Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (45)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Tomasa, eu stiam ca se da concediu de risc maternal doar pentru gravide. Poate e Sim pe faza si stie mai multe.

Bebeka, nu trebuie sa insisti cu frecatul la fetitze. Au si ele un fel de secretie, care este insa aseptica si nu trebuie curatata "la sange".

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Andries eu cred ca ii rupeam gatul...auzi la ea preaviz....cred ca esti prea buna...auleu ce ii faceam

Cecilia dragut foc bebe

Bebeka super surpriza....intradevar f emotionant

Urmy sanatate lui Tudor!

Rox sanatate lui Andrei!

Annisia si al meu a fcaut asa cam o saptamana...iar azi l-am auzit din nou. Si ce ete frumos, este ca iniatial incepe incet iar sunetele cred in intensitate in timp

Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Mai, voi cand ziceti ca incepetire cu legume.. va referiti la suc de morcov si apoi supa?

Tot citesc despre cum se face sucul de morcov/mar.. razi pe razatoare de sticla si apoi storci prin tifon... Asa faceti voi? Da' la storcatorul de legume nu merge?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

quote:
Originally posted by tomasa

In alta ordine de idei, stiti careva cum e cu concediul ala de risc maternal? Ca in curand imi expira cele 126 de zile si parca as mai trage de bani, nu-mi vine sa stau inca pe cei 6 milioane.
Daca v-ati luat careva, as fi foarte recunoascatoare sa-mi spuneti care e procedura exacta.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Tomasa,eu o sa demarez luni procedura CRM!
Primul pas este sa-ti faci o cerere prin care soliciti asta(iti pot da pe mail modelul),o inregistrezi la servici si atasezi la ea copie dupa certificatul de nastere al piciulicai si o adeverintza tip,aprobata de MS de la medicul de familie-din care sa rezulte data probabila la care tu consideri ca termini alaptarea!In termen de 10 zile lucratoare,aia de la servici se duc l amedicul de medicina muncii care se ocupa de firma in care tu lucrezi si asta apreciaza daca jobul pe care tu-l desfasori prezinta riscuri pt sanatatea copilului alaptat!
E cam cu dus-intors pt.ca ramane la aprecierea medicului de medicina muncii.Eu luni am traseu lung:trebuie sa ajung in Pipera cu cererea s-o inregistrez,sa ma duc apoi pe Kogalniceanu s-o ,,ung'' putin pe doctoritza de medicina muncii si sa astept 10 zile verdictul.
Trebuie sa primesti o informare oficiala prin care ti se spune ca ai voie la CRM x zile si cu informarea te duci lunar la medicul de familie sa-ti completeze concediul,dupa procedura pre si post natalului!
Eu sunt chiar disperata sa-l iau,adika incerc orice tip de mituire a doctoritei!Mi se face rau cind ma gandesc la 6 milioane!

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit

,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Carpatina, eu Mirunei i-am facut sucul la storcator. Si cu Vlad o sa fac la fel. Doar ca vreau sa iau un robot nou de bucatarie, pe care sa-l folosesc doar pentru el. Asa am facut si cu Miruna, si apoi, cand a mai crescut, l-am dat "in consum" pentru toata familia. Si de inceput o sa incep cu supitza de legume, pe care o sa o ingros treptat cu legume pasate. Abia pe urma suc si piure de fructe, ca sunt patzita de la Miruna. Sucul gol de morcovi Miruna n-a vrut sa-l ia. Doar amestecat cu fructe. Adevarul e ca nu are cel mai placut gust...

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Azi am facut vaccinul si Mario s-a purtat exemplar.
Azi la 4 luni si 18 zile avem 68 cm, 8170gr si circumferinta capului de 43,5 cm.
In ultima luna am luat 810 gr si am crescut 2,5 cm.

Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Carpatina,sar'na de mesaj!Ti-am raspuns pe nr. de Belgia!
Rox,Urmymulta sanatate puiutilor!

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit

,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

betty - sa-ti traiasca voinicul si sa nu faca reactii de la vaccin!pupici.
bebeka - la mine a functionat sa faca kk cu o para mancata de mine/zi.
pupici tuturor.

http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Rox, imi pare tare rau de sperietura cu mami a ta. Sper din suflet sa nu fie nimic grav, desi cu tensiunea nu e de glumit. Stiu ca e neplacut dar poate o incurajezi totusi sa ramana macar o noapte sub supraveghere in spital, pare destul de nasol ce a patit.
Cu bonele te inteleg ca esti stresata, prietena mea cea mai buna tocmai a patit o faza de filme de groaza, bona i-a infundat canalizarea cu pampersi (ii arunca in wc ). Canalizarea a refulat si i s-a umflat t ot parchetul din living pe care l-a aruncat si a trebuit sa puna altul fiindca era masiv. A costat-o o gramada si vidanja, plus disconfortul acum in toiul iernii. Si asta nu e singura poveste horror pe care am auzit-o, dar ma opresc aici ca si asa esti stresata.
Pe de alta parte daca nu ai ce face, nu ai si asta este,nu ai incotro cu asa copil mic. Am auzit si de bone bune si dedicate, dar sunt din ce in ce mai putine. Eu totusi as sta acasa pana cand face 1an si l-as da la o gradi particulara, asta daca nu as avea parintii care sa ma ajute. Mama ta nu poate sta cu el?
Slippers, multumesc mult. Esti foarte draguta ca de obicei. Auzisem ca se poate lua si dupa dar nu stiu in ce conditii, daca e cu comisie, care trebuie sa fie diagnosticul si cat de greu de controlat/dovedit etc daca se implica si medicina muncii.
Urmy, ma bucur ca ai avut castig de cauza cu astia de la Medicover si ca te-ai mai linistit in privinta puiului. Era dreptul tau, era pacat sa nu beneficiezi de el.
Bebeka, ca ai vrut sa ma ajuti cu concediul.
Teodora, nu-mi spui si mie ce e cu riscul asta maternal? Pls, ca vad ca nu-mi raspunde nimeni care sa-si fi luat sau sa stie despre ce e vorba.
Carpatina, sucul merge si la storcatorul de legume, la robot, cum sa nu? Aia cu razatoarea de sticla si tifonul e varianta veche, de pe vremea cand storcatoare nu erau . Dar cand vorbim de legume eu ma refer (si cred ca si fetele) la legume fierte, supa adica.
Se incepe cu supa fara cartof, doar supa morocov la inceput, apoi cu albitura, etc. Si treptat mai introduci cate ceva in fctie de cum accepta bb. Daca vezi o reactie ciudata intrerupi. De-aia e bine sa bagi pe rand leguma cu leguma si sa astepti 3 zile intre ele ca sa te prinzi daca e alergic la ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Oh, Teodora, multumesc! Se pare ca am scris in acelasi timp! Din pacte nu cred ca am sanse... Nu vad ce risc asupra alaptarii ar putea presupune munca mea si nici dr. ala nu stiu daca e mituibil. Vai, ce veste proasta mi-ai dat, draga de tine... Acum inteleg de ce nu isi iau fetle la scara larga acest tip de concediu. Iti tin pumnii sa mearga macar pt. tine faza.

Mergi la inceput