* Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (114) *
Raspunsuri - Pagina 18
Mitsu-bishu spune:
Mai, eu zic ca e bine sa plangi, sa eliberezi tot oful acumulat, ca nu e usor sa fii femeie, mai ales
in luna a 9-a...
Si da, la fel gadesc si eu, da-o-n ma-sa de sesiune, ca d'aia s-au inventat restantele/diferentele! Macar sa iasa baby sanatos si mancacios si sa nu imi faca probleme pe termen lung... Adica boala dupa boala, colici grupa mare, etc.
Ideea e ca la plans ai "verde", numai sa nu iti framanti prea mult creierutsul, ca orice stres ii dauneaza lui bebe. E bine si reconfortant sa iti plangi din cand in cand de mila. Insa de aici si pana la : ce o sa fac eu, cum o sa ma descurc, o sa fiu o mama proasta si alte atitudini negativiste de genul... E ceva de mers. In concluzie, parerea mea e ca nu trebuie sa te condamni ca plangi, sa consideri lucrul asta un drept natural, ca viitoare mamica ce esti si sa te gandesti ca puiul asta vine la tine fiindca tu esti cea mai potrivita mamica pentru el! Ca daca nu era asa, il nastea vecina! ![]()
38 s 
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/" target="_blank">Pozici
Atat mai avem!
laura_dimitris spune:
Buna dimineataaaaa !!!!
Ma intrebam daca gasesc pe cineva pe aici...![]()
Eu ma plimb de la 11 asta noapte intre patul din camera copilului, patul din dormitorul conjugal si canapeaua din sufragerie... Nu sunt multumita de niciunul...![]()
Si acum,
mai mishule.... nu te mai gandi tu ca ti se rupe apa "noaptea in timpul somnului" ca ar fi o "intamplare intamplatoare" sa dormi tu noaptea...
poate sa ti sa rupa seara in timpul somnului.. dar cel mai sigur se va intampla ziua, in mijlocul vreunui magazin...
Si acum, serios vorbind, se poate intampla sa nu ti se rupa apa acasa.... La mine a inceput travaliu cu contractii la 10 minute dimineata pe la 7, (eram deja in spital...) si apa mi s-a rupt cand aveam deja contractii la 3-4 minute...pe la ora 10; eram in patul acela de spital si am urlat odata ca m-am speriat de fierbinteala ce curgea din mine si habar n-avea ca este apa... am nascut la 10.58.
So, se pot intampla multe...
Ana, ia stai tu linistita...!!! Ba nu, mai bine plangi un picutz ca sa te descarci emotional si apoijudeca la rece sa vezi ca am dreptate.... Vei fi cea mai buna mama din lume pentru copilul tau!!! Simti instinctiv ce trebuie sa faci! Iti spun asta din proprie experienta ! Si eu, candl-am nascut pe dimitris, nu eram nici membra DC sa mai acumulez sfaturi de pe aici... Inveti din zbor iar dragostea pentru copil este atat de coplesitoare ca lasi la o parte orice obicei sau placere ai avea care nu mai "concorda" cu nevoile copilasului...
A, si in legatura cu sanii... nici ai mei nu "dau" nimic din ei... Nu mi-au curs nici cand eram gravida cu dimitris.... Dar, la o ora de cand am nascut, a venit o asistenta la mine, mi-a pus mana pe un sfarc si a apasat un pic... a tasnit imedeiat colostru minunat pentru copil... Si dimitris a fost pus la san atunci si tragea din tatzica de parca o facuse dintotdeuna si nu era prima data...![]()

Laura
35+
Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003
Mitsu-bishu spune:
Chiar vorbeam cu tipa la care stau (stau in gazda, de fapt, adica cu proprietara in casa...) cum era la inceput... Ca dumneaei a avut primul copil, o fetita, la 19 ani
Si spunea ca imediat dupa nastere a apucat-o panica, si-a dat seama ca nu stia nimic... Dar cand le-a vazut pe asistentele alea cum ii manevrau pe bebici, ziceai ca sunt "de serie"... Ii luau de piept ca pe niste animalutse, ii varau sub jetul de la chiuveta, ii sapuneau peste tot, nici nu le pasa daca le intra in ochi, nu dadeau bine bine prin fiecare cuta, ci asa, "in mare"... Apoi ii clateau tot asa la jet, ca pe catsei... I-a mai venit inima la loc. S-a gandit ca nu e mare filosofie... Ca nicio mama nu si-a omorat copilu' incercand sa il spele/schimbe/hranindu-l inadecvat.... Deci cum au facut atatea o sa te descurci si tu! Curaj! 
38 s 
Atat mai avem!
Anandrei spune:
Mishule, daca il nastea vecina, imi luam sotul la omor! ![]()
Hai ca mi-a mai trecut! Vezi, aveam nevoie de un shlap!!! O sa fiu o mama grozava pentru ca imi pasa si imi fac griji; cred ca mai nebuna as fi fost daca nu mi-ar fi pasat. Dar ti-am zis, ma mai apuca si pe mine! Of! Sunt o femeie rationala, dar cand am un atac din asta hormonal, pe cuvant, nu mai pot sa ma controlez, zici ca sunt femeia cavernelor
! Decat ca ma stresez aiurea...of! parca vezi ca tot eu o sa intru pe forum si o sa ma laud cu Davidutzul meu! Apropo, ce nume ii pui lui bananutsa?
Ana-Maria
39+ cu David
si tati Andrei 
AMR 4 ZILE!
Hainele lui Iepurica
Poze cu mine gravidutz
Poze cununie si nunta
Mitsu-bishu spune:
Si da, cum spune laura_dimitris, e vorba de instinct... O sa il simti pe copilul tau cand are nevoie de ceva. Si mare atentie, oricat de epuizata esti, fii atenta la tot ce fac asistentele/moasa in spital! O sa iti fie de mare folos... Cel putin eu asa mi-am propus: cum o sa merg pe picioare, o sa il schimb pe bebe/ ii fac baie personal, sub supravegherea asistentelor - o sa le intreb la fiecare pas daca e bine asa, dar nu le las pe ele sa faca treaba mea... Ca acasa o sa ma simt debusolata, ma cunosc... Si o sa incerc sa invat "tehnici" de alaptat din spital... O sa le f** la icre pe asistente pana ma invata tot tot tot!
Io's tare insistenta... N-or sa scape ele... ![]()
38 s 
Atat mai avem!
laura_dimitris spune:
Mi se intercaleaza mesajul cu ale voastre...
sau scriem in acelasi timp....![]()
As manca ceva...
sa mananc, sa nu mananc....?!
Laura
35+
Mitsu-bishu spune:
laura.... Ce mi-ar placea... As vrea sa nasc la Plaza, in lift. Asta e fantezia mea secreta hihihi ![]()
Anandrei, inca nu vreau sa dezvalui numele... Nu e mare branza, dar mi-e teama ca o sa ma razgandesc si mai sunt si putin superstitioasa. In fine, principalul motiv este ala cu razganditul - intotdeauna am spus ca nu as putea pune numele unui copil pana nu ii vad fatzuca! Daca o sa mi se para ca are fata de Gheorghe, asa o sa ii zic!
Da' noi speram pentru niste trasaturi mai nobile... (Sa nu se supere cele cu Gheorghe in familie, era doar un exemplu!)
38 s 
Atat mai avem!
Mitsu-bishu spune:
Da, ana, postam cam in acelasi timp...
laura, eu nasc la Municipal... Teoretic... Aseara am visat ca ma durea burta si ca neglijam, fiindca nu aveam contractii, ci un soi de durere surda permanenta. Si pana sa imi dau seama... Am nascut pe jos, in baie...
38 s 
Atat mai avem!
laura_dimitris spune:
quote:
Daca o sa mi se para ca are fata de Gheorghe, asa o sa ii zic!![]()
Atat mai avem!

Laura
35+