Incredintare minor - drepturi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Multumesc Lona, chiar am sa caut unde ai mai postat.

Nu m-am gandit niciodata la asta pana acum, mi-a ajuns la urechi un caz similar si asa am inceput sa-mi pun problema. Si uite ca am realizat ca nimeni nu stie, in cazul meu, ce si unde sa caute, pentru ca actele sunt in diverse locuri, (ba acasa, ba la birou printre multe alte hartii), acasa nu sunt toate in acelasi loc...si oricum e o brambureala, am sa ma apuc sa fac ordine.

In caz de, eu personal n-am nici o problema sa obtina fostul meu sot custodia, sunt convinsa ca s-ar ocupa cum trebuie de fata, doar ca e cam zgarcit. Nu m-as astepta sa-si puna problema ca fata sa studieze in strainatate (dar de exemplu in mama mea as avea incredere ca ar face-o si ar umbla oriunde e necesar sa obtina aprobari, in plus fata e foarte atasata de mama mea, dar asta e alta poveste)

Bine ca mi-ai deschis ochii. O singura data i-am spus mamei de o asigurare de viata, si de un plan de economisire pentru fata, a mormait un da,da,da, si sunt convinsa ca a uitat. In rest nu stie nimeni nimic, decat de proprietati.

Adina + Olivia Q1.04

Adina, nici mamele nu sunt nemuritoare, iar varsta nu-ti aduce sanatate, din contra...
Daca tot ai auzit diverse cazuri, sa-ti mi spun si eu unul, poate iti mai schimba opiniile.
Copil fara mama, tata divortat demult, plecat in strainatate, mai trimitea bani din cand in cand.
Se instituie tutela si este numita tutore bunica materna, cea care era de altfel apropiata de fata. A mai fost o solicitare din partea unei matusi (verisoara cu mama raposata), respinsa.
Vreo 2-3 ani a fost in regula, dupa care bunica se imbolnaveste. A fost un cosmar pentru copil, cativa ani de groaza in care fata, eleva de liceu, a avut grija de bunica. Variana era institutionalizarea, matusa intre timp, suparata (nici fata n-a vrut la ea) nu a mai vrut tutela.
Nu-ti spun cum a fost pentru copilul asta, si cu scoala, si cu casa, si cu un om la pat. Autoritatea tutelar#259; i-a trimis un asistent social, care o mai ajuta pe bunica, dar doar cateva ore pe zi. In rest...Nici macar nu voia sa se planga cuiva, de teama sa nu ajunga cine stie unde. Batrana s-a prapadit cand fata abia trecuse de majorat.
Deci, vezi ca nu poti socoti azi ce se va intampla peste cativa ani.
Sa ne rugam pentru sanatate, si fara ganduri macabre. Dar ordine trebuie facut, acte in regula, copii incredintate etc.

Mergi la inceput