Mamici de Martie-Aprilie 2008(59)
Raspunsuri - Pagina 5
gudinde spune:
Naty

Posibile retete:
1. Vinete umplute cu legume
Se face umplutura ca la dovleceii umpluti dar scoti carnea si pui mai multe legume. Pui morcov, telina, ardei (si ce-ti mai trece prin cap) si le calesti un pic. Adaugi in tigaie orezul si apoi apa. Le lasi un pic pe foc.
Iei o vanata (sau doua) si o tai in doua (in lungime). Scoti partea cu seminte si o oparesti un pic sa scoti amareala.
Apoi pui umplutura in mijlocul fiecarei jumatati de vanata si le pui la cuptor sa se faca. (Din pacate vinetele se fac greu asa ca trebuie sa le lasi in cuptor cam 45 de minute.)
Mie imi place sa le mananc cu mult mujdei. (Mujdei dietetic facut din iaurt 0.01% grasime, usturoi si ierburi provence)
2. Orez mexican cu legume cumparat de la supermarket. Se face in tigaie in 2-3 minute. Mancat cu salata de ardei copti.
delphin spune:
Naty, daca ai timp sa citesti asta ar fii interesant:
http://bmj.com/cgi/content/full/324/7350/1351/a
mai revin, am gasit un tratament cu sulfat de magneziu intravenos care cica face minuni, plus aspirina luata in cantitate mica reduce cu 15% riscul de preclampsie.
revin, ca e interesant.
Ca mancare...salata de telina cu morcov, rase si cu putina maioneza, salata de fasole verde cu maio sau iaurt natur, cartofi in toate modurile cu hrean, mai vin cand i-mi amintesc. Iaurturi naturale sau sana, fagaras etc. cu paine graham, mie i-mi place la nebunie asta. Smantana slaba cu paine graham, salata de varza dulce cu piper si ulei de masline...ai sa vezi ca e chestie de obisnuinta, fara sare, e greu la inceput dar ai sa vezi ca merge. Plus, pune mustar pe tot ce crezi ca nu are gust...sau hrean...
Unde am gasit eu stirea cu aspirina in doza mica...e un site in fr. nu stiu cat are sa te ajute, dar pare super interesant rezultatul:
www.esculape.com/fmc2/eclampsiepre.html" target="_blank">http://www.esculape.com/fmc2/eclampsiepre.html
pozici
bb2
burticutza
Kya spune:
Am pus niste poze noi cu lucrusoarele lui bebe - http://community.webshots.com/user/Kya1306
Naty scormonesc si eu acum dupa retete. 
Si eu sunt mare fan al condimentelor. Am in camara o mare cutie de metal plina cu tot felul de pungulite si pliculete. De multe ori cand gatesc, inlocuiesc sarea cat mai mult cu alte "prafuri" si functioneaza foarte bine. E si sanatos, si cu gust.
Raluca, Bubu, si Maia - ca stiu eu ca si ea e ca mine
Bubu bun pontul cu camasile de alaptat. A mea are 4 sau 5 nasturi in fata, si se desface pana aproape de buric, asa ca am loc sa "scot papica". O sa caut insa si din-astea de care ai spus tu.
Kya
25+ cu
Sanziana
A inceput o mare dragoste
-------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
clauclau spune:
Gata, acum mi-au plecat musafirii si baietii s-au dus la a doua tura de sanius. Am citit pe fuga ce ati ciripit si am vazut ca s-a intors Sovi. 
. Bine ai venit randunico, iar acum o sa papi cum vrei tu la tine acasa! 
Naty, imi pare rau ca scoti atatea alimente din papica ta, o sa-ti fie greu in perioada asta, dar sti placa, pentru Iulia, orice! 
Cred ca o sa mai stau putin cu spalatul si calcatul hainutelor de bebe, ma gandesc cam prin saptamana 35 sa fac asta. Deocamdata mai achizitionez ce mai am nevoie si apoi le organizez.
. Nasii bebelinei tocmai ce mi-au spus ca o sa-i cumpere cercelusi din aur alb, daca suntem de acord. Cum sa nu, exact asa voiam si nu stiam cum sa le spunem!
Fug sa strang putin prin casa dupa musafiri si revin pe crenguta.
http://community.webshots.com/user/claudel77
CLAU
31 + cu
Rebecca
AMR 8 SAPTAMANI !!!!!
mamica de Razvanel si acum de Rebecca!
kitzy spune:
Bubule m-ai intrebat capitoul trecut de nuca de cocos: e foarte buna la gust, m-am si uitat la un filmulet pe net in care arata o tehnica mai buna de spargere a nucii. Noi ne-am chinuit prima data cu ce-am avut la indemana. Cica o tii deasupra unui vas, o tii in palma si ii dai una chiar in mijloc cu dosul unui cutit mai tare la lama sau chiar satar, dar nu cu taisul, ci cu cealta parte. Noi ne-am chinuit cu ciocanul. Si cica lichidul din nuca e apa, nu lapte de cocos, laptele de cocos se obtine prin blender, apa plus nuca de cocos. Si daca e proaspat desfacuta miezul e chiar moale si eu l-am desfacut din coaja cu un cutit, a iesit usor pe bucati.
24+ cu
Diana
mstela spune:
Kya,am ramas uitandu-ma la lucrusoarele tale...
Iti vine sa le mananci...
Naty,nu te suparici,te rog,apropo de mancare,n-am zis de mancarurile de regim,ca Doamne fereste,eu stiu prea bine cat te chinui si ce greu o fi sa cauti mancaruri de regim;astea se accepta cu siguranta, ca sunt idei pt tine...Dar lasa,ca trece el timpul.
Ziceam doar de cozonacii calzi(pe care eu n-as avea de unde sa-i scot acum) si alte improvizatii de moment teribil de apetisante pe care mai mi se opresc ochii pe aici prin mesaje si care imi raman in gat si in gand..
Apropo,chiar vroiam sa m-apuc si eu sa caut retete de-astea de regim...
Stela
24+cu
Teodora
http://md.lilypie.com/9Ks2p2.png
http://community.webshots.com/user/strstella
natynic spune:

toate fetele cu retete si iertati iesirea putin nervoasa de mai devreme, stiu ca ma voi obisnui desi mereu mi-am zis ca cea mai mare pedeapsa pt mine ar fi sa mi se scoata sarea si mai ales branzeturile sarate de orice fel, pe care le ador
Delphinash,
fata. Aspirina in doza mica iau de peste 1 luna, de cand desi tensiunea mea era inca normala mi-au iesit IR-urile marite la 2 ecografii consecutive; nu exista o alta explicatie aparenta si doctorita mea a intuit atunci, f corect, ca ma voi lovi de hipertensiune. Pe Aspirina raman pana la sfarsitul sarcinii
Cat despre sulfatul de magneziu, din carti stiu bine ca e tratamentul de electie in eclampsie, cat e de eficient si de ieftin. Ironia
e ca la noi, din motive economice (ca e...ieftin) se gaseste extrem de greu si numai la unele maternitati. Are si o super-buna indicatie in cardiologie, in niste aritmii rare dar ff grave dar noi nu avem asa ceva pe sectie nici in vis, asa ca se poate intampla sa nu putem rezolva, nici cu socuri electrice, oameni care s-ar vindeca cu sulfat de magneziu. Valabil si pt multe alte medicamente ieftine pe care n-are nimeni interes sa le fabrice. Din fericire (Doamne ajuta!) sunt ff departe de faza in care sa am nevoie, n-am inca nici diagnosticul complet de preeclampsie, daramite de eclampsie.
Cu rugaciuni vom trece noi si de asta. Sa treaca Boboteaza si Sf Ion si neaparat chem un preot acasa sa sfinteasca casa si sa-mi citeasca ceva. Am insa oricum o tristete si o ciuda ff greu de "consolat" cu orice cuvinte. Daca voi disparea vreo zi de pe crenguta sa nu va speriati, mi-e tot mai greu sa citesc tot ce faceti si...nu sa ma apuce invidia, Doamne fereste, urasc invidia...dar sa tanjesc si eu dupa atatea lucruri simple care nu-mi sunt permise. De ce mie nu??? Nu trebuie sa-mi raspundeti, e mai mult decat retoric.
Raluca ingrijorata, Bubu, Kya si Maia -Penelopele noastre. Eu nu stiu ce m-as fi facut fara al meu in perioada asta...Sunteti tari si va admir!
Stiti ca la Giulesti de pe 31 dec pana pe 2 ianuarie s-au nascut 26 de copii?? Muuulta graba la generatiile astea noi ("pe vremea noastra...")![]()
naty 26+ cu
(Iulia Elena)
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png
gbutucica spune:
salutare in zi ( seara de simbata)!
Clau , m-a terminat al tau ficior!!!!!!
Roxana esti fericita ca nu ai ramas cu urme ( vergeturi ) de la prima sarcina , cred ca toate ne dorim asta.
Pidana , Raluca are perfecta dreptate , efort nu inseamna numia sex.
si stai cumincioara
Clau nu stiu la tine , da io am avut in final o noapte laptoasa rau, nu am inchis un ochisor( am adormit la 10, si la 10 si 20 eram treaza.Eu cred ca astia in titan in loc sa dea cu antiderapant , au dat cu insomnii si noi hapsine le-am luat repede
. am citit mai tarziu ca tu ai dormitat , bravo nene , inseamna ca diseara ajunge ene si la mine , avind in vedere ca io is mai in porumb asa....Clau daca tot esti in priza si tot ai dormit azi noapte hai si la mine , eu n-am decat de intins neste boarfe si de spalat citeva farfurii dar imi bag chishiorele ca nu fac nik.
livi eu nu te consider o fricoasa, daca stau sa ma gindesc in ce conditii ai reusit sa conduci multi km.......Si despre vergeturi ce sa spun , merci de informatii , eu fol. mulstela cu tot tacimmu si de sini si de burta , si totusi cred ca e genetic , ca nu am decit pe sinul stang dedesupt , dar e si sinul mai mare ca dreptu, sper sa treaca , daca nu asta e.
fata
Ariel imi pare rau de ziua ta grea de ieri , dar bine ca a trecut.
Bitza desi nu-mi place pestele votez si eu reteta spusa pt naty, am mincat si este bun desi eu nu nmaninc peste , frumoase lkucrusoare, mhm
Maria , ai terminat puiule cu bocitu sau ma pregatesc sa dau , ca si asa nu dorm si sunt energizata.......
sau
vazut poze de Ali bia , si o bitza inzapezitra si placut ochiului, 
simo cred ca si tu abia astepti sa tii in bratze un Samuel daramite David.
Fetelor care atzi visat urit azi noapte , azi noapte a fost vinerea ajunului bobotezei si azi e post , ar trebui sa dati ceva de pomana si miine sa mergeti sa luatzi apa sfintita.
Kya , mi-a placut intrebarea ta despre cele 3 lentile intr-o cutie , o fi una pt ochiul de soacra?
ete citesc si o fata verde!!! dor mia fost sa mai rad asa cu pofta la postarile tale.
raluca inceteaza cu plinsul pt ca rindunoiul se va intoarce( e drept peste o luna) si tu esti cu noi.

acu pupam

una bucata Naty, ( nervozata dar noroc ca-i trece repede), O simonetta (care iar trage chiulul si apoi plinge ca nu o mai iubim), o Ela ( care mai nou numa deschide ramurica si fuge in birlog), o Cory( care are LArisica acasa si calculator din parti), un Delphin(subtirel si care e "ingrijorat" ca na-re vergeturi),o mihutza care face bagaje , bagaje, bagaje, un papacios care nush pi unde umbla( creanga????), Diana, Laly, Cristina, Ralucile ramase,si inchei lista ca am facut o scrisoare cit un apartament de3 camere stil vagon, Si in congluzie de fapt va pup pe toate ce mai!!!

Giani
,....
31+
ca am dovada
AMR 9 saptaminisioare
PIDANA spune:
ce bine e sa dormi! Ma intreb daca la noapte o sa mai am somn.
Bine ai revenit Sovi!
Nu va inchipuiti ca socrela face cozonaci, nu se complica, era cumparat...
Dana
23+ cu 
http://md.lilypie.com/hV78p2.png
http://www.flickr.com/photos/21356319@N04
RalucasS spune:
Uitandu-ma pe pozele de la Kya, mi-am adus aminte de subiectul carusel.
Eu am vazut unul frumos si destept zic eu, de la Chicco, si nici scump nu mi se pare. Aveti linkul aici www.chicco.ro/index.php?obj=front&action=produs_detalii&categorie_id=2&subcategorie_id=3&produs_id=558" target="_blank">http://www.chicco.ro/index.php?obj=front&action=produs_detalii&categorie_id=2&subcategorie_id=3&produs_id=558 sa va uitati si voi si sa imi spuneti ce parere aveti de el. Eu as vrea sa il cumpar, dar nu stiu daca o sa gasesc prin oras, daca nu o sa il comand de aici.
Si daca stiti ceva mai interesant...va astept sa imi spuneti si mie
31+
Lucas