ANL

ANL | Autor: Iubika

Link direct la acest mesaj

Buna,

Vreausi eu sa aflu mai multe detalii despre ce trebuie sa fac pentru a obtine locuinta ANL. Stiu ca totul merge pe spaga & co, dar vreau macar informatiile de baza. Am googalit putin dar nu am gasit nici un site relevant, referitor la ce trebuie sa contina dosarul, unde se depune etc.

Daca are vreo importanta, mentionez ca sunt din Constanta.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Secret monologues
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

http://www.anl.ro/ro/program1.php

bafta!

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

Intai de toate trebuie sa faci un dosar pe care il depui la primaria din localitate. Daca faci mai intai o vizita la primarie iti dau ei o hartiuta cu ce trebuie sa contina dosarul. In principal sunt acte obisnuite certificat de casatorie, acte de studii, adeverinta de la locul de munca cu venitul tau lunar, acte ale copiilor daca e nevoie si nu in ultimul rand o cerere catre primar in care ii ceri o locuinta ANL pt ca.......in general se explica situatia locativa in care esti in momentul ala.
Acum e bine de stiut ca punctajul care e pe site-ul ANL-ului e cam....degeaba. Fiecare consiliu local are "dreptul" de a modifica forma punctajului, adica de a oferi mai multe puncte pt un criteriu pe care il considera consilierii mai "benefic".
Am avut "sansa" sa ma lovesc de chestia asta in 2 judete diferite (orasele resedinta de judet) si a fost diferenta mare intre ele. La primul conta sa stai in chirie, adica sa depui la dosar copie dupa contractul de chirie legalizat la notar (cam rar asa ceva se intampla la cei ce stau in chirie), sa ai musai studii superioare si daca era posibil sa mai ai si 2 copii in intretinere (pt asta era punctaj maxim). In al doilea oras tot ce conta era vechimea cererii. Puteai sa fi Brad Pitt, sau poate sa ai doar 2 clase, conta sa ai dosarul depus la ei de n ani.....Erau in capul listei cei care aveau 5 ani vechime.
Oricum totul e o manevra a consiliului local si punctajul asta se modifica de vreo 3-4 ori pe ultima suta de metri. Si totusi....nu strica nicodata sa ai un dosar depus, cine stie cand si cum se nimereste. Cate 2-3 apartamente se dau si la cei fara pile ca sa poata fi scosi in fata.
Bafta multa!

Editez caci amuitat sa iti spun una din conditiile vitale. Nici tu si nici sotul sa nu aveti in proprietate locuinta (parca intra si teren aici) si nici sa nu fi avut si sa il fi instrainat in perioada 1989-prezent. Se da declaratie pe proprie raspundere pt asta!

Nu-i pasa nimanui cat de mult stii decat dupa ce afla cat de mult iti pasa

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Nu am sot, nu am copii, nu stau cu chirie...

Mersi de info oricum!

Secret monologues
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Eu cand mi-am depus actele la ANL acum nspe ani de zile (prin 1999 pare-mi-se), imediat ce s-a infiintat ANL-ul, nu aveam sot, nici copii si stateam la mama acasa, deci nu cu chirie. Prin 2002 pare-mi-se mi-au trimis trimis scrisoare daca ma intereseaza un apartament sa-l cumpar. Pretul era pretul pietii atunci si prin BCR imi dadeau credit (ceea ce iarasi era mare lucru la vremea aceea nu as fi putut lua credit in mod normal). Proasta am fost insa ca nu m-a interesat si nu l-am cumparat. Intr-un an de zile valoarea lui se dublase deja, iar acum ...nici nu vreau sa ma mai gandesc

anyway, ideea pe care vroiam sa ti-o transmit e ca se poate.

Mergi la inceput