune:

Roxana, mie chiar supozitor Novocalmin de 125 mi-a recomandat la 2 luni, dar nu a fost cazul la noi, asa ca nu are ce sa fie gresit. Poate totusi nu mai face si gata.
Am si eu emotii pentru vaccin.

Fetele care au rabdare sa citeasca despre o bebeluta de 6luni care s-a nascut cu 3700 g si acum are 6000g.
A fost hranita exclusiv cu formula si mamica ei a forta-o cu bibele pana a facut o chestie psihica de refuza bibele ci desavarsire.
A avut o perioada cand manca doar in somn si atunci evident foarte putin, acum este diversificata mananca la fel de putin si cu mare chin dar mananca totusi treaza.
Are la 6 luni cum v-am spus 6000g si in ultima luna nu a luat nici macar 1 gram.
Aveti vreun sfat ceva pentru prietena mea? ce sa faca? cum sa faca?
Este disperata si se gandeste deja la carente de vitamine sau alte belele.
Nu va suparati pe mine ca am indraznit dar poate stiti ceva cazuri similare si aveti un sfat bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Tomasa, am retinut punctul tau de vedere si ti-l respect! Mie imi esti simpatica si vreau sa imi ramai asa. Am un puiut scump langa mine si nu vreau sa imi inveninez sufletul cu prostii. Pupici bradutului Tudor!

Micul Yannis creste mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Am aparaut si eu, nu am mai scris in ultimele zile caci am avut o stare cam nasoala, ma simteam fara vlaga, cred ca o sa mai iau si eu niste Elevit.

De luni am ramas singurele, tati a reinceput serviciul si dulceata mea a fost tare maraita pana a venit tati din nou acasa si adragalit-o nitel.De ieri vad ca si-a revenit. A mea e super incantata de oaspeti, mai ales de copii, cand vin nepotii pe la noi sta numai cu ochii pe ei.

Sambata am fost cu dulceta mea la Ikea si a fost tare cumintica, am dus-o in camera deingrijire bee, unde se poate alapta caci se apropia ora de masa, dar nu a vrut sa mamance, studia incaperea. Si pe urma cand am iesit din magazin, a adormit imediat de la aerul rece de afara si s-a trezit aproape de casa. In rest, ne plimbam in fiecare zi cu carutul prin jurul blocului, ca din cauza nametilor nu pot ajunge pana in parc.

Azi am facut si noi vaccinul, si nu a plans deloc, acum doarme dusa. Si noi avem doua zone mici uscate pe picioruse, pediatra mi-a zis sa o dau cu Nidoflor.Eu as prefera ceva mai naturist. Ramonaiani, Rox lanolin se gaseste si in Ro, ma gandesc poate are alta denumire?

Asa, si acum despre diversificare. Pediatra mi-a zis sa incep peste 2 saptamani cu suc de fructe, dupa 1-2 saptamani cereale la masa de seara si mai tarziu supa de legume(morcov,telina,dovlocei,cateva baobe de orez,albitura si ulei masline).Eu mai astept cu diversificarea,nu ma grabesc atata timp cat ia bine in greutate. Pana la 5 luni nu incep sigur, dar nu stiu cu ce e mai bine sa incep.Si eu ma gandesc sa ii dau si mancare facuta de mine dar si borcanase din cand incand, ca sa fie obisnuita cu amandoua.

Propun si eu o tema de discutie, care pe mine ma intereseaza: ce ar trebui sa cumparam pt diversificare? - blendere/robot de bucatarie, ce model ati folosit si ati fost multumite?

Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007

Poze

Mergi la inceput

Roxule, al meu a ras un borcanel de ”meniu cu morcovi si mere”. Am schimbat si pampersul. Totul este in regula pe acolo. Nu vad nimic dubios in comportamentul lui si nici nu respinge mancarea. Cand i-am dat cereale cu mar de la Humana, s-a deranjat la stomacel. Apoi, putea sa fie lihnit de foame ca nu l-a mai vrut neam... A trebuit sa il amestec treptat cu alte alea, ca sa termin cutia... Deci, daca era ceva naspa cu borcanelele de la Hipp, ar fi refuzat sa pape. Dar, ti-am spus, tocmai a ras unul si acum se linge pe botic. Miam, miam, miam....

Micul Yannis creste mare

Mergi la inceput

Gema, nu ma pricep la greutati in functie de lunile bebelusului. Sabina balerina e expert si, sunt convinsa, iti va raspunde cand intra pe forum... Totusi, mi se pare si mie ca e cam micuta bibica... Al meu avea 6 kilograme la doua luni. Sa zicem ca am eu un baietel mai papacios... Dar tot mi se pare putin la sase luni...
In primul rand, a fost la niscaiva doctori sa vada ce si cum? A incercat prietena ta sa o hraneasca cu lingurita? Daca nu accepta biberonul, poate reuseste cu lingurita... Sa incerce in joaca, sa-i vorbeasca, sa faca bebeul sa rada si sa i se para o treaba interesanta papica asta cu lungurita...
In functie de formula poe care i-o da, firma respectiva trebuie sa aiba produse diversificate pentru sase luni - grisuri, cereale, fructe, legume... Poate sa le prepare de o consistenta mai tare si sa i le dea fetitei cu lingurita sau canuta cu picurator. Mai sunt si borcanasele astea, care contin o gramada de minuni... Toate ingrasa bebeul si sper ca o pot ajuta...

Micul Yannis creste mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

quote:
Originally posted by mandarinutza
Am Propun si eu o tema de discutie, care pe mine ma intereseaza: ce ar trebui sa cumparam pt diversificare? - blendere/robot de bucatarie, ce model ati folosit si ati fost multumite?

Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007

Poze

Eu am cumparat cand avea Stefi cam 8 luni un mixer vertical de la Braun. Pana atunci am folosit tot felul de chestii care mai de care mai ciudate. Si am fost atit de incantata de el incat am facut cadou la toate prietenele insarcinate, cu diferite ocazii cite un mixer vertical.

Pupici,
Andrea de Stefania (13.08.2004) si Matei (04.09.2007)
Poze Stefi mai vechi si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Annisia, si tu imi esti mie simpatica, esti o pata de culoare in peisaj. Chiar nu inteleg de ce nu te prinzi de asta, eu ti-am scris faza aia in gluma, cu drag, nu ma asteptam sa-mi raspunzi asa. Hai sa trecem peste, intr-adevar n-are sens discutia. Eu nu sunt suparata.
Rox, cred ca asa voi face si eu, legumele sa traiasca. Singura nedumerire o am cu privire la cartof. Vad ca atat pe schemele strainilor cat si in borcanase cartoful e prezent pe cand pediatri nostri il recomanda mai tarziu, cica ar balona, ar da diarei, etc. Ma mai gadesc...
Gema, anorexia psihica e f. periculoasa, am mai auzit de asta. Cred ca nu prea are ce face acum decat sa se abtina si sa nu o forteze, sa lase natura sa-si faca treaba si sa-i dea papa numai cand ii e foarte foame ca sa isi revina apetitul la normal. Offf, cred ca ii este tare greu bietei mamici, problemele astea de nutritie sunt f pacatoase.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Mandarinutza, eu sunt mama puturosilor... La modul ca sunt prea de tot, nu ca ar fi bibicul meu asa... Am de toate in casa, dar nu le folosesc... De aceea am optat pentru borcanase... Macar economisesc apa si timpul care le-as fi consumat pentru prepararea piureurilor... Gandeste-te si tu: cumpara mixer, robot, blender, tender, flender si cate si mai cate... Fugi la piata sau la supermarket si alege legumele. Spala, curata, fierbe, nimiceste pana ajung pasta. Apoi spala oale si castroane, cutite si ce ai mai folosit prin bucatarie... E un intreg ritual... Pentru ce? Pentru trei linguri de manacarica, atat cat papa bebe la o masa... Ma gandesc ca alea 50 de mii pe care le dau pentru un borcanel sunt rezon...

Micul Yannis creste mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabeluta spune:

Tomasa eu m-am hotarat la legume. Cerealele sunt pentru copii mai slabutzi. Cand oi termina de evaluat toate schemele si sfaturile gasite am sa imi dau si eu cu parerea despre diuversificare...la teorie, normal...la practica sper sa am noroc sa primeasca din prima ce o sa ii prepar eu...

Mandarinutza eu zic ca e obligatoriu un blender. Eu am luat un robot pentru a rezolva si problema sucurilor, dar am si un blender micutz. cred ca pe asta din urma il voi folosi la greu.

isabeluta de
Vlad Matei (22 septembrie 2007)
fecioru` mamei

Mergi la inceput