ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-27

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blahblah spune:

Toate sursele spun ca endo se diagnosticheaza cert abia dupa laparoscopie sau operatie.

Practic, exista niste "posibile semne" ca sa nu le numesc simptome, care te pun pe ganduri, desi nu iti dau certitudine:

-dureri menstruale incapacitante (dar nu neaparat)
-un CA125 (marker tumoral) crescut -desi nu are sens sa il faci doar asa, multi au dubii asupra eficacitatii lui, foloseste doar ca metoda de excludere
-diverse simptome gen discomfort abdominal, dureri la urinare/scaun etc, dar astea sunt foarte variabile si depind de localizarea endometriozei
-chisturi cu sange pe pvar (endometriom)

Eu am endo gradul 4 si nu aveam dureri menstruale extraordinare (2 tablete de ibuprofen in prima zi erau suficiente), aveam chisturi ovariene mari si CA125 mare. Dureri aveam mari la ovulatie, dar si alea numai in ultima vreme inainte de operatie.

Pe scurt: durerile mari la menstruatie nu sunt normale si ar trebui investigate. Dar te poti trezi cu endo si din senin, o descoperi intamplator cand vezi ca nu ramai gravida sau la o operatie pt altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaoradea spune:

anya ionescu Diagnosticul de certitudine se pune numai la laparoscopie.
Monica 9 Ne bucuram ca fetele sunt bine. Imediat o sa ne spui ca esti si mai ocupata...cam peste o luna jumatate.Ce repede trece timpul!
Aerlinian Tin pumnii pt asa o productie sa fie de data asta. Se pare ca trebuie sa ne incurajam reciproc, si eu sunt Z8, din pacate la mine lucrurile nu merg prea bine, nu am raspuns cum trebuie la stimulare, am endometrul mic si 1-2 foliculi care pot fi luati in considereare. Mi s-a dublat doza de injectii si mai sper inca sa-mi dau drumul. la productie, bineinteles!
Lenutel Eu merg la Debrecen, 60km de Oradea, la clinica kaali, dr Tandor Zoltan
diana, Hera, Mada, Magdita,Ioana, Lucia, Alexa ioana, Alexia si toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Buna fetele ! n-am mai intrat cam de multisor pe la voi pe-aici , am stat mai mult pe la "paciente optimiste.." . V-am citit astazi . Nu pot sa ma abtin in a ma mira de productia de foliculi a lui Aerlilian :)) E o fericita ! Am facut si eu stimulare cu clomifen -5 zile , si am avut doar un singur folicul ! , baban insa , de 36 mm ! cu acesta am facut inseminarea , prima ! au trecut 8 zile de atunci , astept sa mai treaca vreo 3 si merg sa-mi fac bhcg la urgenta , ca sa aflu mai repede . Eu nu prea am incredere in testele de sarcina ,dureaza mult asteptarea . Asa...cu un bhcg afli imediat ! abia astept sa treaca astea 3 zile , ca nu mai am rabdare ! sanii sunt umflati , uneori am greturi, sunt f balonata , as dormi intruna.. Nu stiu ce semne ori fi astea , dar sa speram ca e de bine :)) !
explicati-mi si mie va rog , cum e posibil ca dupa stimulare sa fie doar un singur folicul , si asa mare ! s-a mai intamplat cuiva ? si dupa ovulatie..era tot la locul lui , insa transformat in chist , cu sange..Nu stiu ce sa zic.. Si-o fi facut macar treaba , sa elibereze ovulul ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blahblah spune:

Citeam niste articole de specialitate despre endo si am gasit ceva ce ar trebui stiut, dupa parerea mea. Articolul e scos din arhiva bibliotecii universitatii, deci nu am link pt el, doar un document pdf pe care pot sa il trimit cui il vrea.

Deci: un studiu care zice ca tratamentul cu Danazol inainte de operatie creste riscul de revenire al chisturilor endometriozice dupa operatie.

Textul:

Materials/Methods: Seventy-six women underwent laparoscopic excision
of endometrioma were recruited in this study. Pre- and postoperative histories
were analyzed. The recurrence was diagnosed by ultrasonographic
evidence of endometrioma more than 2 cm in diameter within 2 years after
the operation.
Results: The overall rate of recurrence was 26.3%. Previous medical
treatment for endometriosis (gonadotropin releasing hormone agonist and/or
danazol) was the only significant factor related to recurrence (p  0.0197,
odds ratio 4.0, 95% CI 2.43–6.59). Age, infertility, previous surgery for
endometriosis, cyst size, laterality and number of cysts, rAFS score, presence
of fibrosis and/or adenomyosis, and postoperative medical treatment
did not affect the incidence of recurrence.
Conclusions: Ovarian endometrioma already undergone medical treatment
has higher likelihood of recurrence after laparoscopic cystectomy. The
results indicate that the endometrioma which resists medical treatment
might potentially have more invasive and progressive character, whereas
repeated medical treatments would distort the histological and anatomical
integrity of the affected lesions and make there more vulnerable to recurrence.
Supported By: CREST.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

dragele mele, sunt in pom ..., nu stiu ce sa cred , va spuneam dimineata de inca un test care mi l-am facut , altul, si cand sa plec afara , am vazut ca mai era o liniutza pal, si subtire alaturi ...

am luat alt test alta marca , de fapt 2 ..., inca unul mi-a aratat , dar tot asa , cand am revenit sa ma mai uit la el inca o data , mi-a aratat o linie subtire, a doua , putin vizibila

momentan, mi-e frica ACUM sa visez , chiar acum ... , trebuie sa vad Luni, sa fac testul de sarcina, asa mi-a spus dr. matei , am sunat-o din nou, si deja ea vedea altfel lucrurile ..., si ca sa fac testul de sange imediat ... beta hcg

nu am cuvinte , .., nu stiu ce sa cred , mi-e frica sa cred ceva ...

daca nu sunt gravida , nu voi cadea de sus , pentru ca am trecut ca si voi prin multe momente grele ..., si astept cum am zis cu convingere de fiecare data , sa hotarasca Dumnezeu cand voi deveni mama

voi vedea Luni, sunt si eu om , si pana Luni , .., sper sa nu ma gandesc la nimic , sa nu am nici un gand , nici pesimist , nici optimist , nu are rost ...

va puup, diana

A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Buna fetelor!
Anaconda2 mie mi se pare mult prea mare pentru un folicul 36mm, deobicei ei sunt de 20 si ceva, daca trece de 30 se transforma in chist, eu asa stiu. Cat despre tratament de stimulare si rezultat un singur folicul, au fost multe fete, chiar la FIV, nu e o regula. Data viitoare poate sa-ti schimbe tratamentul, e posibil sa nu fi avut efect la tine. Multa bafta sa fie cu ochisori!
Diana multa bafta, sa fie pozitiv beta HCG-ul!

ne intalnim de martisor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

da fetele, ca una care nu a maivazut ...., am luat in totl ier 4 teste si toate , intr-un interval de timp mai scurt sau mai lung , oricum sa nu uit ca eu sunt in perioada de asteptare de ciclu ..., intr-adevar imi arata a 2-a liniuta , mai mica in intensitate decat linia de control, dar se vede si e o dunga subtire acuma.

ce am spus mai sus nu mai repet

sa vad si eu e ce imi arata asa ... ?

doctora mi-a spus ca poate poate , de fapt ea era ambalata rau ... ,
insa eu nu vreau sa ma gandesc la nimic pana nu fac analiza de sange si ma astept la orice, momentan

pe toate fetele, nu va numesc pe cateva , ca as vrea sa va numesc pe toate de fapt , va puuuuuuuup, si sa vedem ce ma mai asteapta si pe mine ... dupa colt

IOANATUGS , sa te ajute Dumnezeu sa ai forta sa faci tot ce trebuie , si ca la Boo, gata, BEBE . FIV -> REUSIT ITI DORESC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

quote:
Originally posted by Ioanatugs

Buna fetelor!
Anaconda2 mie mi se pare mult prea mare pentru un folicul 36mm, deobicei ei sunt de 20 si ceva, daca trece de 30 se transforma in chist, eu asa stiu. Cat despre tratament de stimulare si rezultat un singur folicul, au fost multe fete, chiar la FIV, nu e o regula. Data viitoare poate sa-ti schimbe tratamentul, e posibil sa nu fi avut efect la tine. Multa bafta sa fie cu ochisori!
Diana multa bafta, sa fie pozitiv beta HCG-ul!

ne intalnim de martisor!

Dr n-a zis nimic de chist , pana dupa ovulatie ! a zis ca este folicul . L-a vazut apoi spart , in ziua 13 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginamaria spune:

ANACONDA nici eu nu am avut niciodata mai mare in urma tratamentului cu clomifen dar nu inseamna nimic asta........stai linistita,ceea ce nu mi s-a intamplat mie este marimea lui,la maaxim 23 mm imi faceam Pregnylul si in 48 de ore inseminarea......deci de marimea lui nu stiu ce sa zic.Iti urez succes si iti tin pumnii sa fie cu ochisori.....
DIANA eu cred ca e de bine daca ti-a iesit cu doua liniute,mai ales daca esti spre finalul tratamentului,mie mi-a zis dl. Dr ca se intampla f. des sa nu iti mai vina 9 luni dupa tratament si mai ales atunci cand esti asa spre final.......trebuie neaparat sa iti faci un BHCG ca sa nu iti faci si tu sperante desarte dar eu cred ca daca au iesit 2 e de f. bine..........DOAMNE AJUTA draga mea..........ce inceput de an spectaculos ai avea........
BLAHBLAH multumim de articol,mai trimite ca noi suntem avide de informatie.....
ANCAORADEA TU ESTI MULTUMITA DE MEDICUL ACESTA>FACE SI FERTILIZARI?CUM AI LUAT LEGATURA CU EL?ASTEPTI MULT PANA INTRII LA EL?DA-MI PLS. MAI MULTE INFORMATII........
ANYA IONESCUeu mi-am facut toate analizele posibile si imposibile si nimeni nu mi-a zis nimic pana cand (eram inainte de CM cineva m-a diagnosticat cu chist dermoid)subliniez ca eram inainte de cm pentru ca cica inainte se umfla cumva si endometriomul si nu are consistenta unui chist normal,si probabil a dus-o in eroare pe dna Dr.Dupa care medicul meu actual a zis ca este ceva dar nu imi poate spune exact ce decat dupa operatie.......si dupa am aflat....ENDOMETRIOZA.IEEEEEEEEEEEEEE ce fericita eram.....pe moment nici nu stiam daca e mai bine sau mai rau........ma gandeam ca macar nu am fire de par,dinti,ochi,unghii, in burtik mea ,acum parca era mai bine sa am si picioare numai sa nu fie endometrioza.......Te pup cu drag
Va pup pe toate si o duminica dupamasa minunata.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

quote:
Originally posted by unducthable

dragele mele, sunt in pom ..., nu stiu ce sa cred , va spuneam dimineata de inca un test care mi l-am facut , altul, si cand sa plec afara , am vazut ca mai era o liniutza pal, si subtire alaturi ...

am luat alt test alta marca , de fapt 2 ..., inca unul mi-a aratat , dar tot asa , cand am revenit sa ma mai uit la el inca o data , mi-a aratat o linie subtire, a doua , putin vizibila

momentan, mi-e frica ACUM sa visez , chiar acum ... , trebuie sa vad Luni, sa fac testul de sarcina, asa mi-a spus dr. matei , am sunat-o din nou, si deja ea vedea altfel lucrurile ..., si ca sa fac testul de sange imediat ... beta hcg

nu am cuvinte , .., nu stiu ce sa cred , mi-e frica sa cred ceva ...

daca nu sunt gravida , nu voi cadea de sus , pentru ca am trecut ca si voi prin multe momente grele ..., si astept cum am zis cu convingere de fiecare data , sa hotarasca Dumnezeu cand voi deveni mama

voi vedea Luni, sunt si eu om , si pana Luni , .., sper sa nu ma gandesc la nimic , sa nu am nici un gand , nici pesimist , nici optimist , nu are rost ...

va puup, diana

Orice ai face, orice test ai folosi, oricum l-ai folosi, poti sa astepti si un an, daca nu esti a doua liniuta nu apare sub nici o forma. Deci......din partea mea FELICITARI!!!!!

Eu nu prea va scriu pentru ca mie imi place sa ignor endo, dar va citesc destul de des. Despre mine: ma pregatesc pentru FIV nr 2 care va fi in Martie . Abia astept!

toate fetele!

"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">
Poze, amintiri, etc...

Mergi la inceput