Mamici de mai-iunie 2008 (27)
Raspunsuri - Pagina 10
alina_anto spune:
Buna fetelor!
De 4 nopti nu dorm (max. 2h/noapte), ziua sunt foarte energica, nu stiu de unde atata energie si vitatlitate, pt ca burta e maricica, iar vitamine nu iau! Si cand va aud pe voi ca dormiti neintoarse...offf... vreau si eu!
Yannia imi pare rau pentru intamplarea nefericita cu Herghelegiu.. Eu nu am fost niciodata la el dar mi s-a spus ca este un medic foarte bun... Ce-i drept ca orice medic este pana la urma si om. Si ca orice om mai si greseste...dar nu as accepta daca s-ar intampla sa greseasca tocmai la mine... Cred ca l-as strange de gat!! te pup si iti multumesc pt info.
Oricum, eu astept sa merg la eco-morfo pe 25 si vad daca este cazul sa merg si in alta parte.
Simonacip Ce faci, cum te pregatesti pentru maine? suntem aceeasi zodie -eu sunt pe 12 ian. Te pup
urarile, maine!!
Cleo78 Vad ca te-ai decis pentru firma care preleveaza celule stem. Bravo! De ce sa nu facem acest lucru, la care parintii si bunicii nostri nici nu visau.. Multzam pe info.![]()
alina
21+ 
Daria_Ioana spune:
Buna fetelor,
cu toate ca sunt noua pe aici si de multe ori ma simt straina ,mai ales cand vad ce bine va cunoasteti ...continui totusi sa va scriu ...chiar daca am impresia de multe ori ca nu "comunicam"adica eu cu voi ..nu voi intre voi...![]()
Poate cu timpul o sa ma cunoasteti si voi pe mine si eu pe voi mai bine...pana atunci insa am un pic inima stransa.
Eu azi ma duc cu sotul pe la cumparaturi si incercam sa ii organziam petrecerea de taiat motul a fetiteti noastre...o sa facem comanda la tort.
Ioana continua sa adoarma pe la 5 dimineata cu toate eforuturile depuse de noi sa se culce la o ora normala.
Bebe din burtica e bine ...si o sa incep si eu sa ma interesez sa ma programez la eco si sa vorbesc cu doctorita cu care voi naste.
Vreau sa nasc in Medgidia neaparat pentru ca acolo ma simt "ca acasa"si tot cadrul medical e asa de politicos si atent cu toate gravidele si mamicile care nasc.
SI eu am emotii ,chiar daca e a doua sarcina ..mai ales la primul eco simteam ca lesin la usa cand asteptam ...mai ceva ca la Ioana...imi doream atat de mult ca totul sa fie bine...(mai ales ca eu prima si prima oara cand am ramas insarcinata am pierdut sarcina la 3 luni)
acum m-am mai linistit ...dar mereu stau cu frica si cand merg la toaleta mereu verific sa nu cumva sa am vreo scurgere ciudata ,mai ales sa nu cumva sa am sange...asa ca stau in tensiune mai toata sarcina ...iar cand imi apar dureri de genul celor menstruale nu ma simt bine si iar stau cu frica,dar stiu ca sunt totusi normale ...pentru ca organsimul se schimba,copilul creste,uterul se mareste si muschii ,ligamentele se intind,mijlocul si spatele sunt si ele incercate de greutate etc....dar cand voi merge iar la eco sigur mi se va face iar rau de emotii...asa ca va cred prin ce treceti .
Eu daca fac efort un pic incepe sa ma doara mijlocul si sa imi simt burta tare,in rest nu am probleme insemnate ,decat unele mici cazuate de lipsa de calciu si imi sangereaza un pic nasul de cateva zile.
Acum trebuie sa plec...mult succesc fetelor care se duc la control...si sper sa aflati numai vesti bune!!!
MissParker spune:
simonix si Doloress, ma mai calmez si eu cand citesc ca si alte fete/gravidutze au experiente neplacute cu doctorii ginecologi. Eu acum imi pun sperantele in moasa pe care sper s-o gasesc cat mai repede. Doctorul si asistentele lui sunt pusi doar pe luat bani, zau. M-au anuntat ca imi pot face un filmulet de 30' la ecografie, mi-l pun pe un CD si ma costa 95 de euro. Acu', ce sa zic, pe mine m-ar tenta, dar sotul zice ca e escrocherie curata. Pe de alta parte, o data in viata am si eu sansa sa fac asta, deci am zis ca da-i naibii de bani, o fac.
Mie nici nu mi-a masurat colul, vad ca voi vorbiti toate in cunostinta de cauza cu colul scurt etc. Uite de-aia am draci pe boul de doctor, ca nu-mi spune nimic.
Eu tot in a 16-a saptamana, dar nu simt nimic. Observ doar cu o oarecare incantare ca burta se tuguiaza :-) Culmea, acum ma simt supla si imi place cum arat, desi am 4 kile mai mult fata de inainte de sarcina, cand ma simteam grasa si urata. Adevarat a grait cel care a spus ca frumusetea vine de dinauntru.
Pe mine ma mananca sanii, nu burta (inca!), dar incerc sa suport cu bravura si sa ma concentrez pe alta parte a corpului, altfel ma tem ca imi infig unghiile la sange ca sa ma scarpin...
Fetele, nu intram in nici o concurenta "naturala versus cezariana", da? Nu se da nimeni mare care vrea sa incerce sa nasca natural (ce ar fi aici de "dat mare", ca si noua ne e frica de murim, suntem toate intr-o barca). Eu zic doar ca ar fi ideal sa nu mai vrem sa controlam totul, fiindca in viata astfel de lucruri nu tin intotdeauna de dorinta si vointa noastra si apoi ne da peste cap daca vedem o alta intorsatura decat ne-am asteptat noi.
Sa fim flexibile, sa vedem cum se dezvolta bebelul, ce conditii sunt, iar in rest ne bazam pe doctori ca sa ne spuna daca o cezariana e necesara, caz in care evident ca e mai buna ca nasterea naturala. Important este sa ne revedem toate cu bine prin iulie-august si sa ne impartasim cu emotie primele impresii ca mamici fericite, cu bebici sanatosi si bucalati
Mai, dar ce mai schimbari de sex pe aici, toti baieteii se transforma treptat in fetite. Eu o sa incerc sa nu va derutez. Dealtfel maine la amnio o sa cer rezultatele in 48 de ore (alea care costa in plus, ca altfel dureaza 2 saptamani si ma urc pe pereti in timpul asta!!) si pe baza cromozomilor o sa-mi spuna cu siguranta sexul bebelului. Sa vedem.
Va pup pe toate 
Felicia
15+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
gabitzam spune:
Daria, in timp o sa ajungi sa ne cunosti mai bine, si noi la fel pe tine. Primele tale mesaje au fost si moderate si e posibil ca ele chiar sa nu fi fost citite de toata lumea.
Am mai auzit lucruri bune despre spitalul din Medgidia. Nu mai retin cine, o vedeta oricum, care s-a dus sa nasca acolo. Fata de monstrul de spital din Constanta, oricum este mult mai bine.
De ce doarme fetita ta asa prost? Ce program de somn are in timpul zilei?
Felicitari pentru mot, sa aveti petrecere frumoasa. Eu am fost tare emotionata atunci la mot, cand i-am pus toate chestiile acelea pe tava. Am fost atunci la Constanta, la sora mea care este nasa lui Andrei, ca sta la curte si am pus masa afara. Era cald, sfarsit de mai.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
alina_anto spune:
Daria Ioana La dureri de spate cred ca nu ma "intrece" nimeni. Adevarul este ca dr. mi-a recomandat cat mai putin efort fizic si cat mai multa odihna. Dar cine poate? ziua sunt ca un titirez..noaptea nu dorm, deci odihna cand?? Am observat ca imi trec (culmea!!) atunci cand merg mai mult pe jos. Asa ca incerc sa fac zilnic plimbari mai lungi. Contractii am si eu, dar nu dese si nu zilnic. Abia astept sa merg la eco sa-mi spuna ca totul e ok. Spor la cumparaturi!![]()
Sotul meu e plecat cu serviciul in Cipru, se intoarce vineri, inainte de ziua mea. Am ramas singurei
... eu si bebe... we miss daddy
alina
21+ 
MsBB spune:
fetelor!
Astazi sunt mai calma! Recunosc ca este o prostie sa te enervezi dar bine ar fi sa pot fi asa rationala non-stop. Chiar imi e ciuda pt ca mai presus de toate sunt constienta ca mai mult rau i-am facut fetitei.Dupa micul incident de la medicul de familie saraca de ea s-a agitat toata ziua , ceva de speriat. Nu stiu daca e doar impresia mea dar am simtit-o si pe ea nervoasa.
Cred ca de acum daca o sa ma mai duc la med de fam o sa intru cu tupeu si numa sa indrazneasca careva sa-mi zica ceva 
Pana la urma remediul a fost o cura buna de somn. M-am culcat pe la 8 seara si m-am trezit la 9 hihihih de mult n-am mai dormit asa . Cred ca m-a epuizat ziua de ieri.
Despre mancarimi? De prin saptamana a 16-a burticu meu devenise ca un loc de rendez-vous ( sper ca am scris corect ahaha) pt purici hihihih. Atunci a si crescut burticu la greu!
Chiar in noaptea de revelion , la masa , adunare mare eu tranacaneam una alta si fara sa-mi dau seama am inceput ca o maimuitica sa ma scarpin pe sani!!!!!Cand am vazut proprietarii pensiunii cu oki cat cepele am realizat ce fac! OPS
Felicitari tuturor pt
/
. Sa fie ei sanatosi ca de iubit o sa ii iubim oricum hihihih.
Va pupic
Adri
21+ , 
http://bd.lilypie.com/cAoqm7.png
cleo78 spune:
alina_auto, am ales prin absentsa raspunsului de la celelalte; adica prin auto eliminare.
Daria_Ioana, nu esti in plus, doar ca noi suntem active cam de 1-2 luni, si multe fiind in buc.- deja avem aceeiasi medici, aceleasi probleme, aceeasi zona de locuit, etc. Inca nu am gasit pe nimeni in zona Berceni, sau cu care sa fac la vara concurs de carucioare in parc la C. Brancoveanu...dar perseverez [:d]. In plus, tu ai fo moderata pana acu, adica scriai...si noi vedeam deja mesajul tau dupa 1-2 ore, pe alta pajina. La multe ne-a scapat ce ai scris.
Oricum, mai incolo vei fi bombardata cu intrebari si recomandari, faci parte din categoria 'subtire' de mamici second time, si inca una f. proaspata (de fetitsa ta are 1 an..). Mai in masura sa ne dai recoandari la cumparaturi si la ce vom face in viitorul din ce in ce mai apropiat..nu e nimeni!!
Cat despre emotii... si eu la ecografie am fo f. pierduta. Medicul era constient de asta, chiar a zis asistentei cand mi-a luat tensiunea: oricum e mare de la emotia intalnirii cu bb. (11 cu 6)
SI nu am dormit noaptea de dinainte
.
Tu te plangi si de dureri. La mine sunt mai mult...o tensiune, o jena, o intindere. Undeva in zona bazinului...si in fatsa dar si mai in spate. Dar eu nu am inca un bb sa vrea in brte...sa trebuiasca: papa, caca, baie, nani, joaca, dragaleala...dinti & nervi, sperieturi si rasete. Cred ca de aici ti se intareshte burta. Bine.. cred ca tre sa zici medicului, de asta, el stie mai bine daca e doar de la efort sau contractii.
23+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
Simonix spune:
MissParker-io pe bebik de-abia pe la saptamana 20 am inceput sa il simt, si inca destul de vag. Deci rabdarica :D Si intr-adevar, pe la 16 saptamani ma simteam si eu o mare bomba sexy haha Si acum ma mai simt inca OK, desi ma cam apuca disperarea cand vad ca nu mai am talie
Ai dreptate cu nasterile - vorba aia din popor: om trai si om vedea :) Am o prietena care s-a pregatit intens pentru nastere naturala, cursuri, documentatie, isi dorea asa de mult... Dar uite, bebe nu mai venea si i l-au scos din burtika ieri, cica oricum a fost emotionant iar bebe e un durduliu tzipacios si mancacios. Asta e esentialul.
Cat despre doctori - mda, pe aici nu e ca in tara, sunt mult mai zgarciti cu detaliile - fetele vin de la eco cu o gramada de masuratori (de ex mie nimeni nu mi-a zis nimic de arterele alea uterine sau de grad de maturare al placentei etc) Presupun ca e totul bine. Eu ma duc la o alta eco morfo fetala in Polonia miercuri :) O sa il bombardez pe nenea dr cu intrebari :D
Daria-probabil de vina a fost moderarea mesajelor tale
E adevarat ca suntem multe si destul de harnice la scris, e imposibil sa tii pasul cu toata lumea si mai ales eu nu pot uneori sa tin minte din urma... as vrea sa spun cate un cuvant fiecareia dar nu se poate, zau ! Uneori mai imi deschid o fereastra cu subiectul nostru
si uite asa pot sa raspund fetelor mai din urma. Uneori chiar nu am ce spune, deoarece nu ma confrunt cu anumite probleme (de exemplu, sanii - pe mine nu ma deranjeaza deloc si nu am testat nici o crema). Cam asa cred ca toate fetele isi filtreaza mesajele. O, alteori am impresia ca scriu mult si degeaba :D haha si ca consum spatiu degeaba
Uite un
Eu de-abia astept sa iau motzul bebelui (imi place chestia cu obiectele de pe masa hihi)
Simona cu 
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
Alysh spune:
Daria, asa se intampla la inceput cand intri intr-un grup gata format, mai ales ca-ti sunt moderate primele mesaje, dar esti bine venita, eu chiar ma bucur mult cand mai apare o gravidutza, ma gandesc ca facem o mare familie de viitoare mamici.
Cred ca tuturor ni s-a intamplat sa punem cate o intrebare si sa nu ni se raspunda, trebuie doar sa mai insisti ca suntem multe, se pun multe intrebari, sunt discutii peste discutii si se mai uita
Chiar fetelor, vroiam sa va intreb in ce stadiu e ombilicul vostru. Eu am impresia ca mai e putin (3 mm) si ajunge la nivelul burticii. E mult putin adanc decat inainte. Sper ca m-am facut inteleasa...
Ah si linia aceea neagra care trebuie sa apara intre ombilic si osul pubian, cand apare? E vizibila la vreuna dintre voi?
Alina
22+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
alina_anto spune:
MissParker Am vazut acum pozale din calatoriile tale si ..am dat peste una care mi-atrezit amintiri frumoase.. Am fost si eu cu sotul in Funchal, Madeira in 2004. A fost SUPERB!! Sincer, nu mai vroiam sa plec de acolo..din 2 motive:
1. Mi s-a parut un paradis: clima perfecta, vegetatie bogata. Tot ce-ti poti dori!
2. Mi-era frica sa mai urc in avion
pentru ca abia dupa ce am ajuns in Madeira am aflat ca la Funchal am aterizat pe cea mai mica pista de avion din lume!!! Si ma gandeam ca la sosire am scapat cum am scapat, dar la plecare....nu se stie..
Pana la urma am venit acasa..ce sa fac..
Oricum a fost placut sa revad in pozele tale imagini cunoscute si mie.
alina
21+