Sfat pt. cerere de incredintare copil, please!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Mii de scuze..l-am luat cu copy-paste..nu mi-am dat seama sa corectez..diacrtiticele/...

Lorellay si Scumpy Codrin
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Nu face nimic Lorellay. Eu am inteles .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Imi vine sa urlu....
Azi vine sa-l ia pe Codrin pana duminica...
Si dobitocul (ca nu-i pot spune altfel) vine pe la ora 21..cand el ar trebui sa vina la 17.La ora aia copilul in mod normal dormea..da nu am cu cine ma intelege...Imi vine sa mor....

Lorellay 5+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Offf, Lorellay imi pare rau ca nu va puteti intelege... Sper ca totusi se va gandi la binele copilului si se va purta cum trebuie. A venit pana la urma sa-l ia aseara? A fost totul bine? Codrin e bine? Eu sper ca da. Iti dam pupicei dulci de la noi si o pentru suport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonik80 spune:

Buna Lorellay! Te rog spune-mi si mie cum ai motivat tu la instanta ca sa fixeze programul de vizita la domiciliu? Ma intereseaza pentru ca si eu sunt in aceeasi situatie, baietelul meu are 1 an si 5 luni si nu vreau sa il ia la el acasa. Astept raspuns de la tine. Te pup. Simona

SToma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina2008 spune:

E cam naspa, doar in cazuri extreme se dispune ca vizitele sa se faca la domiciliul parintelui caruia i s-a incredintat copilul. Ratiunea este ca si celalalt parinte sa-si dezvolte o legatura personala cu minorul, sa-si poata exercita liber drepturile parintesti astfel incat sa se stabileasca o legatura afectiva cu minorul. Plus ca e traumatizant pt minor sa se intalneasca cu celalalt intr-un mediu "ostil".
Deci, ca sa obtii vizite la domiciliu, ar cam trebui sa arunci cu noroi cat cuprinde in fostul sot, respectiv:
- e o persoana iresponsabila si nu ofera garantii pentru ingrijirea copilului (de obicei asta se contracareaza cu "soacra" se ocupa de spalat, mancat,etc)
- n-are conditii (spatiu locativ) - camera separata pt copil;
- este violent - copilul nu ar fi in siguranta;
- e usor iritabil (se enerveaza cand copilul plange);
- e betiv (copilul nu-i in siguranta) etc
Ma rog, astea-i tezele clasice care de obicei dau rezultate.
Apoi, te duci frumos la Autoritatea Tutelara de la Primarie sau gasesti un prieten care lucreaza la Primarie si-l cunoaste pe nenea care face ancheta sociala, si pui o vorba buna.
Nici nu va dati seama cat conteaza ancheta sociala, prcatica 75% din cazuri se hotarasc pe baza ei.
Soliciti in probatiune 3 martori - 3 prietene care sa zica cat de jalnic e sotul, repeti cu ele depozitia pana o stiu pe de rost, le duci inainte la Judecatorie sa asiste la procese sa nu se sperie de jude (stati frumos ca public in sala).
La final (doar inainte de concluzii), depui arma letala: adeverinta de la medicul de famile ca inca alaptezi(chiar nu conteaza daca nu-i asa, cu dr se rezolva - doar cine te verifica :D )si trebuie sa-i dau copilului de mancare la x ore.
Daca faci toate astea (daca te lasa sufletul s-o faci) - ai mari sanse de castig.
Plus ca-i recomandabil sa-ti iei avocat - de preferinta unul gtalagios (avocata, de fapt - e mai usor impresionabila - s-ar putea sa puna suflet - daca-i si mama...).

Pt lorelay - honey, dar ai semnat tranzactia cu manuta ta! Daca nu-ti convenea, de ce ai fost de acord.
Oricum - sa stii ca masurile privind incredintarea minoriilor sunt provizorii si oricand (daca interesul copilului o cere) poti cere la instanta schimbarea modalitatii de vizitare - la domicilul tau. Aplici si tu cele de mai sus pul adeverinta de la medic ca copilul e depresiv/ anxios sau mai stiu eu ce dupa ce a stat la fostul 3 zile si a necesitat tratament de specialitate.
Si schimba-ti avocatul, ca merita batut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina2008 spune:

Si acum vad la Lorelay : pensie de 17% ? Dar cati copii mai are?
Cere fata, maximul ! Ca doar nu-i pentru tine, e pentru copil!
Si btw: ca sa stiti , si firmele infintate sub durata castoriei se partajeaza.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by simonik80

Buna Lorellay! Te rog spune-mi si mie cum ai motivat tu la instanta ca sa fixeze programul de vizita la domiciliu? Ma intereseaza pentru ca si eu sunt in aceeasi situatie, baietelul meu are 1 an si 5 luni si nu vreau sa il ia la el acasa. Astept raspuns de la tine. Te pup. Simona

SToma

Simonik80, din cate am inteles eu (atunci cand m-am interesat), de obicei (asa citisem eu ca ar fi legea...), copii pana in trei ani nu pot fi luati peste noapte la domiciliul celuilalt parinte, atunci cand parintele care-l creste si de care este legat copilul d.p.d.v. afectiv nu este de acord. Cel putin eu asa am inteles. Acum, depinde intradevar si de instanta de judecata si de cum motivezi tu acest lucru. Eu iti doresc multa bafta si sa fie cat mai bine pentru puiutul tau .

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

No, vazand ca Simonik80 a readus subiectul pe prima pagina... si vazand raspunsul dat de Alina2008 ... pun si eu aceeasi intrebare, legata de acest program de vizita...
Deci, situatia mea este cam asa:
- momentan, sunt in asteptarea deciziei de incredintare copil + stabilirea pensiei alimentare (adica trebuie sa primesc hotararea respectiva, procesul fiind finalizat d.a.p.d.v.);
- tatal copilului nu este in tara... iar, cand va veni in vizita, in tara adica, are pretentia ca in acele doua saptamani de concediu sa ia copilul la el, in orasul sau...;
- baietelul meu, mai are cateva luni si face trei ani... deci acea perioada in care puteam "invoca" motive "legale" pentru stabilirea programului de vizita la domiciliul meu dispare...;
- copilul nu-si mai tine minte tatal... era prea mic cand am fost noi impreuna... deci, practic tatal sau e un "strain", un necunoscut...;
- tatal copilului, oricat as incerca sa-i explic ca mai intai este bine sa se faca cunoscut copilului, sa socializeze cu el mai intai si apoi sa-l ia cu dansul... nu ar intelege... mi-ar zice ca nu vreau sa i-l dau si gata...;
- acum, intrebarea mea este urmatoarea: ce motive as putea prezenta in instanta (in momentul in care el va cere programul de vizita), ca sa fiu convingatoare ca doresc binele psihic al copilului? Adica, nu vreau ca, copilul meu, necunoscandu-si tatal, sa creada ca il dau unui strain... ca-l "abandonez" cumva. Cum sa fac sa pot evita eventualele traume pe care le-ar putea cauza acest lucru?
Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa .

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Mey, ori nu ati mai intrat pe aici (cei, cele care stiti vreun raspuns ) ori am pus eu vreo intrebare retorica ... inca o data ...
Deci, ce vroiam eu sa intreb... chiar nu exista nici un fel de "suport" legal care sa ma ajute sa evit eventualele socuri psihice ale copilului meu?!? Adica, d.p.d.v. legal, nu exista nici un fel de perioada de acomodare (cunoastere) a copilului cu celalalt parinte, pe care nu-l cunoaste?!? Ca, dupa aia, parintele respectiv (tatal copilului in cazul meu) sa-l poata lua cu el, asa cum e normal (program de vizita)?

Mergi la inceput