Mamici de martie-Aprilie 2008!!(61)
Raspunsuri - Pagina 14
ursuleata spune:
Cata apa bem ?
In perioada intrauterina suntem aproape in totalitate apa.
Dupa ce ne nastem suntem apa peste 80%.
Ca adulti, putin peste 70%.
Pe masura ce imbatranim procentul acesta se micsoreaza.
La 50% suntem deja morti.
Logica cea mai simpla ne spune ca prospetime (a se citi tinerete, sanatate, vitalitate) egal APA. Exista nu mai putin de 54 de boli diferite, de la migrene si pana la forme de cancer care ar putea fi evitate daca am bea suficienta apa.
Pare incredibil, dar exista medici care afirma ca aceste boli se pot ameliora si chiar vindeca astfel: cu apa! Cata?
Doi - trei litri pe zi, spun unii.
Altii sunt chiar mai exacti: fiecare dintre noi ar trebui sa bea a 20-a parte din greutatea corpului sau. Sau 5%.
De exemplu, daca ai 56 de kg trebuie sa bei 2,8 litri de apa pe zi pentru o sanatate buna si o tinerete indelungata. (pentru 70 kg - 3,5 litri pentru 80 kg - 4 l)
Bine, dar mie nu mi-e sete!
Se poate, dar nu fiindca nu ti-ar fi. Corpul are o uluitoare capacitate de adaptare. Daca s-a obisnuit sa functioneze in conditii de apa putina nici n-o sa mai ceara! La fel cum daca stam intr-o camera cu un miros suparatordupa un timp totusi n-o sa-l mai simtim.
Corpul a dat un semnal la inceput, dar daca mirosul e constant o sa il ignore ca sa-si poata continua alte activitati. La fel e si cu senzatia de sete.
Dupa un timp corpul va crede ca n-are incotro si se va descurca cum poate.
Dar cu pretul imbatranirii si uzurii sale premature.Ia gandeste-te ce ar pati o masina de spalat nevoita sa spele mereu cu mai putina apa decat a proiectat-o constructorul ei? Ori corpul nostru face "programe" infinit mai complexe decat o masina de spalat!
Au, au, ma doare!...
24+
Vlad Alexandru
http://bd.lilypie.com/mTVqp2.png http://community.webshots.com/user/ursuleata14
ursuleata spune:
Creierul este 90% apa. Te doare capul sau obosesti repede dupa efort intelectual? Dar apa, cata bei?... Cartilagiile au si ele un procent marede apa. Daca iti troznesc oasele, mai mult ca sigur e din cauzadeshidratarii. Un medic a constatat in urma unui studiu ca 90% dintre durerile de stomac au drept cauza insuficienta apei in organism. Iar o mare parte din durerile de orice fel au aceeasi cauza.
Asa ca a concluzionat cu umor: "Daca iei un calmant pentru durere, apa cu care bei medicamentul te ajuta mai mult decat calmantul in sine!"
Un alt doctor a scris chiar o carte cu un titlu sugestiv "Nu esti bolnav! Doar ti-e sete..."
In anotimpul calduros e si mai greu pentru corp.Ca sa isi regleze temperatura e nevoit sa piarda apa prin transpiratie. Deci, cu atat mai mult e nevoie sa ii dam destula.
Terapia cu apa este simpla: bei un litru de apa dimineata, cu o ora inainte de a manca sau bea altceva. Iar pe parcursul zilei restul de apa pana la...cat are norma fiecare. Inca din primele zile vei simti, garantat, o imbunatatire a sanatatii. Mai putine toxine, o hidratare mai buna, o stare generala mai buna. Unde mai punem ca e ieftin si fara efecte secundare.
Poate doar drumurile mai dese intre birou si toaleta. Dar asta iarasi e un lucru bun, fiindca vei combate sedentarismul! Insa asta e deja o alta poveste...
24+
Vlad Alexandru
http://bd.lilypie.com/mTVqp2.png http://community.webshots.com/user/ursuleata14
nicol_conte spune:
Ursuletule nota 10 !!
M-AI CONVINS!!

Cred ca o sa-mi pun un reminder la telefon, astfel incat la fiecare juma de ora sa-mi aduca aminte sa mai iau o gura de apa, poate astfel ajung macar la 2l pe zi.
BURTICA
mami,tati si Alexia
Antonia
Nicol
24+ cu
Antonia si Alexia(24aug2005)
ramo_cata spune:
buna randunici...gata am venit si noi,ne-am trezit,am papat,ne-am baut lapticul...
musara-bine ai venit in stol....
naty-ne rugam pt tine si iulia sa nu va interneze si sa fie totul bine...
numeioana-ai sa vezi ca o sa fie totul bine...chiar asa ce o sa faci cand o sa nasti?o sa nasti in buc?
ralucas-off noptile astea albe...si pe al meu sot il incearca o raceala...sper sa nu o iau si eu ca de dim m-am trezit cu nasul infundat...
maryb-bineinteles ca ne amintim de tine...sa dea DD sa ti se implineasca visul peste 2 luni...sa ne tii la curent...
nicol f frumoasa burtica ta....arati f bine...
claudel-mama mamam dar ce sexy esti si ce burtica frumoasa ai...
kitzi-iti tinem pumnii si sa auzim numai de bine
ursuleata-[pup eu beau cam 1-1,5 lde lichide pe zi...mai mult nu pot....
va pupacesc pe toate mamicile nu nominalizez ca sa nu se supere nimeni...
ramo26
+
26 sapt
bebicul_meu
nicol_conte spune:
Ramo multumesc pentru aprecieri
.Tu nu ne arati burtica ta? Sau ne-ai aratat-o si n-am fost eu pe faza?
BURTICA
mami,tati si Alexia
Antonia
Nicol
24+ cu
ramo_cata spune:
nicol-am pus sapt trecuta niste poze pe mail-ul comun...trebuie sa fac poze cu burtica goala ca sa se vada mai bine...o sa-l pun pe puiul meu intr-o seara si va trimit...
ramo26
+
26 sapt
bebicul_meu
mstela spune:
Mneata,randunici.
pe toate.
Musia,bine ai venit printre noi pe crenguta
Naty,
ma bucur ca te-ai reprofilat si tu la schimbat elastice![]()
Asa e, m-am speriat groaznic,cica in ultimele zile a "curs"cu nasteri premature de urgenta.Doamne fere!Dar,intr-adevar,cica bb-ii sunt bine.De acolo de la urgente,au adus 2 gravide mari 31 si 33 sapt care,saracele,aveau contr si le tin acolo ca sa mai lungeasca timpul.Saracele!Si aveau si inca 1 copilas acasa fiecare
Sfatuiesc si eu cu toata inima,mai ales ca am citit pe aici de scurtarea colului,contractii, cat mai multa cumintenie, condus car cat mai usor,prenatal ca sa nu fie problem,si mai usor cu serviciul ca nu ne face nimeni statuie acolo dc ne sacrificam sa muncim cat mai mult.Va spune o gravi careia i-a fost destul de greu sa lase serv (placut) de la 2,5 luni,numa sa fie bb bine.
Randunici,nu vreau sa va sperii,dar e mai bine sa fim precaute,sa cunoastem riscurile,ca nu-i de joaca!
Naty,fii increzatoare si
sa te intorci maine bine acasa!Chiar dc s-a "imbunat"Magda!
Ioana,fii increzatoare si zi
inainte de plecare.
Claudina,poate ar trebui sa repeti eco in alta parte.Stiu pe cineva careia i-a spus la un eco la fel ca are chist si de fapt n-avea.Iar eu,m-am lamurit bine cum e cu ecografistii.Asta-i alta poveste,nici nu vreau sa-mi mai amintesc..Nu am incredere in toti...
Naty,sunt complet de acord cu tine vis a vis de spaga.Cunosc si eu.Poate chiar la acelasi caz ma gandesc.Asa eeee....ai dreptate.
Ca la asa salarii ale medicilor....
Ralucas,eu tot stau cumintica,numai sa fie bine si asa.Doamne ajuta!Succes loa dr.
Aha,Clau.Se pare ca nu e asa mult la Medlife.Oricum cu toate spagile,la stat tot pe aproape se ajunge...Dar,la Euroclinic,wauu.
Mamaaaa,clau,dar ce sedinta foto marfa
.Esti o frumoasa..
Mary,cum sa te uitam?Sper ca esti bine..Dea Domnul bb curand.
Puppp toate randunicile..
Stela
24+cu
Teodora
http://md.lilypie.com/9Ks2p2.png
http://community.webshots.com/user/strstella
nicol_conte spune:
Midasnu -tu stai pitita acolo dupa crenguta si nu mai zici nimic? Hai ca te vaaad...
BURTICA
mami,tati si Alexia
Antonia
Nicol
24+ cu
RalucasS spune:
nicol - foarte frumoasa burtica, sa-ti traiasca
clau - se pare ca razvanel are inclinatii spre arta fotografica....ar fi bine sa ii dezvoltati latura asta, mai ales ca are talent si cred ca ii si place, iar tu ca de obicei esti sexy din orice pozitie, si la orice ora 
ela - 
bubu - ce bine ca ai la cine duce pantalonii la
scurtat...ca eu trebuie mereu sa ii duc la croitorie, si ajung o data din an in paste...
kitzy - daca nu reusesti sa bei apa multa, incearca sa iti faci limonade cu putin zahar si lamaie, si sigur o sa mearga mai bine
urusleata - multumim pt adevaratul documentar ce l-ai postat
ramo - da-i si tu preventiv sotului niste modafen, ca tare mai este bun...inca o data noroc de bubu....
32+
Lucas
Olgutzika spune:
Cand ma striga Zoze la apel, poci sa nu raspunz
?
Sunt ( suntem ) bine in general, muncesc de ma rup, ma doare infernal cocoasha, vineri ma duc la eco la Iosup si sa iau rezultatul analizelor de trim III, alerg, insa va citesc zilnic. Nu am insa timp si energie sa raspund, lucru care ma enerveaza rau...Ce trebuie sa tineti insa minte este ca ma gandesc mereu cu drag la voi si regret din suflet ca nu pot fi mai activa
!
Ca de obicei, am cuvintzele pentru fiecare randunica minunata, insa pe ffff scurt vreau sa ii urez bafta MULTA lui NatyMic maine la doftor, sa ii spun lui Clau, Roxanei, Nicol, Ioanei, Elei, Kyei si tuturor randunicilor care m-au desfatat cu burticile lor ca mi-au placut pozele lor la nebunie, Alinei-Ursuleata : Sa traiti am inteles! ( btw, nu am gresit, se pare, prea mult cu confunzia din ultimele PM-uri, nu
? ), Stelei sedere cat mai lunga acasa...Si lui Sovi ii trimit o imbratisare stransssssaa de tot, sa treaca necajeala!!! Gudinde
! Iertare daca am omis pe cineva, imi sunteti toate dragi, si va rog sa iertati o gravida cu mintea scurta, dar plina de cifre, proceduri si rapoarte
!
Pup tot stolul!!!
Olga
31+ cu
Ioana-Sofia