cat de des sterilizam biberoanele?

cat de des sterilizam biberoanele? | Autor: mamona2007

Link direct la acest mesaj

Buna!Problema mea este ca am fost acuzata de o cumnata ca exagerez cu sterilizatul,dar fierb biberoanele dupa fiecare utilizare,asa mi se pare normal.Bebe are 4 luni ,ea sustine ca e deja destul de mare ca sa poata manca din biberoane nesterilizate,dar eu cred ca nu e un efort mare sa fac acest lucru.Voi ce credeti?Pana cand se sterilizeaza ?
Ahhhhh,si mai am o problema:astazi am fost la dr si ne-a recomanadat sa incepem diversificare cu suculet de morcov,mar si portocala.Nu-i face rau portocala,mai ales ca inca nu am scapat definitiv de colici?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Eu am sterilizat pana la 3 luni dupa care am renuntat la biberon si acum suntem in continuare numai san asa ca nu mai am ce sa sterilizez. Mie mi se pare ok sa sterilizezi pana in momentul in care nu mai poti controla ce baga in gura sau pana incepi diversificarea- orice ii dai nu o sa fie in nici un caz steril. In plus daca tie iti face placere sa sterilizezi ce o deranjeaza pe cumnata?!?!

De ce vrei sa incepi diversificarea? Ce varsta are bebele? Daca ii dai formula si are peste 4 luni e in ordine sa incepi diversificarea mai putin cu portocala care in afara de faptul ca poate da alergii mai este si acida, si pt un stomacel deja chinuit de colici nu e o idee sanatoasa. Tine cont si de faptul ca sucul chior nu are nici o valoare nutritiva, mai bine ii dai apa, ca oricum fructele si legumele din zilele noastre nu mai sunt 100% naturale ci tratate chimic si stropite cu diverse.

fianna cu printisorul Matei
(01.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Si mie mi-a spus doctora sa incep sa ii dau suc de mar cu morcovi si portocala.Cu portocala inca nu am inceput sa ii dau, pt ca m-i se pare prea devreme, si am vazut ca multi doctori se contrazic in introducerea portocalei si bananei in alim. unui bebe de pana la 6 luni. Asa ca eu pe cine sa mai cred? Eu zic sa mai astepti, macar pana o avea dintisori ca sa poata sa manace si ceva din ea, nu numai sucul... Iar cu sterilizatul , asa e normal, dupa fiecare utilizare, dar recunosc ca si eu am cam renuntat, si de multe ori decat le spal... Acum bebe are 5 luni si deja a inceput sa bage in gura tot ce gaseste, asa ca este obisnuit si cu bacteriile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu am sterilizat pana la 1 an zilnic, ptr ca mi-a fost teama, recunosc. Mai ales ca, oricum le spalam, nu mi-a fost foarte greu sa le bag si la sterilizat.

Cat despre diversificare, eu am inceput la 4 luni sa-i dau sucuri, mar, portocale si morocv, apoi de la 5 luni am inceput cu piureurile. Portocala face rau daca nu ati scapat de colici, mai bine mai amani.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iula78 spune:

Foarte bine ca le sterilizezi dupa fiecare intrebuintare. Ce experienta are cumnata? Stie cum miros biberoanele a lapte acru chiar spalate fiind? Ca sa nu mai pomenim posibilele boli pe care le-ar putea face. Ma innebunesc si pe mine destui cu sfaturi gen - lasa-l sa bage in gura mai orice, ca asa se "intareste". Mi se strepezesc ochii sa-l vad facand asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

- am sterilizat(fierbere) dupa fiecare utilizare pana la 1 an si 2 luni. Pana la 1 anisor este prea mic sa-l expui "brontozaurilor" din apa. Stim bine cu totii cum arata interiorul tevilor prin care circula apa, ca sa nu mai vb. de restul. Este adevarat ca nu-i putem creste intr-un glob de sticla. Dar pe cat posibil incercam sa inlaturam eventuale neplaceri.
- portocala este prea devreme pt. bb. Ti-a explicat Fianna de ce, asa ca nu mai repet. Am inceput div. cu mar si morcov dar acum consider ca am gresit. Este mai bine sa incepi cu cereale(daca bb este dezv. normal) sau legume(daca e grasut).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Nu faci rau deloc ca le sterilizezi dupa fiecare utilizare. N-o sa-ti mai vina sa faci asta cand copilul va merge in patru labe sau in picioare si o sa bage tot ce gaseste in gurita. Cel putin la mine asa a fost.
Deci, fa asa cum simti tu ca e mai bine, in legatura cu subiectul asta si nu mai asculta in jurul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

foarte bine ca-i sterilizezi biberoanele, si o poti face cat doresti tu de acum incolo :) eu am sterilizat biberoane pana pe la 6 luni, asta fiind si varsta de cand a inceput sa cam bage tot ce prindea prin gura... asa ca m-am limitat doar la spalat temeinic dupa fiecare utilizare. folosesc apa plata si pt baut ca atare, si pt prepararea laptelui (iar dupa parerea mea, faza cu sterilizatul biberonului tine de "dezinfectarea" lui, nu de protejarea impotriva vietatilor din apa, care se distrug prin fierberea apei, asta daca o folosesti pe cea de la robinet... e mult mai periculos un rest de lapte pe fundul biberonului!!).
despre diversificare toate bune si frumoase pana la portocala... portocala se da undeva inspre un an, este f acida pt stomacelul de bebe inca neexperimentat si mai mult ca sigur va veti confrunta cu un eritem de toata frumusetea... eu as zice sa mai astepti.
multa sanatate!!

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by a_deju
nu de protejarea impotriva vietatilor din apa, care se distrug prin fierberea apei, asta daca o folosesti pe cea de la robinet...
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Sunt medici care sustin ca giardia(chistul) nu se distruge prin fierbere sau clorinarea obisnuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

pana la 2 luni, le fierbeam dupa fiecare intrebuintare; dupa ce a inceput sa bage-n gura toate alea, am rarit procesul, o faceam o data la 2-3 zile; de pe la 4 luni, cand am inceput diversificarea si am inceput sa folosesc castroane, lingurite, borcanase - pe care, logic, nu le puteam fierbe -, am renuntat la a mai fierbe biberoanele. inainte de Craciun insa, mi-a facut o diaree de toata frumusetea, nici acum nu stiu de la ce; cert e o suspectez de o criza de giardia (urmeaza sa-i fac o copro zilele astea), asa ca am inceput sa le fierb din nou dupa fiecare utilizare - desi, castroanele si linguritele...
in legatura cu sucul de portocale, pot spune doar ce m-a sfatuit pediatra mea: ca sunt de preferat mandarinele, pt. ca sunt mai putin alergene si mai putin acide; eu nu i l-am dat decat acum, cu o sapt. inainte de a implini 6 luni si-l tolereaza bine. morcovul si marul (sucul, adica) sunt de baza la inceput, insa risti sa nu-ti primeasca ulterior legumele (se-nvata cu dulcele).

mami de Olga Cristiana 5.07.07

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Puiul meu bea un biberon seara la culcare si unul dimineata cand e inca toropit de somn. Si desi are un pic peste 2 ani eu tot sterilizez biberoanele si fierb apa cu care fac laptele.

Copiii merita tot efortul nostru
Sonia, Crisa

Alex, Andrei

Mergi la inceput