Italia - Riviera Adriatica - unde???
Ma bate gandul ca anul asta sa facem un concediu intr-una din statiunile de pe Riviera Adriatica (Bibione, Riccione etc), cu un copil de 3,5 ani (la vara). Nu am fost niciodata in Italia si as avea posibilitatea sa stau la o prietena in regiunea Lago di Como pentru ca apoi, de acolo sa inchiriem o masina si sa stam macar o saptamana la Bibione sau in imprejurimi.
M-ati putea ajuta cu ceva sugestii de statiuni, ponturi, in special legate de hotel? Ma intereseaza un hotel cu gradina, aproape de plaja, cu facilitati pentru copii. Eu am gasit cateva pe net, dar cam debusolata fiindca nu am gasit nici unul care sa ofere regim all inclusive si preturile pentru copii mi se par destul de mari comparativ cu alte tari.
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
Raspunsuri
Babee spune:
Noi mergem anual in Lido di Jesolo.Anul trecut am fost in Bibione ca nu am mai gasit oferta pt Jesolo si nu mi-a placut.Plaja destul de departe,oboseam pana la apa,e un satuc si atat.
Jesolo in schimb e o adevarata statiune, s-a mai discutat (cauta subiectul).
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
helbi spune:
Cind fata mea avea 1 an si 5 luni am fost in Bibione, apoi la 5 si 6 ani ai ei in Lido di Jesolo. De departe mi-a placut Bibione pt distractie. Atit pt cei mari cit si pt cei mici. Au un Luna Park super, nu 3 lulele ca in Lido. Avantajul la Lido e ca are plaja mai ingusta, in Bibione (acolo unde am stat noi) era plaja f lata si de unde incepeau sezlongurile era ceva distanta pina la apa, asa ca ar fi mai greu de urmarit copilul, daca tu vrei sa stai pe sezlong (desi nu cred ca-l lasi singura la apa). In Lido e o strada lunga cu restaurante (mai bine zis Pizarii), strada care pe seara se inchide circulatiei cu masini. Insa, in Bibione era viata, sau asa am perceput eu..........
Acum, depinde ce itzi place. Eu prefer intotdeauna locurile super aglomerate, cu agitatie multa. Acolo ne simtim noi bine. Pt altii e f important sa aiba liniste........
In Lido am avut ultima data o casa de genul celei de care spui tu si era avantaj ca puteam face un gratar. Nu am insa numele agentiei, ca nu m-am ocupat eu de rezervare. Daca insa te intereseaza, caut in e-mail si poate mai gasesc link-ul agentiei prin care am inchiriat prima data.
Aventajul era ca, plateai 6 nopti si stateai 7 sau plateai 12 si stateai 14.
Inca ceva: daca ai in vedere sa mai vizitezi ceva: Venetia, Verona, Padova, atunci ti.ar fi mai usor sa mergi in Lido.
alinutza00 spune:
Lido di jesolo mie nu mi a placut deloc, mi s a parut "o statiune" cu mosuleti ce se prajeau la soare, intr unul din sutele de sezlonguri asezate la linie, o strada principala si atata, de o parte si de alta restaurante si zeci de magazine pline de oribilitati chinezesti.Am facut o excursie cu vaporul pana la Venezia si asta a mai animat un pic concediul,dar noi deja o vazusem de mai multe ori, am vizitat acvariul din lido si expoz de rechini(f mici ptr cat costau)Erau pe acolo cateva Luna Park, mititele, 2 lulele , 3 surcele cum zice si helbi...Presupun ca asa e si Bibione.
Acu 2 ani ne am facut insa un concediu minunat pe partea cealalta , la marea Ligurica, incomparabil.Imprejurimile splendide, muntele la cativa km de mare, a, chiar si marea e mai frumoasa....apa la Lido era la fel ca cea dea pe litoralul romanesc(socrii mei imi ziceau ca le place mai mult Mamaia decat Lido si asta am am auzit o si de la altii, macar e mai pitoreasca...)Am urcat pe munte si am vazut de unde se extrage marmura de carrara.Noi am stat de fapt in Marina si Carrara, facand excursii si in apropiere, la Viareggio am descoperit o plaja salbatica, mai putin populata, si orasul insa e frumos, cu portul lui.Intr o alta zi am fost la Cinque Terre,rezervatie naturala, impresionant, un satuc construit in stanci , pe malul marii...Dincolo, la Lido, chiar nu aveai ce vedea, un asa orasel fara personalitate nu am mai vazut in Italia,(Como e mult mai frumos, chiar daca un pic murdar)relieful de campie, deloc interesant!La vara sper sa mi duc piticii in Sardegnia, nisipuri albe, o apa de vis, fara toata inghesuiala aia de oameni si sezlonguri