Mamici din Italia, ce mai gatim pt. pui?

Mamici din Italia, ce mai gatim pt. pui? | Autor: analessya13

Link direct la acest mesaj

Ce le mai dam de mancare la pui de 1 an, tinand cont ca bucataria romaneasca e diversa de cea italiana?!
Ce menu au copiii vostri "italieni"?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciccio15 spune:

copilul meu italian 50%,prefera pastel de orice fel,dar nu zice nu nici la o ciorbita romaneasca.Daca fac paste ptr sot,iar ptr mine orice altceva ea vrea paste,ii plac mult.As vrea sa manance si mancarea rom cu mare,sa fim macar 2 la masa cand mancam sarmale,dar nu stiu cat succes voi avea!SPER!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Al meu are 1 anisor si deja a gustat din sarmalutele bunicii, iar eu seara ii mai fac mamaliguta cu branza. Si eu ii mai combin, ii mai dau ce fac pentru mine sau ce fac pentru sot.
Si copilul meu e 50% italian, dar la masa am probleme mai mult cu taica-su decat cu el, ca taica-su e cel cu pretentii. Deci, inchipuie-ti ca fac mancare speciala pt el care nici macar pastele nu le suporta (ce italian atipic!) si pentru pitic, iar eu ce o fi.

Ieri, pentru puiut i-am pregatit peste fiert in aburi si legume: finocchi, carote, patate, sedano. 1 lingurita de ulei de masline si un picut de sare. Dupa a papat o para.

Seara i-am dat mamaliguta cu branza si tare i-a placut.
Paste mananca si el, i le cumpar pe cele de la Plasmon cu vitamine si minerale si i le fac cu branzica crescenza sau stracchino.

Mai astept idei de la voi.

Mergi la inceput

SI LA NOI E FFFFFFFFFFF PRETENTIOS PAPPY.DE 5 ANI IMPREUNA NU A GUSTAT NICI MACAR O DATA DE CURIOZITATE MANCARE ROM.ASTA E!VANESSA ARE 15 LUNI,AM INCEPUT SA-I DAU SI FARFALE DE LA BARYLA,II PLAC MULT,NU PREA E FAN PLASMON!AZI I-AM FACUT POLPETTE-asa se scrie????????????la vapore cu formaggio si cartofi la cuptor!PROBLEMA LA NOI E CA NU MANANCA LEGUME DACAT FOARTE RAR SI NU VREA DELOC,DELOC FORMAGII----RICOTA,STRACHINO--NIMIC,SI-MA PARE ATAT DE RAU CA TARE BUNE SUNT!

Mergi la inceput

Cu al meu copilas, multumesc lui Dumnezeu, n-am avut probleme la mancare. Mananca tot ce-i dau, bineinteles mancare pentru pitici. Dar de multe ori, as mai vrea sa ii diversific menu-ul, dar acum ca e mai mare e mai bine.
Polpette-le le-ai prajit cumva in ulei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

quote:
Originally posted by analessya13
Si copilul meu e 50% italian, dar la masa am probleme mai mult cu taica-su decat cu el, ca taica-su e cel cu pretentii.

si eu patesc la fel , asa ca... m-am italianizat si eu, sau cind gatesc romaneste, trebuie musai sa mincam toti, inclus ploada de 2 ani si 7 luni

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

polpetele le-am fiert la vapore.nnu ii dau nimic prajit,ffff rar mai fura un cartof de la noi.si copilul mau a mancat pana la un an tot ce-i dadeam ,dupa se vede ca are anumite preferinte si ce nu-i place da din capusor in semn ca nu in asa fel incat sa inteleg sa nu incerc sa-i bag in gurita a doua oara!si daca insist da afara!MAINE MA GANDEAM SA FAC O CIORBITA PTR MINE SI EA,SI BINEINTELES NELIPSITELE PASTE.SPER SA MANANCE SI DIN CIORBITA.......MACAR PUTIN!

Mergi la inceput

Azi am sa-i fac orez cu legume si un pic de carnita de pui. Ca desert, fructe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica79 spune:

copilul meu maninca numai mincare italiana.eu ii dau de toate.are 1 an si 3 luni
la prinz mereu paste sau orez cu carciofi,fasole,mazare,linte,ragu,etc si seara piure,carnita la gratar,brinzica etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Baietelul meu are 2 ani si aproape 2 luni, asa ca el maninca si mancare italiana si romaneasca, ii plac tare mult piftelele. La paste , ii place mult si putin parmegiano, asa ca , totul e ok, ma bucur ca nu e pretentios !
Analessya, spune-mi te rog, ce brinzica ii dai tu puiului tau cu mamaliguta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Jarmo, eu de ex ii pun Quartirolo Lombardo.Asta fiind f asemanatoare cu tipica branza de vaci romaneasca, tare. David cel putin alt tip de branza nu suporta in mamaliguta.

Mergi la inceput