Antigen HBs pozitiv !!!
Sunt insarcinata in 8 saptamani si disperata ! Mi-am facut obisnuitele analize care se fac in sarcina si mi-a iesit Ag HBs pozitiv! Am ramas socata, numai la asta nu ma asteptam ! Nu stiu incotro sa apuc. Si medicul de familie, si ginecologul mi-au spus ca nu e chiar atat de grav, ca nu da malformatii la fat sau altceva, ca se face un vacin copilului imediat dupa nastere (despre care am inteles ca nu se prea gaseste pe la noi, dar, ma rog, mai este pana atunci), dar eu tot nu ma pot linisti. Sunt la a doua sarcina si la prima nu mi-am facut analizele pt hepatita (desi eu traiam cu impresia ca le-am facut, nu mai stiu, sunt zapacita) si ma gandesc daca e mai vechi virusul si eu nu am stiut si nu i s-a administrat copilului vaccinul acela ? Iar acum ce sa fac, fetelor ?
Mi s-a spus ca nu pot sa iau tratament in sarcina, si daca se agraveaza in timpul asta si apar alte complicatii ? A trecut cineva prin asta, cunoasteti vreun caz similar ? Probabil ca l-ao fi luat de la manichiura, desi n-am fost decat de 2-3 ori in viata mea, sau poate cand m-am operta de o infectie la degetele mari de la picioare, ca mi se incarnasera unghiile in timpul sarcinii, nu stiu, ca la stomato n-am ajuns de mai bine de 2 ani. Daca are cineva cunostinta despre implicatii, inafara de faptul ca exista sanse f. mari sa se transmita la copil, va rog din suflet sa-mi raspundeti. Mi s-a spus sa repet analiza, dar ca e putin probabil sa fie eronata. Ce sa fac, fetelor, exista vreun tratament, ceva, pe care sa-l pot urma in sarcina? Macar sa nu se agraveze, ca stiu ca nu e bine sa ramana netratata.
Mi-a mai iesit si Toxoplasma IgG pozitiv, dar IgM negativ, ceea ce arata ca am anticorpii formati si nu prea inteleg cum, ca la prima sarcina ambele - si IgG si IgM- au fost negative. Atunci cand am facut boala, ca e 1 an si 5 luni de cand am nascut si nu am avut pb in sarcina ?!
acuma am tot felul de ganduri negre si stau si ma gandesc ca poate starea de rau pe care o am si oboseala si inapetenta e de la hepatita, nu de la sarcina ! Poate mai bine nu faceam analizele astea, stiu, gandesc si eu aiurea, dar am o prietena care are o fetita de 4 ani sinu si le-a facut, si alta insarcinata in 12 sapt, care n-a facut nici macar o eco!!! Nu e bine nici asa.
Help!!!!