Bluza veche din dantela de la 1900? Va pricepeti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Bluza a ramas in Romania in dulap...daca o mai fi.
Iar umerasul si cuierul, daca imi amintesc bine pe post de cuier era o placa de lemn batuta in perete cu doua sau trei cuie si alea din lemn si de unul din cuie era agatat umerasul cu rochita. Nu mai stiu chiar in detaliu ca asta a fost acu' vreo trei ani.
De exemplu, niste modele de cuier: www.thewhitecottagecompany.com/images/accessories/white-wooden-coat-hooks.gif" target="_blank">1 , www.woodenfurniture.net/hanger-antique-painted-walldecorate.html" target="_blank">2, 3 si de umerase: www.willishenry.com/auctions/04/shaker04/images/54%203%20hangers.jpg" target="_blank">4, www.willishenry.com/auctions/04/shaker04/images/58%20two%20hangers.jpg" target="_blank">5, www.willishenry.com/auctions/04/shaker04/images/194%20%20&%20hangers.jpg" target="_blank">6
Astea sunt asa mai country-style, bluzica din poza ar merge pe ceva mai fancy-schmancy.
Cred ca gasesti gramada de cuiere si umerase la antique stores. Mie imi place la maxim sa cutreier antique stores, mirosul ala de vechi, sa ma uit la poze, mi-am luat dintr-unul o bratara facuta din butoni nu-s doi la fel, e tare weird bratara aia da mie imi place. Si sota-miu a cumparat o sticla de tinut bautura in ea, imbracata in piele. Am vazut si o papusa tarancuta..romaneasca mai avea si juma' de eticheta originala...costase 15 lei.

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Sarbatori Fericite !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Oana, multumesc de cautari. M-am indragostit de cuierele tale!Neaparat sa-ti aduci bluza de la mamaia!

Si mie-mi place sa cotrobai prin vechituri, dar n-are cine ma duce. Cel mai mult ma atrag jucariile mecanice si cartile pentru copii.

Bratara din butoni? Butoni de camasa barbateasca sau nasturi?

"Ce e val ca valul trece (poze)"

Mergi la inceput

Un fel de nasturi metalici cu diferite imagini in relief, coroane, flori, profile, pasari, animale etc. O sa incerc sa ii fac o poza.

Oana_B
I love pink!

Mergi la inceput

Da, da, astept poza!

Mergi la inceput

Scuze, uitasem sa fac poza: bratara si am facut poza si sticlei.
Ce facusi cu bluzica?

Oana_B
I love pink!

Mergi la inceput

Oana, sunt minunate!!! Ma tot uit la bratara si ma intreb cum sunt prinsi nasturii. Iar sticluta... oare unde este facuta? Aici in SUA? Ce frumuseti (si pozele au iesit clare)!

N-am facut nimic cu bluza. Sper sa ma ia o prietena candva prin magazine antique (se duce des) si sa gasesc ceva de punga mea .

Mergi la inceput

Aaa...sticla cica-i facuta in Italia, are o stantza in piele pe fund iar la bratara nasturii aia sunt cusuti de material care este elastic.

Oana_B
I love pink!

Mergi la inceput

Ce maini maiestre, toata admiratia!

Mergi la inceput

Astea-s nimic pe langa bijuteria ta de bluzica, cred ca i-ar sta minunat pe un bust cum zicea daniela pe pagina ailalta, parca pe umeras nu s-ar vedea foarte bine.
Cine stie, poate o sa gasesti unul convenabil.

Oana_B
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

ML, stii ce m-am gindit? Daca nu vrei sa investesti mare lucru intr-un bust adevarat (ca cel de croitorie) si ai rabdare, timp si iti place sa "bricolezi", fa-ti tu unul.

Nu, nu glumesc. Gaseste niste bucati de polistiren si fa din ele un "schelet", pe care sa-l acoperi dupa aceea, cu pasta din aceea care se face din ziare vechi si aracet...( sigur vei gasi reteta pe undeva, eu am citit cindva aici pe forum cum se face dar nu mai tin minte unde). Baza (scheletul) din polistiren nu trebuie sa fie cine stie ce artistic (si asa o sa-l acoperi) iar pasta e usor de modelat si cred sincer ca te-ai descurca sa alcatuiesti un bust.
Dupa ce se usuca si intareste il acoperi cu catifea (sau chiar o pinza mai aratoasa) cit sa se vada bine in decolteu.
Iti mai ramine doar sa atasezi bustul unui suport (poate o teava atasata unei baze, ceva de genul asta...nu stiu...scotoceste si tu printre vechituri) si daca ti se pare ca suportul nu arata bine, ascunde-l sub o "fusta" simpla de material asortat ( nimic sofisticat, citeva falduri acolo...).
Zic si eu, eu asa as face si cred ca si costurile ar fi minime.
Acum, depinde si daca designul incaperii in care ai avea unde sa-l expui, permite.
Ca daca nu, s-ar putea ca efortul sa devina inutil.
O sa ma mai gindesc, poate imi vin si alte idei. Bluza e chiar superba si merita sa o arati celor ce-ti trec pragul, fie chiar si pe un umeras, pina la urma.

Oana...foarte frumoase, bratara si sticla!

Imaginea cu bratara mi-a dat o idee grozava si-ti multumesc: imi plac mult nasturii metalici (mai ales aceia cu aspect invechit) si am strins destui cit sa-mi fac si eu una (ca sa ma dau mare cu ea)

www.helpsonia.com

Mergi la inceput