Mamici de iulie-august 2008 (18)
Raspunsuri - Pagina 14
bujo spune:
Neatza gagici. Io am renuntat la cafea numa pe perioada cat am borat pe toate gaurile. Acu beau iar ca la tensiunea mea de musca beata nici capu nu-l tin drept. Ca sa nu mai zic de dureri de cap. Asa ca Dia nu-ti fa griji cu cafeaua, numa incearca sa te rezumi la una pe zi, la fel si cu ceaiu verde. Cola din punctu meu de vedere ar trebui sa uiti ca exista. Si nu pt faptu ca are cofeina ci pt ca are atatea subst sintetice si face rau la stomac.
Monik nu e cazul sa-ti faci griji cu CM. Dupa un chiuretaj nu vine fix la data la care venea si inainte. Mie mi-a venit la 3 sapt jumate dar medici spun ca poate veni intre 4-8 sapt. Asa ca esti in grafic. Cat despre ovulatie sa nu te bazezi pe ea, in prima luna poate avea loc oricand. Era o fata de la aspirante care a rams
dupa 2 contacte neprotejate in afara asa-zisei perioade fertile. Asa ca daca zici ca te-ai cotzait cu sotzu ai toate sansele sa ramai. Mie mi-a recomandat medicul sa astept 3luni inainte de o noua sarcina dar daca tie ti-a dat unda verde, el stie mai bine.
Bre gravidelor vad ca o luati inainte rau cu pregatirile pt bb. sa mor io daca m-am gandit la toate astea. Io ziceam ca iau inainte sa nasc patut, carucior si vreo 2 hainute si gata. Da copilu asta mai tre sa doarma pe un cearsaf si sa se inveleasca cu o paturik. Crek daca n-ati fi voi sa trageti de manecuta adormitele astea mai incepatoare as aduce copilu in fundu gol de la spital. Oricum aseara am discutat cu sotzu si i-am zis: draga tre sa ne mobilizam ca altfel ii fac paturik la copil din puloveru tau preferat. A zis ca se conformeaza![]()
Vad ca avem o "designerita" printre noi. Bun asa, io mi-s arhiteacta. Care ce mai mesteriti? Ca poate ne retinem mai bine daca stim si ocupeala fiecareia.
bujo
12+
album de nunta
Nati spune:
Buna fetele,
Cine dintre gravidute are probleme cu tenul, ce a folosit si ajuta/
Am o fata patata, nu sunt cosuri, da sunt pete mici rosii, nu conteaza cu ce crema ma dau, cat de scumpa sau daca e de firma, am observat cum are putin alcool crema cum fata mi se pateaza si mai rau.
Mi-am dat comanda de o crema gel, sper sa ma ajute, chiar nu mai stiu ce sa fac, o fi de la sarcina da nici in halul asta, eu nu am avut probleme cu tenul, acum e jale.
Astept sfaturi!
boticelina , ma bucur ca te ajuta prunele, eu am incercat cu prune uscate da nu ma ajutat cine stie ce, da cu sucul de prune ma descurc onorabil, ideea e sa fiu pe acasa cand il beau, ca daca plec pe undeva si ma apuca,sa te tii distractie
.
Mersi de carti, sa le printez da asta cand ajunge sotul acasa, ca m-am jurat ca nu mai schimb cartusele la imprimanta, dupa ce am stricat un printer asa.
flo1980 , ti-am trimis PM unde iti spuneam cum sa faci sa accesezi mailul comun, eu una sa fac, sper sa te ajute.
mada ,eu vreau si am nevoie de caciulite cand o sa se nasca juniorul, pt ca eu stau la munte, am sezonul ploios pana pe la sfarsitul lui iulie, e rece, mai mult de 16, 18 grade nu sunt ziua, iar seara e chiar racoare bine, vara cu temperaturi de 25-28 grade am doar august si nici ala intreg, anul trecut au fost doar 3 saptamani de caldura de maxim 28, restul rece si ploaie, parca as trai in Anglia
.
Mai vb , aveti grija de voi!
16+
ankalaura spune:
Bujo - cu pregatirile:
La sarcina trecuta am facut prostia de a lasa toate astea pe ultima perioada. Eram cat o balena, era cald, oboseam, abia mergeam, nimeni nu te protejeaza - sa zici merci daca iti cedeaza careva locul in autobuz!
Nu gaseam ce doream, toate erau scumpe... Am sfarsit prin a da un milion (in 2003!!!) pe 3 body-uri si doua prosoape!
Doar patut si carut luasem din timp.
Nu mi-a dat prin cap ca imi trebuie paturica.
M-am invatat minte.
Doua izmenute nu sunt suficiente pentru ca bebe da laptic afara dupa ce suge, si nu il vei tine murdarel - pariu ca nu vei fi pe faza cand da afara!
Tot la inceput, bebe face un caca foarte lichid, care cam iese din pampers (acuma sunt pampersi new born, in 2003 nu erau - poate sunt mai buni), ca sa nu mai zic ca baieteii se uda pe burtica, deci se uda si pantalonasul... La inceput, bebe face caca si de 6 ori pe zi, plus de vreo 2-3 ori noaptea.
Noroc ca va fi vara si hainele se spala usor, se usuca repede, se calca rapid.
Neaparat sa aveti la maternitate manusele pentru bebe. Cand am avut-o pe Eliza nu se gaseau deloc si s-a cam zgariat pe fata.
Erau manusele numai cu niste costume stupide, cu pantalon bun dar bluzita mare si lunga pana la genunchi.... Sper ca acum sa fie hainute mai bune - nu am studiat inca oferta.
Mai trebuie sa aveti neaparat, inainte de a naste, forfecuta cu capete boante, speciala pentru bebelusi. O sa va surprinda sa vedeti ce unghii lungi are bebe la nastere, si ce plete, unii... Elizei ii intra bretonul in ochi!
O sa mai fie foarte utile niste scutecele de-alea de bumbacel, patrate, albe, pe care le pui pe pat sau pe unde umbli, si il asezi pe bebe pe ele, plus ca le impaturesti si le pui pe umar canr il pui de bebe sa dea aerul afara dupa ce papa.
Ma mai gandesc
Anca
14+
dia_filipas spune:
Intrebare: voua burtica v-a crescut treptat, sau asa, mai brusc? ca mie mi-a "explodat" in ultimele 3 zile, incat a trebuit sa renunt la inca o pereche de blugi!
Raman in fundu' gol imediat! Si eu tre sa merg la cumparaturi, l-am prevenit si pe sot care s-a luat putin de cap cand i-am spus in mare cam ce ne trebe.
dia
14+
strumfuletz
dia_filipas spune:
Intrebare: voua burtica v-a crescut treptat, sau asa, mai brusc? ca mie mi-a "explodat" in ultimele 3 zile, incat a trebuit sa renunt la inca o pereche de blugi!
Raman in fundu' gol imediat! Si eu tre sa merg la cumparaturi, l-am prevenit si pe sot care s-a luat putin de cap cand i-am spus in mare cam ce ne trebe.
dia
14+
strumfuletz
dr_anca spune:
Salutare fetelor de abia reusesc sa tin pasul la citit aveti mare spor la scris.
Ma pregatesc ca acusi trebuie sa zbor la dr la eco morfo. Mi se pare ca trebuie sa beau lichide, nu? Stie cineva? La cea vaginala parca era fara lichide si la abdominala trebuie sa bei lichide. Fetele care au facut le rog sa-mi raspunda.
Ma gadeam si eu sa ma apuc de masaj ceva parca nu ma incumet la fitness sau aerobic si mi-ar prinde bine ceva relaxant.
ATB spor in sesiune, eu de abia am terminat facultatea si parca ma apuca asa nostalgia.
Va pup!
Anca
+12
bujo spune:
Sarumana Ankalaura, sunt foarte practice discutiile cu voi. Aseara discutam cu maica-mea si ziceam de sugestiile voastre. Si imi zice: ce-ti trebe carucior in primele zile? Doar nu pleci nush unde. Da maica-mea are impresia ca io o sa stau in casa 40 zile pana la molifta!!!! Wrong thinking. Si mai imi zice "daca nu era forumu ce faceai?" Bai frate, mamele astea cateodata park refuza sa evolueze. Si oricum e superstitioasa si zice ca nu tre sa iei nimic inainte. Off tare mi-e ca o sa am niste meciuri cu ea cand o sa se nasca bb. Stiti cum sunt mamele, ca doar ele au crescut copii nu noi.

bujo
12+
album de nunta
Caprioara spune:
Fetelor, in primul rand multumesc de urarile pentru Matei Ioan.
Eu azi am eco morfo de trim I. Abia astep!
Fetele fumatoare, va dau na-na!!! Pai se poate??? Aveti grija de voi si de bebei, si lasati tigarile!!!
Monik, eu am pierdut sarcina (avort spontan) pe 10 iunie iar urmatoarea menstruatie a venit pe 10 iulie. Iar insarcinata din nou am ramas in luna octombrie (UM 3 oct).
Ankalaura, unde exact pe Grivitei e centrul ala de masaj? poti sa-mi dai ceva detalii? Eu stau in zona.
Boticelina, multam'. Atunci asa ramane, cand stiu mai multe dau de veste si vedem ce putem face cu mobila cupiilor.
Mona, deci tot baietel pare, ai? Bravo ca sunteti bine. Si al meu bebe arata cu 6 zile mai mare pe 21 decembrie. La kg, eu am acum vreo 58-59 la 169 cm ai mei. Prin Cora erau reduceri sau nu?
Dr Anca, bafta la eco! Asteptam vesti.
Bujo, eu mi-s economista, lucrez in financiar-contabilitate.
Fetele, dar de reduceri la haine de copii ati vazut sau auzit ceva in Bucuresti? Si aici nu ma refet la haine de fitze care costa milioane, ci haine normale, pe care ti le poti permite. Ca pentru adulti e plin targul de reduceri.
Pentru gagici mai pretentioase, ieri am auzit ca sunt reduceri la Dika si ca au si bluze care merg si pentru gravide. La Meli-Melo am vazut ca au 50% pentru cine vrea margelute si saluri. Dar pentru copii nu stiu nimic si vreau sa-i iau lui Matei haine noi, ca ne-au cam ramas mici toate (2-3 pantaloni, 5-6 bluzite, vreo 2 pijamale, 2 dresuri, maieuri, chilotei). Parca in anii trecuti mai bagau in ianuarie, ca stiu ca am luat anul trecut de exemplu: blugi din Carrefour 2 perechi la 120.000 lei vechi, pijamale sub 100.000 lei, geaca de iarna super (pe care o purtam acum), redusa de la 1.000.000 la 500.000, erau salopete bebe groase de iesit afara iarna cu 100.000 lei, incaltaminte super ieftina. Si in vara am luat cate ceva la super preturi in perioada de reduceri. Si prin Cora erau altadata. Dar acum, nimic...
pup you all,
Caprioara
13+, mami de
Matei (07.01.2002) si asteptand o 
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
monalac spune:
buna dimineata,fetelor!
eu azi am doar 2 ore,de la 14 la 16,dar maine...,nu vreau sa ma gandesc
BOTICELINA,daca nu sunt prea indiscreta,tu cate kg aveai cand iti comandai haine nr 50 de la quelle?
DR ANCA,nu cred ca tb sa bei lichide inainte de eco,sarcina e destul de mare.eu am urinat mereu inainte,pt ca venind de pe drum,de la 70km distanta,chiar nu mai puteam!!bafta,sa fie totul bine!
fetelor,cris n a stat in carut deloc,plangea ingrozitor,asa ca noi aratam cam asa,tati impingea la carut si eu eram cu bebe in brate.sau invers.el n a stat nici in tricicleta din aia cu maner,plangea pana se invinetea daca macar incercam sa l pun acolo,abia pe la 2 ani,cand a inceput sa dea sg la pedale,a apreciat o.in schimb,statea in marsupiu,dar l am pus de la 4 luni,ca mi a fost frica sa l pun mai devreme,sa nu se intample ceva cu coloana..carutul pe care l am avut era extraordinar de greu,eu stau la 4 intr un bloc fara lift si nu l puteam cobori singura..acum,sa vedem cum voi face,ca va fi si cris si bebe,plus carut,habar n am cum o sa fac..noroc ca sotul lucreaza 24 ore si 72 sta acasa..intr adevar,hainute tb mai multe,eu il schimbam pe bebe de m m ori pe zi..noi si biberoane am avut f multe,cris n a vrut sa suga si nu stateam mereu sa fierb biberoanele,o data pe zi le fierbeam,asa ca mi tb mai multe,pt ca uneori incercam sa i dau laptic si l refuza,asa ca tb apoi sa am alt biberon curat si tot asa..
DIA,nu ti face probleme cu burtica,doar n ai fi vrut sa ramai miss pana la sfarsitul sarcinii??
NATI,nu stiu ce sa zic,eu n am probleme cu tenul,insa pe o mana,chiar langa degete,mi au aparut 2 pete rosiisi aspre la pipait,chiar ma intreb ce naiba or fi,ca ma spal de 10 ori pe maini pe zi..
16+
Mami de
Cris
Poze Cris
madina71 spune:
Neata!
Hai sa va zic cum am facut eu la sarcina trecuta: am citit pe net tot felul de liste cu ce trebuie sa avem pt bebe si pt noi in maternitate si acasa si de prin luna a 5-a am inceput sa iau incet incet tot ... caruciorul si patutul le-am luat cam prin luna a 8-a, cand aveam totul pregatit, geanta pt maternitate era gata din luna a 7-a...Zic ca am stat pana in luna a 5-a pt ca am asteptat eco 3D ca sa vad ce sex are bebitzu si sa ma asigur ca e ok, apoi am inceput sa umblu si sa caut hainute bune si convenabile la pret, ca daca ma aruncam sa cumpar din prima cred ca dadeam dublu...oricum raman repede mici si nu are rost sa cumparam lucruri f scumpe, trebuie sa fie de calitate, din bumbac neaparat si bineinteles frumoase...eu am luat in general lucrusoare albe, insa am primit f multe lucrusoare, mai ales costumase de iesit afara...
Dupa ce ii mai cumparam cate ceva lui bebitza mic, intindeam toate lucrusoarele pe pat si ma uitam la ele si ma minunam cat de mici sunt!!!! Si cand am nascut am constatat ca majoritatea ii erau putin mari, dar bebe a recuperat repede!!!!
Eu la sarcina trecuta cel mai mult am purtat niste blugi de gravida si o salopeta de raiat care era ffff comoda, am mai avut 2 per de pantaloni, unii de la Rococo, nu prea imi veneau bine si cred ca i-am luat de vreo 2 ori...Am mai avut un costum mai "elegant" daca pot sa zic asa cu pantaloni si un fel de bluza fara maneci mai lunga, o fusta dintr-un fel de tricot care se intindea pe burta si pe care o purtam cu ceva care acoperea burta si fundul si cam astea....Mi-au ajuns insa acum trebuie sa iau ceva de vara, ca ne prind caldurile alea mari burtoase!!!!
Pupici!
12+ si Adrian
(20.01.2007)