Despartire

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

cristina1974, tu esti in alta situatie. Locuiti totusi intr-o societate vestica si sotul tau nu pare foarte strict.

alexandra28, norocul tau ca nu ai apucat sa faci un copil.Primul sfat ar fi sa nu te intorci sub nici o forma sub Maroc. Din pacate printul tau s-a transformat in broasca si nimic nu-l mai transforma la loc. Daca vrei neparat sa va intalniti,nu o face in Maroc. Desi ti-as zice sa te feresti de el ca de necuratul. Intre voi a fost probabil o mare atractie fizica de care trebuie sa te dezveti.

Din punctul meu de vedere 0 sanse. Ramai in continuare ocupata si o sa fie mai bine.

"Happy new year Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra28 spune:

Buna fetelor

Va multumesc tuturora celor care ati raspuns mesajului meu si ca v-ati dat cu parerea.
Simt nevoia sa fac cateva completari pentru ca am omis cateva detalii din povestea mea din dorinta de a nu o face interminabila.
M-a cerut de sotie dupa cinci luni dar ne-am casatorit dupa sapte luni.Familia lui era aici in Romania asa ca ai mei i-au cunoscut pe ai lui.Maica-mea nu a fost niciodata de acord cu aceasta casatorie.Am fost casatoriti timp de un an jumatate dar mi s-a parut ca au fost zece ani.Relatia noastra a fost foarte tumultoasa plina de pasiune imbinata cu scandaluri.
De doua luni de cand am plecat din maroc am avut nenumarate discutii serioase cu sotul meu.L-am rugat sa vina aici,l-am implorat chiar,i-am explicat cum sta situatia aici.Am dezbatut cu el zile intregi fara a ajunge la un punct comun.El o tine una si buna ca eu am plecat,eu am gresit,deci eu sunt cea care trebuie sa se intoarca.Eu tot nu inteleg cum gandeste omul acesta.Sa te porti cu cineva in halul in care s-a purtat el si apoi sa mai ai pretentia sa se mai intoarca.Macar de as avea la ce ma intoarce.E de neinteles pentru mine.E inutil sa ma mai duc eu in Maroc doar pentru a vorbi cu el.Nu am ce sa mai scot de la el.Mai mult aseara mi-a zis ca gata m-a asteptat destul si ca la el nu mai am usa deschisa.Ma acuzat ca nu stiu ce insemna sa fiu casatorita.Daca a fi casatorita insemna sa faci din barbatul tau un scop unic in viata si sa renunti la tot atunic mai bine ma lipsesc.Ma iumeste si ma contrariaza tot ce vine din partea acestui om.Ma contrariaza si faptul ca pot sa-l mai iubesc dupa toate astea.
Sunt constienta de faptul ca relatia asta nu ar fi mers.El avea pretentia sa tac si sa ingit,sa stau unde ma pune el si sa fiu coada lui.Asta nu e viata.
Am fost intotdeauna o persoana cerebrala care a luat atitudine cand a fost cazul ,dar nu stiu de data asta ce mi s-a intamplat.Nu pot sa inteleg de ce mai sufar asa de tare dupa tot raul pe care mi l-a facut,de ce nu pot sa ma desprind afectiv de el,de ce ma mai gandesc la el zi si noapte?

Ce pot sa fac sa nu mai simt golul acesta in sufletul meu? Ce pot sa fac sa ma detasez de povestea asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Sfatul meu este sa nu te intorci.Ai dreptate,el chiar nu este barbat!
Putini barbati lenevesc acasa si traiesc din banii ma-sii.
Tu ai dat elementul bomba,este musulman,deci sursa tuturor relelor.
Ca sa oripilez si mai mult distinsa audienta,si sotul meu este musulman,si ne-am casatorit in 3 luni.Cum zice Cristina,a fost cea mai buna alegere din viata mea!!
Am trait si la el in tara si aici si m-am simtit minunat!Am o soacra deosebita pe care o iubesc enorm iar sotul meu este genul de om independent .Chiar de as avea o soacra bagareata ,n-ar apleca urechea la "sfaturile" ei.
Nu este o "oda" familiei mele,o lauda.Ci este o replica pt. ca unele mesaje m-au enervat cumplit!
Sunt atitea fete pe forum care se pling de soacre,da` asta-i speciala ca`i musulmanca!
Ma opresc aici ,deocamdata!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

e clar ca ai facut exact ce trebuie, mai ramine sa-ti mentii hotarirea - succes!
cu el mai rau decit a fost, poate fi, dar mai bine, nu.

capul sus, nu privi in urma - asta a fost, zi mersi ca ai scapat ieftin, ca n-aveti copii sau bunuri de impartit, ia-o ca pe o experienta de viata si gata.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Alexandra, si eu m-am gandit mult la situatia ta. Daca la inceput am zis ca ar fi bine sa te duci in Maroc, sa mai vorbesti cu el, acum sustin cu desavarsire contrariul, si te rog sa ma ierti ca am putut sa zic asa ceva.
Sotul tau e un infantil, iarta-ma ca zic asa, care se complace in a fi intretinut de mami si atat. Nu tu planuri de viitor, nu tu responsabilitati de cap de familie....
Lasa-l in plata Domnului si vezi-ti de viata ta, de destinul tau. Esti tanara, sunt convinsa ca ai sa gasesti pe cineva care sa stie sa te pretuiassca pentru ceea ce esti.
Capul sus si mult succes!

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Vrei sa stii cum sa scapi de suferinta?

Infrunt-o.

Nu mai fugi de ea cu prieteni, prin baruri sau cafenele, la filme sau la teatru, caci sufletul tau nu se lasa pansat cu asemenea surogaturi ieftine.

Ai suferit o deziluzie crunta, o dezamagire amara, e cazul sa constientizezi prin ce ai trecut, sa realizezi ca ti-ai facut un proiect de viata care a esuat. Si asta doare. Doare rau de tot. Ei, suferinta aia trebuie traita acum. Nu peste cinci ani. Nu reprimata si nici amortita cu jucarele gen iesit in oras, dat cu creme si parfumuri, cumparat rochii noi, urmarit telenovele, baut latte macchiato cu fetele sau orice altceva care sa-ti distraga atentia de la ce simti.

E normal sa suferi dupa un asemenea esec existential. Stai si linge-ti ranile, cum se spune, plangi, urla, vaicareste-te pe umarul unei prietene bune care sa te asculte cu rabdare si afectiune, varsa-ti amarul aici pe forum, orice numai nu fugi de aceasta durere! Ea este normala si trairea ei (acel doliu sufletesc) este singurul lucru care te va ajuta sa nu intri intr-o depresie interminabila sau sa te trezesti peste cativa ani cu atacuri de panica.

Divorteaza, apoi plange-ti visul esuat, ingroapa-l definitiv si mergi mai departe cu viata ta, caci esti tanara si ai sa vezi ca iti va fi mai bine dupa un timp.

Curaj si speranta!

Felicia 15+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

quote:
Originally posted by alexandra28

Nu pot sa inteleg de ce mai sufar asa de tare dupa tot raul pe care mi l-a facut,de ce nu pot sa ma desprind afectiv de el,de ce ma mai gandesc la el zi si noapte?

Ce pot sa fac sa nu mai simt golul acesta in sufletul meu? Ce pot sa fac sa ma detasez de povestea asta?

Poate ca acest gol spune ceva despre tine? Iti recomand sa citesti "Femei care iubesc prea mult" de Robin Norwood, e posibil sa gasesti o explicatie pentru aceasta imposibilitate de desprindere. Gasesti cartea la:
http://80.69.83.61/digibook/
user - digibook, parola: cartionline

in categoria AAAFilozofie

When you want something you never had, you have to do something you've never done.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguta12 spune:

Primul "Steag rosu"..prima alarma intr-o relatie abuziva, este atunci cand incepe abuzul PSIHIC. Nu trebuie sa te loveasca. Palmele , pumnii, picioarele invinetzesc, distrug fizicul. CUvintele de ocara si jignirile distrug psihicul. Te macina incet, incet pina nu ramane decat o umbra..ramane "carapacea". Asa procedeaza "the U.S. Marines". Ei sustin ca mai intai "demoleaza" o persoana, ca apoi sa o poata construi de la zero, in intruchiparea adevaratului "Marine". SI ies din ei unul si unul..."trained killers", soldati de soldati- killing machines- roboti ucigasi. Da... pe tine incearca sa te "regleze" cum stie el mai bine. Primul lucru pe care il face un barbat care isi abuzeaza sotia este sa o invinovateasca. Vine acasa baut... la 3 dimineatza... o ia la pumni si la picioare... A doua zi treaz, isi cere iertare, dar adauga ca e vina ei. Daca nu si-ar fi permis sa il intrebe unde a fost pina la 3 dimineatza, n-ar fi lovit-o. Ca doar el o iubeste... si e stresat de serviciu, de societate, de sef, de vecinul de la 4, si de catzeaua vecinului. Iar ea, in loc sa-l accepte si sa-i faca viata mai usoara, ii complica existentza. Faptul ca mai pui la indoiala "vinovatia" sau "nevinovatia" ta, ma inspaimanta. Lasam la o parte religia, geografia, diferentzele , si tot ar trebui sa fugi mancand pamantul. Doar faptul ca te-ai gandit macar o singura data la intoarcerea in Maroc, este infricosator.
Stii ce spun psihologii? Ca atractia intre doua persoane- americanii o numesc "CHEMISTRY", dureaza cam 7 luni, cand hormonii o iau brambura prin sat, si ai impresia ca l-ai gasit pe Fat-Frumos, iar el are impresia ca a gasit-o pe Ileana Cosanzeana. Iar apoi incet, incet, incepe sa se aseze "praful". si Fat-Frumos- asa cum a spus una din fete- dovedeste intr-adevar ca e doar un broscoi tembel. A quarted does not a dollar make. O moneda de 25 de centi nu face un dolar. Afar-i vopsit gardul, inauntru-i ...broscoiul. Idila voastra a fost superba deoarece Fat-Frumos era in "vacantza', pe meleagurile Romaniei, unde cu banii mamei putea cumpara si luna de pe cer. Odata ajuns acasa, i s-a reamintit ca nevasta nu-i Ileana Cosanzeana.
Cosanzeano, eu zic sa stergi cu buretele, sa nu te mai uiti inapoi, si sa stai acolo unde esti in sigurantza. Cunosc multe cazuri in care s-a ajuns la abuz fizic, batute, injosite, unde au fost si violate, unde si-au pierdut si copiii(fortzate de familia broscoiului si de legea tarii respective), si s-au intors de unde au plecat terminate- si psihic, si fizic, si sufleteste. Considera-te norocoasa norocoaselor ca ai scapat , si sincer ma bucur ca totusi a fost indeajuns de inconstient incat sa te lase sa pleci. Nu vine in Romania deoarece stie ca ACASA LA TINE nu se poate purta cu tine asa cum ar face-o pe "teritoriu" propriu. Nu ai de ce plange, nu ai de ce suferi. In locul tau as ride si i-as multumi lui Dumnezeu ca am scapat teafara si nevatamata.
La 28 de ani viatza de-abia incepe. A ta era cat pe ce sa se "sfarseasca".
Succes, tarie, intelepciune, si putere de lupta iti doresc.

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE

POVESTEA DREI PISHCOT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Alexandra, eu cred ca nimeni nu este de vina.

Probabil ca modul lor de viata este cam ceea ce ai trait tu (sau poate la ei e ceva mai mult ca's mai traditionalisti). Ceva ce noi nu am putea accepta ever. Si cam asta e: iubire imposibila. Tu nu poti accepta ... el nu poate fi altul peste noapte. Nu e nimic ce el ti-a facut TIE in mod personal. S-a comportat exact asa cum stie si intelege sa se comporte, cum este format. Cred ca degeaba o iei personal.

Spui ca te-ai sacrificat. Ei ... mie deja asta imi suna a mod de gandire gresit. Cum adica te-ai sacrificat "pentru el"? Parca te dusesei dupa ceea ce-ti doreai. Se cheama alegere ceea ce ai facut si nu sacrificiu. Daca privesti asa ...

Cum spunea cineva, tu ai imaginea a ceea ce vrei sa fie el si nu ceea ce este. Daca vei intelege diferenta si faptul ca nu poti schimba oamenii dupa placul inimii ... poate vei intelege ce ai de facut.

Never say NEVER.
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra28 spune:

Draga mea,

Ileana poate este mai simplu sa vorbesti despre unele lucruri cand nu ti se intampla tie si sa gandesti la rece.In primul rand am mai spus si repet, eu m-am dus cu el numai cu promisiunea de a ramane pe o perioada dinainte stabilita.Eu nu m-am maritat cu el si am zis ca o sa traiesc cu el cum o fi si unde o fi, luant astfel o decizie a carei urmari trebuie sa mi-o asum.Atata timp cat am lasat totul de dragul lui continui sa afirm ca am facut un sacrificiu.Cred ca n-ai inteles faptul ca eu nu mi-am dorit sa traiesc in tara lui si i-am spus acest lucru inca de la inceput,dar el credea ca o sa dea pe brazda.Eu cred ca el trebuia sa ia in considerare faptul ca nu s-a casatorit cu o femeie araba,trebuia sa fie constient ca femeia de langa el nu este invatata cu stilul lor de viata,ca ea are alte principii,alte mentalitati .La mine in tara el parea ca este constient de diferentele dintre noi si spunea ca o sa facem eforturi sa depasim aceste lucruri, ca o sa ma ajute si ca o sa ajungem la o cale de mijloc.Pe parcurs a uitat ce a zis.Din cauza asta am luat-o eu personal.
Eu nu am incercat sa-l schimb pe el dupa placul inimii mele.Nu am vrut decat sa fie el, cel pe care l-am cunoscut si pe care l-am iubit si cu care m-am maritat,dar se pare ca omul de care m-am indragostit eu nu era decat o masca.

Mergi la inceput